Крем зі згущеного молока і вершкового масла - рецепт з покроковий рецепт
Сьогодні розповім вам, як готувати смачний крем, який підійде для багатьох тортів. Крем з-за наявності вершкового масла звичайно виходить дуже калорійним, але до прикладу торт Рижик або торт Наполеон саме з таким кремом і готується, тому нічого не поробиш, масло так масло :)
Крем виходить дуже приємним по консистенції, так як замість цукру додається згущене молоко, а сметана надає крему не тільки ніжну структуру, але і злегка перебиває нудотність молока своєю легкою кислинкою.
Сметану напевно краще брати більш густу, ніж у мене, мені здається у мене в цей раз вона жидковатая, але може це і на краще, вона сприяє більш швидкій просочення тортика.
Інгредієнти для крему до торту Рижик
Для цього крему до торту Рижик мені знадобилося:
згущене молоко - 1 банка сметана 20% - 400 грам вершкове масло - 400 грам

Рецепт крему для Рижика з маслом, згущеним молоком та сметаною - покрокові фото
Масло я заздалегідь залишила на столі при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким. Злегка збила його міксером і вилила в масло банку згущеного молока, збила цю масу міксером.

Ось так повинно вийти в результаті, довго масло збивати не треба, інакше воно може расслоиться потім.

Вилила в крем сметану і знову збила міксером.

Ось такий виходить крем зі згущеного молока, вершкового масла і сметани, прибрала його поки в холодильник, а сама пішла Рижик допікати :)

