Молочні коржики
Я з дитинства люблю молочні коржики, адже в кожній шкільній їдальні, а потім і в університетській їх обов'язково готували. Звичайно, смак молочного коржа знайомий практично кожному, а приготувати його зовсім нескладно. У цьому рецепті пропоную приготувати молочні коржики будинку, слідуючи простим покроковим інструкціям. До справи, друзі!
Для приготування молочних коржиків ми візьмемо
- Молоко — 0,5 склянки
- Яйце — 1 шт.
- Цукор — 1 склянка
- Масло вершкове — 100 г (½ пачки)
- Борошно — 3,5 склянки
- Розпушувач для тіста — 1 ч. ложка без верху
- Ванілін — 1/3 ч. ложки без верху (я люблю, щоб коржики пахли ваніліном)
- пісне Масло — 1 ст. ложка
- Формочки для вирізання
Як приготувати молочні коржики
- масло необхідно дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно відійшло при кімнатній температурі і було м'яким. Збиваємо його з цукром, яйцем. Вливаємо тонкою цівкою молоко, додаємо розпушувач і ванілін. Продовжуємо збивати до розчинення цукру.
- Далі акуратно додаємо просіяне борошно трохи, приблизно по півсклянки. І продовжуємо заважати тісто до загустіння. Тісто повинне вийти м'яким, еластичним.
- Розкачуємо тісто з допомогою качалки товщиною 0,5−1 див. Такими, якими ми хочемо, щоб вийшли наші молочні коржики. Вони трохи піднімуться, тому враховуйте цей момент. За допомогою формочок для печива або звичайного склянки вирізаємо коржі. І викладаємо на лист, змащений олією.
- Коли весь аркуш буде заповнений, відправляємо коржики в духовку, розігріту до 190 °C на 15−20 хвилин, щоб вони підрум'янилися.
- І ось наші молочні готові коржики.
Подавати коржики можна з молоком, чаєм і іншими напоями.
Приємного апетиту!
Ще пару слів про те, як їх зберігати. Краще всього зберігати молочні коржики в пакеті або пластиковому боксі, щоб вони не сохли. Такий спосіб допоможе їм залишатися м'якими довгий час.
Готуйте з посмішкою, їжте із задоволенням!