Сирники з сиру в духовці

Пишні сирники з кисломолочного сиру в духовці - дуже смачна і проста страва, яка підійде як на сніданок, так і на вечерю. Вони, безсумнівно, припадуть до смаку і дітям, і всім ласунам. Важливо, щоб сирники не пересмажилися зовні і не залишилися сирими всередині. Тому приготування сирників у духовці - процес відповідальний, до якого варто підготуватися і попередньо дізнатися, як правильно приготувати сирники в духовці.
Класичний рецепт сирників із сиру в духовці
За пропонованим рецептом ви можете швидко приготувати корисну страву з сиру для своєї родини. Сирники будуть повітряними, золотистими та смачними. За своїм бажанням можете додати до них різні цукати, сухофрукти або шматочки шоколаду.

Інгредієнти
- Сир 300 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Борошно 4 ст.л.
- Цукор-пісок 3 ст.л.
- Сода харчова 1 ч.л.
- Сік лимонний 1 ст.л.
- Ванілін за смаком
- Сіль за смаком
- Сметана для змащення
- Масло вершкове для змащення дека
На порцію Калорії: 198 ккал Білки: 13.8 г Жири: 5.8 г Вуглеводи: 23 г
Приготування
-
Як приготувати пишні сирники з сиру в духовці за класичним рецептом? У посуд для замісу тіста покладіть потрібну кількість сиру, вбийте яйце, додайте сіль, цукор і міксером або блендером перемішайте все до однорідного стану.
-
Погасіть соду лимонним соком, додайте її до сиру і ще раз перемішайте.
-
Просійте через сито пшеничне борошно, пересипте його до сиру та замісіть тісто. Воно має вийти щільним і ніжним. Деко для випічки застеліть шматочком спеціального паперу і змастіть вершковим маслом. Руками, посипаними борошном, сформуйте з тіста колобки розміром з яйце і розкладіть їх на деку на невеликій відстані один від одного. Колобки притисніть трохи рукою, щоб надати їм вигляду товстих коржів.
-
За допомогою силіконового пензлика добре намажте коржі йогуртом або сметаною, щоб готові сирники не вийшли сухими.
-
Духовку розігрійте до 180°С і помістіть у неї деко з сирниками. Випікайте сирний десерт протягом 20-30 хвилин. Подайте приготовані сирники з варенням, медом або сметаною.
Приємного чаювання!
Ніжні та пишні сирники без додавання манки
У цьому рецепті вам пропонується приготувати сирники, замісивши тісто для них тільки на борошні та без манки, адже сирники на манці після охолодження стають тонкими і втрачають свою красу.
Інгредієнти:
- Сир - 300 г.
- Яйце - 1 шт.
- Борошно - 3-4 ст. л.
- Цукор - 3 ст. л.
- Розпушувач - ½ ч. л.
- Ваніль, кориця або кардамон - за смаком.
Процес приготування:
1. У посуд для замісу тіста покладіть сир, додайте частину цукру і розмішайте його за допомогою виделки. Якщо у вас грубозернистий сир, то розмішайте його за допомогою блендера.

2. В отриману сирну масу насипте розпушувач, дрібку солі, спеції, решту цукру і перемішайте.
3. Потім вбийте до сиру куряче яйце і ще раз сирну масу розмішайте.

4. Потрібну кількість борошна просійте через сито, насипте його до сиру та замісіть тісто для сирників. Місіть тісто довго, до «чистої миски», щоб у ньому не було грудочок борошна.
5. Із приготованого тіста зліпіть руками, змоченими водою, невеликі кульки (як волоський горіх) і надайте їм вигляду коржів.

6. Застеліть деко шматочком паперу для випічки і розкладіть на ньому сформовані сирники.

7. Випікайте сирники в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 40 хвилин.
8. Приготовані сирники викладіть на красиве блюдо, посипте подрібненим у пудру цукром і можете подавати до столу.

Смачного!
Сирники з сиру з манкою, запечені в духовці
За пропонованим рецептом ви можете приготувати чудовий сніданок, або полуденок, або просто солодкий перекус. Тісто замішуємо з манною крупою, що зробить сирники пишними. Зазвичай сирники в духовці погано тримають свою форму, тому вам пропонується особливий режим запікання.
Інгредієнти:
- Сир - 200 г.
- Цукор - 1 ст. л.
- Манка - 3 ст. л.
- Яйце - 1 шт.
Процес приготування:
1. У мисочку помістіть сир (краще взяти дрібнозернистий), вбийте куряче яйце, додайте цукор і можете покласти на свій смак прянощі або ванілін. Виделкою сир добре перемішайте.

2. Потім насипте до сирної маси манну крупу і замісіть однорідне тісто.

3. Руками, трохи змоченими водою, сформуйте з тіста невеликі колобки. Ці сирні заготовки добре обваляйте в борошні або в панірувальних сухарях, щоб сирники запеклися в хрусткій скоринці.

4. Форму або деко для випікання застеліть шматочком пергаментного паперу і трохи змастіть її олією. Розкладіть на деку всі сформовані сирні заготовки, надавши їм форму коржа.

5. Духовку розігрійте до 170°С і встановіть режим «Гриль». Деко з сирниками помістіть у розігріту духовку відразу під верхній гриль. Запікайте сирники протягом 10 хвилин. Потім їх переверніть на інший бік і продовжте запікання ще 10 хвилин. За такого способу запікання сирники не змінять своєї гарної форми і покриються рум'яною хрусткою скоринкою.
6. До приготованих ніжних сирних сирників подайте тепле молоко.
Смачного!
Дієтичні сирники з сиру в духовці (ПП рецепт)
За пропонованим рецептом ви можете приготувати в духовці смачні сирники для дієтичного харчування. Цей так званий пп-рецепт (для правильного харчування) відрізняє від звичайних сирників повна відсутність олії, але передбачає використання знежиреного сиру і невеликої кількості цукру. У ці сирники додамо для соковитості яблуко, оскільки знежирений сир досить сухий.
Інгредієнти:
- Сир знежирений - 500 г.
- Яйце та яблуко - по 2 шт.
- Цукор і манка - по 1 ст. л.
- Борошно - 3-4 ст. л.
- Ваніль і кориця - за смаком.
Процес приготування:
1. Сир перекладіть у посуд для замісу тіста.

2. Яблука (краще твердих сортів) очистіть від шкірки та насіння і подрібніть на крупну тертку. Натерті яблука одразу перекладіть до сиру, і добре перемішайте виделкою, щоб яблука не потемніли.
3. Додайте до сиру яйця, але краще тільки білки, бо жовток збільшує калорійність страви, а вона у нас дієтична. Сир із яйцем і яблуком ще раз перемішайте.

4. Потім покладіть у сирну масу цукор, просіяне через сито пшеничне борошно, дрібку солі, прянощі та замісіть тісто.

5. Деко для випічки застеліть шматочком фольги або паперу для випічки та трохи змастіть його олією, щоб сирники легко знімалися. Ложкою, змоченою в холодній воді, розкладіть тісто на деку у вигляді товстих оладок.

6. Духовку розігрійте до 190°С і помістіть у неї деко з сирниками. Запікайте ваші дієтичні сирники протягом 20 хвилин.
7. Потім страву трохи остудіть і перекладіть готові сирники на красиву тарілку.

Смачного!
Ніжні сирники з сиру в духовці без додавання борошна
Вашій увазі надається чудовий рецепт ароматних і ніжних сирників із сирного тіста без додавання борошна. Замішується тісто за допомогою блендера або кухонного комбайна. Сирники випікаються у формочках, оскільки тісто без борошна виходить рідкуватим.
Інгредієнти:
- Сир - 500 г.
- Яйце - 2 шт.
- Цукор - 2-3 ст. л.
- Манна крупа - 2 ст. л.
- Сметана - 4 ст. л.
- Ваніль або прянощі - за смаком.
Процес приготування:
1. Потрібну кількість сиру (бажано домашнього) помістіть у чашу блендера.

2. Вбийте в чашу до сиру курячі яйця.

3. Додайте також цукор, сметану і трохи ваніліну. Кількість цукру та сметани можете змінити на свій смак.
4. На невеликій швидкості блендера замісіть однорідне тісто. Потім додайте до тіста манну крупу і перемішайте ще раз.

5. Духовку розігрійте до 190°С.
6. Приготоване сирне тісто розлийте в силіконові формочки для кексів або мафінів. Форми заповніть не більше 2/3 об'єму, оскільки тісто підніметься під час випікання.

7. Помістіть формочки з сирним тістом у розігріту духовку на 20-25 хвилин.
8. Спечені ніжні та рум'яні сирники повністю охолодіть, і подайте до столу зі сметаною, варенням або медом.

Смачного!
Як спекти сирні сирники в духовці у формочках
За допомогою сучасного кухонного начиння (силіконових формочок) ви можете приготувати на десерт оригінальні маленькі сирні тортики, тобто сирники в духовці. У вас вийде і корисний сніданок для дітей, і чудова прикраса для святкового столу.
Інгредієнти:
- Сир - 200 г.
- Цукор і манна крупа - по 3 ст. л. л.
- Сметана - 5 ст. л.
- Яйце - 1 шт.
- Вершкове масло - 2 ст. л.
- Розпушувач для тіста - 1 ч. л. л.
Процес приготування:
1. У посуд для замісу тіста покладіть сир. Вбийте до нього куряче яйце та додайте цукор і трохи ваніліну.
2. За допомогою виделки добре перемішайте ці інгредієнти.

3. Потім додайте до сиру вказану кількість манки, сметани, розпушувача для тіста і розм'якшене в мікрохвильовці вершкове масло.

4. Замісіть тісто. Воно має бути легким, вологим і досить однорідним.
5. Приготоване тісто розлийте в підготовлені формочки, заповнюючи їх не до самого верху.
6. Розігрійте духовку до 200°С і помістіть у неї формочки з тістом.

7. Запікайте сирники при даній температурі протягом 20-25 хвилин.

8. Приготовлені маленькі сирні тортики трохи охолодіть і дістаньте з формочок.

Смачного!
Пишні сирники в духовці з кисломолочного сиру з родзинками
У цьому рецепті вам пропонується приготувати в духовці сирники з сиру з додаванням родзинок. Ці сирники будуть пишні, смачні та не дуже солодкі. У вас вийде чудовий сніданок для дітей.
Інгредієнти:
- Сир - 250 г.
- Борошно - 4 ст. л.
- Цукор - 3 ст. л.
- Родзинки - 2 ст. л.
- Розпушувач і ванільний цукор - по 1 ч. л. л.
- Яйце - 1 шт.
Процес приготування:
1. У посуд для замісу тіста розбийте куряче яйце, додайте до нього звичайний і ванільний цукор і добре збийте виделкою або міксером.

2. Потім помістіть у цей посуд сир і ретельно розмішайте.

3. Просійте через сито пшеничне борошно, перемішайте з розпушувачем і пересипте його до сирної маси.

4. Потім насипте до тіста заздалегідь замочені та промиті родзинки.

5. Ретельно замісіть тісто для сирників з усіх цих інгредієнтів.
6. Деко для випічки застеліть шматочком спеціального паперу і трохи змастіть його рослинною олією, щоб сирники не прилипли при випіканні.
7. Мокрими руками сформуйте з тіста акуратні невеликі кружальця, обваляйте їх у борошні або панірувальних сухарях і викладіть на деко на невеликій відстані один від одного.

8. Духовку розігрійте до 180°С.
9. Випікайте сирники з родзинками протягом 25-30 хвилин.
10. Приготовані сирники посипте пудрою з цукру і подайте до них сметану.

Смачного!
Ніжні та повітряні сирники з сиру з яблуками
Якщо в сирне тісто для сирників додати яблуко, то цей десерт сподобається дітям, оскільки їх зазвичай важко змусити їсти кисломолочні продукти. Сирники будуть солодкими та дуже ніжними.
Інгредієнти:
- Сир - 500 г.
- Яблука та яйце - по 2 шт.
- Цукор і манка - по 2 ст. л.
- Розпушувач для тіста - 2 ч. л. л.
- Сіль - 1 щіпка.
- Ванільний цукор - за смаком.
Процес приготування:
1. Яблука для сирників промийте, очистіть від шкірки та насіння і подрібніть на велику або середню тертку. Сильно подрібнювати яблука в пюре не треба, оскільки тісто від них буде рідким, і сирники не триматимуть форму.

2. У посуд для замісу тіста помістіть сир, подрібнені яблука, додайте яйця, цукор (його можете замінити розтопленим медом), дрібку солі, ванільний цукор і добре перемішайте.

3. Потім у цю яблучно-сиркову масу насипте манну крупу, розпушувач і замісіть тісто до однорідного стану.
4. Залиште тісто на 20 хвилин за звичайної температури, щоб манка ввібрала сік від яблук. Якщо тісто вийшло рідким, додайте до нього трохи борошна.
5. Приготоване тісто розкладіть у силіконові формочки та розмістіть їх на деку.

6. Духовку розігрійте до 190 °С. Запікайте сирники протягом 20-30 хвилин і до золотистої скоринки зверху.
7. Подайте до цих чудових сирників сметану або улюблене варення.

Їжте на здоров'я!
Сирні сирники, приготовані без додавання яєць
М'які, ніжні та смачні сирники в духовці можна приготувати і без додавання яєць у тісто. Важливо суворо дотримуватися кількості інгредієнтів, зазначених у рецепті, тоді сирники прекрасно збережуть форму під час випікання.
Інгредієнти:
- Сир 5%-вий - 250 г.
- Манка - 3 ст. л.
- Цукор - 2 ст. л.
- Сіль - 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Сир, манну крупу та цукор покладіть у ємність для замісу тіста.

2. Ложкою всі ці інгредієнти добре перемішайте. Залиште приготоване тісто на 15 хвилин, щоб манна крупа набрякла і ввібрала всю рідину.

3. Потім сирне тісто розділіть на шість однакових шматочків і скачайте їх у колобки.

4. Розкладіть сформовані колобки на обробній дошці, надайте їм форму шайби та обваляйте всі заготовки в борошні або панірувальних сухарях.

5. Деко застеліть папером для випічки і покладіть на нього підготовлені сирники.

6. Розігрійте до 190°С духовку і випікайте сирники протягом 25-30 хвилин.
7. Приготовлені сирники викладіть на плоску тарілку і подайте до них свіжі ягоди, сметану, варення, одним словом, те - що любите...

Смачного!
Дуже смачні сирники з кисломолочного сиру та банана в духовці
Вашій увазі пропонується дуже простий рецепт приготування корисних і смачних сирників всього лише з трьох інгредієнтів: сиру, бананів і яєць. У такі сирники не додаються борошно, манка та цукор. Цю страву можна сміливо зарахувати до пп-рецептів. Випікаємо сирники з бананами тільки у формочках.
Інгредієнти:
- Сир - 500 г.
- Яйце - 2 шт.
- Банани - 3 шт.
Процес приготування:
1. З бананів зніміть шкірку і помістіть їх на дві хвилини в мікрохвильову піч, щоб вони стали м'якими і солодшими.

2. Сир помістіть у чашу блендера або кухонного комбайна. Вбийте до сиру два курячих яйця.

3. Потім помістіть у чашу розм'якшені в мікрохвильовці банани та на невеликій швидкості приладу замісіть тісто до однорідного стану. Формочки для запікання трохи змастіть соняшниковою олією.

4. У підготовлені формочки розкладіть сирно-бананове тісто, заповнюючи їх на 2/3 об'єму.

5. Розігрійте духовку до 180°С і випікайте сирники протягом 20 хвилин.
6. Спечені сирники подайте до столу зі сметаною, медом або улюбленим варенням.

Смачного!