» » Сирники з манкою та сиром

Сирники з манкою та сиром


Сирники з манкою та сиром

Пишні сирники з манкою та кисломолочним сиром на сковороді - смачна та проста страва на сніданок. Скільки господинь, стільки й рецептів сирних сирників, проте не у всіх вони виходять пишними та ніжними. Всередину, найкраще використовувати манну крупу, так виходить набагато смачніше, ніж із пшеничним борошном. Усі секрети приготування смачних сирників із сиру ви знайдете в рецептах, представлених нижче, а також підберете варіанти на свій смак.

Класичний рецепт сирників із манкою та сиром на сковороді

Класичні сирники готуються на основі жирного щільного сиру, досить сухого, до них додається манна крупа, щоб скріпити масу, і яйце, різні підсолоджувачі у вигляді цукру, фруктів, сушених ягід тощо. д. Обсмажувати сирники будемо на сковорідці, так виходить зручніше і швидше, ніж готувати їх у духовці.

Сирники з манкою та сиром

Інгредієнти

  • Сир 9% 500 гр.
  • Манна крупа 4 ст.л.
  • Цукор-пісок 3 ст.л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сметана 25% 2 ст.л.
  • Борошно пшеничне для обвалювання
  • Олія рослинна для смаження
На порцію Калорії: 174 ккал Білки: 15 г Жири: 6.9 г Вуглеводи: 13.1 г

Приготування

  1. Як приготувати пишні сирники з манкою та сиром на пательні за класичним рецептом? Сир розім'яти виделкою. Додати до нього цукор і трохи солі
    Як приготувати пишні сирники з манкою та сиром на сковороді за класичним рецептом? Сир розім'яти виделкою. Додати до нього цукор і трохи солі.
  2. Перемішати і додати яйця
    Перемішати та додати яйця.
  3. Усе знову добре перемішати. Покласти в масу сметану
    Усе знову добре перемішати. Покласти в масу сметану.
  4. Суміш перемішати до об'єднання і всипати манну крупу. Дати масі постояти 10 хв., щоб манка встигла набрякнути, увібравши в себе зайву вологу
    Суміш перемішати до об'єднання і всипати манну крупу. Дати масі постояти 10 хв., щоб манка встигла набрякнути, увібравши в себе зайву вологу.
  5. Перед кожним сирником змочувати руки в холодній воді, брати невелику частину тіста, формувати з нього кульку. Обвалювати кожен сирник у борошні, наприкінці злегка стискаючи долонями з двох боків, щоб отримати товсті коржі
    Перед кожним сирником змочувати руки в холодній воді, брати невелику частину тіста, формувати з нього кульку. Обвалювати кожен сирник у борошні, наприкінці злегка стискаючи долонями з двох боків, щоб отримати товсті коржі.
  6. У широкій сковорідці нагріти рослинну олію без запаху. Зменшити вогонь. Покласти в сковорідку сирники, смажити на одному боці, поки він не зарум'яниться
    У широкій сковорідці нагріти рослинну олію без запаху. Зменшити вогонь. Покласти в сковороду сирники, смажити на одному боці, поки він не зарум'яниться.
  7. Перевернути сирники на інший бік і обсмажувати ще кілька хвилин, накривши сковороду кришкою
    Перевернути сирники на інший бік і обсмажувати ще кілька хвилин, накривши сковороду кришкою.
  8. Блюдо накрити паперовим щільним рушником
    Блюдо накрити паперовим щільним рушником.
  9. Викласти на нього сирники, щоб папір увібрав у себе зайву олію
    Викласти на нього сирники, щоб папір увібрав у себе зайву олію.
  10. Подавати до столу класичні сирники з сиру з манкою в гарячому вигляді. Додатково подати сметану, джем або варене згущене молоко
    Подавати до столу класичні сирники із сиру з манкою в гарячому вигляді. Додатково подати сметану, джем або варене згущене молоко.

Смачного!

Пишні сирники, приготовані з домашнього сиру

Домашній сир вирізняється приємним вершковим смаком і відносною відсутністю зайвої вологи. Він дуже жирний і поживний. Такий кисломолочний сир можна купити на сезонних ярмарках або у фермерів і приготувати справжні ароматні пишні сирники.

Час готування: 25 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Сир домашній жирністю не менше 9-10 % - 500 г;
  • Яйця курячі С2 - 1 шт. + жовток;
  • Цукор-пісок - 3 ст. л. з гіркою;
  • Сметана жирна - 1,5 ст. л.;
  • Крупа манна - 3 ст. л.;
  • Борошно пшеничне - 3-4 ст. л.;
  • Олія рослинна - для обсмажування.

Процес приготування:

1. Вистелити сито або друшляк марлею, складеною в 4 шари, викласти туди сир, накрити краями марлі та поставити зверху на сир тарілку, на яку помістити важкий вантаж. Залишити в холодильнику на 2 години.

Сирники з манкою та сиром

2. Відважений сир протерти через дрібне сито. Яйце і жовток збити віночком із цукровим піском до пишного стану. Додати сметану і розмішати. Змішати сирну масу з яєчною, додати манку і пробити все занурювальним блендером або збити в кухонному комбайні. Прибрати тісто на півгодини в холодильник.

Сирники з манкою та сиром

3. Від сирного тіста відривати шматочки вагою близько 40 г і формувати з кожного шматочка кульку, катаючи її в борошні. Наприкінці кожну кулю приплюснути, щоб отримати товсту круглу шайбу. Ще раз припилити всі сирні коржі борошном.

Сирники з манкою та сиром

4. У сковороді великого діаметра розжарити олію. Класти сирники в киплячу олію й обсмажувати з двох боків до золотистої скоринки на помірному вогні. Перевертати сирник можна тільки після появи скоринки, інакше він може розвалитися. Накрити сковороду кришкою і злегка протушкувати вміст близько 5 хв.

Сирники з манкою та сиром

5. Подавати готові сирні сирники гарячими, зі свіжими ягодами та мискою жирної густої сметани.

Сирники з манкою та сиром

Смачного!

Дуже смачні сирні сирники з манкою та родзинками

Чудовий варіант сніданку для дітей - це сирні сирники з додаванням родзинок. Усередині вони виходять злегка кремоподібними, що робить їх привабливими навіть для тих дітей, яких дуже нелегко нагодувати сиром.

Час готування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Сир жирний - 0,5 кг;
  • Родзинки - 70 г;
  • Цукор-пісок - 70 г;
  • Яйце куряче - 2 шт.;
  • Крупа манна - 3 ст. л.;
  • Борошно пшеничне - 3 ст.л + для панірування;
  • Олія соняшникова без запаху - для смаження.

Процес приготування:

1. Родзинки промити, висипати в миску. Залити його киплячою або просто гарячою водою і залишити постояти 10 хв. Відкинути на сито, дати стекти зайвій рідині, а потім віджати руками. Викласти родзинки на паперовий рушник і остаточно обсушити.

Сирники з манкою та сиром

2. Сир протерти через сито з дрібними вічками. Якщо в сирі занадто багато вологи, його потрібно попередньо викласти в марлю, складену вчетверо, зав'язати її вузликом і покласти під прес на 6 годин. У підсумку в марлі залишиться тільки суха сирна маса, а вся сироватка витече.

Сирники з манкою та сиром

3. Перетертий сир перекласти в глибоку миску, додати цукровий пісок, перемішати.

Сирники з манкою та сиром

4. Яйця вбити в миску до сирної маси, додати манну крупу, 3 столові ложки борошна і все перемішати вінчиком до однорідності.

5. Додати в суміш для сирників родзинки. Знову добре перемішати. Дати тісту для сирників постояти при кімнатній температурі та дійти протягом 10 хв.

Сирники з манкою та сиром

6. Висипати на стіл борошно для панірування сирників. Перед кожним сирником змочувати руки в холодній воді, брати невелику порцію тіста й обвалювати в борошні, щоб виходили кульки. Залишити заготовки для сирників на столі ще на 10 хв., потім знову обваляти їх у залишках борошна.

Сирники з манкою та сиром

7. Узяти широку пательню великого діаметру, розігріти в ній рослинну дезодоровану олію. Викладати злегка приплюснуті кружальця сирного тіста в олію і смажити з одного боку до появи рум'яної скоринки.

Сирники з манкою та сиром

8. Перевернути сирники на інший бік і обсмажити до золотистості. Прикрити сковороду кришкою, зменшити вогонь. Потушкувати сирники під кришкою протягом 5 хв.

Сирники з манкою та сиром

9. Подавати сирники з родзинками до столу, змастивши сметаною або невеликою кількістю улюбленого варення.

Сирники з манкою та сиром

Смачного!

Покроковий рецепт приготування сирників з манкою та сметаною

Оскільки сирники зазвичай готують із сухого сиру, а манці за технологією потрібно в чомусь набрякнути, увібравши в себе вологу, іноді в сирники додають жирну сметану. Страва виходить з дуже вираженим вершково-сирковим смаком.

Час готування: 30 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Сир жирний - 200 г;
  • Яйце куряче - 1 шт.;
  • Крупа манна - 100 г;
  • Сметана 26 % жирності - 50 г;
  • Цукровий пісок - 3 ст. л.;
  • Сіль - 1 щіпка;
  • Олія соняшникова без запаху - для обсмажування.

Процес приготування:

1. Манну крупу попередньо змішати з жирною сметаною і залишити на 15 хв. набрякнути. Сир розім'яти виделкою, додати в нього яйце, всипати цукор (можна додати трохи ваніліну, ванільного цукру або краплю ванільної есенції), додати 1 дрібку солі. Усе ретельно перемішати.

Сирники з манкою та сиром

2. Додати в сирну масу набряклу манку і ретельно вимісити.

Сирники з манкою та сиром

3. Вийде однорідна нещільна маса, що за консистенцією нагадує жирну сметану.

Сирники з манкою та сиром

4. Широку сковорідку нагріти з рослинною олією на вогні середньої інтенсивності. Столовою ложкою набирати сирну масу і викладати в киплячу олію гіркою. Утворюватимуться тонкі коржі.

Сирники з манкою та сиром

5. Обсмажувати сирники з одного боку до золотистості, потім перевернути і смажити ще кілька хвилин з іншого боку.

Сирники з манкою та сиром

6. Подавати сирні сирники зі згущеним молоком, варенням, сметаною або свіжими ягодами.

Сирники з манкою та сиром

Смачного!

Ніжні сирні сирники з манкою та бананом на сковороді

М'які ніжні сирники виходять із бананом. Цей фрукт дає змогу зменшити кількість цукру, що додається, а також може послужити заміною частини яєць. Бананова маса добре «склеює» тісто, що дає змогу не перевантажувати сир зайвою манною крупою.

Час готування: 35 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти:

  • Сир 9 % - 0,5 кг;
  • Крупа манна - 70 г;
  • Банани - 2 шт.;
  • Яйце куряче - 1 шт.;
  • Розпушувач - 1 ч. л.;
  • Цукровий пісок - 80 г;
  • Борошно пшеничне - для обвалювання;
  • Олія рослинна - для обсмажування.

Процес приготування:

1. Сир протерти через дрібне сито, особливо це важливо для більш сухого щільного сиру з крупинками. Якщо сир має підвищену вологість, його потрібно заздалегідь укласти у вузлик із марлі, зав'язати його і покласти під прес на 5-6 годин. За цей час зайва рідина з сиру піде.

Сирники з манкою та сиром

2. Перетертий сир викласти в широку миску. Додати цукор-пісок і розмішати. Яйце трохи збити за допомогою віночка або міксером, вилити до сиру з цукром. Добре все перемішати.

Сирники з манкою та сиром

3. Просіяти в сирну масу манну крупу з розпушувачем і перемішати до об'єднання. Банани потрібно купити найстигліші та м'які, жовті в коричневу цяточку. Очистити фрукти від шкірки, нарізати дуже дрібними шматочками і додати в масу. Знову все перемішати. Якщо тісто вийшло трохи рідким, додати ще невелику кількість манки.

Сирники з манкою та сиром

4. На стіл висипати пшеничне борошно (близько 3-4 ст. л.). л.). Із сирної маси сформувати невеликого розміру кульки, обваляти їх у борошні. Кожну кульку трохи приплюснути, щоб отримати товсті сирні шайби.

Сирники з манкою та сиром

5. У найширшій сковорідці розігріти деяку кількість рослинної олії без запаху. Викласти заготовки для сирників у киплячу олію й обсмажити їх з одного боку до утворення рум'яної золотистої скоринки.

Сирники з манкою та сиром

6. Перевернути сирники лопаткою на інший бік і таким же чином обсмажити. Сковороду накрити кришкою, знизити вогонь. Потримати сирники з бананом на вогні ще близько 5 хв.

Сирники з манкою та сиром

7. Подавати сирники з бананом до столу гарячими, виклавши стопкою, полив солодким сиропом і прикрасивши шматочками свіжих фруктів та ягодами.

Сирники з манкою та сиром

Смачного!

Як приготувати смачні сирники з сиру з яблуком

Сирники з яблуками за смаком трохи нагадують сирні оладки, вони виходять соковитими, м'якими, мають чудовий яблучний аромат. Яблуко найкраще придбати кисло-солодке, щоб додати цікаву смакову ноту в готові вироби.

Час готування: 35 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Сир жирний - 0,5 кг;
  • Яблуко - 1 шт.;
  • Яйце куряче - 1 шт.;
  • Крупа манна - 4 ст. л.;
  • Цукровий пісок - 1 ст. л.;
  • Сіль - 1 щіпка;
  • Борошно пшеничне - для обвалювання;
  • Олія рослинна - для смаження.

Процес приготування:

1. Сир покласти в миску і розім'яти виделкою. Яблуко промити, обсушити, зняти шкірку, прибрати насіннєву коробку і хвостик. Часточки яблука нарізати кубиками невеликого розміру.

Сирники з манкою та сиром

2. Покласти яблука в сир. Додати сіль, цукровий пісок, манку і яйце.

Сирники з манкою та сиром

3. Сирну масу перемішати, відставити тісто настоятися на півгодини. Манна крупа за цей час розбухне.

Сирники з манкою та сиром

4. У великій широкій сковороді розігріти соняшникову або кокосову олію, сирну масу поділити на рівні частини. З кожного шматочка тіста сформувати кульку, придавити її з двох боків, щоб отримати товстий коржик. Обваляти кожну шайбу з домашнього сиру в борошні з обох боків, викласти на пательню, встановити середній вогонь і обсмажувати з обох боків до золотистого кольору та появи рум'яної скоринки.

Сирники з манкою та сиром

5. Подавати готові сирники з гарячим шоколадом, рідким медом, сметаною, згущеним молоком або конфітюром. Зберігати сирники з яблуками можна в холодильнику, в герметично закритій ємності близько 2 діб.

Сирники з манкою та сиром

Смачного!

Простий рецепт пишних сирників без яєць із манкою

Якщо вам або вашим діткам не можна вживати в їжу яйця або почали готувати сирники, а яєць не виявилося, не поспішайте засмучуватися: яйце з успіхом можна замінити поєднанням яблука і банана. Для додаткової солодкості додайте жменю в'яленої журавлини або родзинок, смак вийде дивовижним.

Час готування: 40 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Сир - 200 г;
  • Манка - 2 ст. л.;
  • Банан - 0,5 шт.;
  • Яблуко - 0,5 шт.;
  • Журавлина сушена - 2 ст. л.;
  • Сіль - 1 щіпка;
  • Олія рослинна - для обсмажування.

Процес приготування:

1. Натерти крупно на тертці кисло-солодке вимите яблуко, не знімаючи шкірки.

Сирники з манкою та сиром

2. Додати в миску до яблука половину дуже стиглого банана. Банан можна брати навіть із трохи почорнілою шкіркою, такі фрукти найсолодші.

Сирники з манкою і сиром

3. За допомогою виделки розім'яти банан з яблуком до стану пюре. Те ж саме можна зробити за допомогою занурювального блендера або кухонного комбайна.

Сирники з манкою та сиром

4. Змішати пюре з фруктів із сухим жирним сиром. Якщо сир попався вологий, покласти його в марлю і віджати руками зайву вологу. Розтерти пюре з сиром, додати трохи солі та манну крупу.

Сирники з манкою і сиром

5. В'ялену журавлину обдати крутим окропом, дати постояти в ситі 5 хв., потім обсушити на паперовому рушнику. Додати журавлину в тісто для сирників, добре все перемішати.

Сирники з манкою та сиром

6. З тіста скачати кульки, обваляти з усіх боків у манній крупі та викласти на дерев'яну дошку.

Сирники з манкою та сиром

7. У важкій сковорідці розігріти рослинну олію. Викласти в гарячу олію кульки з тіста, притиснути їх лопаткою, щоб надати форму коржів. Обсмажувати на слабкому вогні з двох боків до утворення красивої рум'яної скоринки.

Сирники з манкою та сиром

8. Подавати сирники гарячими зі згущеним молоком, кленовим сиропом або конфітюром.

Сирники з манкою та сиром

Смачного!

Радимо прочитати

Сирники з полуницею
Пропонуємо приготувати дуже смачні сирні сирники річного формату. В якості начинки використовуються невеликі шматочки полуниці, смак якої гармонійний в тандемі з сиром. Незважаючи на те, що в цьому
Сирники в духовці
Зазвичай сирники обсмажують в олії на сковорідці. Але є і інший спосіб, який, на мій погляд, є більш правильним і здоровим. А мова в цьому рецепті піде про те, як приготувати сирники з сиру в

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки