» » Варення з абрикосів з мигдалем

Варення з абрикосів з мигдалем


Якщо ви любите снідати теплими тостами з варенням, вам до смаку оладки або млинці з джемом, а також ви не байдужі до солодких добавок до м'яса або сиру, вам неодмінно сподобається варення з абрикосів з мигдалем. Його смак дуже виражений, витончений і насичений. Це варення ідеально поєднується з тостами і вафлями, а також з млинцями і всілякої випічкою.

Варення з абрикосів з мигдалем

складові

  • мигдаль - 200г
  • абрикоси - 1 кг
  • цукор - 1 кг

Інгредієнти для варення з абрикосами і мигдалем

Як варити варення з абрикосів з мигдалем

1. Чисті абрикоси без кісточок поміщаємо в глибоку велику каструлю, засипаємо їх цукром. Потім «забуваємо» про них на кілька годин (максимум на 5). У деяких рецептах можна зустріти трохи іншу інтерпретацію на тему мигдалю і абрикосів: мигдаль вставляється в абрикос на місце кісточки. Це доречно для невеликих порцій заготовок, так як сам процес займає багато часу, та й не завжди виходить встежити за тим чи залишився горішок всередині абрикоса.

Крок 1 - Засипаємо абрикоси без кісточок цукром

Загрузка...

2. Поки абрикоси «наполягають» можна підготувати мигдаль. Для цього заливаємо його окропом, залишаємо на 10-15 хвилин.

Крок 2 - Заливаємо мигдаль окропом

3. Зливаємо воду і знімаємо лушпиння: злегка натискаємо на горішок пальцями і лушпиння сама дуже легко відстає.

Крок 3 - Очищаємо горіхи від лушпиння

4. Тепер приступаємо до гарячого процесу. Варимо варення на дуже повільному вогні, подбайте про те, щоб каструлька, в якій буде варитися заготовка, була з товстим дном. Як тільки абрикосове варення закипить, додаємо до нього очищений мигдаль. Варимо 30 хвилин, після чого даємо охолонути.

Крок 4 - Додаємо в киплячі абрикоси мигдаль

5. Остигнуло варення ще раз варимо 30 хвилин на слабкому вогні. Пінку, яка буде з'являтися в процесі, прибираємо ложкою.

Крок 5 - Після охолодження варимо вариво ще 30 хвилин

6. Закривати таке варення слід киплячим. Підготуйте чисті баночки, прогрійте їх на носику киплячого чайника і наливайте в них кипляче абрикосове варення з горіхами. Закрийте залізними кришками за допомогою ключа.

Крок 6 - Розливають і закриваємо кипляче варення в банки

Подавайте абрикосове варення з мигдалем до млинців і оладок, просто так до чаю, використовуйте для солодкої випічки, а також для соусів до м'ясних страв.

Абрикосове варення з мигдалем

Приємного вам апетиту!

Радимо прочитати

Яблучно-абрикосовий джем
Якщо у вас вдома утворилися поклади абрикосів і яблук, не дайте їм пропасти, приготуйте смачну зимову заготовку - ароматний яблучно-абрикосовий джем. Хороший джем з поєднання цих фруктів виходить за
Абрикосове варення з корицею
Такий соковитий і солодкий фрукт, як абрикос, мало кому не подобається. Незважаючи на свою солодкість, цей фрукт зовсім шкідливий, адже в ньому міститься корисний цукор. Крім цього, в ньому є і

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки