» » Заливне з риби з желатином

Заливне з риби з желатином


Заливне з риби з желатином

Заливне з риби з желатином - справжня прикраса святкового столу. Цю смачну страву за простими рецептами може освоїти будь-хто охочий.

Смачна заливна риба з судака з желатином

Заливний судак у желе з бульйону має дуже апетитний вигляд, особливо якщо прикрасити страву композицією з варених овочів. Кількість желатину, що додається, залежатиме від того, наскільки міцний бульйон.

Заливне з риби з желатином

Інгредієнти

  • Судак 1 шт. (1 кг)
  • Желатин 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль по оцту
  • Вода 1.5 л.
На порцію Калорії: 34 ккал Білки: 7.3 г Жири: 0.2 г Вуглеводи: 0.5 г

Приготування

  1. Для приготування заливного з риби з желатином необхідно підготувати велику каструлю. У неї скласти очищену моркву і цибулину, порізану на четвертинки. Залити все водою, посолити і додати лавровий лист
    Для приготування заливного з риби з желатином необхідно підготувати велику каструлю. У неї скласти очищену моркву та цибулину, порізану на четвертинки. Залити все водою, посолити і додати лавровий лист.
  2. Тушку судака без голови порізати на частини: якщо купувалося філе, його не ріжуть. У тому разі, якщо риба куплена з головою, її варто відрізати і теж покласти в бульйон, так він буде більш наваристим. Через 20 хвилин після того, як бульйон закипів, відправити в нього шматочки риби і варити їх до готовності (якщо м'ясо судака втратило свою прозорість, значить, воно готове). Дістати рибу шумівкою з бульйону і перекласти на блюдо, дотримуючись дистанції між шматочками. Укрити шматки судака вологою тканиною і поставити в холодильник
    Тушку судака без голови порізати на частини: якщо купувалося філе, його не ріжуть. У тому разі, якщо риба куплена з головою, її варто відрізати і теж покласти в бульйон, так він буде більш наваристим. Через 20 хвилин після того, як бульйон закипів, відправити в нього шматочки риби і варити їх до готовності (якщо м'ясо судака втратило свою прозорість, значить, воно готове). Дістати рибу шумівкою з бульйону і перекласти на блюдо, дотримуючись дистанції між шматочками. Укрити шматки судака вологою тканиною і поставити в холодильник.
  3. Бульйон, який вийшов, злити через марлю, складену в 2 шари. Заздалегідь замочити в холодній воді желатин протягом 10 хв. Додати набряклий желатин до процідженого бульйону і довести його до кипіння, проте не кип'ятити. Отриману суміш остудити
    Бульйон, який вийшов, злити через марлю, складену в 2 шари. Заздалегідь замочити в холодній воді желатин протягом 10 хв. Додати набряклий желатин до процідженого бульйону і довести його до кипіння, проте не кип'ятити. Отриману суміш остудити.
  4. На шматочки риби можна розкласти гілочки вимитої зелені, шматочки лимона, варених яєць, можна нарізати моркву, що варилася в бульйоні, у формі зірочок або квіточок
    На шматочки риби можна розкласти гілочки вимитої зелені, шматочки лимона, варених яєць, можна нарізати моркву, що варилася в бульйоні, у формі зірочок або квіточок...
  5. Отриману композицію залити бульйоном, краще навіть застиглим наполовину у вигляді желе. Для цього можна використовувати невеликий черпак або столову ложку, і діяти потрібно акуратно, щоб не порушити порядок на блюді. Прибрати заливне в холодильник до повного схоплювання приблизно на 1 годину
    Отриману композицію залити бульйоном, краще навіть застиглим наполовину у вигляді желе. Для цього можна використовувати невеликий черпак або столову ложку, і діяти потрібно акуратно, щоб не порушити порядок на блюді. Прибрати заливне в холодильник до повного схоплювання приблизно на 1 годину.
  6. Подавати на святковий стіл у вигляді яскравої холодної страви
    Подавати на святковий стіл у вигляді яскравої холодної страви.

Смачного!

Покроковий рецепт приготування заливного з горбуші з желатином

Таку страву можна подати не тільки до святкового столу, а й просто до вечері, якщо набридла звичайна смажена риба. При варінні бульйон злегка темніє, але це можна виправити, додавши курячий білок.

Час готування: 5 годин 45 хв..

Порцій: 4

Інгредієнти:

  • Горбуша - 800 г;
  • Цибуля ріпчаста - 110 г;
  • Вода - 820 мл;
  • Сіль - за смаком;
  • Лист лавровий - 2 шт.;
  • Желатин - 14 г;
  • Білок яєчний - 1,5 шт.;
  • Яйце варене - 1,5 шт.;
  • Цибуля зелена - 25 г.

Процес приготування:

1. У маленьку мисочку всипати желатин, залити його невеликою кількістю води і дати набрякнути близько 30 хв.

Заливне з риби з желатином

2. Рибу почистити, обполоснути холодною водою, покласти в каструлю і налити туди воду.

Заливне з риби з желатином

3. Почищену цибулю, не розрізаючи, покласти до горбуші, всипати дрібку солі та лавровий лист.

Заливне з риби з желатином

4. Поставити каструлю з вмістом на середній вогонь, після закипання варити ще 25-35 хвилин, після чого рибу дістати шумівкою, злегка остудити і вийняти з неї обережно всі кістки.

Заливне з риби з желатином

5. Бульйон процідити через марлю, складену в кілька шарів, або щільну чисту тканину, додати до нього білок яйця і знову поставити на вогонь. Як тільки білок згорнеться, ще раз пропустити бульйон крізь марлю і викласти в нього набряклу желатинову масу, розмішати.

Заливне з риби з желатином

6. Помиту зелену цибулю дрібно нашаткувати. Поламати горбушу на шматочки невеликого розміру, розкласти в оселедницею на деякій відстані один від одного, посипати шматочками зеленої цибулі і залити бульйоном.

Заливне з риби c желатином

7. По поверхні розкласти шматочки вареного яйця, прибрати страву в холодильник до її застигання (близько 4 годин).

Заливне з риби з желатином

8. Подавати з гірчицею або хріном.

Заливне з риби з желатином

Смачного!

Простий рецепт заливного зі щуки з желатином

Щука відмінно підходить для приготування заливного: вона добре тримає форму, не розварюється і має приємний аромат.

Час готування: 4 години 10 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Щука - 1200 г;
  • Цибуля ріпчаста - 220 г;
  • Перець духмяний - 4 шт.;
  • Лист лавровий - 2 шт.;
  • Гвоздика сушена - 5 бутонів;
  • Желатин гранульований - 45 г;
  • Вода - 3,8 л;
  • Сіль - за смаком;
  • Горошок зелений - для прикраси.

Процес приготування:

1. Якщо щука ціла, з головою, її потрібно вимити, почистити, відрізати голову, вирізати зябра і плавники.

Заливне з риби з желатином

2. Рибу випатрати і розрізати на шматки.

Заливне з риби c желатином

3. Цибулю можна помити і зняти лушпиння, а можна залишити з лушпинням і покласти в бульйон для більш насиченого золотистого кольору. Каструлю наповнити водою, надрізати цибулини хрест-навхрест, покласти їх у воду. Туди ж відправити перець, гвоздику і лавровий лист.

Заливне з риби з желатином

4. У каструлю покласти шматки риби, довести все до кипіння, зняти піну, вогонь зменшити до слабкого, додати сіль і варити близько півгодини або трохи менше, залежить від розміру шматків риби.

Заливне з риби з желатином

5. Готову щуку шумівкою виловити з бульйону і перекласти на блюдо.

Заливне з риби з желатином

6. Процідити частину бульйону і розчинити в ньому желатин. Залити рибу рідиною, що вийшла.

Заливне з риби з желатином

7. Прикрасити холодець зі щуки на свій смак: шматочками варених яєць, фігурками з варених овочів або гілочками вимитої зелені. Дуже красиво виходить, коли в желатиновій масі плавають горошини консервованого горошку.

Заливне з риби з желатином

Смачного!

Заливне з рибних консервів із желатином

Таке холодець можна по праву назвати ледачим або холодець «Хвилинка». Рибу самим варити не доведеться, страва готується з використанням рибних консервів і крабових паличок.

Час готування: 5 годин 30 хв.

Порцій: 7.

Інгредієнти:

  • Консерви - 1 банка;
  • Палички крабові - 250 г;
  • Желатин, гранульований або листовий - 26 г;
  • Вода - 780 мл;
  • Сіль, спеції, прянощі - за смаком.

Процес приготування:

1. У великій каструлі закип'ятити воду, яку потрібно посолити (але пам'ятати, що консерви вже солоні) і додати улюблені приправи. Можна покласти горошини чорного та духмяного перцю, бутони сушеної гвоздики, хмелі-сунелі. Також смачно буде, якщо купити готову приправу для засолювання риби.

Заливне з риби з желатином

2. Всипати в киплячий бульйон відміряну кількість желатину і мішати до його розчинення. При цьому вогонь має бути слабкий.

Заливне з риби з желатином

3. Можна потримати на мінімальному вогні, постійно помішуючи, хвилин 5. Бульйон трохи охолодити.

Заливне з риби з желатином

4. У блюдо або форму викласти консерви: скумбрію, сардини, шпроти або будь-які інші консерви в олії. Розібрати їх на дрібніші шматочки, сам сік теж вилити на рибу. Якщо в маринаді плавають горошини перцю, їх потрібно прибрати.

Заливне з риби з желатином

5. Крабові палички почистити від целофану і порізати на колечка.

Заливне з риби з желатином

6. Викласти шар консерви з маслом, шар крабових паличок.

Заливне з риби з желатином

7. Залити трохи охолодженим жельованим бульйоном заготовку і прибрати в холодильник до повного застигання, це десь 5-5,5 годин.

Заливне з риби з желатином

8. Подавати до столу з гарячою вареною картоплею.

Заливне з риби з желатином

Смачного!

Смачне заливне з червоної риби з желатином

Заливне з червоної риби виходить не найдешевшим за собівартістю, проте жирні кислоти омега-3, якими багата риба, роблять цю страву дуже корисною.

Час готування: 3 години 10 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Філе лосося - 220 г;
  • Голова, хвіст, плавники - від 1 риби;
  • Цибуля ріпчаста - 1 головка;
  • Морква - 1 шт.;
  • Желатин - 2 ст. л.;
  • Сіль - 1 ч. л. л.;
  • Приправи - за смаком;
  • Чорний перець горошком - 6 шт.;
  • Лимон - 3 кружечки;
  • Кріп і петрушка - по 2 гілочки.

Процес приготування:

1. Рибну голову з супового набору перемити в холодній воді, покласти в каструлю і залити водою. Води має бути стільки, щоб над рибою її було на 2 пальці. Додати сіль, прянощі. При бажанні можна також додати лавровий лист. Поставити каструлю на сильний вогонь і дочекатися закипання.

Заливне з риби з желатином

2. Вогонь зменшити до слабкого, до голови додати очищену цілу головку цибулі та моркву. Філе помити і теж покласти в каструлю. Варити на мінімальному вогні 35-40 хв. із закритою кришкою (можна залишити маленьку щілину).

Заливне з риби з желатином

3. Під час варіння бульйону додати до желатину воду за інструкцією на пакуванні, перемішати і дати набрякнути.

Заливне з риби з желатином

4. Зварену і злегка охолоджену рибу розібрати на невеликі шматочки, прибрати кістки та інше. Цибулю можна викидати, а ось моркву можна пустити на прикрасу для заливного.

Заливне з риби з желатином

5. На блюді або оселедницею розкласти шматочки філе, квіти з моркви, шматочки лимона і маленькі гілочки митої зелені.

Заливне з риби з желатином

6. У гарячий бульйон викласти набряклий желатин, перемішати до його розчинення. Пропустити бульйон через дрібне сито, щоб сторонні фракції залишилися в ньому. Залити рибу на блюді процідженим бульйоном.

Заливне з риби з желатином

7. Поставити заливне в холодильник для застигання. Зазвичай на це вистачає близько 2 годин.

Заливне з риби з желатином

Смачного!

Як зробити заливне з риби минтай із желатином

Для заливного краще вибирати морську, а не річкову рибу: час метушні з кістками сильно скоротиться. Чудово з такою роллю впорається минтай. Ця недорога риба дає змогу приготувати смачне холодець, при цьому її м'ясо дуже ніжне і не має яскраво-вираженого рибного смаку.

Час готування: 2 години 45 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Свіжий минтай - 550 г;
  • Цибуля ріпчаста - 1 головка;
  • Морква - 1 шт.;
  • Окріп - 800 мл;
  • Желатин - 1 ст. л.;
  • Лавровий лист - 1 шт.;
  • Приправи, сіль - за смаком;
  • Ягоди чорної смородини - 35 г.

Процес приготування:

1. Мінтай замочити на 30 хв. у холодній воді. Потім почистити від луски, відрізати ножицями хвіст і плавники (викидати не потрібно, зібрати плавники і луску окремо). З минтая випотрошити нутрощі.

Заливне з риби з желатином

2. Порізати тушку риби на шматочки приблизно 1 см завтовшки.

Заливне з риби з желатином

3. У каструлю влити воду, закип'ятити. Додати нарізану кружечками очищену моркву, четвертинки ріпчастої цибулі без лушпиння. Всипати сіль, приправи, покласти горошини чорного і запашного перцю та лавровий лист.

Заливне з риби з желатином

4. Желатин розвести водою за інструкцією на упаковці.

Заливне з риби з желатином

5. Плавники, хвіст і луску покласти на марлю, складену в 4 шари, зав'язати все у вигляді мішечка й опустити в бульйон. Варити на помірному вогні, не забуваючи знімати піну. Це допоможе отримати міцний бульйон, який не помутніє під час варіння.

Заливне з риби з желатином

6. Коли морква наполовину готова, акуратно покладіть в окріп рибні шматочки. Варити 5 хв., після чого перекласти шумівкою в тарілку.

Заливне з риби з желатином

7. Із моркви вирізати прикраси, ягоди помити, обрізати ножицями хвостики та прокип'ятити їх протягом 30 секунд.

Заливне з риби з желатином

8. Обережно пінцетом дістати зі шматків риби хребет і кістки з боків. Викласти шматочки минтая на оселедниці. Поверх розкласти моркву з чорною смородиною.

Заливне з риби з желатином

9. Мішечок з лускою варити в бульйоні ще 20 хв., потім викинути.

Заливне з риби з желатином

10. Бульйон процідити через дрібне сито, додати до нього набряклу желатинову масу і мішати, поки вона не розчиниться. Знову пропустити бульйон через сито.

Заливне з риби з желатином

11. Залити рибну заготовку бульйоном і дати постояти в холодильнику 2 години.

Заливне з риби з желатином

Смачного!

Простий і смачний рецепт заливного зі скумбрії

Скумбрія - дуже жирна риба, бульйон із неї виходить міцний, гарно желює сам по собі, проте для вірності додамо ще желатину. Риба має різкий характерний запах, тому її потрібно попередньо дуже добре відмочити та промити у воді.

Час готування: 2 години 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Скумбрія свіжоморожена - 1 шт.;
  • Яйце куряче - 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • Морква - 0,5 шт.;
  • Лимон - кілька кружечків;
  • Зелень - 4 гілочки;
  • Желатин гранульований - 10 г;
  • Сіль, суміш перців горошком - за смаком;
  • Лист лавровий - 1 шт.

Процес приготування:

1. Замочити скумбрію на годину в холодній воді, потім добре помити, ретельно вирізати плавники, зябра і відрізати голову, зрізати філе з хребта.

Заливне з риби з желатином

2. Желатин залити водою, як зазначено на пакетику. Залишити набухати.

Заливне з риби з желатином

3. Почищену цибулю, моркву, миту зелень залити водою і довести до кипіння. Голову і хвіст риби покласти до овочів і зменшити вогонь до мінімуму.

Заливне з риби з желатином

4. Протягом 15 хв. готувати бульйон на слабкому вогні, покласти в нього філе і продовжувати варити ще 20 хв., знімаючи піну.

Заливне з риби з желатином

5. Додати в каструлю лавровий лист, перець, сіль.

Заливне з риби з желатином

6. Яйце зварити круто і порізати на кружечки. Лимон вимити з милом і нарізати пластинками. Зелень вимити і розділити на гілочки. Моркву з бульйону також порізати на кружечки.

Заливне з риби з желатином

7. Готове філе дістати з води та розібрати на невеликі шматочки.

Заливне з риби c желатином

8. Бульйон кілька разів процідити, домагаючись максимальної прозорості.

Заливне з риби з желатином

9. Викласти до бульйону желатинову масу, знову нагріти, але не доводити до кипіння.

Заливне з риби з желатином

10. Скумбрію розкласти по невеликих тарілочках, зверху прикрасити шматочками моркви, яйця, лимона і зеленню. Залити все бульйоном і прибрати в холодильник застигати. Вийдуть окремі порції заливного.

Заливне з риби з желатином

Смачного!

Як приготувати заливну рибу з желатином і майонезом

Рибу для заливного можна вибрати на свій смак, крім оселедця, тут головною особливістю страви є використання майонезу. Виходить оригінально, красиво і смачно.

Час готування: 2 години 45 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Риба - 550 г;
  • Майонез - 120 г;
  • Желатин - 6 г;
  • Бульйон рибний - 500 мл;
  • Морква - 1 шт.;
  • Лист лавровий - 2 шт.;
  • Сіль, прянощі - за смаком;
  • Лимон, варене яйце, перець солодкий, зелень, консервований горошок - для прикраси.

Процес приготування:

1. Рибу помити в холодній воді, почистити, порізати і відокремити філе. Відрізати хвіст і голову, вирізати зябра та плавники, зняти луску.

Заливне з риби c желатином

2. У каструлю налити води, скласти частини риби і варити після закипання на повільному вогні до готовності. Непридатні в їжу деталі варто викинути.

Заливне з риби c желатином

3. Желатин замочити у воді за інструкцією, залишити набухати.

Заливне з риби з желатином

4. Зварити яйце круто, почистити, порізати на часточки. Чисту моркву відварити, порізати на кубики. Лимон обдати окропом і нарізати тонкими сегментами. Болгарський перець помити і порізати кільцями.

Заливне з риби з желатином

5. Зварити овочі, додавши у воду лавровий лист, сіль і прянощі.

Заливне з риби з желатином

6. Рибу розділити на шматочки, попередньо охолодивши.

Заливне з риби з желатином

7. До рибного бульйону додати желатинову масу, прогріти, не доводячи до кипіння. Процідити через сито, поділити суміш на 2 рівні частини, до однієї з них додати овочевий бульйон.

Заливне з риби з желатином

8. Другу частину змішати з майонезом.

Заливне з риби з желатином

9. Рибу й овочі, яйце та інші продукти для прикраси викласти красиво на блюді.

Заливне з риби з желатином

10. Залити все желе на рибному бульйоні і прибрати в холодильник на 2 години.

Заливне з риби з желатином

11. Після закінчення зазначеного часу залити зверху частину желе з майонезом і знову прибрати в холодильник.

Заливне з риби з желатином

12. Коли заливне застигне, дістати його з холодильника, злегка прогріти стінки посуду звичайним феном, щоб краще відокремити страву від тарілки. Викласти заливне з риби на блюдо і подавати.

Заливне з риби з желатином

Смачного!

Радимо прочитати

Холодець зі свинячих ніжок
Холодець зі свинячих ніжок - класичний варіант смачної закуски. Це одна з найулюбленіших страв у кожного чоловіка. Ситна, з насиченим смаком, без неї неможливо уявити святковий стіл! Після такої
Полуничний мус
Морозиво, сорбети, желе і муси - ось перелік найпопулярніших літніх десертів, коли проводити час за цим біля плити зовсім не хочеться. Вони радують свіжим смаком фруктів, дарують легкість і
Полуничне морозиво з желатином
Мабуть, важко здивувати когось полуничним морозивом. Напевно, це один з тих видів, які є в меню будь-якого кафе. Але ж полуничне морозиво полуничного морозива - ворожнечу, потрібно тільки знайти
Яловичий бульйон
Як приготувати смачний яловичий бульйон? Відповідь проста — взяти шматок яловичини, каструлю, спеції і зварити. Це зовсім нескладно зробити, якщо врахувати деякі тонкощі, про яких піде мова в цьому

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки