Камбала, смажена на сковороді з цибулею
Сьогодні швидко посмажимо на сковороді цілу камбалу з цибулею. Тут важливо не переплутати що за чим смажити. Спочатку підрум'янимо цибулю, перекладемо її на тарілку, а на сковороду відправимо рибу. Коли камбала буде готова, повернемо в сковороду цибулю. Усе, можна перекладати смажену камбалу перекладати на тарілку і подавати на стіл.
Для приготування вам знадобиться
- камбала атлантична - 1кг
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- сіль - за смаком
- перець чорний (або білий мелений) - за смаком
- олія рослинна для смаження.
Рецепт
Обсушити випатрані тушки камбал паперовими рушниками зовні та всередині. Кухонними ножицями зрізати плавники, включаючи хвостовий.
Зробити на тушці неглибокі паралельні надрізи. Перевернути і виконати те ж саме з боку черевця.
Натерти камбалу сумішшю солі та меленого чорного/білого перцю з усіх боків і відкласти вбік, поки обсмажуєте цибулю.
Цибулини очистити, нарізати півкільцями.
У сковороді розігріти 2 ст.л., додати цибулю й обсмажувати її на невеликому вогні, помішуючи, поки не підрум'яниться. Можна трохи посолити її за смаком. Перекласти смажену цибулю на тарілку.
Сковороду, на якій смажили цибулю, протерти паперовою серветкою, налити ще олії. Перенести в сковороду підготовлені тушки риби. Смажити до утворення рум'яної скоринки спочатку з одного боку, потім перевернути і смажити до готовності на інший. Можна прикрити сковороду кришкою, щоб камбала швидше просмажилася.
Залишається перекласти в сковороду смажену цибулю. Тримати на слабкому вогні під кришкою приблизно 1 хвилину і можна перекладати на тарілку. Смажена камбала з цибулею готова. Смачного!