» » Суп-пюре з червоної сочевиці з ковбасками

Суп-пюре з червоної сочевиці з ковбасками


Супи-пюре зазвичай асоціюються з легкими і дуже ніжними на смак стравами. Але бувають і такі супи-пюре, які за характером більше підійдуть і сподобаються чоловікам. Одним з таких неймовірно поживних і дуже смачних страв є сочевичний суп-пюре з копченими ковбасками.

Суп-пюре з червоної сочевиці

На смак цей суп дуже нагадує традиційний і звичний гороховий суп з копченостями. Характерна «горохова» консистенція досягається завдяки червоною сочевиці, яка ідеально підходить для приготування супів, тому що дуже швидко і добре розварюється. На відміну ж від гороху, сочевиця ніжніша за смаком. Крім сочевиці і копчених ковбасок в цьому супі-пюре багато овочів: картопля, морква, цибуля, солодкий перець, корінь селери, а трохи маслин і оливок додають пікантності і відтіняють його крохмалистих-копчений смак.

До речі, цей рецепт супу-пюре з сочевиці дуже зручний в приготуванні, так як всі інгредієнти готуються в одній і тій же каструлі, не вимагаючи обсмажування в окремому посуді.

Інгредієнти для приготування 1,5 літрів супу

  • 8-10 копчених ковбасок (типу мисливських) або 3-4 ковбаски кабаноссі
  • 100 грамів червоної сочевиці
  • 3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • половина солодкого перцю
  • 40 грамів кореня селери
  • по 4-5 штук маслин і оливок
  • 2 ст. ложки червоного винного оцту
  • 1 ст. ложка рослинного масла
  • 2 лаврові листки
  • 0,5 ч. Ложки приправи каррі
  • сіль і перець - за смаком
  • 3 ст. ложки сметани
  • пучок будь-якої зелені для подачі

Рецепт супу-пюре з сочевиці з копченими ковбасками

Наріжте копчені ковбаски на шматочки розміром 1,5-2 см.

Загрузка...

Нарізаємо копчені ковбаски

Потім обсмажте ковбаски в рослинному маслі в каструлі на сильному вогні до утворення рум'яної скоринки.

обсмажуємо ковбаски

Акуратно перекладіть обсмажені шматочки з каструлі на якусь тарілку, залишаючи виділився жир.

Очистіть і наріжте великими шматочками овочі: картопля, морква, цибуля, солодкий перець і корінь селери.

нарізаємо овочі

Викладіть все овочі одночасно в каструлю і обсмажуйте 2-3 хвилини, після чого поперчіть їх, додайте лавровий лист і каррі.

Обсмажуємо овочі, додаємо спеції

Тепер всипте сочевицю і обсмажуйте всі разом ще хвилину, щоб сочевиця прогрілася і просочилася маслом.

додаємо чечевицю

Наріжте і додайте до овочів оливки і маслини.

Нарізаємо маслини і оливки

Залийте овочі 1 літром гарячої води. Будьте обережні, щоб не обпектися парою, тому що вода буде бурхливо кипіти.

Заливаємо гарячою водою

Вода повинна покрити овочі трохи більше, ніж на 2 см.

Вода закриває овочі

Додайте винний оцет і варіть суп 20 хвилин. Коли ви побачите, що сочевиця розварилася, суп майже готовий.

Додаємо винний оцет

Дістаньте з каструлі лавровий лист і подрібніть суп блендером. При необхідності можна додати трохи води, якщо суп вийде густуватим.

На цьому етапі пора посолити блюдо. Раніше не рекомендується це робити, тому що в процесі варіння рідина википає і в підсумку ви можете отримати дуже солоне блюдо. До того ж, бобові гірше розварюються в солоній воді.

Подрібнюємо суп блендером

Тепер відправляйте в суп обсмажені раніше ковбаски і ще раз прогрійте блюдо.

Додаємо в суп ковбаски

Подавайте сочевичний суп-пюре гарячим, додавши трохи сметани в кожну тарілку і прикрасивши зеленню.

Сочевичний суп-пюре з ковбасками

Радимо прочитати

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки