Рисова каша на молоці

Рисова каша на молоці - простий і швидкий варіант страви на сніданок. На нашому сайті ви знайдете 10 смачних рецептів рисової каші. Кожен рецепт забезпечений покроковими фото, щоб господиням було легше орієнтуватися і варити по-справжньому смачну кашу, яку можна їсти на сніданок або в будь-який інший прийом їжі. Знаючі господині варять молочну рисову кашу з круглого рису: вважається, що саме такий сорт найкраще розпарюється, надаючи каші необхідної в'язкості. Однак ви можете зварити будь-який рис за нашими рецептами, пам'ятаючи, що неочищені рисові зерна варяться довго і їх найкраще попередньо замочувати в холодній воді на кілька годин.
Класичний рецепт рисової каші на плиті в каструлі
За класичним рецептом молочну рисову кашу готують у багатьох країнах світу, а їдять її найчастіше на сніданок. Якщо і вам подобається така нехитра, але дуже поживна страва, варіть її вранці або ж увечері, щоб потім розігріти кашку за лічені хвилини в мікрохвильовці або на плиті. Поліпшити, досить нейтральний смак рисової каші можна, якщо заправити її олією, додати горішки, ягоди, варення або фрукти.

Інгредієнти
- Рис круглозерний 1 склянка
- Масло вершкове 30 гр.
- Молоко коров'яче 1.5 склянки
- Вода 1.5 склянок
- Цукор-пісок 1 ст.л.
- Сіль за смаком
- Горіхи за смаком
На порцію Калорії: 97 ккал Білки: 2.5 г Жири: 3.1 г Вуглеводи: 16.0 г
Приготування
-
Як зварити рисову кашу на молоці за класичним рецептом? Промийте рис у проточній воді, щоб вода стала повністю прозорою.
-
Чисту воду закип'ятіть, додайте рис і варіть, поки вода повністю не випарується.
-
Поки рис вариться, періодично його помішуйте, інакше крупа обов'язково пристане до каструлі.
-
Молоко додайте в кашу і варіть, поки каша не приготується остаточно. Слідкуйте, щоб молоко не втекло, помішуючи вміст каструльки. За кілька хвилин до готовності підсоліть кашу і додайте цукор.
-
Коли рисова молочна каша звариться, додайте в каструльку олію і настоюйте кашу під кришкою кілька хвилин, щоб вона стала смачнішою, та й зайва рідина ще й надалі вбиратиметься в рисові зернятка.
-
Кашу в тарілці можна присипати горіховою сумішшю або насінням гарбуза за вашим бажанням.
Смачного!
Рідка рисова каша як у дитячому садку
Хто ще пам'ятає, як їв у дитячому садочку смачнючу рідку молочну кашу з рису, той, напевно, захоче повторити цей рецепт для своїх діток, тим паче, що в її приготуванні немає нічого складного.
Інгредієнти:
- Рис круглий - 1 ст.
- Молоко - 0,5 л.
- Вода - 2 ст.
- Цукор - за смаком.
- Сіль - за смаком.
Процес приготування:
1. Круглий рис промийте холодною проточною водою.

2. Доведіть воду до кипіння, засипте рис і знову закип'ятіть. Варіть рис, помішуючи, поки вся вода не випарується.

3. Потім підсоліть кашу, додайте цукор і половину молока, доведіть до кипіння.

4. Потім додайте залишок молока, закип'ятіть і варіть до повної м'якості рису.

5. У готову кашу додайте олію і потоміть її під кришкою, щоб каша настоялася. Повністю приготована, вона буде схожа на тягучий кисіль і стане дуже м'якою, а коли охолоне, то загусне. Ми рекомендуємо їсти рисову молочну кашу гарячою або теплою, додавши сіль, вершкове масло і цукор за смаком.

Смачного!
Як зварити смачну рисову кашу з додаванням гарбуза
Коли восени настає сезон дозрівання гарбузів, цей стиглий, ароматний і дуже соковитий овоч не тільки можна, а й потрібно додавати в крупи для приготування смачних каш. Відмінно поєднується гарбуз і з молочним рисом. У таку кашу можна додавати родзинки, цукати, варення та мед.
Інгредієнти:
- Гарбуз - 300-400 гр.
- Молоко - 3-4 ст.
- Масло вершкове - 50 гр.
- Рис - 1 ст.
- Сіль - за смаком.
- Цукор - за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте все необхідне для варіння молочної каші з рисом і гарбузом.

2. Потім очищену від шкірки і насіння гарбузову м'якоть потрібно нарізати кубиками.

3. У велику каструлю помістіть гарбуз і варіть його до м'якості, заливши водою на 2/3 від загального обсягу. Посоліть за смаком.

4. Коли гарбуз стане м'яким, відцідіть його від води (воду зливайте в окрему посудину, вона ще стане в пригоді), а м'якоть розімніть у пюре за допомогою будь-якого підходящого кухонного пристосування.

5. Промитий рис варіть із гарбузовою м'якоттю на воді, яка залишилася від варіння гарбуза.

6. У каструлю додайте молоко та цукор.

7. Коли каша загусне, можна додати ще трохи води або ж молока, щоб зварити кашу до кінця. У готову кашу додайте вершкове масло.

8. Під кришкою настоюйте рисову кашу з гарбузом чверть години та подавайте до столу.

Смачного!
Пропорції рисової каші на 1 літр молока для мультиварки
Ті, хто варить рисову кашу в мультиварці, стверджують, що, томлена під кришкою цього електроприладу, вона виходить набагато смачнішою й апетитнішою, ніж зварена в каструльці на верхньому вогні. Їсти рисову кашу, приготовану на молоці, можна як як повноцінну самостійну страву, так і як гарнір із м'ясним рагу, з гуляшем, із тушкованою рибкою або курочкою. Даний рецепт розрахований на 0,5 літра молока, якщо вам потрібно більше каші, тоді збільште кількість усіх інгредієнтів удвічі.
Інгредієнти:
- Рис - 1 ст.
- Молоко - 0,5 л (2,5 ст. л.).).
- Вода - 0,5 ст.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Цукор - 1-2 ст. л.
- Масло вершкове - 50-70 гр.
Процес приготування:
1. Рис повністю промийте.

2. У чашу мультиварки помістіть воду та молоко, розмішайте. Пам'ятайте, що більш жирне молоко додасть каші більш насиченого молочного смаку.

3. У молоко всипте промитий рис, сіль і цукор за смаком.

4. Варіть кашу при закритій кришці мультиварки в режимі «Молочна каша». Коли мультиварка видасть звуковий сигнал про готовність страви, відкрийте кришку, кашу розмішайте і 5-7 хвилин потоміть її в режимі «Підігрів».

5. У тарілки з гарячою кашею додайте по шматочку вершкового масла.

Смачного!
Як приготувати рисову кашу в горщику в духовці
Рисова каша на молоці, зварена в горщику - цей варіант приготування страви відомий з давніх часів. Колись у печі, а тепер у духовій шафі керамічний горщик дає змогу рису добре та рівномірно прогріватися, впрівати, і в підсумку у вас на столі опиняється зовсім інша за смаком каша, ніж та, що варилася на плиті. Але пам'ятайте, що готова каша, збільшиться вдвічі у своєму об'ємі, тому рисової крупи засипайте в горщик небагато.
Інгредієнти:
- Рис - 0,5 ст.
- Молоко - 2 ст.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Масло вершкове - за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте все, що вам знадобиться для приготування каші в горщику.

2. Рис промийте до повної прозорості води.

3. У холодний керамічний горщик всипте рис, залийте його холодним молоком і розмішайте разом із сіллю та цукром. Додайте невелику кількість вершкового масла і помістіть горщик у холодну духовку, не накриваючи його кришкою. Одразу розігрійте духовку до 100 градусів, а за 15-20 хвилин збільште ще температуру і варіть кашу за 180 градусів.

4. Процес уварювання каші в горщику до готовності нешвидкий, він може зайняти близько 1-1,5 години. Коли на каші з'явиться легка рум'яна скоринка, а сама каша стане в'язкою, увесь рис розм'якне та відмінно вбере в себе молоко й олію, страва буде готовою.

5. Їжте кашу прямо з горщика або ж викладіть її на тарілку.

Смачного!
Дуже смачний і простий рецепт пшоняно-рисової каші на молоці
Вам подобаються каші з кількох видів круп? Тоді неодмінно зваріть кашу пшоняно-рисову з молоком, а також із додаванням цукру і солі за смаком, не завадить і шматочок ароматного вершкового масла. І їжте на здоров'я цей корисний, поживний сніданок!
Інгредієнти:
- Пшоно - 0,5 ст.
- Рис - 0,5 ст.
- Сіль - 1 ч. л.
- Вода - 2 ст.
- Молоко - 2 ст.
- Цукор - 2 ст. л. або за смаком.
- Масло вершкове - 30-50 гр.
Процес приготування:
1. Крупу пшоняну спочатку переберіть (там може бути дрібне сміття), промийте гарненько, поки вода не стане повністю прозорою.

2. Пшоно залийте водою, щоб вона покривала крупу, доведіть до кипіння, потім через 3-5 хвилин першу воду злийте і залийте однією склянкою води.

3. Рис промитий додайте до пшона, додайте туди ж ще одну склянку води, доведіть до кипіння.

4. Готуйте кашку, поки вода не вбереться, а потім залийте її молоком, можна вже гарячим.

5. Потім на повільному вогні, варіть кашу з рису і пшона, помішуючи, додайте цукор і сіль. Коли каша буде повністю готова, додайте в каструлю вершкове масло і накрийте її кришкою, щоб каша трохи настоялася і стала ще смачнішою.

6. Їжте пшено-рисову кашу гарячою.

Смачного!
Покроковий рецепт приготування рисової каші з родзинками
Зварений на молоці з додаванням солодких родзинок рис стане чудовим сніданком або полуденком - цей рецепт ідеально підходить для використання в приготуванні страв дитячого та дієтичного харчування. Якщо вам подобаються каші в'язкі, тоді обирайте для варіння круглий рис, оскільки він відмінно вбирає рідину і розбухає.
Інгредієнти:
- Молоко - 500-600 мл.
- Рис - 100 гр.
- Ізюм - 50 гр.
- Цукор - 30 гр.
- Сіль - 3 гр.
- Вершкове масло - 30 гр.
Процес приготування:
1. Поставте на плиту молоко нагріватися в каструлі або в сотейнику. Якщо хочете зварити кашу якнайшвидше, тоді заздалегідь добре вимийте рис і залийте його холодною водою на кілька годин, щоб він добре набряк.

2. У нагріте молоко додайте рис одного з білих сортів, він містить найбільшу кількість крохмалю, що надає каші бархатистості.

3. Варіть рис, помішуючи, щоб каша не пригоріла.

4. Щоб рис зварився швидше, деякі господині рекомендують варити його на початку без солі та цукру, а приправляти за смаком за кілька хвилин до готовності. За 5-7 хвилин додайте в кашу промиті родзинки (або будь-які інші сухофрукти) і варіть, поки каша не звариться повністю, а родзинки не стануть м'якими.

5. У готову кашу додайте вершкове масло і розмішайте.

6. Молочну рисову кашу з родзинками найкраще їсти гарячою на сніданок або на полуденок, щоб зарядитися енергією надовго.

Смачного!
Дієтична рисова каша, зварена на кокосовому молоці (пп рецепт)
На кокосовому молоці можна варити дієтичну кашу, придатну для вживання в церковний піст, а ще цю страву рекомендують для тих, кому протипоказане коров'яче молоко. За вашим бажанням додайте до каші фрукти або ягоди.
Інгредієнти:
- Рис (круглий) - 1 ст.
- Вода - 2 ст.
- Кокосове молоко - 2 ст.
- Ягоди або фрукти - за смаком.
- Сіль - за смаком.
- Цукор - за смаком.
Процес приготування:
1. Перед варінням рисову крупу потрібно промити добре.

2. Потім додайте воду і варіть рис до напівготовності, поки він не вбере всю воду в себе.

3. Молоко кокосове додайте в рис, додайте сіль, якщо є необхідність.

4. Якщо потрібно, додайте ще трохи води і варіть рис на кокосовому молоці, час від часу помішуючи.

5. Якщо ви не дотримуєтеся посту, тоді готову рисову кашу можна присмачити вершковим маслом або ж їсти з фруктово-ягідною добавкою.

Смачного!
Смачна рисова каша на молоці з яблуками
Рисову кашу з яблуками можна приготувати дуже легко, якщо зварити її з пропареного рису, проте багато хто віддає перевагу додаванню білого круглого рису, щоб отримати більш звичну за смаком страву. Якщо вам не чужі експерименти або ви є прихильником корисного харчування, тоді вам неодмінно варто зварити таку кашу з бурого або чорного рису.
Інгредієнти:
- Рис - 1 ст.
- Вода - 2 ст.
- Молоко - 2 ст.
- Яблука - 1-2 шт. або за смаком.
- Масло вершкове - за смаком.
- Кориця - 0,5 ч. л.
- Сіль - за смаком.
- Цукор - за смаком.
Процес приготування:
1. Зваріть основу для каші, для початку перебравши рис і промивши його під проточною водою.

2. Доведіть воду в каструлі до кипіння і засипте рисові зерна.

3. Потім, коли вода з рисом закипить, додайте в каструлю молоко і варіть рис до готовності, не забуваючи помішувати, щоб каша не пригоріла.

4. Промийте яблука, видаліть шкірку та насіння з серцевиною, наріжте їх кубиками або тонкими часточками.

5. У розтоплене на сковорідці вершкове масло додайте яблука та корицю в порошку. Тушкуйте яблука, в олії помішуючи, приблизно 5-7 хвилин, поки вони не стануть в міру м'якими.

6. Їжте кашу, виклавши її в тарілки разом із солодкими яблуками.

Смачного!
Солодка рисова каша на молоці з цукром на молоці
Солодка каша рисова на молоці з цукром може бути гарним і корисним сніданком або вечерею, яка чудово насичує. Їсти таку кашу буде смачно не тільки малечі, а й дорослим, якщо її доповнити сухофруктами, маслом, свіжими ягодами, варенням чи ще чим-небудь.
Інгредієнти:
- Рис - 150 гр.
- Молоко - 500 мл.
- Ваніль - за бажанням.
- Масло вершкове - за смаком.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Цукрова пудра - за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку промийте рис якомога краще, щоб вода стала прозорою.

2. Якщо ви хочете присмачити кашу ваніллю, тоді додайте в кипляче молоко стручок цієї прянощі, сіль і цукор за смаком. Потім порційно додайте рис і знову доведіть вміст каструлі до кипіння. Видаліть ванільний стручок, коли смак каші ним збагатиться.

3. На маленькому вогні варіть рис до готовності, помішуючи. Якщо після уварювання рису в каструльці ще залишиться трохи рідини, рисові зерна вберуть у себе і її, коли почнуть остигати. За смаком додайте в кашу вершкове масло.

4. Рисову солодку кашу можна їсти гарячою, теплою або остиглою з маслом або ж із будь-якими добавками.

Смачного!