» » Страви з рікотти

Страви з рікотти


Страви з рікоти

Страви з рікоти - це ніжні частування, які можуть бути як десертами, так і закусками або основними стравами. Рікотта - це італійський сир, який виготовляють із сироватки, що залишилася після виробництва моцарели. М'яка сирна текстура надає стравам незвичайного смаку. У добірці зібрані найпопулярніші рецепти, які не завдадуть жодних складнощів.

Сирники з рікоти на сковороді

Сирники з рікоти на сковороді виходять неймовірно ніжними. На відміну від сирної альтернативи, десерт має більш однорідну текстуру без характерної кислинки. Сирники припадуть до смаку і дорослим, і дітям. Це класний спосіб почати свій день яскраво та красиво.

Страви з рікоти

Інгредієнти

  • Сир Рікотта 300 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор-пісок 1 ст.л.
  • Ванілін 1 гр.
  • Борошно рисове 4 ст.л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Олія рослинна для смаження

Приготування

  1. Зберіть продукти
    Зберіть продукти.
  2. У глибоку миску відправте рікотту
    У глибоку миску відправте рікотту.
  3. Висипте сіль і цукровий пісок, вбийте яйце
    Висипте сіль і цукровий пісок, вбийте яйце.
  4. Розмішайте вміст миски та насипте ванілін
    Розмішайте вміст миски і насипте ванілін.
  5. Частинами введіть рисове борошно, після кожної ложки перемішуйте
    Частинами введіть рисове борошно, після кожної ложки перемішуйте.
  6. Консистенція вийде досить густою
    Консистенція вийде досить густою.
  7. В об'ємну сковорідку налийте олію і розжарте
    В об'ємну сковорідку налийте олію та розжарте.
  8. Скориставшись ложкою, викладіть тісто в киплячу олію
    Скориставшись ложкою, викладіть тісто в киплячу олію.
  9. Підсмажте з обох боків до золотистого стану
    Підсмажте з обох боків до золотистого стану.
  10. Сирники викладіть на блюдо, попередньо промокнувши надлишки масла серветкою
    Сирники викладіть на блюдо, попередньо промокнувши надлишки олії серветкою.
  11. Презентуйте з улюбленими топінгами або сметаною
    Презентуйте з улюбленими топінгами або сметаною.
  12. Ніжний десерт ідеально поєднується з вишневим варенням. Запрошуйте рідних дегустувати ніжний десерт. Приємної насолоди!
    Ніжний десерт ідеально поєднується з вишневим варенням. Запрошуйте рідних дегустувати ніжний десерт. Приємної насолоди!

Чізкейк із рікоти без випічки

Чізкейк із рікоти без випічки - десерт для тих, хто боїться процесу приготування тіста як вогню. Усе гранично просто, не потрібно боятися. Із частуванням впорається навіть школяр. Усе легше легкого. Головне мати якісні інгредієнти, і залишиться справа за малим. Дерзайте!

Час готування - 8 год. 30 хв.

Час приготування - 30 хв.

Порції - 12

Інгредієнти:

  • Рікотта - 1 банка.
  • Масло вершкове - 150 гр.
  • Печиво «Ювілейне» - 1 пачка.
  • Желатин - 1 пачка.
  • Вершки 33% - 250 мл.
  • Цукрова пудра - за смаком.
  • Ягоди - за смаком.
  • Листя м'яти - для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Пачку печива поламайте та складіть у чашу подрібнювача. Пробийте до стану крихти.

Страви з рікоти

Крок 2. Слідом вилийте розтоплене вершкове масло і розмішайте.

Страви з рікоти

Крок 3. У форму, в якій будете збирати десерт, викладіть пісочну крихту і утрамбуйте дном склянки, створюючи основу. Для зручності рекомендую простелити дно харчовою плівкою. Приберіть у холод.

Страви з рікоти

Крок 4. Жирні вершки вилийте в глибоку миску і збивайте міксером до збільшення маси разом із цукровою пудрою. Кількість контролюйте самостійно.

Страви з рікоти

Крок 5. Візьміть рікотту.

Страви з рікоти

Крок 6. Сир перекладіть до вершків і об'єднайте електроприладом.

Страви з рікоти

Крок 7. Желатин розпустіть відповідно до інструкції зазначеної на зворотному боці упаковки. Половину вилийте до білого шару і розмішайте.

Страви з рікоти

Крок 8. Другу частину об'єднайте з улюбленим варенням.

Страви з рікоти

Крок 9. Білий шар розподіліть по підмерзлій основі та приберіть у холод.

Страви з рікоти

Крок 10. Коли білий шар застигне, вилийте кольоровий шар і прикрасьте ягодами. Приберіть у холод на ніч.

Страви з рікоти

Крок 11. Готовий чізкейк дістаньте з форми, звільніть від харчової плівки та розріжте на частини.

Страви з рікоти

Крок 12. Ставте чайник і кличте рідних чаювати. Приємної насолоди!

Страви з рікоти

Запіканка з рікоти в духовці

Запіканка з рікоти в духовці - найніжніший десерт, який тільки можна уявити. Легку та повітряну запіканку не пропустить повз жоден ласунчик. Смаколик готується дуже просто, залишиться тільки дочекатися охолодження. Це запаморочливі ласощі!

Час готування - 1 год. 20 хв.

Час приготування - 15 хв.

Порції - 8

Інгредієнти:

  • Рікотта - 400 гр.
  • Яйця курячі - 3 шт.
  • Цукор-пісок - 80-100 гр.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Борошно рисове - 2-2,5 ст.л.
  • Сіль - щіпка.
  • Масло вершкове 82,5% - 50 гр.
  • Пюре гарбузове - 300 гр.

Для соусу:

  • Вишня без кісточок - 200 гр.
  • Цукор-пісок - 70 гр.
  • Вода фільтрована - 50 мл.
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для соусу. Для нього використовуйте свої улюблені ягоди або ті, що є в морозилці.

Страви з рікоти

Крок 2. У вогнетривку ємність із товстим дном вивантажте заморожену вишню без кісточок, цукор і воду.

Страви з рікоти

Крок 3. Поставте на конфорку і закип'ятіть. Всипте кукурудзяний крохмаль. Ретельно вимішуйте до загустіння маси. Приберіть із конфорки.

Страви з рікоти

Крок 4. Вилийте в холодну миску, так соус швидше охолоне.

Страви з рікоти

Крок 5. Охолодіть соус, можна прибрати в холод або поставити на лід.

Страви з рікоти

Крок 6. Розбийте в миску яйця, посоліть і поцукруйте, збийте до однорідності електричним приладом.

Страви з рікоти

Крок 7. Введіть гарбузове пюре, рікотту і вершкове масло, що розтануло.

Страви з рікоти

Крок 8. Розмішайте до гладкості.

Страви з рікоти

Крок 9. Всипте рисове борошно і ванільний цукор, і ретельно вимісіть.

Страви з рікоти

Крок 10. Яскравою заготовкою заповніть змащену олією форму. Вирівняйте майбутню запіканку прокручувальними рухами.

Страви з рікоти

Крок 11. Приберіть у прогріту на 180 градусах духовку на 50 хвилин. Через деякий час дістаньте й охолодіть, не виймаючи з ємності.

Страви з рікоти

Крок 12. Акуратно перемістіть у посуд для подачі.

Страви з рікоти

Крок 13. Розділіть на частини та полийте ароматним соусом.

Страви з рікоти

Крок 14. Кличте сімейство пригоститися і насолодитися ніжною запіканкою. Смачного!

Страви з рікоти

Крем із рікоти для торта

Крем із рікоти для торта виходить шалено ніжним і легким. Крем не обтяжує десерти і може слугувати самостійними ласощами, які подають із кавою. Рікотта - низькокалорійний сир, а відповідно, і крем виходить майже невагомим і нежирним.

Час готування - 15 хв.

Час приготування - 15 хв.

Порції - 3

Інгредієнти:

  • Рікотта - 450 гр.
  • Кориця - 0,5-1 ч.л.
  • Цукрова пудра - 2-4 ст.л.
  • Тертий шоколад - за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Сирний сир складіть у глибоку миску.

Страви з рікоти

Крок 2. Всипте цукрову пудру. Для кремів рекомендую використовувати саме її, оскільки цукрові кристали потребують тривалішого збивання.

Страви з рікоти

Крок 3. Кількість підсолоджувача обирайте самостійно відповідно до смакових уподобань і залежно від того, де будете використовувати крем. Об'єднайте інгредієнти, ретельно вмішавши цукрову пудру в сирну масу.

Страви з рікоти

Крок 4. Всипте корицю. Тут також регулюйте смак самостійно. Розмішайте.

Страви з рікоти

Крок 5. Натріть улюблений шоколад за бажанням. Він додасть кінцевому результату родзинки.

Страви з рікоти

Крок 6. Готовий крем перекладіть у миску, прикрийте харчовою плівкою і приберіть у холод для стабілізації. Використовуйте протягом доби за призначенням. Приємної насолоди!

Страви з рікоти

Пиріг із листкового тіста з рікоттою

Пиріг із листкового тіста з рікоттою - божественна закуска, як у гарячому, так і в охолодженому вигляді. Випічка виходить ніжною і практично невагомою. Це чудове частування для вегетаріанців і тих, хто береже свою фігуру. Шалено апетитний пиріг знайшов місце в моєму серці, запевняю, ви теж оціните його по достоїнству!

Час готування - 1 год. 00 хв.

Час приготування - 15 хв.

Порції - 4

Інгредієнти:

  • Рікотта - 300 гр.
  • Яйця курячі - 1 шт.
  • Листкове тісто - 500 гр.
  • Шпинат - 400 гр.
  • Вершкове/топлене масло - 1 ст.л.
  • Сіль - за смаком.
  • Перець чорний мелений - за смаком.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Мускатний горіх - дрібка.
  • Сир твердий - 100 гр.
  • Жовток - для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Нагрійте сковорідку і розпустіть олію.

Страви з рікоти

Крок 2. Відправте попередньо вимитий і обсушений шпинат, він швидко зменшиться в об'ємах.

Страви з рікоти

Крок 3. У миску висипте подрібнений твердий сир і часник, всипте мускатний горіх, перець і сіль. Додайте рікотту та пасерований шпинат. Розбийте яйце. Об'єднайте компоненти.

Страви з рікоти

Крок 4. Форму для випічки вистеліть якісним пергаментом. Листкове тісто злегка розкачайте, щоб пласт був більшим за розміри форми. Викладіть на папір. Проколіть виделкою, щоб основа не здулася.

Страви з рікоти

Крок 5. Викладіть начинку.

Страви з рікоти

Крок 6. Вільні краї загорніть до центру.

Страви з рікоти

Крок 7. Бортики змастіть збитим жовтком.

Страви з рікоти

Крок 8. Перемістіть у заздалегідь прогріту до 190 градусів духовку. Випікайте 35 хвилин. Гарячий пиріг злегка остудіть і розділіть на частини. Запрошуйте рідних. Смачного!

Страви з рікотти

Десерт із рікоти без випічки

Рікотта, як сироватковий сир, подібний до домашнього сиру, але ніжніший і малокалорійніший, добре проявляє себе в кремах, що широко використовується для десертів із рікоти без випічки, які називаються чізкейками. Основою десерту береться подрібнене пісочне печиво з вершковим маслом. У цьому рецепті рікотту для крему збиваємо з вершками, білим шоколадом і цукровою пудрою, а желатин не додаємо.

Час готування: 8 годин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Рікотта - 400 гр.
  • Вершки 33% - 100 мл.
  • Цукрова пудра - 50 гр.
  • Печиво пісочне - 200 гр.
  • Масло вершкове - 80 гр.
  • Шоколад білий - 200 гр.
  • Стружка кокосова - для прикраси

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для десерту відміряти, згідно з пропорцією рецепта.

Страви з рікоти

Крок 2. Пісочне печиво подрібнити на крихту блендером або качалкою в пакеті.

Страви з рікоти

Крок 3. Пересипати печиво в окремий посуд і додати розтоплене та охолоджене вершкове масло. Ці інгредієнти лопаткою добре змішати в однорідну масу, щоб вона не розсипалася і тримала форму.

Страви з рікоти

Крок 4. Застелити плівкою роз'ємну форму. У неї компактно укласти масу з печива з маслом.

Страви з рікоти

Крок 5. В іншому посуді змішати рікотту з цукровою пудрою.

Страви з рікоти

Крок 6. Білий шоколад розтопити в мікрохвильовці, остудити, перелити до сирної маси та швидко перемішати.

Страви з рікотти

Крок 7. Потім міксером на невеликій швидкості все збити в пишну масу.

Страви з рікоти

Крок 8. В окремому посуді збити жирні холодні вершки до стану м'яких піків.

Страви з рікоти

Крок 9. Акуратно лопаткою змішати сирну масу зі збитими вершками.

Страви з рікотти

Крок 10. Приготовану масу з рікоттою викласти поверх печива, розрівняти лопаткою та посипати кокосовою стружкою. Десерт поставити в холодильник на 8-12 годин для стабілізації, але вже через дві години можна їсти.

Страви з рікотти

Крок 11. Після закінчення цього часу приготований десерт із рікоти без випічки перекласти з форми на блюдо, порційно нарізати і подати до чаю. Смачного!

Страви з рікоти

Равіолі з рікоттою та шпинатом

Равіолі з рікоттою і шпинатом - ідеальний варіант для вечері. Приголомшлива страва не залишить сліду на вашій фігурі. Яскраве й ошатне частування подобається і дітям, і дорослим. А готується дуже просто. Навіть ледачі кулінари впораються на раз-два. Запевняю, вашому захопленню не буде меж!

Час готування - 1 год. 00 хв.

Час приготування - 20 хв.

Порції - 6

Інгредієнти:

  • Рікотта - 200 гр.
  • Яйця курячі - 1 шт.
  • Борошно цільнозернове - 200 гр.
  • Шпинат - 50 гр.
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 60 гр.
  • Сіль - 3 гр.
  • Спеції - за смаком.
  • Масло вершкове - для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Промитий і висушений шпинат пробийте занурювальним блендером до стану пюре. Посоліть, розбийте яйце, і поступово всипаючи цільнозернове борошно, замісіть м'яке тісто. Нехай відпочине хвилин 15 під плівкою.

Страви з рікотти

Крок 2. Для начинки змішайте рікотту та улюблені спеції за бажанням.

Страви з рікоти

Крок 3. Робочу поверхню присипте білим борошном. Тісто поділіть на частини і кожну розкачайте в пласт.

Страви з рікоти

Крок 4. На один край викладіть начинку з рікотти.

Страви з рікоти

Крок 5. Накрийте другою половиною. Притисніть пальцями або спеціальною формою.

Страви з рикоти

Крок 6. Розріжте на равіолі, у мене спеціальний фігурний ніж.

Страви з рікоти

Крок 7. Закип'ятіть воду, не забудьте посолити і зваріть равіолі. 10-15 хвилин буде достатньо.

Страви з рікотти

Крок 8. Приправте вершковим маслом і кличте домашніх насолодитися яскравою стравою. Смачного!

Страви з рікотти

Тірамісу з рікоттою

Тірамісу з рікоттою оцінить кожен любитель десертів. Ласуни будуть приємно здивовані легкому частуванню. Тірамісу з рікоттою на відміну від свого побратима з маскарпоне виходить ніжнішим і легшим. Незвичайний смак ласощів залишиться у вашій пам'яті назавжди!

Час готування - 4 год. 20 хв.

Час приготування - 20 хв.

Порції - 8

Інгредієнти:

  • Рікотта - 500 гр.
  • Вершки 33% - 200 мл.
  • Цукрова пудра - 130 гр.
  • Ванілін - 1 гр.
  • Печиво савоярді - 400 гр.
  • Кава розчинна - 1-2 ст.л.
  • Окріп - 350 мл.
  • Какао - за смаком.
  • Тертий шоколад - за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для божественно вишуканого десерту. У мисці заваріть каву і залиште охолонути, поки будете займатися кремом.

Страви з рікоти

Крок 2. У миску відправте рікотту, цукрову пудру і ванілін, збивайте до пишної консистенції. Окремо збийте холодні вершки до збільшення маси в об'ємі.

Страви з рікоти

Крок 3. Збиті вершки частинами введіть до сирного крему, акуратно вмішуючи лопаткою.

Страви з рікоти

Крок 4. Підготуйте форму для складання десерту. Савоярді занурте в остиглу каву і сформуйте основу.

Страви з рікоти

Крок 5. Промажте кремом.

Страви з рікоти

Крок 6. Посипте подрібненим шоколадом.

Страви з рікоти

Крок 7. Повторіть шар із розмоченого печива.

Страви з рікоти

Крок 8. Покрийте залишками крему. Приберіть у холод для просочення на 3-4 години, прикривши харчовою плівкою.

Страви з рікоти

Крок 9. Посипте зверху рівним шаром какао-порошку та задекоруйте за бажанням.

Страви з рікоти

Крок 10. Пригощайте друзів. Приємної насолоди!

Страви з рікоти

Салат з рікоттою і помідорами

Салат з рікоттою і помідорами - досить цікава версія незвичайного салату. Оригінальне поєднання інгредієнтів здивує багатьох. Яскравий салат гідний бути присутнім на будь-якій урочистій події. Ошатна закуска виходить шалено апетитною. Такий салат ви точно ніколи не куштували!

Час готування - 15 хв.

Час приготування - 15 хв.

Порції - 2

Інгредієнти:

  • Рікотта - 80 гр.
  • Помідори - 1 шт.
  • Гарбуз очищений - 300 гр.
  • Рукола - 30-35 гр.

Для заправки:

  • Сіль - за смаком.
  • Суміш перців - за смаком.
  • Чебрець - за смаком.
  • Олія оливкова - 3,5 ст.л.
  • Мед рідкий - 1,5 ст.л.
  • Смажений солоний арахіс - жменя.

Процес приготування:

Крок 1. Очищений гарбуз запечіть у духовці. Краще це зробити заздалегідь, щоб не витрачати час при складанні. Остудіть.

Страви з рікоти

Крок 2. Руколу промийте та просушіть. Застеліть зеленню тарілку, на якій будете подавати. Помідор промийте та поріжте часточками. Розподіліть по листю руколи. Гарбуз поріжте на шматочки і розподіліть між помідорами.

Страви з рікотти

Крок 3. Рікотту викладіть чайною ложкою.

Страви з рікоти

Крок 4. Для соусу змішайте рідкий мед і оливкову олію. Насипте сіль, суміш перців і чебрець. Збовтайте до однорідної субстанції.

Страви з рікоти

Крок 5. Полийте салат заправкою і посипте солоним смаженим арахісом. Кличте гостей і насолоджуйтеся. Смачного!

Страви з рікоти

Паста з рікоттою

Паста з рікоттою сподобається всім, хто любить сири. Частування виходить яскравим і неймовірно апетитним. Страва готується дуже просто і не завдасть труднощів навіть господиням-початківцям. Чудовий варіант прийому їжі для тих, хто з якихось причин не вживає м'ясо.

Час готування - 30 хв.

Час приготування - 10 хв.

Порції - 5

Інгредієнти:

  • Рікотта - 150 гр.
  • Козячий сир/адигейський - 80 гр.
  • Макаронні вироби - 250 гр.
  • Приправи - за смаком.
  • Перець чорний мелений - за смаком.
  • Сіль - за смаком.
  • Зелень - пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуйте продукти для простої та шалено смачної страви. Макарони зваріть у великій кількості води і не забудьте посолити воду. Інструкція вказана на зворотному боці упаковки з макаронними виробами. Нам потрібно домогтися стану аль денте і не переварити макарони.

Страви з рікоти

Крок 2. Козячий сир або адигейський наріжте кубиком.

Страви з рікоти

Крок 3. На розпечену сковорідку відправте макаронні вироби. Зачерпніть трохи рідини, в якій варили макарони та вилийте на сковорідку. Додайте кубики сиру, слідом рикотту. Прикривши кришкою, томіть 5 хвилин.

Страви з рикоти

Крок 4. Посоліть і приперчіть. За бажанням додайте улюблені спеції. Подрібніть попередньо промиту зелень і відправте до вмісту сковороди. Розмішайте і зніміть з конфорки.

Страви з рікоти

Крок 5. Наповніть ароматною стравою тарілки і пригощайте домочадців. Приємної насолоди!

Страви з рікоти

Радимо прочитати

Сирники з полуницею
Пропонуємо приготувати дуже смачні сирні сирники річного формату. В якості начинки використовуються невеликі шматочки полуниці, смак якої гармонійний в тандемі з сиром. Незважаючи на те, що в цьому
Мафіни з рікоттою (сирним сиром)
Рікотта - це італійський молодий сир, або просто сир. Для його приготування беруть не молоко, а суміш молока і жирних вершків. Завдяки цьому рикотта має дуже ніжну, кремову консистенцію і набагато
Сирники в духовці
Зазвичай сирники обсмажують в олії на сковорідці. Але є і інший спосіб, який, на мій погляд, є більш правильним і здоровим. А мова в цьому рецепті піде про те, як приготувати сирники з сиру в

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки