» » Морозиво в домашніх умовах

Морозиво в домашніх умовах


Морозиво в домашніх умовах

Морозиво в домашніх умовах - це чудові ласощі, від яких важко відмовитися, навіть якщо ви не любите солодке. У добірці досить нескладних рецептів. Частування стане освіжаючим завершенням дружньої вечері або дивовижним десертом на святковій події. Дуже смачні рецепти дозволять назавжди відмовитися від покупного морозива.

Як зробити морозиво пломбір у домашніх умовах

Як зробити морозиво пломбір у домашніх умовах, докладно описано в цьому рецепті. Уважно дотримуючись інструкції, ваш десерт буде на висоті. Успішний результат залежить від жирності, якості та свіжості продуктів. Домашній десерт у рази апетитніший за магазинні аналоги.

Морозиво в домашніх умовах

Інгредієнти

  • Вершки 200 мл. (33%)
  • Молоко коров'яче 100 мл.
  • Жовток 2 шт.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Ванілін 1 пакетик

Приготування

  1. Морозиво в домашніх умовах готується дуже просто. У товстостінну каструлю або сотейник висипаємо цукровий пісок і заливаємо молоком. Зі стручка ванілі виймаємо насіння, розрізавши його вздовж. Відправляємо до компонентів. Пломбір набуде дивовижного аромату. Якщо немає натуральної ванілі, замінюємо ванільним цукром або ваніліном. Розмістивши на помірному вогні, доводимо до гарячого стану, але не кип'ятимо
    Морозиво в домашніх умовах готується дуже просто. У товстостінну каструлю або сотейник висипаємо цукровий пісок і заливаємо молоком. Зі стручка ванілі виймаємо насіння, розрізавши його вздовж. Відправляємо до компонентів. Пломбір набуде дивовижного аромату. Якщо немає натуральної ванілі, замінюємо ванільним цукром або ваніліном. Розмістивши на помірному вогні, доводимо до гарячого стану, але не кип'ятимо.
  2. Окремо збовтуємо жовтки до однорідної консистенції, не збиваючи
    Окремо збовтуємо жовтки до однорідної консистенції, не збиваючи.
  3. До жовткової маси поступово заливаємо гаряче молоко, продовжуючи розмішувати
    До жовткової маси поступово заливаємо гаряче молоко, продовжуючи розмішувати.
  4. Рідку суміш виливаємо в каструлю, розміщуємо на маленькому вогні. Варимо основу доти, доки маса не почне густіти. Не забуваємо розмішувати масу, для зручності використовуючи силіконову лопатку
    Рідку суміш виливаємо в каструлю, розміщуємо на маленькому вогні. Варимо основу доти, доки маса не почне густіти. Не забуваємо розмішувати масу, для зручності використовуючи силіконову лопатку.
  5. Провівши пальцем по лопатці, перевіряємо, чи час вимикати нагрівання. Коли слід буде чітким, прибираємо крем із плити. Важливо, щоб жовтки не згорнулися, у цьому разі у пломбіру буде виразний яєчний смак, що зіпсує враження про десерт
    Провівши пальцем по лопатці, перевіряємо, чи час відключати нагрівання. Коли слід буде чітким, прибираємо крем із плити. Важливо, щоб жовтки не згорнулися, в цьому випадку у пломбіру буде виразний яєчний смак, що зіпсує враження про десерт.
  6. Заварну основу охолоджуємо, залишивши на столі. Тим часом холодні вершки виливаємо в чисту ємність і добре збиваємо міксером до щільного стану
    Заварну основу охолоджуємо, залишивши на столі. Тим часом холодні вершки виливаємо в чисту ємність і добре збиваємо міксером до щільного стану.
  7. До збитих вершків вводимо остиглу заварну масу і вимішуємо до гладкості. Прибираємо миску в морозилку на 3 години. Кожні півгодини дістаємо і розмішуємо заготовку, щоб не утворилися крижинки, а пломбір не втратив гладку текстуру
    До збитих вершків вводимо остиглу заварну масу і вимішуємо до гладкості. Прибираємо миску в морозилку на 3 години. Кожні півгодини дістаємо і розмішуємо заготовку, щоб не утворилися крижинки, а пломбір не втратив гладку текстуру.
  8. Через деякий час маса нагадуватиме м'яке морозиво, а перемішувати буде складніше. Перекладаємо заготовку в пластиковий контейнер або силіконову форму. Закриваємо і поміщаємо в морозилку на 4 години або на ніч
    Через деякий час маса нагадуватиме м'яке морозиво, а перемішувати буде складніше. Перекладаємо заготовку в пластиковий контейнер або силіконову форму. Закриваємо і поміщаємо в морозилку на 4 години або на ніч.
  9. Після повного застигання та охолодження дістаємо морозиво і даємо постояти на столі. Ложкою для морозива накладаємо десерт у креманки. Морозиво в домашніх умовах готове! Прикрашаємо на свій розсуд. Смачного!
    Після повного застигання та охолодження дістаємо морозиво і даємо постояти на столі. Ложкою для морозива накладаємо десерт у креманки. Морозиво в домашніх умовах готове! Прикрашаємо на свій розсуд. Смачного!

Класичне вершкове морозиво в домашніх умовах

Класичне вершкове морозиво в домашніх умовах потребує для свого виконання всього лише два інгредієнти. Вершки обов'язково використовує з підвищеним вмістом жиру. Рецепт не вимагає перемішування під час заморозки, що спрощує процес. Холодні ласощі принесуть масу вражень. Спробувавши його, гості обдарують господиню компліментами.

Час готування - 8 год. 10 хв.

Час приготування - 10 хв.

Порції - 1

Інгредієнти:

  • Вершки 33% - 500 мл.
  • Згущене молоко - 1 банка.
  • Вафлі круглі - 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. 500 мілілітрів 33% вершків виливаємо у високу ємність.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 2. Скориставшись міксером, збиваємо 4 хвилини до загустіння на максимальній швидкості.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 3. При безперервному збиванні поступово вводимо якісне згущене молоко.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 4. Коли згущене молоко об'єднається зі збитими вершками, розмішуємо вміст миски 2 хвилини до густої консистенції.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 5. Роз'ємне кільце розміщуємо на обробній дошці або плоскому піддоні. Стінки попередньо промащуємо олією і вистилаємо ацетатною плівкою або порізаним файлом. Так плівка добре прилипне.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 6. На дно на свій розсуд укладаємо вафельний корж. Якщо коржів немає, беремо форму з дном або формуємо його з декількох шарів фольги. Розподіляємо зверху вершкову масу і вирівнюємо силіконовою лопаткою.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 7. Зверху укладаємо другий вафельний корж, злегка придавлюючи. Переміщаємо в морозильну камеру на 8 годин або на ніч.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 8. Через деякий час прибираємо роз'ємне кільце.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 9. Акуратно знімаємо плівку.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 10. Готове морозиво нарізаємо порційно і дегустуємо вершковий десерт. Смачного!

Морозиво в домашніх умовах

Домашнє морозиво з вершків і згущеного молока

Домашнє морозиво з вершків і згущеного молока готується елементарно. Рецепт можна взяти за основу і на свій розсуд доповнити ароматизаторами, барвниками та улюбленими добавками. Подають домашнє морозиво з топінгами та сиропами, посипають шоколадною крихтою або печивом.

Час готування - 2 год. 05 хв.

Час приготування - 15 хв.

Порції - 2

Інгредієнти:

  • Вершки від 33% - 300 мл.
  • Молоко згущене - 3-4 ст.л.
  • Ванільний цукор - 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо основні інгредієнти. На свій розсуд регулюємо кількість згущеного молока.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 2. Холодні вершки з підвищеним вмістом жиру від 33% виливаємо в глибоку миску. Озброївшись міксером, збиваємо на середніх обертах до пишної маси.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 3. Продовжуючи збивати, вливаємо згущене молоко і доповнюємо ванільним цукром.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 4. Вершкову масу розливаємо по силіконових формах, попередньо встановлених на блюдо. Переміщаємо конструкцію в морозилку. Краще залишити на ніч. Можна використовувати одну велику форму.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 5. Замерзлий десерт витягуємо з форм.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 6. Розкладаємо десерт по креманках.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 7. Доповнюємо морозиво улюбленими топінгами. Смачного!

Морозиво в домашніх умовах

Фруктове морозиво в домашніх умовах

Фруктове морозиво в домашніх умовах має насичений смак. Сьогодні я пропоную приготувати морозиво з бананом. За бажання фрукти можна замінити персиками, нектаринами, ананасом або ківі. Експериментуючи, кожен знайде свій улюблений смак.

Час готування - 1 год. 00 хв.

Час приготування - 15 хв.

Порції - 5

Інгредієнти:

  • Вершки 33% - 250 мл.
  • Молоко згущене (варене) - 50 гр.
  • Банани - 2 шт.
  • Лимонний сік - 1 ч. л.л.
  • Харчовий барвник гелевий - за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 2. Очищені банани нарізаємо скибочками. Закидаємо в склянку блендера і збризкуємо лимонним соком. Пробиваємо до стану пюре і прибираємо в холод.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 3. У холодну ємність виливаємо охолоджені вершки.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 4. Використовуючи міксер на великих обертах, доводимо вершки до повітряного стану і виливаємо згущене молоко. Об'єднуємо компоненти.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 5. До повітряної маси вводимо бананове пюре. Акуратно вимішуємо.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 6. Підфарбовуємо масу гелевим барвником і розмішуємо лопаткою, щоб колір рівномірно розійшовся по заготівлі.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 7. Заготовку переливаємо в ємність для заморозки. Розрівнюємо і прибираємо в морозильну камеру. Краще залишити на ніч.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 8. Готове морозиво дістаємо і залишаємо постояти. Спеціальною ложкою для морозива формуємо кульки та розкладаємо по креманках.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 9. Фруктове морозиво на розсуд посипаємо подрібненими горішками. Смачного!

Морозиво в домашніх умовах

Як приготувати домашнє морозиво в морожениці

Як приготувати домашнє морозиво в морожениці - питання, яке вирішується максимально просто за наявності електроприладу. Всього година і маса для заморозки готова. Залишиться набратися терпіння, щоб морозиво застигло. Подавати ласощі можна з будь-якими солодощами, горіхами, фруктами або ягодами.

Час готування - 1 год. 00 хв.

Час приготування - 10 хв.

Порції - 6

Інгредієнти:

  • Вершки 33% - 500 мл.
  • Молоко згущене - 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти і дістаємо мороженицю. Вершки мають бути жирними та добре охолодженими.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 2. У мороженицю наливаємо вершки і згущене молоко. Кількість згущеного молока регулюємо залежно від бажаної солодкості десерту. На приладі вибираємо необхідний режим.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 3. Залежно від використовуваного приладу час приготування може відрізнятися. У цій моделі на процес іде 40 хвилин.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 4. Після завершення процесу розподіляємо масу по креманках або скляних келихах і поміщаємо в морозилку на кілька годин. Час застигання ласощів залежить від бажаного результату.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 5. Холодний десерт доповнюємо ягодами і всім, що подобається. Смачного!

Морозиво в домашніх умовах

Морозиво з молока і банана

Морозиво з молока та банана приготує навіть дитина. Ніжна м'яка текстура та насичений банановий смак зведуть з розуму кожного ласуна. Максимально простий рецепт не відніме багато часу. Пропоную готувати морозиво з вечора, щоб вранці насолодитися шикарним десертом.

Час готування - 6 год. 15 хв.

Час приготування - 10 хв.

Порції - 3

Інгредієнти:

  • Сметана - 1 ст.л.
  • Молоко - 50 мл.
  • Банани - 2 шт.
  • Цукрова пудра - за бажанням.
  • Лимонний сік - 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. На вільній поверхні збираємо продукти для смачних ласощів.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 2. Очистивши від шкірки стиглі банани, нарізаємо їх кругляшами. Розклавши по застеленій харчовою плівкою дошці, прибираємо підморозитися. Кілька годин буде достатньо.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 3. Заморожені фрукти пересипаємо в ємність подрібнювача і пробиваємо до утворення крихти.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 4. Поливаємо лимонним соком. Вводимо молоко і столову ложку сметани.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 5. Закривши кришкою, доводимо масу до повітряної консистенції. За бажання додаємо цукрову пудру, якщо недостатньо солодкості.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 6. Наповнюємо форми для морозива отриманою сумішшю.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 7. Вставивши палички, переміщаємо конструкцію в морозилку на 6 годин або на ніч.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 8. Через деякий час дістаємо морозиво з морозильної камери і витягуємо з форм, попередньо опустивши їх у гарячу воду на кілька секунд.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 9. Насолоджуємося десертом. Смачного!

Морозиво в домашніх умовах

Шоколадне морозиво в домашніх умовах

Шоколадне морозиво в домашніх умовах готується з чотирьох інгредієнтів і прикрашається за бажанням. Домашнє морозиво зможе приготувати будь-хто, якщо слідувати опису, не відходячи від інструкції. Цікавий процес потребуватиме близько години. Втілюйте рецепт у життя і насолоджуйтеся!

Час готування - 1 год. 00 хв.

Час приготування - 10 хв.

Порції - 5

Інгредієнти:

  • Молоко 3,2-3,6% - 250 мл.
  • Яйця курячі великі - 1 шт.
  • Цукор-пісок - 2 ст.л.
  • Какао-порошок - 2 ст.л.
  • Посипка - 4 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Беремо какао-порошок, велике яйце і молоко з підвищеним вмістом жиру. Кількість солодощів регулюємо на свій розсуд, за необхідності замінивши цукровий пісок підсолоджувачем (стевія, еритрит).

Морозиво в домашніх умовах

Крок 2. У посуд із товстим дном насипаємо по дві ложки цукрового піску і какао. Заливаємо молоком і добре розмішуємо. Розміщуємо на плиті та доводимо до кипіння. Проварюємо хвилину при постійному помішуванні і відключаємо нагрів. Охолоджуємо, поставивши на дощечку.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 3. Розбиваємо яйце в ємність і збовтуємо вінчиком до однорідності.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 4. Яєчну емульсію вводимо до шоколадної маси. Встановивши на вогні нижче середнього, варимо, поки основа не стане густіти. Активно перемішуємо, щоб суміш не підгоріла.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 5. Загуслу основу прибираємо з плити й охолоджуємо. Переливаємо в контейнер. Закривши кришкою, прибираємо в морозильну камеру. Однієї години для застигання цілком вистачить.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 6. Після застигання шоколадне морозиво ділимо на порції. За бажанням присипаємо кондитерською посипкою, подрібненими горішками, поливаємо карамеллю, розтопленим шоколадом для більш насиченого смаку або доповнюємо ягодами. Смачного!

Морозиво в домашніх умовах

Просте морозиво з ягодами

Просте морозиво з ягодами зможе приготувати кожен. Випереджаючи запитання, скажу одразу, що замість полуниці можна взяти малину, чорниці або інші ягоди. Приготування холодного десерту не обтяжить своїм процесом, але змусить набратися терпіння, перш ніж поласувати частуванням.

Час готування - 4 год. 10 хв.

Час приготування - 5 хв.

Порції - 5

Інгредієнти:

  • Полуниця - 500 гр.
  • Молоко згущене - 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 2. Перебираємо ягоди, видаляючи смітинки. Ретельно промиваємо, а потім відриваємо хвостики. Обсушивши ягоди, ріжемо їх на частини. Заливаємо згущеним молоком. Кількість продукту залежить від натуральної солодкості ягід. Припустимо використовувати заморожену полуницю.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 3. Подрібнюємо масу в однорідну, застосовуючи занурювальний блендер. На цьому етапі регулюємо смак, за необхідності додаючи згущене молоко.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 4. Запашну масу розподіляємо по формочках. За їх відсутності використовуємо пластикові склянки.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 5. У центр вставляємо дерев'яні палички для морозива і переміщаємо на 4 години в морозильник. Можна залишити на ніч.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 6. Заморожений десерт дістаємо з морозильної камери й опускаємо в миску з гарячою водою на кілька секунд. Так простіше буде витягти морозиво зі стаканчиків. Пробуємо десерт. Смачного!

Морозиво в домашніх умовах

ПП морозиво в домашніх умовах

ПП морозиво в домашніх умовах має незвичайний смак і запаморочливий аромат. Приготування займає буквально 10 хвилин. Решта часу знадобиться, щоб десерт добре застиг. З холодними ласощами не страшні зайві кілограми.

Час готування - 2 год. 10 хв.

Час приготування - 10 хв.

Порції - 2

Інгредієнти:

  • Сир жирний - 300 гр.
  • Молоко будь-якої жирності - 60-70 мл.
  • Банани - 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Вибираємо стиглий банан. Сир має містити не менше 5% жиру.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 2. Сир вивантажуємо в комбайн або у високу чашу, якщо для подрібнення використовуємо занурювальний агрегат.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 3. Очистивши банан від шкірки, ріжемо кружальцями і пересипаємо до сиру.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 4. Додавши молоко, закриваємо комбайн. Для вершкового смаку допускається використовувати 10% вершки.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 5. Пробиваємо масу 3 хвилини до гладкості.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 6. Збиту основу перекладаємо в широку ємність і переміщуємо в морозилку на 2 години. Кожні півгодини дістаємо і перемішуємо, щоб морозиво не заморозилося цільним шматком.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 7. Правильне морозиво розподіляємо по креманках.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 8. Промиваємо та обсушуємо апельсин. Нарізаємо фрукт скибочками. Прикрашаємо морозиво.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 9. Доповнюємо гілочкою м'яти або базиліка.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 10. Насолоджуємося корисним десертом. Смачного!

Морозиво в домашніх умовах

Смачне морозиво з йогурту

Смачне морозиво з йогурту на своє виконання потребує всього лише три продукти. Максимально простий рецепт під силу абсолютно всім. Домашнє морозиво - це чудова альтернатива магазинним аналогам. Йогурт можна використовувати натуральний або з улюбленим смаком.

Час готування - 1 год. 00 хв.

Час приготування - 10 хв.

Порції - 3

Інгредієнти:

  • Полуниця - 2 ст.
  • Цукор-пісок -3 ст.л.
  • Йогурт - 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо полуницю від зіпсованих ягід. Промиваємо ягоди, видаляємо хвостики. Залишаємо ягоди в друшляку або в ситі та даємо постояти, щоб позбутися вологи.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 2. Пересипаємо ягоди у високу миску і присмачуємо цукровим піском, кількість визначаємо за смаком. Використовуючи занурювальний електроприлад, доводимо ягоди до стану пюре.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 3. Виливаємо склянку йогурту.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 4. Змішуємо компоненти все тим же занурювальним блендером.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 5. Ароматну субстанцію розподіляємо по одноразових склянках або силіконових формах. Вставляємо в центр палички. Прибираємо заготовки в морозильну камеру на 6 годин або на ніч.

Морозиво в домашніх умовах

Крок 6. Заморожений десерт опускаємо на кілька секунд у посудину з гарячою водою і витягуємо ласощі з формочок. Насолоджуємося десертом. Смачного!

Морозиво в домашніх умовах

Радимо прочитати

Як засолити сьомгу
Злегка жирне, але неймовірно смачне і ніжне філе сьомги - це класика святкового столу. Чи не довіряєте магазинній червоній рибі у вакуумній упаковці? Тоді спробуйте засолити сьомгу самостійно, адже
Полуничне морозиво з желатином
Мабуть, важко здивувати когось полуничним морозивом. Напевно, це один з тих видів, які є в меню будь-якого кафе. Але ж полуничне морозиво полуничного морозива - ворожнечу, потрібно тільки знайти
Малиновий сорбет
Мабуть, саме сорбет можна назвати найсмачнішим річним десертом, який володіє освіжаючим ефектом. Особливо якщо він приготовлений з фруктів і ягід або з їх міксу. При всій невитіюватість рецепта існує
Сирне морозиво крем-брюле за 7 хвилин з вареним згущеним молоком - рецепт в домашніх умовах з покроковими фото
Звичайно, від цього морозива не варто очікувати того традиційного смаку, до якого ми звикли. Воно смачна сама по собі і сприймається скоєного по-іншому. Ніжний сирний смак з додаванням вареного
Морозиво з вершків і згущеного молока без варіння і без яєць в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото
Якщо ви хочете просто і швидко приготувати домашнє морозиво, то раджу звернути увагу на цей рецепт. Морозиво з нього готується всього з двох інгредієнтів - це вершки та згущене молоко. При цьому
Ідеальне морозиво з полуниці, вершків і згущеного молока - рецепт з покроковими фото
Пам'ятайте моє морозиво з вершків і згущеного молока без яєць? Гарний рецепт, але для мене солодкуваті і мені там в коментарях написали, як можна його поліпшити, додавши ягоду, що я і вирішила

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки