Тефтелі з минтая в томатному соусі
Рибний день зовсім не обов'язково має бути нудним і одноманітним. Спробуйте ці тефтелі, щоб оцінити, як просто з минтая або філе будь-якої іншої білої риби приготувати смачний обід. Головна особливість рецепта - це рубана риба, а не перероблене і пропущене через м'ясорубку філе. І зверніть увагу, що в рецепті замість борошна використовують панірувальні сухарі.
Для приготування тефтелей вам знадобиться
- філе минтая (або будь-якої білої риби) - 600г
- панірувальні сухарі (для обвалювання тефтелей) 4-6 ст.л.
- цибуля ріпчаста - 1 головка
- томатний соус (консервовані помідори у власному соку) - 400г
- олія рослинна (для обсмажування) 3-4 ст.л.
- рис - 30г
- яйце - 1-2 шт.
Рецепт тефтелей
Приготування рибних тефтелей почнемо з відварювання рису. Це найтриваліша частина рецепти. Візьмемо будь-який рис, краще круглозерний, оскільки він більш клейкий і зв'яже воєдино всі складові тефтелей.
Філе минтая обсушимо на паперових рушниках, потім рубаємо ножем на однакові маленькі кубики.
Кількість ріпчастої цибулі в тефтелях регулюйте за смаком. Можна не додавати зовсім, але він надає не тільки смаку, а й більш пухкої консистенції тефтелям. Цибулю натріть на крупній (!) тертці. Тремо на тертці, а не ріжемо ножем, щоб шматочки не відчувалися в готовій страві.
З'єднуємо в мисці нарубане філе минтая, цибулю, остиглий відварений рис, яйце. Солимо, перчимо за смаком. Змішуємо інгредієнти в однорідну масу.
Присипаємо робочу поверхню, на яку будемо викладати зліплені тефтелі, борошном. Формуємо рибні кульки розміром з волоський горіх, обвалюємо їх з усіх боків у панірувальних сухарях.
Обсмажуємо на добре розігрітій рослинній олії з двох боків, щоб тефтелі тримали форму і не розвалювалися.
Обсмажені рибні тефтелі заливаємо томатним соусом і тушкуємо під кришкою на повільному вогні хвилин 15-20. Тефтелі з минтая з рисом, тушковані в томатному соусі готові. Можна подавати як самостійну страву з овочами або додати гарнір на ваш смак. Смачного!