Імбирний чай


Рецепт імбирного чаю, який я використовую при заварюванні останні кілька років, досить простий. Холодними осінньо-зимовими вечорами такий чай зігріває, наповнює енергією і дозволяє відчути тепло, що йде зсередини, підтримуючи імунітет. Іноді я заварюю імбирний чай, коли ходжу в баню — це чудовий напій, вгамовує спрагу і вже точно корисніше пива.

Імбирний чай

Щоб приготувати імбирний чай, нам знадобиться (на 2 літри води):

  • Апельсин — 1 шт.
  • Лимон — 1 шт.
  • Імбир 20 г (невеликий шматочок кореня, приблизно 2−3 см)
  • М'ята свіжа — невеликий пучок
  • Мед — 3 ст. ложки
  • Кілька бутонів пряної гвоздики

Як приготувати імбирний чай

  1. Апельсин і лимон розрізаємо навпіл і видавлюємо (можна разом з м'якоттю) в чайник або каструлю), де будемо готувати імбирний чай.
  2. Імбир трьом на дрібній тертці, щоб вийшла рідка кашка. Додаємо його до лимону та апельсину.
  3. М'яту (листя і стебла) дрібно ріжемо, додаємо до імбиру і цитрусовим.
  4. Заливаємо отриману масу окропом, можна перемішати і залишаємо на 15−20 хвилин. Можна додати кілька бутончиків пряної гвоздики.
  5. Коли імбирний чай готовий, його необхідно процідити і додати мед за смаком.

Приємного чаювання!

Імбирний чай готовий!

Готуйте з вогником, пийте смачний імбирний чай!

Радимо прочитати

Гарячий пряний гарбузовий смузі
Що може бути краще холодним днем, ніж отримати заряд бадьорості, випивши чогось тепленького, та ще й пахучого пряними спеціями? Такі ось зігріваючі напої дуже виручають в холодну пору року, коли не
Імбирний чай на молоці
Мабуть, пара імбирних корінців взимку лежить в холодильнику практично у кожного. Багато заготовляють імбир для холодної пори року, подрібнивши його разом з лимоном і медом. Чай з лимоном і імбиром,
Кава з імбиром і ромом
Кава традиційно вважається напоєм ранковим: такий міцний, що бадьорить, що пробуджує. Але ближче до вихідних, коли накопичується втома за кілька пережитих робочих днів, кава чудесним чином
Брусничний морс
Морси з брусниці або журавлини — це чудовий напій. Насичений колір, приємний смак і корисність — ось що робить його універсальним. Коли у мене висока температура, я обов'язково варю брусничний морс і

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки