Пісочне печиво зі смородиною і горіхами
Літо - саме час для вітамінних і ароматних десертів зі свіжими фруктами і ягодами, наприклад, для пісочного печива зі смородиною під ніжним білковим суфле. Втім, і холодна пора року - зовсім не привід відмовитися від цього чудового десерту, можна обійтися і морозивом ягодами, тому що це якраз той рецепт, який підкориться вам в будь-якому випадку.
Смак печива дуже ніжний, а всі інгредієнти підібрані таким чином, що в результаті десерт виходить збалансованим і гармонійним: кислинка і аромат смородини, легкість, легкість і насолода ніжного білкового суфле, і все це - на ніжному і хрусткому пісочному тісті з горіхами.
Зовні це пісочне печиво навіть більше схоже на повноцінне тістечко. Саме тому сміливо спечіть його на своє свято - вже дуже урочисто воно виглядає. Тим більше, що і готується воно дуже легко і просто.
Інгредієнти для приготування 8 штук
- 0,5 склянки смородини
- 90 грамів борошна
- 70 грамів цукрової пудри
- 30 грамів вершкового масла кімнатної температури
- 25 грамів волоських або будь-яких інших горіхів
- 1 яйце
- 0,5 ч. Ложки розпушувача для тіста
Рецепт пісочного печива зі смородиною
Для початку приготуйте пісочне тісто. Воно готується дуже просто: з'єднайте вершкове масло і 30 грам цукрової пудри.
Міксером збийте масло з пудрою до пишного стану, після чого додайте в масу жовток.
Потім злегка порубати волоські горіхи або трохи потовчіть їх в ступці.
Додайте горіхи до маслу і перемішайте.
Всипте в тісто борошно разом з розпушувачем. Замісити м'яке тісто. Муки більше не підсипати, інакше тісто не вийде таким ніжним.
Розділіть тісто на 8 частин.
Кожну частину розплющите в печиво товщиною близько 8 мм. Покладіть заготовки на лист для випічки, застелене пергаментом. Випікайте печиво при температурі 200 градусів 7 хвилин.
Після цього розкладіть смородину поверх кожного печива.
Завершальний етап - це приготування білкового суфле. Збийте білок, що залишився до м'яких піків.
Потім акуратно всипте в білок 40 грам цукрової пудри і збивайте масу, поки вона не заблищить і не стане міцною.
За допомогою кондитерського мішка або просто столовою ложкою розкладіть суфле поверх смородини на печиво.
Поставте деко під гриль, нагрітий до 200 градусів, на 3-4 хвилини, щоб верхівка зарум'янилася. Якщо режиму «Гриль» у вас немає, включіть верхню пальник і поставте деко на найвищу полицю в духовці.
Після цього знизьте температуру до 100 градусів, переставте деко на середню полицю і готуйте печиво ще 30-40 хвилин, після чого остудіть ласощі і подавайте.