» » Минтай, смажений із цибулею та беконом

Минтай, смажений із цибулею та беконом


Мінтай - суха риба. Тому, коли його готую, обираю рецепти, в яких до минтая додають овочі або щось на кшталт соусу. А тут бац і вирішила поекспериментувати із засмажкою: замість традиційних цибулі та моркви взяла підкопчений бекон. І які ж гарні вони разом - минтай, бекон і цибуля. Якби було більше часу, я б запекла злегка обсмажений минтай у духовці з додаванням бекону з цибулею, але поки обмежилася їхнім «одруженням» на пательні.

Минтай, смажений із цибулею та беконом. Фотографія рецепта

Для приготування вам знадобиться

  • минтай - 1кг
  • бекон (підкопчений) - 200г
  • цибуля ріпчаста - 2 цибулини
  • сіль - за смаком
  • перець чорний (мелений) - за смаком
  • олія рослинна для смаження.

Рецепт

Минтай, смажений із цибулею та беконом, Крок 01

Тушки замороженого минтая заздалегідь розморозити, промити під холодною проточною водою, обсушити на паперовому рушнику і промокнути тушки всередині. Відрізати хвости і плавники (для цього зручно використовувати кухонні ножиці).

Минтай, смажений із цибулею та беконом, Крок 02

Натерти тушки зсередини і зовні сіллю і меленим чорним перцем.

Минтай, смажений із цибулею та беконом, Крок 03

Підготувати цибулю і бекон. Бекон нарізати маленькими кубиками. У мене був бекон у пластинках, але підійде і звичайний, бруском.

Минтай, смажений із цибулею та беконом, Крок 04

Цибулю дрібно порубати.

Минтай, смажений із цибулею та беконом, Крок 05

У сковороді розігріти 1 ст.л. рослинної олії, додати бекон і злегка його обсмажити, тільки щоб він підрум'янився, але не став хрустким. Додати до бекону цибулю і обсмажувати, помішуючи, поки цибуля не стане м'якою і трохи підрум'яниться. Обсмажений бекон із цибулею перекласти на тарілку і тримати в теплі.

Минтай, смажений із цибулею та беконом, Крок 06

Сковорідку, на якій смажився бекон, протерти паперовим рушником, налити трохи олії і викласти минтай. Швидко обсмажити з двох боків.

Минтай, смажений із цибулею та беконом, Крок 07

Перекласти в сковорідку з обсмаженою рибою бекон із цибулею, намагаючись розподілити його рівномірно. Прикрити сковорідку кришкою і томити минтай до повної готовності. Якщо сковорода дозволяє, то поставте її в духовку на 180С.

Для сервірування акуратно відокремте філе минтая від кісток, перекладіть на тарілку разом із цибулево-беконною піджаркою. Смажений минтай із беконом і цибулею готовий. Смачного!

Радимо прочитати

Камбала, смажена на сковороді з цибулею
Сьогодні швидко посмажимо на сковороді цілу камбалу з цибулею. Тут важливо не переплутати що за чим смажити. Спочатку підрум'янимо цибулю, перекладемо її на тарілку, а на сковороду відправимо рибу.
Бутерброди з беконом і сиром
Якщо у вас є соковитий, тонкий засолений бекон, то вам несказанно пощастило, адже з ним хороші будь-які страви. Бутерброди з беконом і сиром по праву вважаються смачним м'ясним сніданком, їх можна

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки