Морозиво в домашніх умовах

Морозиво в домашніх умовах - це чудові ласощі, від яких важко відмовитися, навіть якщо ви не любите солодке. У добірці досить нескладних рецептів. Частування стане освіжаючим завершенням дружньої вечері або дивовижним десертом на святковій події. Дуже смачні рецепти дозволять назавжди відмовитися від покупного морозива.
Як зробити морозиво пломбір у домашніх умовах
Як зробити морозиво пломбір у домашніх умовах, докладно описано в цьому рецепті. Уважно дотримуючись інструкції, ваш десерт буде на висоті. Успішний результат залежить від жирності, якості та свіжості продуктів. Домашній десерт у рази апетитніший за магазинні аналоги.

Інгредієнти
- Вершки 200 мл. (33%)
- Молоко коров'яче 100 мл.
- Жовток 2 шт.
- Цукор-пісок 60 гр.
- Ванілін 1 пакетик
Приготування
- Морозиво в домашніх умовах готується дуже просто. У товстостінну каструлю або сотейник висипаємо цукровий пісок і заливаємо молоком. Зі стручка ванілі виймаємо насіння, розрізавши його вздовж. Відправляємо до компонентів. Пломбір набуде дивовижного аромату. Якщо немає натуральної ванілі, замінюємо ванільним цукром або ваніліном. Розмістивши на помірному вогні, доводимо до гарячого стану, але не кип'ятимо.
- Окремо збовтуємо жовтки до однорідної консистенції, не збиваючи.
- До жовткової маси поступово заливаємо гаряче молоко, продовжуючи розмішувати.
- Рідку суміш виливаємо в каструлю, розміщуємо на маленькому вогні. Варимо основу доти, доки маса не почне густіти. Не забуваємо розмішувати масу, для зручності використовуючи силіконову лопатку.
- Провівши пальцем по лопатці, перевіряємо, чи час відключати нагрівання. Коли слід буде чітким, прибираємо крем із плити. Важливо, щоб жовтки не згорнулися, в цьому випадку у пломбіру буде виразний яєчний смак, що зіпсує враження про десерт.
- Заварну основу охолоджуємо, залишивши на столі. Тим часом холодні вершки виливаємо в чисту ємність і добре збиваємо міксером до щільного стану.
- До збитих вершків вводимо остиглу заварну масу і вимішуємо до гладкості. Прибираємо миску в морозилку на 3 години. Кожні півгодини дістаємо і розмішуємо заготовку, щоб не утворилися крижинки, а пломбір не втратив гладку текстуру.
- Через деякий час маса нагадуватиме м'яке морозиво, а перемішувати буде складніше. Перекладаємо заготовку в пластиковий контейнер або силіконову форму. Закриваємо і поміщаємо в морозилку на 4 години або на ніч.
- Після повного застигання та охолодження дістаємо морозиво і даємо постояти на столі. Ложкою для морозива накладаємо десерт у креманки. Морозиво в домашніх умовах готове! Прикрашаємо на свій розсуд. Смачного!
Класичне вершкове морозиво в домашніх умовах
Класичне вершкове морозиво в домашніх умовах потребує для свого виконання всього лише два інгредієнти. Вершки обов'язково використовує з підвищеним вмістом жиру. Рецепт не вимагає перемішування під час заморозки, що спрощує процес. Холодні ласощі принесуть масу вражень. Спробувавши його, гості обдарують господиню компліментами.
Час готування - 8 год. 10 хв.
Час приготування - 10 хв.
Порції - 1
Інгредієнти:
- Вершки 33% - 500 мл.
- Згущене молоко - 1 банка.
- Вафлі круглі - 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. 500 мілілітрів 33% вершків виливаємо у високу ємність.

Крок 2. Скориставшись міксером, збиваємо 4 хвилини до загустіння на максимальній швидкості.

Крок 3. При безперервному збиванні поступово вводимо якісне згущене молоко.

Крок 4. Коли згущене молоко об'єднається зі збитими вершками, розмішуємо вміст миски 2 хвилини до густої консистенції.

Крок 5. Роз'ємне кільце розміщуємо на обробній дошці або плоскому піддоні. Стінки попередньо промащуємо олією і вистилаємо ацетатною плівкою або порізаним файлом. Так плівка добре прилипне.

Крок 6. На дно на свій розсуд укладаємо вафельний корж. Якщо коржів немає, беремо форму з дном або формуємо його з декількох шарів фольги. Розподіляємо зверху вершкову масу і вирівнюємо силіконовою лопаткою.

Крок 7. Зверху укладаємо другий вафельний корж, злегка придавлюючи. Переміщаємо в морозильну камеру на 8 годин або на ніч.

Крок 8. Через деякий час прибираємо роз'ємне кільце.

Крок 9. Акуратно знімаємо плівку.

Крок 10. Готове морозиво нарізаємо порційно і дегустуємо вершковий десерт. Смачного!

Домашнє морозиво з вершків і згущеного молока
Домашнє морозиво з вершків і згущеного молока готується елементарно. Рецепт можна взяти за основу і на свій розсуд доповнити ароматизаторами, барвниками та улюбленими добавками. Подають домашнє морозиво з топінгами та сиропами, посипають шоколадною крихтою або печивом.
Час готування - 2 год. 05 хв.
Час приготування - 15 хв.
Порції - 2
Інгредієнти:
- Вершки від 33% - 300 мл.
- Молоко згущене - 3-4 ст.л.
- Ванільний цукор - 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо основні інгредієнти. На свій розсуд регулюємо кількість згущеного молока.

Крок 2. Холодні вершки з підвищеним вмістом жиру від 33% виливаємо в глибоку миску. Озброївшись міксером, збиваємо на середніх обертах до пишної маси.

Крок 3. Продовжуючи збивати, вливаємо згущене молоко і доповнюємо ванільним цукром.

Крок 4. Вершкову масу розливаємо по силіконових формах, попередньо встановлених на блюдо. Переміщаємо конструкцію в морозилку. Краще залишити на ніч. Можна використовувати одну велику форму.

Крок 5. Замерзлий десерт витягуємо з форм.

Крок 6. Розкладаємо десерт по креманках.

Крок 7. Доповнюємо морозиво улюбленими топінгами. Смачного!

Фруктове морозиво в домашніх умовах
Фруктове морозиво в домашніх умовах має насичений смак. Сьогодні я пропоную приготувати морозиво з бананом. За бажання фрукти можна замінити персиками, нектаринами, ананасом або ківі. Експериментуючи, кожен знайде свій улюблений смак.
Час готування - 1 год. 00 хв.
Час приготування - 15 хв.
Порції - 5
Інгредієнти:
- Вершки 33% - 250 мл.
- Молоко згущене (варене) - 50 гр.
- Банани - 2 шт.
- Лимонний сік - 1 ч. л.л.
- Харчовий барвник гелевий - за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Очищені банани нарізаємо скибочками. Закидаємо в склянку блендера і збризкуємо лимонним соком. Пробиваємо до стану пюре і прибираємо в холод.

Крок 3. У холодну ємність виливаємо охолоджені вершки.

Крок 4. Використовуючи міксер на великих обертах, доводимо вершки до повітряного стану і виливаємо згущене молоко. Об'єднуємо компоненти.

Крок 5. До повітряної маси вводимо бананове пюре. Акуратно вимішуємо.

Крок 6. Підфарбовуємо масу гелевим барвником і розмішуємо лопаткою, щоб колір рівномірно розійшовся по заготівлі.

Крок 7. Заготовку переливаємо в ємність для заморозки. Розрівнюємо і прибираємо в морозильну камеру. Краще залишити на ніч.

Крок 8. Готове морозиво дістаємо і залишаємо постояти. Спеціальною ложкою для морозива формуємо кульки та розкладаємо по креманках.

Крок 9. Фруктове морозиво на розсуд посипаємо подрібненими горішками. Смачного!

Як приготувати домашнє морозиво в морожениці
Як приготувати домашнє морозиво в морожениці - питання, яке вирішується максимально просто за наявності електроприладу. Всього година і маса для заморозки готова. Залишиться набратися терпіння, щоб морозиво застигло. Подавати ласощі можна з будь-якими солодощами, горіхами, фруктами або ягодами.
Час готування - 1 год. 00 хв.
Час приготування - 10 хв.
Порції - 6
Інгредієнти:
- Вершки 33% - 500 мл.
- Молоко згущене - 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продукти і дістаємо мороженицю. Вершки мають бути жирними та добре охолодженими.

Крок 2. У мороженицю наливаємо вершки і згущене молоко. Кількість згущеного молока регулюємо залежно від бажаної солодкості десерту. На приладі вибираємо необхідний режим.

Крок 3. Залежно від використовуваного приладу час приготування може відрізнятися. У цій моделі на процес іде 40 хвилин.

Крок 4. Після завершення процесу розподіляємо масу по креманках або скляних келихах і поміщаємо в морозилку на кілька годин. Час застигання ласощів залежить від бажаного результату.

Крок 5. Холодний десерт доповнюємо ягодами і всім, що подобається. Смачного!

Морозиво з молока і банана
Морозиво з молока та банана приготує навіть дитина. Ніжна м'яка текстура та насичений банановий смак зведуть з розуму кожного ласуна. Максимально простий рецепт не відніме багато часу. Пропоную готувати морозиво з вечора, щоб вранці насолодитися шикарним десертом.
Час готування - 6 год. 15 хв.
Час приготування - 10 хв.
Порції - 3
Інгредієнти:
- Сметана - 1 ст.л.
- Молоко - 50 мл.
- Банани - 2 шт.
- Цукрова пудра - за бажанням.
- Лимонний сік - 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. На вільній поверхні збираємо продукти для смачних ласощів.

Крок 2. Очистивши від шкірки стиглі банани, нарізаємо їх кругляшами. Розклавши по застеленій харчовою плівкою дошці, прибираємо підморозитися. Кілька годин буде достатньо.

Крок 3. Заморожені фрукти пересипаємо в ємність подрібнювача і пробиваємо до утворення крихти.

Крок 4. Поливаємо лимонним соком. Вводимо молоко і столову ложку сметани.

Крок 5. Закривши кришкою, доводимо масу до повітряної консистенції. За бажання додаємо цукрову пудру, якщо недостатньо солодкості.

Крок 6. Наповнюємо форми для морозива отриманою сумішшю.

Крок 7. Вставивши палички, переміщаємо конструкцію в морозилку на 6 годин або на ніч.

Крок 8. Через деякий час дістаємо морозиво з морозильної камери і витягуємо з форм, попередньо опустивши їх у гарячу воду на кілька секунд.

Крок 9. Насолоджуємося десертом. Смачного!

Шоколадне морозиво в домашніх умовах
Шоколадне морозиво в домашніх умовах готується з чотирьох інгредієнтів і прикрашається за бажанням. Домашнє морозиво зможе приготувати будь-хто, якщо слідувати опису, не відходячи від інструкції. Цікавий процес потребуватиме близько години. Втілюйте рецепт у життя і насолоджуйтеся!
Час готування - 1 год. 00 хв.
Час приготування - 10 хв.
Порції - 5
Інгредієнти:
- Молоко 3,2-3,6% - 250 мл.
- Яйця курячі великі - 1 шт.
- Цукор-пісок - 2 ст.л.
- Какао-порошок - 2 ст.л.
- Посипка - 4 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Беремо какао-порошок, велике яйце і молоко з підвищеним вмістом жиру. Кількість солодощів регулюємо на свій розсуд, за необхідності замінивши цукровий пісок підсолоджувачем (стевія, еритрит).

Крок 2. У посуд із товстим дном насипаємо по дві ложки цукрового піску і какао. Заливаємо молоком і добре розмішуємо. Розміщуємо на плиті та доводимо до кипіння. Проварюємо хвилину при постійному помішуванні і відключаємо нагрів. Охолоджуємо, поставивши на дощечку.

Крок 3. Розбиваємо яйце в ємність і збовтуємо вінчиком до однорідності.

Крок 4. Яєчну емульсію вводимо до шоколадної маси. Встановивши на вогні нижче середнього, варимо, поки основа не стане густіти. Активно перемішуємо, щоб суміш не підгоріла.

Крок 5. Загуслу основу прибираємо з плити й охолоджуємо. Переливаємо в контейнер. Закривши кришкою, прибираємо в морозильну камеру. Однієї години для застигання цілком вистачить.

Крок 6. Після застигання шоколадне морозиво ділимо на порції. За бажанням присипаємо кондитерською посипкою, подрібненими горішками, поливаємо карамеллю, розтопленим шоколадом для більш насиченого смаку або доповнюємо ягодами. Смачного!

Просте морозиво з ягодами
Просте морозиво з ягодами зможе приготувати кожен. Випереджаючи запитання, скажу одразу, що замість полуниці можна взяти малину, чорниці або інші ягоди. Приготування холодного десерту не обтяжить своїм процесом, але змусить набратися терпіння, перш ніж поласувати частуванням.
Час готування - 4 год. 10 хв.
Час приготування - 5 хв.
Порції - 5
Інгредієнти:
- Полуниця - 500 гр.
- Молоко згущене - 200 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Перебираємо ягоди, видаляючи смітинки. Ретельно промиваємо, а потім відриваємо хвостики. Обсушивши ягоди, ріжемо їх на частини. Заливаємо згущеним молоком. Кількість продукту залежить від натуральної солодкості ягід. Припустимо використовувати заморожену полуницю.

Крок 3. Подрібнюємо масу в однорідну, застосовуючи занурювальний блендер. На цьому етапі регулюємо смак, за необхідності додаючи згущене молоко.

Крок 4. Запашну масу розподіляємо по формочках. За їх відсутності використовуємо пластикові склянки.

Крок 5. У центр вставляємо дерев'яні палички для морозива і переміщаємо на 4 години в морозильник. Можна залишити на ніч.

Крок 6. Заморожений десерт дістаємо з морозильної камери й опускаємо в миску з гарячою водою на кілька секунд. Так простіше буде витягти морозиво зі стаканчиків. Пробуємо десерт. Смачного!

ПП морозиво в домашніх умовах
ПП морозиво в домашніх умовах має незвичайний смак і запаморочливий аромат. Приготування займає буквально 10 хвилин. Решта часу знадобиться, щоб десерт добре застиг. З холодними ласощами не страшні зайві кілограми.
Час готування - 2 год. 10 хв.
Час приготування - 10 хв.
Порції - 2
Інгредієнти:
- Сир жирний - 300 гр.
- Молоко будь-якої жирності - 60-70 мл.
- Банани - 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Вибираємо стиглий банан. Сир має містити не менше 5% жиру.

Крок 2. Сир вивантажуємо в комбайн або у високу чашу, якщо для подрібнення використовуємо занурювальний агрегат.

Крок 3. Очистивши банан від шкірки, ріжемо кружальцями і пересипаємо до сиру.

Крок 4. Додавши молоко, закриваємо комбайн. Для вершкового смаку допускається використовувати 10% вершки.

Крок 5. Пробиваємо масу 3 хвилини до гладкості.

Крок 6. Збиту основу перекладаємо в широку ємність і переміщуємо в морозилку на 2 години. Кожні півгодини дістаємо і перемішуємо, щоб морозиво не заморозилося цільним шматком.

Крок 7. Правильне морозиво розподіляємо по креманках.

Крок 8. Промиваємо та обсушуємо апельсин. Нарізаємо фрукт скибочками. Прикрашаємо морозиво.

Крок 9. Доповнюємо гілочкою м'яти або базиліка.

Крок 10. Насолоджуємося корисним десертом. Смачного!

Смачне морозиво з йогурту
Смачне морозиво з йогурту на своє виконання потребує всього лише три продукти. Максимально простий рецепт під силу абсолютно всім. Домашнє морозиво - це чудова альтернатива магазинним аналогам. Йогурт можна використовувати натуральний або з улюбленим смаком.
Час готування - 1 год. 00 хв.
Час приготування - 10 хв.
Порції - 3
Інгредієнти:
- Полуниця - 2 ст.
- Цукор-пісок -3 ст.л.
- Йогурт - 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Перебираємо полуницю від зіпсованих ягід. Промиваємо ягоди, видаляємо хвостики. Залишаємо ягоди в друшляку або в ситі та даємо постояти, щоб позбутися вологи.

Крок 2. Пересипаємо ягоди у високу миску і присмачуємо цукровим піском, кількість визначаємо за смаком. Використовуючи занурювальний електроприлад, доводимо ягоди до стану пюре.

Крок 3. Виливаємо склянку йогурту.

Крок 4. Змішуємо компоненти все тим же занурювальним блендером.

Крок 5. Ароматну субстанцію розподіляємо по одноразових склянках або силіконових формах. Вставляємо в центр палички. Прибираємо заготовки в морозильну камеру на 6 годин або на ніч.

Крок 6. Заморожений десерт опускаємо на кілька секунд у посудину з гарячою водою і витягуємо ласощі з формочок. Насолоджуємося десертом. Смачного!
