Минтай, смажений із цибулею та беконом
Мінтай - суха риба. Тому, коли його готую, обираю рецепти, в яких до минтая додають овочі або щось на кшталт соусу. А тут бац і вирішила поекспериментувати із засмажкою: замість традиційних цибулі та моркви взяла підкопчений бекон. І які ж гарні вони разом - минтай, бекон і цибуля. Якби було більше часу, я б запекла злегка обсмажений минтай у духовці з додаванням бекону з цибулею, але поки обмежилася їхнім «одруженням» на пательні.
Для приготування вам знадобиться
- минтай - 1кг
- бекон (підкопчений) - 200г
- цибуля ріпчаста - 2 цибулини
- сіль - за смаком
- перець чорний (мелений) - за смаком
- олія рослинна для смаження.
Рецепт
Тушки замороженого минтая заздалегідь розморозити, промити під холодною проточною водою, обсушити на паперовому рушнику і промокнути тушки всередині. Відрізати хвости і плавники (для цього зручно використовувати кухонні ножиці).
Натерти тушки зсередини і зовні сіллю і меленим чорним перцем.
Підготувати цибулю і бекон. Бекон нарізати маленькими кубиками. У мене був бекон у пластинках, але підійде і звичайний, бруском.
Цибулю дрібно порубати.
У сковороді розігріти 1 ст.л. рослинної олії, додати бекон і злегка його обсмажити, тільки щоб він підрум'янився, але не став хрустким. Додати до бекону цибулю і обсмажувати, помішуючи, поки цибуля не стане м'якою і трохи підрум'яниться. Обсмажений бекон із цибулею перекласти на тарілку і тримати в теплі.
Сковорідку, на якій смажився бекон, протерти паперовим рушником, налити трохи олії і викласти минтай. Швидко обсмажити з двох боків.
Перекласти в сковорідку з обсмаженою рибою бекон із цибулею, намагаючись розподілити його рівномірно. Прикрити сковорідку кришкою і томити минтай до повної готовності. Якщо сковорода дозволяє, то поставте її в духовку на 180С.
Для сервірування акуратно відокремте філе минтая від кісток, перекладіть на тарілку разом із цибулево-беконною піджаркою. Смажений минтай із беконом і цибулею готовий. Смачного!