» » Курячий суп-пюре з вершками, овочами і каперсами

Курячий суп-пюре з вершками, овочами і каперсами


Супи-пюре з курки готують не так часто. А адже це дуже цікава і смачна альтернатива звичайним супів з додаванням такого універсального і всіма улюбленого курячого м'яса. У цьому рецепті ніжне куряче філе, зимові овочі (картопля, морква, селера), а також вершки створять дуже кремове і неймовірно апетитне блюдо. Пікантною ноткою в курячому супі-пюре стане столова ложка каперсів: вони додадуть страві кислинку, якої так не вистачає овочів і з якою так добре поєднується куряче м'ясо.

Овочевий суп-пюре з курки - рецепт з фото

складові

  • 1 літр курячого або овочевого бульйону
  • 1 велике куряче філе
  • 2 картоплини
  • 1 середня морква
  • 1 невелика цибулина
  • 40 грамів кореня селери
  • 0,5 склянки вершків жирністю 10-15%
  • 1 ст. ложка каперсів (можна замінити оливками)
  • 1 ст. ложка борошна
  • 1 лавровий лист
  • 2-3 гілочки петрушки
  • трохи рослинного масла

Рецепт супу-пюре з курки

Процес приготування супу дуже простий. Для початку наріжте великими шматками куряче філе.

Нарізане куряче філе

У каструлю влийте трохи рослинного масла і Відведіть туди обсмажувати куряче філе, час від часу помішуючи.

Загрузка...

обсмажуємо філе

Цим часом очистіть і наріжте крупно картопля, морква, селера і цибулю. Різати їх можна як завгодно, адже все одно овочі будуть подрібнюватися.

нарізаємо овочі

Коли на курці почнуть з'являтися рум'яні боки, додайте в каструлю нарізані овочі. Туди ж відправте лавровий лист і порубані каперси. Трохи поперчіть вміст каструлі. Всі інгредієнти перемішайте і готуйте 5-7 хвилин.

Обсмажуємо овочі разом з куркою

Потім залийте овочі і курку бульйоном, щоб він тільки-тільки їх закрив. Залиште приблизно 100 мл бульйону, він ще знадобиться.

заливаємо бульйон

Накрийте каструлю кришкою і варіть суп, поки не будуть готові овочі - на це піде близько 20 хвилин.

Коли овочі приготуються, витягніть лавровий лист і за допомогою блендера подрібніть вміст каструлі. Має вийти рідкуватий пюре.

Подрібнюємо суп блендером

Якщо ви бачите, що консистенція супу трохи густуватої, можна долити трохи кип'яченої води.

В решту 100 мл бульйону всипте борошно і збийте, щоб не було грудочок.

Збиваємо борошно з бульйоном

Влийте вийшов борошняної бульйон в суп-пюре і перемішайте. Додавання борошна зробить суп більш однорідним, ніжним і кремовим.

Додаємо суміш борошна з бульйоном

Потім влийте в суп-пюре вершки. Помішуючи, доведіть суп до кипіння і вимкніть вогонь.

Подавайте цей чудовий курячий суп-пюре, прикрасивши його зеленню, каперсами і додавши трохи вершків.

Курячий суп-пюре з вершками - рецепт з фото

Радимо прочитати

Гарбузовий суп-пюре з куркою
Легкий і ніжний смак ароматної гарбуза і ненав'язливий смак курячого м'яса немов створені, щоб об'єднатися в одній страві. Представляємо вашій увазі простий, але дуже хороший рецепт, який дозволить
Куряче філе в мультиварці з рисом
Цей рецепт приготування курячого філе в мультиварці не претендує на якусь незвичність і оригінальність, як наприклад ось цей рецепт, коли я варила макарони і курку в молоці.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки