Омлет в мультиварці

Процес приготування цієї звичної всім страви можна спростити ще більше, якщо довірити його мультиварці. Завдяки їй омлет буде рівномірно пропікатися з усіх боків, не пригорить, а ви, тим часом, зможете продовжити займатися своїми справами, не турбуючись про сніданок.
Як приготувати пишний і ніжний омлет у мультиварці Редмонд
Завдяки грамотно підібраному співвідношенню молока і яєць, а також рівномірному прогріванню в мультиварці Редмонд, омлет вийде ніжним, смачним і не буде розвалюватися.

Інгредієнти
- Яйце куряче 4 шт.
- Молоко коров'яче 80 мл.
- Олія рослинна для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Приготування
- Як приготувати пишний омлет у мультиварці? Відміряти необхідну кількість молока потрібно дуже цікавим способом: розбийте яйце так, щоб одна половинка шкаралупи залишилася без особливих пошкоджень. Об'єм цієї шкаралупки дорівнює приблизно 20-30 мл, залежно від розміру яйця, тому співвідношення виходить більш точне. Розбийте яйця в глибоку миску, додайте сіль і перець.
- За допомогою половини шкаралупки відміряйте потрібний об'єм молока з розрахунку 1 шкаралупка на 1 яйце. Так на 4 яйця у вас вийде близько 100 мл.
- Вінчиком або виделкою злегка збийте яйця з молоком до появи великої піни.
- У чашу мультиварки влийте невелику кількість рослинної олії та розподіліть по дну і стінках. Найзручніше це робити за допомогою силіконового пензлика.
- Влийте суміш у підготовлену чашу. На цьому етапі за бажанням можна додати різні топінги, наприклад, дрібно нарізані помідори або тертий сир.
- Закрийте кришку мультиварки і на панелі управління встановіть режим «Смаження» або «Випічка» з таймером у 10 хвилин.
- Коли мультиварка сповістить вас про закінчення процесу приготування, витягніть омлет, поділіть його на порційні шматочки та за бажанням прикрасьте сметаною або дрібно рубаною зеленню.
Смачного!
Повітряний омлет із молоком у мультиварці Поларіс
Використання мультиварки значно спрощує процес приготування такої страви, що дає змогу продовжити займатися своїми справами, не турбуючись про сніданок.
Час готування: 25 хвилин
Час приготування: 18 хвилин
Порцій - 3
Інгредієнти:
- Яйце - 4 шт.
- Молоко - 100 мл.
- Сіль - 1 щіпка;
- Перець - за смаком;
- Масло вершкове - 3-5 гр.
Процес приготування:
1. Добре промийте яйця під проточною водою, щоб в омлет випадково не потрапило нічого зайвого. Розбийте яйця в глибоку тару.

2. Можете розрахувати необхідну кількість молока за співвідношенням об'єм 1 половинки шкаралупки на 1 яйце, або просто відміряти молоко у співвідношенні 20-25 мл на 1 яйце.

3. Додайте до суміші сіль і перець та ретельно перемішайте за допомогою виделки або вінчика.

4. Змастіть невеликою кількістю розм'якшеного вершкового масла чашу мультиварки, залийте в неї суміш для омлету і встановіть ємність в агрегат.

5. У мультиварці Поляріс найзручніше готувати цю страву в режимі «Мультикухар» з виставленою температурою до 110 ̊С і часом приготування 10 хвилин. Закрийте кришку і натисніть «Старт».

6. Коли омлет приготується, відкрийте кришку мультиварки, щоб вийшла пара, і залиште страву остигати ще на 5-10 хвилин.

7. Остиглий омлет перекладіть на тарілку, поділіть на порції та можете подавати зі свіжою зеленню.

Смачного!
Ніжний і дуже смачний омлет у мультиварці на пару
Приготування омлету в мультиварці дає змогу куштувати найрізноманітніші його варіації через простоту процесу. Одним із найсмачніших і найніжніших омлетів є омлет на пару.
Час готування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій - 2
Інгредієнти:
- Яйце - 3 шт.
- Молоко - 125 мл.
- Сіль - за смаком;
- Перець - за смаком;
- Масло вершкове - 20 гр.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі інгредієнти, а яйця промийте під проточною водою, щоб в омлет не потрапило нічого небажаного.

2. Розбийте яйця в глибоку миску і додайте молоко та спеції.

3. Збийте суміш до появи піни. Зручніше і швидше буде скористатися міксером або занурювальним блендером, але можна це зробити і звичайним ручним вінчиком.

4. Вершкове масло наріжте невеликими шматочками і розтопіть у мікрохвильовці або на водяній бані.

5. Силіконові формочки розставте на решітці для мультиварки і змастіть розтопленим маслом. Не заповнюйте кошик повністю формочками, щоб пара могла вільно проходити через отвори. У чашу мультиварки налийте невелику кількість води і встановіть решітку.

6. Розлийте суміш по формах, не доходячи трохи до краю. Враховуйте те, що омлет підніметься під час приготування. Виставте режим приготування «Варка на пару» на 10 хвилин.

7. Коли час вийде, відкрийте кришку мультиварки і дайте вийти парі, щоб не обпектися. У процесі охолодження омлет трохи осяде, то нормально. Акуратно дістаньте формочки з мультиварки і перекладіть на тарілки.

Смачного!
Пишний і ніжний омлет із яєць і молока як у дитячому садку
Такий омлет виходить ніжний, пишний, соковитий, з легкою рум'яною скоринкою і дуже смачний. А завдяки мультиварці готувати його стало простіше і швидше, ніж у духовці.
Час готування: 50 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій - 3
Інгредієнти:
- Яйце - 3 шт.
- Молоко - 160 мл.
- Сіль - за смаком;
- Перець - за смаком;
- Масло вершкове - на змащування форми;
Процес приготування:
1. Вбийте в глибоку миску яйця і розмішайте за допомогою вінчика, щоб білок і жовток з'єдналися, а на поверхні утворилася велика піна.

2. До яєць додайте молоко, сіль і перець, також перемішайте. Збивати цей омлет не потрібно.

3. Змастіть чашу мультиварки попередньо розтопленим вершковим маслом і влийте суміш для омлету в неї. За бажанням можете додати сюди сушені трави або доповнення у вигляді томатів, сиру, ковбаси тощо.

4. На панелі керування виберіть режим «Каша на воді» або «Плов». Середній час приготування такого омлету 30-40 хвилин.

5. Коли страва приготується, залиште мультиварку з відкритою кришкою ще хвилин на 10, щоб вийшла пара і омлет трохи охолов. Потім акуратно перекладіть на тарілку і подавайте на стіл.

Смачного!
Ситний омлет із сосисками в мультиварці на сніданок
Ніжний і нейтральний за смаком омлет чудово поєднується з чимось м'ясним і солонуватим, як ковбаса або сосиски. А якщо готувати його в мультиварці, ви отримаєте апетитну скоринку на сосисках і повністю пропечений омлет, не докладаючи при цьому особливих зусиль.
Час готування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій - 1
Інгредієнти:
- Яйце - 2 шт.
- Молоко - 100 мл.
- Олія рослинна - 1 ст.л.;
- Сіль - за смаком;
- Перець - за смаком;
Процес приготування:
1. Очистіть сосиски від пластикової упаковки та наріжте їх кружальцями.

2. У глибоку тарілку розбийте яйця, посоліть і збийте виделкою або вінчиком до однорідності.

3. У яєчну суміш додайте мелений чорний перець і також ретельно перемішайте.

4. Влийте в миску прохолодне молоко, перемішайте.

5. Сосиски викладіть на дно чаші мультиварки, попередньо змащеної олією, і акуратно залийте основу для омлету, щоб сосиски не піднялися. Виставте на панелі управління режим «Випічка» тривалістю 15 хвилин.

6. Коли мультиварка сповістить вас про закінчення програми, відкрийте кришку і залиште ще на 15 хвилин. Потім акуратно перекладіть на тарілку і подавайте до столу.

Смачного!
Пишний і ароматний омлет із ковбасою та зеленню в мультиварці
Чудова страва для ситного сніданку. Ковбаса і зелень доповнять собою смак омлету, зробивши його більш різноманітним, а завдяки мультиварці ви зможете не турбуватися про процес приготування, а просто займатися своїми справами.
Час готування: 35 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій - 2
Інгредієнти:
- Яйце - 4 шт.
- Молоко - 160 мл.
- Ковбаса - 150 гр.
- Сіль - за смаком;
- Перець - за смаком;
- Цибуля зелена - 2-3 стебла;
- Петрушка - 2-3 стебла;
Процес приготування:
1. Ковбасу можна брати будь-яку, на ваш смак. Поріжте її кубиками або соломкою приблизно в 1-2 сантиметри завтовшки. Не забудьте попередньо очистити її від штучної оболонки.

2. Зелень ретельно промийте під проточною водою, обсушіть паперовими рушниками і дрібно покришіть.

3. Яйця розбийте в глибоку миску і збийте вінчиком до легкої пишності. Щоб заощадити час, можете скористатися міксером. Після влийте в миску потрібну кількість молока, додайте сіль і перець і знову збийте протягом ще 1 хвилини.

4. У чашу мультиварки викладіть ковбасу і зелень, рівномірно розподіліть по дну. Зверху залийте яєчною сумішшю і закрийте кришку агрегату. Встановіть режим «Випічка» на 25 хвилин.

5. Коли омлет приготується, відкрийте кришку апарата, щоб пара могла вийти, і залиште страву остигати ще на кілька хвилин. Потім накрийте чашу мультиварки тарілкою, дістаньте її й акуратно переверніть, щоб омлет упав на тарілку. За бажанням можете додати холодної жирної сметани.

Смачного!
Повітряний білковий омлет без додавання молока в мультиварці
Білковий омлет вирізняється особливою пишністю і ніжністю, оскільки здебільшого складається тільки зі збитих білків. А якщо ви з якихось причин не п'єте молоко, то цілком успішно зможете замінити його на воду, і на смаку готового омлету це ніяк не позначиться.
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій - 1
Інгредієнти:
- Яйце - 3 шт.
- Вода - 50 мл.
- Масло вершкове - для змащування форми;
- Сіль - за смаком;
- Перець - за смаком;
- Зелень - за бажанням;
Процес приготування:
1. Відокремте білки від жовтків і помістіть їх у глибоку миску. Зверніть увагу, що посуд має бути абсолютно сухим, також постарайтеся не пошкодити жовтки, щоб вони не потрапили в білок. Усе це може ускладнити процес збивання.

2. Додайте сіль і за допомогою міксера збийте білки до утворення щільної піни і м'яких піків, спочатку на мінімальній швидкості і поступово її збільшуючи.

3. Влийте в білки воду кімнатної температури і дуже акуратно перемішайте, щоб піна не осіла.

4. М'яким вершковим маслом змастіть форму, в якій готуватиметься омлет. Не обов'язково брати скляну, особливо якщо у вас не міцна решітка для мультиварки. Чудово підійдуть і силіконові форми для кексів, вони легші і в них омлет можна приготувати порційно.

5. Викладіть білкову піну в підготовлену форму і розрівняйте, щоб омлет скрізь був приблизно однієї товщини.

6. Залийте в чашу мультиварки воду, встановіть решітку і на неї поставте форму зі стравою. Увімкніть режим «Варіння на пару» на 15 хвилин.

7. Коли час приготування закінчиться, відкрийте кришку, щоб пара вийшла, і залиште омлет там ще на 5-10 хвилин. Потім акуратно перекладіть на тарілку і доповніть покришеною зеленню.

Смачного!
Покроковий рецепт приготування смачного омлету з сиром
Швидкий, смачний і легкий сніданок, який ви можете залишити готуватися в мультиварці і продовжити займатися своїми справами, не турбуючись, що щось згорить.
Час готування: 35 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій - 2
Інгредієнти:
- Яйце - 4 шт.
- Молоко - 180 мл.
- Олія рослинна - 1 ст.л.;
- Сир - 70 гр.
- Сіль - за смаком;
- Перець - за смаком;
Процес приготування:
1. Промийте яйця під проточною водою і розбийте їх у глибоку миску.
2. Додайте молоко. Його кількість залежить переважно від розміру яєць і може відрізнятися від зазначеної. Обсяг необхідної кількості молока має бути трохи меншим за обсяг, який займають яйця.

3. Додайте сіль, перець і за бажанням будь-які інші спеції.

4. Перемішайте вміст миски. Не обов'язково використовувати міксер, можна обійтися тільки виделкою або ручним віночком, оскільки немає необхідності збивати суміш, а досить тільки перемішати всі інгредієнти між собою.

5. Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю рослинної олії та залийте в неї суміш. Закрийте кришку і виставте на панелі управління програму «Пароварка» з таймером на 20 хвилин.

6. Тим часом на крупній тертці подрібніть сир і, коли омлет буде готовий, посипте його сиром зверху, не виймаючи з мультиварки. Закрийте кришку і дайте постояти ще 5-10 хвилин.

7. Після закінчення часу витягніть омлет із мультиварки. За бажанням можете прикрасити свіжою зеленню, сметаною або помідорами.

Смачного!
Дуже смачний і простий омлет із помідорами в мультиварці
Немає потреби говорити про те, наскільки смачне поєднання ніжного омлету зі свіжими помідорами. Але завдяки мультиварці ви зможете готувати цю страву частіше, оскільки вам не доведеться турбуватися безпосередньо про її приготування, а підсумок завжди буде приголомшливо смачним.
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій - 2
Інгредієнти:
- Яйце - 4 шт.
- Молоко - 200 мл.
- Томат - 120 гр.
- Сіль - за смаком;
- Перець - за смаком;
- Зелень - за бажанням;
Процес приготування:
1. У глибокій мисці змішайте яйця і молоко, додайте сіль і спеції за смаком. Ретельно збийте все вінчиком або виделкою.

2. Помідори промийте та наріжте невеликими шматочками. За бажанням їх можна попередньо очистити від шкірки, щоб вона не заважала в ніжній текстурі омлету.

3. Для цього на помідорах потрібно зробити хрестоподібний надріз, потримати в окропі кілька хвилин, а потім перекласти в крижану воду. Завдяки різкому перепаду температур шкірка відходитиме від м'якоті набагато легше.

4. Нарізані помідори викладіть на дно чаші мультиварки.

5. Залийте яєчну суміш до овочів і щільно закрийте кришку. На панелі керування виберіть режим «Випічка» з таймером на 20 хвилин. Час може відрізнятися залежно від вашої мультиварки.

6. Готовий омлет викладіть на тарілку, прикрасьте дрібно покришеною зеленню або сметаною.

Смачного!
Як приготувати оригінальний омлет із сиром у мультиварці
Омлет із сиром - поєднання яєць і сиру в не зовсім звичному форматі. Але цей інгредієнт чудово доповнить смак страви, а також дуже урізноманітнить ваш раціон.
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій - 2
Інгредієнти:
- Яйце - 4 шт.
- Молоко - 250 мл.
- Сир - 120 гр.
- Олія оливкова - 5 гр.
- Сіль - за смаком;
- Перець - за смаком;
Процес приготування:
1. Насамперед протріть сир через сито, щоб перетворити великі грудочки на м'яку сирну пасту.

2. Влийте в сир молоко і перемішайте до однорідності.

3. Яйця розбийте в окрему миску та збийте вінчиком у пишну піну.

4. З'єднайте всі інгредієнти й акуратно перемішайте, щоб збите яйце не опало. Найкраще це робити силіконовою лопаткою, складними рухами від низу до верху.

5. Боки і дно чаші мультиварки змастіть невеликою кількістю олії.

6. У підготовлену чашу влийте сирно-яєчну суміш і щільно закрийте кришкою. На електронній панелі виставте режим «Випічка» з таймером у 20 хвилин. Бажано після приготування дати омлету постояти із закритою кришкою ще 10 хвилин.

7. Вийміть готову страву з мультиварки, викладіть на тарілку і прикрасьте за бажанням дрібно посіченою зеленню або сметаною.

Смачного!