» » Домашній васабі-майонез

Домашній васабі-майонез


Популярність майонезу не знає кордонів, а його особливі шанувальники можуть насолоджуватися ним навіть просто намазав на хліб. Багато хто погодиться, що соус цей не найкорисніший. Це особливо стосується того майонезу, який продається в магазинах, тому що в ньому міститься багато всіляких консервантів, емульгаторів, покращувачів і замінників.

Зовсім по-іншому йдуть справи, якщо готувати майонез будинку. Найбільшої шкоди від такого майонезу буде в разі, якщо є його в непомірних кількостях - через високий вміст жиру. А ось урізноманітнити свої страви завдяки самостійному приготуванню майонезу ви зможете просто неймовірним чином! Приготуйте класичний провансаль або знаменитий Тартар, додайте часник - і отримаєте ароматний Айолі. А любителям японської кухні до душі доведеться особливий фьюжн-соус - майонез з «японським хріном» васабі.

Домашній васабі-майонез

Васабі-майонез відмінно підійде для ролів та інших страв японської кухні, але можна поекспериментувати, додаючи цей соус в звичні страви - це додасть їм пікантності і гостроти, освіжить смак.

складові

  • 200 мл рослинного масла без запаху
  • 1 яйце
  • 1-2 ст. ложки порошку васабі
  • 1-2 ст. ложки кип'яченої води кімнатної температури
  • 1,5 ст. ложки лимонного соку
  • сіль і перець - за смаком

Кількість васабі може варіюватися - все залежить від того, наскільки гострий ви хочете отримати соус.

Загрузка...

Як приготувати васабі-майонез

У високу ємність влийте рослинне масло і додайте туди яйце.

З'єднуємо рослинне масло і яйце

Приготуйте пасту васабі: для цього в порошок потроху додавайте воду, ретельно розтираючи масу, щоб не було грудочок.

Розтираємо порошок васабі з водою

Зазвичай порошок розводять в пропорції 1: 1. У результаті повинна вийти гладка кашка яскравого салатового кольору.

Готова васабі-паста

Васабі-пасту додайте до масла з яйцем. Крім додання соусу яскравого смаку, васабі грає роль емульгатора, допомагаючи маслу і яйцю перетворитися на ніжний густий соус. Таку ж функцію виконує гірчиця в класичному майонезі.

Додаємо васабі до маслу з яйцем

За допомогою погружного блендера збийте масу. Загусне майонез дуже швидко - на це піде 20-30 секунд.

Збиваємо соус в блендері

Додайте в соус лимонний сік, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте майонез.

Додаємо сіль, перець і лимонний сік

Зберігається такий соус в холодильнику 3-4 дні - як і простий домашній майонез. Тому готувати його краще невеликими порціями на 1-2 рази.

Радимо прочитати

Часниковий соус Айолі з гірчицею
Ви коли-небудь пробували знаменитий французький соус Айолі? Навіть якщо ви відповісте негативно, швидше за все, ви все ж його пробували, бо Айолі - це часниковий майонез. І якщо багато
Кабачковий торт з помідорами
Кабачковий сезон - рай для любителів овочів і легких і простих страв. У вас намічається свято або ви просто любите готувати різноманітні страви, щоб вони не встигали набридати? Тоді, якщо кабачкові
Бутерброди зі шпротами
Закусочні бутерброди зі шпротами підійдуть для будь-якого столу і не вдарять по бюджету. А виглядають вони завжди виграшно і виходять смачними та поживними.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки