Курячий суп-пюре з вершками, овочами і каперсами
Супи-пюре з курки готують не так часто. А адже це дуже цікава і смачна альтернатива звичайним супів з додаванням такого універсального і всіма улюбленого курячого м'яса. У цьому рецепті ніжне куряче філе, зимові овочі (картопля, морква, селера), а також вершки створять дуже кремове і неймовірно апетитне блюдо. Пікантною ноткою в курячому супі-пюре стане столова ложка каперсів: вони додадуть страві кислинку, якої так не вистачає овочів і з якою так добре поєднується куряче м'ясо.
складові
- 1 літр курячого або овочевого бульйону
- 1 велике куряче філе
- 2 картоплини
- 1 середня морква
- 1 невелика цибулина
- 40 грамів кореня селери
- 0,5 склянки вершків жирністю 10-15%
- 1 ст. ложка каперсів (можна замінити оливками)
- 1 ст. ложка борошна
- 1 лавровий лист
- 2-3 гілочки петрушки
- трохи рослинного масла
Рецепт супу-пюре з курки
Процес приготування супу дуже простий. Для початку наріжте великими шматками куряче філе.
У каструлю влийте трохи рослинного масла і Відведіть туди обсмажувати куряче філе, час від часу помішуючи.
Цим часом очистіть і наріжте крупно картопля, морква, селера і цибулю. Різати їх можна як завгодно, адже все одно овочі будуть подрібнюватися.
Коли на курці почнуть з'являтися рум'яні боки, додайте в каструлю нарізані овочі. Туди ж відправте лавровий лист і порубані каперси. Трохи поперчіть вміст каструлі. Всі інгредієнти перемішайте і готуйте 5-7 хвилин.
Потім залийте овочі і курку бульйоном, щоб він тільки-тільки їх закрив. Залиште приблизно 100 мл бульйону, він ще знадобиться.
Накрийте каструлю кришкою і варіть суп, поки не будуть готові овочі - на це піде близько 20 хвилин.
Коли овочі приготуються, витягніть лавровий лист і за допомогою блендера подрібніть вміст каструлі. Має вийти рідкуватий пюре.
Якщо ви бачите, що консистенція супу трохи густуватої, можна долити трохи кип'яченої води.
В решту 100 мл бульйону всипте борошно і збийте, щоб не було грудочок.
Влийте вийшов борошняної бульйон в суп-пюре і перемішайте. Додавання борошна зробить суп більш однорідним, ніжним і кремовим.
Потім влийте в суп-пюре вершки. Помішуючи, доведіть суп до кипіння і вимкніть вогонь.
Подавайте цей чудовий курячий суп-пюре, прикрасивши його зеленню, каперсами і додавши трохи вершків.