» » Прості яблучні оладки

Прості яблучні оладки


Цей рецепт яблучних оладок створений для тих, кому набридли звичайні оладки і млинці. Мабуть, приємним бонусом стане ще й те, що такі оладки цілком можна вважати дієтичними, адже вони практично повністю складаються з яблук, і лише трохи борошна і манної крупи допоможуть їм залишатися цілими під час приготування.

За смаком такі оладки можна порівняти з яблуками в клярі: виразний яблучний смак і ніжний аромат - нічого зайвого. Щіпка кориці допоможе ще сильніше розкрити аромат яблук.

Яблучні оладки - рецепт з фото

Вибирайте для приготування цієї страви яблука солодких сортів з м'якою м'якоттю, яка в процесі приготування стає ніжною і починає злегка розпадатися. А ідеальним доповненням до цього простого десерту стане ложечка сметани, збитих вершків або кульку ванільного морозива.

Інгредієнти на 2 порції (4 великих штуки)

  • 1 велике яблуко (300-350 грамів)
  • 1 яйце
  • 1 ст. ложка без гірки борошна
  • 1 ст. ложка манної крупи
  • цукор, кориця і ванілін - за смаком
  • рослинне масло для обсмажування

Як приготувати оладки з яблук

Для початку ретельно помийте яблуко і очистіть його від шкірки. Намагайтеся зняти шкірку дуже тонко. Для цього можна скористатися ножем-економкою (овощечисткой).

Загрузка...

чистимо яблуко

Потім натріть очищене яблуко на крупній тертці. Робити це потрібно швидко, щоб яблуко не встигло потемніти. Додайте до натертого яблуку яйце, борошно і манну крупу.

Натираємо яблуко, додаємо борошно, яйце і манку

Гарненько перемішайте цю масу, а потім додайте до смаку корицю, змішану з цукром, і ванілін (або ванільний цукор). Якщо ви не є шанувальником кориці, додайте її зовсім небагато або ж не додавайте зовсім - в цьому випадку ви будете відчувати чистий яблучний смак цієї страви.

Перемішуємо, додаємо корицю, цукор і ванілін

Після того, як яблучне тісто буде добре вимішати, дайте йому постояти 10 хвилин. За цей час манна крупа повинна трохи набрякнути. Це зробить оладки більш пишними і м'якими.

Потім розігрійте в сковороді трохи рослинного масла і столовою ложкою викладайте в сковороду яблучне тісто і злегка розплющуйте його до товщини в сантиметр.

Ложкою викладаємо тісто на сковороду

Обсмажуйте оладки на середньому вогні до дуже рум'яного, апетитного кольору з обох сторін.

Готові яблучні оладки подавайте на стіл відразу зі сковороди, тому що в холодному вигляді вони не такі смачні. Якщо ж ви зробили багато оладок, їх можна сміливо розігріти в мікрохвильовій печі.

Радимо прочитати

Пишні оладки на кислому молоці
Навіть у самих ощадливих господарів трапляється так, що молока купили занадто багато і не встигли все використовувати або ж просто забули про нього, змусивши в холодильнику іншими продуктами, ось
Несолодкі оладки на сироватці
Коли в будинку залишається зайвий кефір або сироватка - саме час піч оладки. Так, варіант кефірних оладок більш поширений, але і на сироватці їх можна приготувати не гірше. Більш того, оладки на
Яблучні маффіни з корицею
Швидко і просто, але неймовірно смачно - так можна сказати про яблучних маффіни. Маффіни самі по собі - це ідеальна ранкова випічка, тому що готувати ці ласощі просто, печуться вони якихось 20
Оладки з гарбуза на кефірі
Оладки - страва смачна і нескладна, переважно готується на сніданок. Щоб трохи урізноманітнити класичний рецепт, можна додати до складу стиглу гарбуз, вона надає особливий аромат страви. У таких
Оладки з кабачків
Оладки з кабачків зараз можна готувати практично круглий рік, адже цукіні у продажу є практично завжди. Я готую оладки за цим рецептом вже кілька років — виходить смачно і красиво. Як у будь-якому

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки