» » Азовська камбала на сковороді гриль

Азовська камбала на сковороді гриль


Готуємо азовську камбалу на сковороді гриль. Можна взяти звичайну сковорідку, але тоді не вийде гарних смужок на рибі. Рецепт дуже простий, та й немає сенсу мудрувати з такою смачною рибою як калкан. Пишуть, що азовська та чорноморська камбала - це одне й те саме. Ці тушки були всього по 500г, але точно можу сказати, ця риба що смачніша за північну камбалу. Пробуємо?

Азовська камбала на сковороді гриль. Фотографія рецепта

Для приготування вам буде потрібно

  • камбала азовська
  • сіль - за смаком
  • перець білий (або чорний) - за смаком
  • олія рослинна для смаження.

Рецепт

Азовська камбала на сковороді гриль, Крок 01

Камбалу вимити під холодною водою і перекласти на обробну дошку. Ножем зробити підріз за зябрами. З утвореного отвору в риб'ячій тушці акуратно витягнути нутрощі.

Азовська камбала на сковороді гриль, Крок 02

Відрізати голову. Промокнути рибину зовні та всередині паперовим рушником. Обов'язково видалити чорну плівку і кров уздовж хребта камбали.

Плавники (всі, включно з хвостовим) за бажанням зрізати.

Азовська камбала на сковороді гриль, Крок 03

Зробити на тушці неглибокі паралельні надрізи. Перевернути і виконати те ж саме з боку черевця.

Азовська камбала на сковороді гриль, Крок 04

Змастити рибу рослинною олією. Потім натерти зовні та всередині сумішшю прянощів і солі. Залишити на 10-15 хвилин за кімнатної температури.

Азовська камбала на сковороді гриль, Крок 05

На суху, добре прогріту пательню викласти рибу, зменшити нагрівання і смажити до утворення рум'яної скоринки спочатку на одному боці, потім перевернути і смажити до готовності на іншому. Можна прикрити сковороду кришкою, щоб камбала швидше приготувалася. Смажену азовську камбалу перекласти на блюдо, за бажанням полити свіжовичавленим лимонним соком і подавати до столу з гарніром за смаком. Смачного!

Радимо прочитати

Камбала, смажена на сковороді з цибулею
Сьогодні швидко посмажимо на сковороді цілу камбалу з цибулею. Тут важливо не переплутати що за чим смажити. Спочатку підрум'янимо цибулю, перекладемо її на тарілку, а на сковороду відправимо рибу.
Форель, запечена у фользі в духовці
Форель, запечена у фользі в духовці - надзвичайно смачна, дуже ніжна та поживна страва. Його можна приготувати як із філе риби, так і запікаючи її цілком. А смак при цьому залишиться таким же

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки