Імбирний чай
Рецепт імбирного чаю, який я використовую при заварюванні останні кілька років, досить простий. Холодними осінньо-зимовими вечорами такий чай зігріває, наповнює енергією і дозволяє відчути тепло, що йде зсередини, підтримуючи імунітет. Іноді я заварюю імбирний чай, коли ходжу в баню — це чудовий напій, вгамовує спрагу і вже точно корисніше пива.
Щоб приготувати імбирний чай, нам знадобиться (на 2 літри води):
- Апельсин — 1 шт.
- Лимон — 1 шт.
- Імбир 20 г (невеликий шматочок кореня, приблизно 2−3 см)
- М'ята свіжа — невеликий пучок
- Мед — 3 ст. ложки
- Кілька бутонів пряної гвоздики
Як приготувати імбирний чай
- Апельсин і лимон розрізаємо навпіл і видавлюємо (можна разом з м'якоттю) в чайник або каструлю), де будемо готувати імбирний чай.
- Імбир трьом на дрібній тертці, щоб вийшла рідка кашка. Додаємо його до лимону та апельсину.
- М'яту (листя і стебла) дрібно ріжемо, додаємо до імбиру і цитрусовим.
- Заливаємо отриману масу окропом, можна перемішати і залишаємо на 15−20 хвилин. Можна додати кілька бутончиків пряної гвоздики.
- Коли імбирний чай готовий, його необхідно процідити і додати мед за смаком.
Приємного чаювання!
Готуйте з вогником, пийте смачний імбирний чай!