Булочки на кефірі без дріжджів пишні та смачні - рецепт на швидку руку з фото
Колись я вже розповідала, як готую ось такі пампушки на кефірі і без дріжджів, вирішила в цей раз поекспериментувати - додати борошна побільше і зробити булочки, якраз до того зробила макову начинку, вона у мене в ці булочки і пішла.
Люблю я таке тісто - пишне, добре піднімається, не потрібно час на расстойку і опару, замісила і тут же можна пекти або смажити, тісто на кефірі з содою дуже класний, раджу!
Інгредієнти для приготування пишних булочок без дріжджів і яєць
Щоб приготувати такі бездріжджові булочки на кефирном тесті мені знадобилося:
кефір - 0.5 літр цукор - чверть склянки сіль - на кінчику ч. л. сода - 0.5 ч. л. без гірки борошно - 4 склянки
макова начинка - як її готувати дивіться за посиланням.
жовток для змащування булочок

Спочатку приготувала тісто: вилила кефір, висипала сіль і цукор. Висипала борошно (не всю - пару стаканів залишила), борошно відразу соду негашене, замісила тісто.
Тісто має вийти м'яке не забите борошном, в самому кінці на руки налила трохи олії рослинного і домесила його, зібрала в кулю, так тісто не липне до рук.

Розкатала тісто качалкою на столі не дуже тонким шаром, приблизно 6-7 мм завтовшки. Виклала зверху макову начинку, звичайно можна було шаром тонший, але я вирішила зробити такі супер макові булочки.

Скачати тісто рулетом і порізала його на шматочки шириною приблизно по 4 сантиметри.

Виклала макові булочки на деко. Зверху змастила збитим жовтком і поставила в розігріту духовку Пекла булочки при температурі 180 градусів приблизно 30-40 хвилин до рум'яного кольору.

Ось такі вийшли смачні, рум'яні, пишні булочки на кефирном тесті без дріжджів і яєць.


