» » Тефтелі з минтая в томатному соусі

Тефтелі з минтая в томатному соусі


Рибний день зовсім не обов'язково має бути нудним і одноманітним. Спробуйте ці тефтелі, щоб оцінити, як просто з минтая або філе будь-якої іншої білої риби приготувати смачний обід. Головна особливість рецепта - це рубана риба, а не перероблене і пропущене через м'ясорубку філе. І зверніть увагу, що в рецепті замість борошна використовують панірувальні сухарі.

Тефтелі з минтая в томатному соусі. Фотографія рецепта

Для приготування тефтелей вам знадобиться

  • філе минтая (або будь-якої білої риби) - 600г
  • панірувальні сухарі (для обвалювання тефтелей) 4-6 ст.л.
  • цибуля ріпчаста - 1 головка
  • томатний соус (консервовані помідори у власному соку) - 400г
  • олія рослинна (для обсмажування) 3-4 ст.л.
  • рис - 30г
  • яйце - 1-2 шт.

Рецепт тефтелей

Тефтелі з минтая в томатному соусі, Крок 01

Приготування рибних тефтелей почнемо з відварювання рису. Це найтриваліша частина рецепти. Візьмемо будь-який рис, краще круглозерний, оскільки він більш клейкий і зв'яже воєдино всі складові тефтелей.

Філе минтая обсушимо на паперових рушниках, потім рубаємо ножем на однакові маленькі кубики.

Тефтелі з минтая в томатному соусі, Крок 02

Кількість ріпчастої цибулі в тефтелях регулюйте за смаком. Можна не додавати зовсім, але він надає не тільки смаку, а й більш пухкої консистенції тефтелям. Цибулю натріть на крупній (!) тертці. Тремо на тертці, а не ріжемо ножем, щоб шматочки не відчувалися в готовій страві.

Тефтелі з минтая в томатному соусі, Крок 03

З'єднуємо в мисці нарубане філе минтая, цибулю, остиглий відварений рис, яйце. Солимо, перчимо за смаком. Змішуємо інгредієнти в однорідну масу.

Тефтелі з минтая в томатному соусі, Крок 04

Присипаємо робочу поверхню, на яку будемо викладати зліплені тефтелі, борошном. Формуємо рибні кульки розміром з волоський горіх, обвалюємо їх з усіх боків у панірувальних сухарях.

Тефтелі з минтая в томатному соусі, Крок 05

Обсмажуємо на добре розігрітій рослинній олії з двох боків, щоб тефтелі тримали форму і не розвалювалися.

Тефтелі з минтая в томатному соусі, Крок 06

Обсмажені рибні тефтелі заливаємо томатним соусом і тушкуємо під кришкою на повільному вогні хвилин 15-20. Тефтелі з минтая з рисом, тушковані в томатному соусі готові. Можна подавати як самостійну страву з овочами або додати гарнір на ваш смак. Смачного!

Радимо прочитати

Минтай, смажений із цибулею та беконом
Мінтай - суха риба. Тому, коли його готую, обираю рецепти, в яких до минтая додають овочі або щось на кшталт соусу. А тут бац і вирішила поекспериментувати із засмажкою: замість традиційних цибулі та
Рибні котлети з горбушей
Це дивно, наскільки змінюється смак рибних котлет при додаванні в них червоної риби. Завдяки її дуже яскравому смаку вона перетворює навіть таке буденне блюдо в чудове ласощі.
Рибні тефтелі з хлібом в сметанному соусі - рецепт з покроковими фото
Зазвичай я в тефтелі хліб ніколи не додаю, або чистий фарш, або найчастіше роблю їх з рисом. Хліб додаю тільки в котлети. Але тут вирішила спробувати додати трохи розмоченого у воді м'якушки в рибний

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки