» » Анчоуси по-катанійськи (Alici alla catanese)

Анчоуси по-катанійськи (Alici alla catanese)


Свіжі анчоуси можна приготувати ось таким чином: очищену рибу викласти на дно жароміцної форми, зверху - оливки, кедрові горішки, тоненькі скибочки лимона і шар сухарів. Усе це запікається в духовці до скоринки. І ще один момент - під час запікання анчоуси поливають апельсиновим соком. Так готують у Катанії (регіон Сицилія).

Анчоуси по-катанійськи (Alici alla catanese). Фотографія рецепта

Для приготування вам знадобиться

  • анчоуси (свіжі) - 500г
  • лимон - 1 шт.
  • апельсин - 1 шт.
  • кедрові горішки - 30г
  • оливки (зелені) - 30г
  • петрушка (свіжа) - за смаком
  • сухарі (перемелені) - за смаком
  • оливкова олія - за смаком
  • сіль - за смаком.

Рецепт

Анчоуси по-катанійськи (Alici alla catanese), Крок 01

Ось наші красені анчоуси.

Анчоуси по-катанійськи (Alici alla catanese), Крок 02

Для чищення необхідно спочатку видалити голову з нутрощами, промити і з боку животика акуратно дістати центральну кісточку, виходить ось так.

Анчоуси по-катанійськи (Alici alla catanese), Крок 03

Коли всі анчоуси очищені, увімкнемо духовку на 180 С для розігріву і приступимо до решти інгредієнтів. Кедрові горішки, зелені оливки без кісточки, петрушку і я від себе додала трохи каперсів - нарізаємо дрібненько. Лимончик нарізаємо тонкими часточками.

Анчоуси по-катанійськи (Alici alla catanese), Крок 04

Беремо форму для духовки, дно змащуємо оливковою олією, викладаємо шар анчоусів, солимо і посипаємо сумішшю з кедрових горішків і оливок.

Анчоуси по-катанійськи (Alici alla catanese), Крок 05

Поверх викладаємо кружечки лимонів.

Анчоуси по-катанійськи (Alici alla catanese), Крок 06

Потім робимо ще шар анчоусів, солимо, посипаємо сумішшю з кедрових горішків і оливок, присипаємо хлібними сухарями, поливаємо невеликою кількістю оливкової олії і відправляємо в уже розігріту духовку хвилин на 10.

Анчоуси по-катанійськи (Alici alla catanese), Крок 07

Тим часом вичавлюємо сік з апельсина і після закінчення 10 хвилин поливаємо ним наші анчоуси. І повертаємо в духовку ще на хвилин 10-15, поки не підрум'яняться і сік трохи не випарується. У цей час аромат у кухні стоїть неймовірний. Ось вони й готові. Приємного!

Радимо прочитати

Кефаль у духовці з рисовою локшиною
Велику і середнього розміру кефаль можна запекти в духовці, попередньо замаринувавши в суміші свіжої зелені з додаванням соку лимона, олії та прянощів, а потім заповнивши черевце рисовою локшиною з
Історія салату Нісуаз: від аристократичної страви до світової популярності
Салат Нісуаз, з його вишуканим поєднанням інгредієнтів і неповторним смаком, став одним із символів французької кухні. Але як цей салат з'явився і чому він став таким популярним? Давайте заглибимося
Брускетта з помідорами
Брускетти стали особливо популярними в останні кілька років. За своєю суттю, Брускетта - це всім нам знайома грінки, оновлена ​​і наповнити новим життям завдяки сьогоднішньому інтересу до італійської
Салат з сьомгою і креветками
Салатів з креветками і різною рибою існує безліч. І заправка в них різна: від лимонного соку до складних соусів з різними інгредієнтами. Я ж пропоную приготувати нескладний, але дуже смачний салат з
Салат з руколою
Пропоную рецепт легкого салату з руколою. Рукола — вона ж індау, вона ж эрука, є досить пряної, приємною на смак травою з родини капустяних. А салат з руколи може бути як святковим блюдом, так і
Салат з мідіями
Рецепти салатів з морепродуктами (мідії, кальмари, креветки, восьминогами) користуються особливою популярністю, тому що в більшості своїй вони без майонезу, а доступність багатьох компонентів таких

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки