Азовська камбала на сковороді гриль
Готуємо азовську камбалу на сковороді гриль. Можна взяти звичайну сковорідку, але тоді не вийде гарних смужок на рибі. Рецепт дуже простий, та й немає сенсу мудрувати з такою смачною рибою як калкан. Пишуть, що азовська та чорноморська камбала - це одне й те саме. Ці тушки були всього по 500г, але точно можу сказати, ця риба що смачніша за північну камбалу. Пробуємо?
Для приготування вам буде потрібно
- камбала азовська
- сіль - за смаком
- перець білий (або чорний) - за смаком
- олія рослинна для смаження.
Рецепт
Камбалу вимити під холодною водою і перекласти на обробну дошку. Ножем зробити підріз за зябрами. З утвореного отвору в риб'ячій тушці акуратно витягнути нутрощі.
Відрізати голову. Промокнути рибину зовні та всередині паперовим рушником. Обов'язково видалити чорну плівку і кров уздовж хребта камбали.
Плавники (всі, включно з хвостовим) за бажанням зрізати.
Зробити на тушці неглибокі паралельні надрізи. Перевернути і виконати те ж саме з боку черевця.
Змастити рибу рослинною олією. Потім натерти зовні та всередині сумішшю прянощів і солі. Залишити на 10-15 хвилин за кімнатної температури.
На суху, добре прогріту пательню викласти рибу, зменшити нагрівання і смажити до утворення рум'яної скоринки спочатку на одному боці, потім перевернути і смажити до готовності на іншому. Можна прикрити сковороду кришкою, щоб камбала швидше приготувалася. Смажену азовську камбалу перекласти на блюдо, за бажанням полити свіжовичавленим лимонним соком і подавати до столу з гарніром за смаком. Смачного!