Страви з рікотти

Страви з рікоти - це ніжні частування, які можуть бути як десертами, так і закусками або основними стравами. Рікотта - це італійський сир, який виготовляють із сироватки, що залишилася після виробництва моцарели. М'яка сирна текстура надає стравам незвичайного смаку. У добірці зібрані найпопулярніші рецепти, які не завдадуть жодних складнощів.
Сирники з рікоти на сковороді
Сирники з рікоти на сковороді виходять неймовірно ніжними. На відміну від сирної альтернативи, десерт має більш однорідну текстуру без характерної кислинки. Сирники припадуть до смаку і дорослим, і дітям. Це класний спосіб почати свій день яскраво та красиво.

Інгредієнти
- Сир Рікотта 300 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Цукор-пісок 1 ст.л.
- Ванілін 1 гр.
- Борошно рисове 4 ст.л.
- Сіль 1 щіпка
- Олія рослинна для смаження
Приготування
- Зберіть продукти.
- У глибоку миску відправте рікотту.
- Висипте сіль і цукровий пісок, вбийте яйце.
- Розмішайте вміст миски і насипте ванілін.
- Частинами введіть рисове борошно, після кожної ложки перемішуйте.
- Консистенція вийде досить густою.
- В об'ємну сковорідку налийте олію та розжарте.
- Скориставшись ложкою, викладіть тісто в киплячу олію.
- Підсмажте з обох боків до золотистого стану.
- Сирники викладіть на блюдо, попередньо промокнувши надлишки олії серветкою.
- Презентуйте з улюбленими топінгами або сметаною.
- Ніжний десерт ідеально поєднується з вишневим варенням. Запрошуйте рідних дегустувати ніжний десерт. Приємної насолоди!
Чізкейк із рікоти без випічки
Чізкейк із рікоти без випічки - десерт для тих, хто боїться процесу приготування тіста як вогню. Усе гранично просто, не потрібно боятися. Із частуванням впорається навіть школяр. Усе легше легкого. Головне мати якісні інгредієнти, і залишиться справа за малим. Дерзайте!
Час готування - 8 год. 30 хв.
Час приготування - 30 хв.
Порції - 12
Інгредієнти:
- Рікотта - 1 банка.
- Масло вершкове - 150 гр.
- Печиво «Ювілейне» - 1 пачка.
- Желатин - 1 пачка.
- Вершки 33% - 250 мл.
- Цукрова пудра - за смаком.
- Ягоди - за смаком.
- Листя м'яти - для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Пачку печива поламайте та складіть у чашу подрібнювача. Пробийте до стану крихти.

Крок 2. Слідом вилийте розтоплене вершкове масло і розмішайте.

Крок 3. У форму, в якій будете збирати десерт, викладіть пісочну крихту і утрамбуйте дном склянки, створюючи основу. Для зручності рекомендую простелити дно харчовою плівкою. Приберіть у холод.

Крок 4. Жирні вершки вилийте в глибоку миску і збивайте міксером до збільшення маси разом із цукровою пудрою. Кількість контролюйте самостійно.

Крок 5. Візьміть рікотту.

Крок 6. Сир перекладіть до вершків і об'єднайте електроприладом.

Крок 7. Желатин розпустіть відповідно до інструкції зазначеної на зворотному боці упаковки. Половину вилийте до білого шару і розмішайте.

Крок 8. Другу частину об'єднайте з улюбленим варенням.

Крок 9. Білий шар розподіліть по підмерзлій основі та приберіть у холод.

Крок 10. Коли білий шар застигне, вилийте кольоровий шар і прикрасьте ягодами. Приберіть у холод на ніч.

Крок 11. Готовий чізкейк дістаньте з форми, звільніть від харчової плівки та розріжте на частини.

Крок 12. Ставте чайник і кличте рідних чаювати. Приємної насолоди!

Запіканка з рікоти в духовці
Запіканка з рікоти в духовці - найніжніший десерт, який тільки можна уявити. Легку та повітряну запіканку не пропустить повз жоден ласунчик. Смаколик готується дуже просто, залишиться тільки дочекатися охолодження. Це запаморочливі ласощі!
Час готування - 1 год. 20 хв.
Час приготування - 15 хв.
Порції - 8
Інгредієнти:
- Рікотта - 400 гр.
- Яйця курячі - 3 шт.
- Цукор-пісок - 80-100 гр.
- Ванільний цукор - 1 ч.л.
- Борошно рисове - 2-2,5 ст.л.
- Сіль - щіпка.
- Масло вершкове 82,5% - 50 гр.
- Пюре гарбузове - 300 гр.
Для соусу:
- Вишня без кісточок - 200 гр.
- Цукор-пісок - 70 гр.
- Вода фільтрована - 50 мл.
- Крохмаль кукурудзяний - 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для соусу. Для нього використовуйте свої улюблені ягоди або ті, що є в морозилці.

Крок 2. У вогнетривку ємність із товстим дном вивантажте заморожену вишню без кісточок, цукор і воду.

Крок 3. Поставте на конфорку і закип'ятіть. Всипте кукурудзяний крохмаль. Ретельно вимішуйте до загустіння маси. Приберіть із конфорки.

Крок 4. Вилийте в холодну миску, так соус швидше охолоне.

Крок 5. Охолодіть соус, можна прибрати в холод або поставити на лід.

Крок 6. Розбийте в миску яйця, посоліть і поцукруйте, збийте до однорідності електричним приладом.

Крок 7. Введіть гарбузове пюре, рікотту і вершкове масло, що розтануло.

Крок 8. Розмішайте до гладкості.

Крок 9. Всипте рисове борошно і ванільний цукор, і ретельно вимісіть.

Крок 10. Яскравою заготовкою заповніть змащену олією форму. Вирівняйте майбутню запіканку прокручувальними рухами.

Крок 11. Приберіть у прогріту на 180 градусах духовку на 50 хвилин. Через деякий час дістаньте й охолодіть, не виймаючи з ємності.

Крок 12. Акуратно перемістіть у посуд для подачі.

Крок 13. Розділіть на частини та полийте ароматним соусом.

Крок 14. Кличте сімейство пригоститися і насолодитися ніжною запіканкою. Смачного!

Крем із рікоти для торта
Крем із рікоти для торта виходить шалено ніжним і легким. Крем не обтяжує десерти і може слугувати самостійними ласощами, які подають із кавою. Рікотта - низькокалорійний сир, а відповідно, і крем виходить майже невагомим і нежирним.
Час готування - 15 хв.
Час приготування - 15 хв.
Порції - 3
Інгредієнти:
- Рікотта - 450 гр.
- Кориця - 0,5-1 ч.л.
- Цукрова пудра - 2-4 ст.л.
- Тертий шоколад - за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Сирний сир складіть у глибоку миску.

Крок 2. Всипте цукрову пудру. Для кремів рекомендую використовувати саме її, оскільки цукрові кристали потребують тривалішого збивання.

Крок 3. Кількість підсолоджувача обирайте самостійно відповідно до смакових уподобань і залежно від того, де будете використовувати крем. Об'єднайте інгредієнти, ретельно вмішавши цукрову пудру в сирну масу.

Крок 4. Всипте корицю. Тут також регулюйте смак самостійно. Розмішайте.

Крок 5. Натріть улюблений шоколад за бажанням. Він додасть кінцевому результату родзинки.

Крок 6. Готовий крем перекладіть у миску, прикрийте харчовою плівкою і приберіть у холод для стабілізації. Використовуйте протягом доби за призначенням. Приємної насолоди!

Пиріг із листкового тіста з рікоттою
Пиріг із листкового тіста з рікоттою - божественна закуска, як у гарячому, так і в охолодженому вигляді. Випічка виходить ніжною і практично невагомою. Це чудове частування для вегетаріанців і тих, хто береже свою фігуру. Шалено апетитний пиріг знайшов місце в моєму серці, запевняю, ви теж оціните його по достоїнству!
Час готування - 1 год. 00 хв.
Час приготування - 15 хв.
Порції - 4
Інгредієнти:
- Рікотта - 300 гр.
- Яйця курячі - 1 шт.
- Листкове тісто - 500 гр.
- Шпинат - 400 гр.
- Вершкове/топлене масло - 1 ст.л.
- Сіль - за смаком.
- Перець чорний мелений - за смаком.
- Часник - 2 зубчики.
- Мускатний горіх - дрібка.
- Сир твердий - 100 гр.
- Жовток - для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Нагрійте сковорідку і розпустіть олію.

Крок 2. Відправте попередньо вимитий і обсушений шпинат, він швидко зменшиться в об'ємах.

Крок 3. У миску висипте подрібнений твердий сир і часник, всипте мускатний горіх, перець і сіль. Додайте рікотту та пасерований шпинат. Розбийте яйце. Об'єднайте компоненти.

Крок 4. Форму для випічки вистеліть якісним пергаментом. Листкове тісто злегка розкачайте, щоб пласт був більшим за розміри форми. Викладіть на папір. Проколіть виделкою, щоб основа не здулася.

Крок 5. Викладіть начинку.

Крок 6. Вільні краї загорніть до центру.

Крок 7. Бортики змастіть збитим жовтком.

Крок 8. Перемістіть у заздалегідь прогріту до 190 градусів духовку. Випікайте 35 хвилин. Гарячий пиріг злегка остудіть і розділіть на частини. Запрошуйте рідних. Смачного!

Десерт із рікоти без випічки
Рікотта, як сироватковий сир, подібний до домашнього сиру, але ніжніший і малокалорійніший, добре проявляє себе в кремах, що широко використовується для десертів із рікоти без випічки, які називаються чізкейками. Основою десерту береться подрібнене пісочне печиво з вершковим маслом. У цьому рецепті рікотту для крему збиваємо з вершками, білим шоколадом і цукровою пудрою, а желатин не додаємо.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Рікотта - 400 гр.
- Вершки 33% - 100 мл.
- Цукрова пудра - 50 гр.
- Печиво пісочне - 200 гр.
- Масло вершкове - 80 гр.
- Шоколад білий - 200 гр.
- Стружка кокосова - для прикраси
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для десерту відміряти, згідно з пропорцією рецепта.

Крок 2. Пісочне печиво подрібнити на крихту блендером або качалкою в пакеті.

Крок 3. Пересипати печиво в окремий посуд і додати розтоплене та охолоджене вершкове масло. Ці інгредієнти лопаткою добре змішати в однорідну масу, щоб вона не розсипалася і тримала форму.

Крок 4. Застелити плівкою роз'ємну форму. У неї компактно укласти масу з печива з маслом.

Крок 5. В іншому посуді змішати рікотту з цукровою пудрою.

Крок 6. Білий шоколад розтопити в мікрохвильовці, остудити, перелити до сирної маси та швидко перемішати.

Крок 7. Потім міксером на невеликій швидкості все збити в пишну масу.

Крок 8. В окремому посуді збити жирні холодні вершки до стану м'яких піків.

Крок 9. Акуратно лопаткою змішати сирну масу зі збитими вершками.

Крок 10. Приготовану масу з рікоттою викласти поверх печива, розрівняти лопаткою та посипати кокосовою стружкою. Десерт поставити в холодильник на 8-12 годин для стабілізації, але вже через дві години можна їсти.

Крок 11. Після закінчення цього часу приготований десерт із рікоти без випічки перекласти з форми на блюдо, порційно нарізати і подати до чаю. Смачного!

Равіолі з рікоттою та шпинатом
Равіолі з рікоттою і шпинатом - ідеальний варіант для вечері. Приголомшлива страва не залишить сліду на вашій фігурі. Яскраве й ошатне частування подобається і дітям, і дорослим. А готується дуже просто. Навіть ледачі кулінари впораються на раз-два. Запевняю, вашому захопленню не буде меж!
Час готування - 1 год. 00 хв.
Час приготування - 20 хв.
Порції - 6
Інгредієнти:
- Рікотта - 200 гр.
- Яйця курячі - 1 шт.
- Борошно цільнозернове - 200 гр.
- Шпинат - 50 гр.
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 60 гр.
- Сіль - 3 гр.
- Спеції - за смаком.
- Масло вершкове - для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Промитий і висушений шпинат пробийте занурювальним блендером до стану пюре. Посоліть, розбийте яйце, і поступово всипаючи цільнозернове борошно, замісіть м'яке тісто. Нехай відпочине хвилин 15 під плівкою.

Крок 2. Для начинки змішайте рікотту та улюблені спеції за бажанням.

Крок 3. Робочу поверхню присипте білим борошном. Тісто поділіть на частини і кожну розкачайте в пласт.

Крок 4. На один край викладіть начинку з рікотти.

Крок 5. Накрийте другою половиною. Притисніть пальцями або спеціальною формою.

Крок 6. Розріжте на равіолі, у мене спеціальний фігурний ніж.

Крок 7. Закип'ятіть воду, не забудьте посолити і зваріть равіолі. 10-15 хвилин буде достатньо.

Крок 8. Приправте вершковим маслом і кличте домашніх насолодитися яскравою стравою. Смачного!

Тірамісу з рікоттою
Тірамісу з рікоттою оцінить кожен любитель десертів. Ласуни будуть приємно здивовані легкому частуванню. Тірамісу з рікоттою на відміну від свого побратима з маскарпоне виходить ніжнішим і легшим. Незвичайний смак ласощів залишиться у вашій пам'яті назавжди!
Час готування - 4 год. 20 хв.
Час приготування - 20 хв.
Порції - 8
Інгредієнти:
- Рікотта - 500 гр.
- Вершки 33% - 200 мл.
- Цукрова пудра - 130 гр.
- Ванілін - 1 гр.
- Печиво савоярді - 400 гр.
- Кава розчинна - 1-2 ст.л.
- Окріп - 350 мл.
- Какао - за смаком.
- Тертий шоколад - за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для божественно вишуканого десерту. У мисці заваріть каву і залиште охолонути, поки будете займатися кремом.

Крок 2. У миску відправте рікотту, цукрову пудру і ванілін, збивайте до пишної консистенції. Окремо збийте холодні вершки до збільшення маси в об'ємі.

Крок 3. Збиті вершки частинами введіть до сирного крему, акуратно вмішуючи лопаткою.

Крок 4. Підготуйте форму для складання десерту. Савоярді занурте в остиглу каву і сформуйте основу.

Крок 5. Промажте кремом.

Крок 6. Посипте подрібненим шоколадом.

Крок 7. Повторіть шар із розмоченого печива.

Крок 8. Покрийте залишками крему. Приберіть у холод для просочення на 3-4 години, прикривши харчовою плівкою.

Крок 9. Посипте зверху рівним шаром какао-порошку та задекоруйте за бажанням.

Крок 10. Пригощайте друзів. Приємної насолоди!

Салат з рікоттою і помідорами
Салат з рікоттою і помідорами - досить цікава версія незвичайного салату. Оригінальне поєднання інгредієнтів здивує багатьох. Яскравий салат гідний бути присутнім на будь-якій урочистій події. Ошатна закуска виходить шалено апетитною. Такий салат ви точно ніколи не куштували!
Час готування - 15 хв.
Час приготування - 15 хв.
Порції - 2
Інгредієнти:
- Рікотта - 80 гр.
- Помідори - 1 шт.
- Гарбуз очищений - 300 гр.
- Рукола - 30-35 гр.
Для заправки:
- Сіль - за смаком.
- Суміш перців - за смаком.
- Чебрець - за смаком.
- Олія оливкова - 3,5 ст.л.
- Мед рідкий - 1,5 ст.л.
- Смажений солоний арахіс - жменя.
Процес приготування:
Крок 1. Очищений гарбуз запечіть у духовці. Краще це зробити заздалегідь, щоб не витрачати час при складанні. Остудіть.

Крок 2. Руколу промийте та просушіть. Застеліть зеленню тарілку, на якій будете подавати. Помідор промийте та поріжте часточками. Розподіліть по листю руколи. Гарбуз поріжте на шматочки і розподіліть між помідорами.

Крок 3. Рікотту викладіть чайною ложкою.

Крок 4. Для соусу змішайте рідкий мед і оливкову олію. Насипте сіль, суміш перців і чебрець. Збовтайте до однорідної субстанції.

Крок 5. Полийте салат заправкою і посипте солоним смаженим арахісом. Кличте гостей і насолоджуйтеся. Смачного!

Паста з рікоттою
Паста з рікоттою сподобається всім, хто любить сири. Частування виходить яскравим і неймовірно апетитним. Страва готується дуже просто і не завдасть труднощів навіть господиням-початківцям. Чудовий варіант прийому їжі для тих, хто з якихось причин не вживає м'ясо.
Час готування - 30 хв.
Час приготування - 10 хв.
Порції - 5
Інгредієнти:
- Рікотта - 150 гр.
- Козячий сир/адигейський - 80 гр.
- Макаронні вироби - 250 гр.
- Приправи - за смаком.
- Перець чорний мелений - за смаком.
- Сіль - за смаком.
- Зелень - пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуйте продукти для простої та шалено смачної страви. Макарони зваріть у великій кількості води і не забудьте посолити воду. Інструкція вказана на зворотному боці упаковки з макаронними виробами. Нам потрібно домогтися стану аль денте і не переварити макарони.

Крок 2. Козячий сир або адигейський наріжте кубиком.

Крок 3. На розпечену сковорідку відправте макаронні вироби. Зачерпніть трохи рідини, в якій варили макарони та вилийте на сковорідку. Додайте кубики сиру, слідом рикотту. Прикривши кришкою, томіть 5 хвилин.

Крок 4. Посоліть і приперчіть. За бажанням додайте улюблені спеції. Подрібніть попередньо промиту зелень і відправте до вмісту сковороди. Розмішайте і зніміть з конфорки.

Крок 5. Наповніть ароматною стравою тарілки і пригощайте домочадців. Приємної насолоди!
