» » Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах


Майонез став улюбленим інгредієнтом у багатьох господинь. Якщо раніше всі салати, борщі, тушковані блюда заправляли справжньою густою сметаною, то зараз чомусь багатьом стало здаватися смачніше і простіше використовувати саме цей соус.

І в даний час яких тільки варіантів не зустрінеш на прилавках магазинів. Готується цей продукт з оливковою олією, з маслом авокадо, на перепелиних яйцях, на одних жовтках. Зустрічаються навіть «легкі» низькокалорійні варіанти.

Так що можна вибрати який тільки побажаєш. Однак все частіше і частіше стали готувати цей соус в домашніх умовах.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Так наприклад, зовсім недавно довелося готувати для запізнілих гостей святкову вечерю. І в якийсь момент я виявила, що вдома немає ні майонезу, ні сметани. І тоді в пам'яті сплив рецепт домашнього майонезу, який готується в лічені хвилини, і набагато корисніше «нахіміченного» магазинного.

зміст:

  • Класичний рецепт приготування домашнього майонезу
  • Як приготувати майонез без яєць в блендері
  • Домашній рецепт приготування соусу без яєць за 5 хвилин
  • Готуємо майонез в блендері з оцтом
  • Майонез приготований в домашніх умовах на жовтках
  • Смачний рецепт на перепелиних яйцях
  • Як приготувати майонез з сухою гірчицею в блендері
  • Пісний майонез з борошна
  • Скільки можна зберігати домашній майонез

Класичний рецепт приготування домашнього майонезу

Цей благородний соус готувати вдома дійсно легко і просто! Головне, щоб всі його компоненти були свіжими і кімнатної температури.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Розглянемо класичний варіант приготування базового домашнього продукту. Його можна приготувати і за допомогою звичайного віночка для збивання, але все ж для швидкості процесу рекомендується застосувати погружной блендер.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Нам знадобиться:

  • Олія соняшникова - 150 мл.
  • Яйце - 1 шт.
  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • Сіль, цукор - по 0,5 ч. Л.

приготування:

1. надколоти і розбити свіже яйце в високу ємність і відразу додати сіль з цукром.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Якщо захочеться отримати знаменитий присмак «Провансаль», то відразу додати 0,5 ч. Л. готової кашоподібною гірчиці - вона додасть нотку гіркоти.

2. Занурити блендер в ємність і ретельно збити вміст до отримання однорідної маси.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

3. Продовжуючи збивати яєчну суміш, вводити тоненьким струменем маслечко, поки не вийде консистенція бажаної густоти.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Чим менше соняшникової олії налити, тим більше рідкої буде субстанція. Тому якщо ви любите насичений продукт, так щоб ложка стояла, додавайте все вказану кількість масла.

4. У загусла масу додати лимонний сік і продовжити збивання ще приблизно хвилину, щоб сік змішався з яєчно-масляним мусом до однорідного стану.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

5. Перекласти отриманий продукт в скляну, щільно закупорюються посуд і охолодити.

І нехай такий майонез зберігається всього кілька днів, зате ви будете впевнені, що туди не намішано ніякі консерванти, стабілізатори або штучні барвники.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

До того ж, коли Ви готуєте самі, у вас з'являється свобода творчого вираження. І ви можете додати різні приправи, прянощі та інші компоненти, які дозволять добитися неймовірно смачних і незвичайних смакових поєднань.

Як приготувати майонез без яєць в блендері

При відсутності термічної обробки яєць завжди існує ризик підхопити паличку сальмонели. У зв'язку з цим багато господині не ризикують готувати щось з сирими яйцями.

Однак виявляється, можна приготувати чудовий продукт і без яєць. І мало того, виходить він таким смачним, що вся сім'я із задоволенням уплітає його за обидві щоки!

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Не вірите! Судіть самі!

Нам знадобиться:

  • Молоко - 150 мл.
  • Олія соняшникова - 300 мл.
  • Гірчиця готова - 1 ст. л.
  • Сік лимона - 3 ст. л.
  • Сіль - неповна 1 ч. Л.

приготування:

1. У високій ємності перемішати масло з молоком.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Не забувайте, що абсолютно всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Якщо ж тільки що дістали їх з холодильника, то можна не отримати соус потрібної консистенції. Мало того, він може ще і расслоиться.

2. Акуратно всипати сіль і опустити гірчичну масу.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Якщо любите трохи кремово-оксамитовий присмак, то щіпка цукру не зашкодить. А гірчицю краще брати слабо гостру.

3. Опустити погружной блендер майже до самого дна і збивати до отримання однорідної емульсії.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

4. Не перестаючи збивати, влити лимонний сік, який прямо на очах допоможе суміші загуснути до звичного нам стану.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Утворені півлітра приголомшливою і абсолютно нешкідливою улюбленої добавки приправи до страв можна зберігати в холодильнику в закритій банці майже тиждень.

Домашній рецепт приготування соусу без яєць за 5 хвилин

А ви знаєте, що вегетаріанці теж люблять майонез? Так Так! Ви не помилилися! Але весь секрет у тому, що вони вживають спеціальний вегетаріанський або пісний рецепт, який можна навіть використовувати в Великий Піст.

Нам знадобиться:

  • Оливкова олія - ​​50 мл.
  • Олія соняшникова - 50 мл.
  • Сік лимона - 2 ст. л.
  • Гірчиця готова - 1 ч. Л.
  • Цукор, сіль - по 0,5 ч. Л.

приготування:

1. Змішати соняшникова і оливкова олія в єдину суміш.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

2. Готову гірчицю змішати з 1 ч. Л. скомбінованого масла і ретельно змішати віночком для збивання.

3. У цю суміш невеликими порціями ввести потихеньку частина масла і добре збити, щоб маса не розшарувалася.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Якщо відразу додавати масло у великій кількості, то емульсія з перших же кроків расслоиться і виправити це буде не можна!

4. Коли половина масла буде маленькими порціями влита, додати сік лимона і сіль з цукром. Продовжувати збивання.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Емульсія при введенні лимонного соку відразу ж почне біліти - не лякайтеся - так і задумано!

5. Поступово ввести все масло, що залишилося маленькими порціями, не припиняючи збивати вміст.

Оскільки основний секрет пісного майонезу полягає в методичному збиванні гірчиці з маслом, то його можна використовувати навіть при обмеженні харчування за медичними показаннями і під час дієт для схуднення.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Варто також зауважити, що такий соус виходить дуже густим, тому для полегшення його використання в салатних заправках коштує попередньо злегка розбавити кип'яченою водою.

Готуємо майонез в блендері з оцтом

От уже ніколи б не подумала, що цю смачну приправу до страв можна приготувати з додаванням оцту. Чомусь завжди здавалося, що яйце від кислоти обов'язково «завариться». Але одного разу спробувавши цей рецепт, тепер з впевнено можу сказати, що нічого подібного не станеться і смак від легкої кислинки тільки стане багатшим і пікантні.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Нам знадобиться:

  • Оцет столовий - 1 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Гірчиця - трохи менше 0,5 ч. Л.
  • Олія - ​​150 гр.
  • Цукор, сіль - за смаком.

приготування:

1. Розбити сире яйце у ​​велику ємність. Маса при збиванні буде збільшуватися, і важливо, щоб для неї в ємності було місце.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

2. До яйцю додати сіль з цукром і гірчицею.

3. Яєчну суміш збити за допомогою спеціальної насадки блендера на найбільшій швидкості, щоб вона загусла і стала лимонного однорідного кольору.

4. Продовжуючи збивати, додати тонку цівку соняшникової олії. Продовжувати збивання до освіти густого мусу.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

5. Влити також тонюсенькой цівкою оцет, не перестаючи використовувати блендер.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

6. Відправити отриману суміш на пів годинки охолодитися, щоб вона загусла. Після чого її можна подавати на стіл.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Продукт вийшов густим і апетитним.

Майонез приготований в домашніх умовах на жовтках

Найкрасивіший і ніжний колір виходить, якщо готувати майонез не з цілих яєць, а тільки з жовтків.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Нам знадобиться:

  • Яєчний жовток - 2 шт.
  • Олія соняшникова - 120 мл.
  • Цукор, сіль, гірчиця - по 0,5 ч. Л.

приготування:

1. У широкий посуд покласти сіль з цукром, гірчицю і яєчні жовтки.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

2. Добре їх збити міксерної насадкою у вигляді віночка на невеликому швидкісному режимі.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

3. Не перестаючи збивати, по крапельок влити половину масла, щоб в результаті вийшла однорідна яєчно-масляна суміш.

4. Тепер можна вже влити тонким струменем залишки масла, постійно наглядаючи за тим, щоб суміш встигала зв'язуватися в однорідну консистенцію.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

5. Як тільки з'явиться необхідна густота, влити сік лимона і ретельно перемішати міксером на середньому швидкісному режимі.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

6. Викласти готову масу в щільно закривається посуд і поставити охолоджуватися.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Варто пам'ятати, що такий майонез з'їдати варто в перші ж пару днів, поки не зіпсувалися жовтки. Та й свіжим він здається набагато смачнішим!

Смачний рецепт на перепелиних яйцях

Останні роки все частіше люди вважають за краще покупні пластикові упаковки улюбленої приправи із зображенням яєць перепелиці. А чи є вони там в складі насправді - спірне питання.

А ось дуже багато мам вважають перепелині яйця набагато корисніше для організму підростаючого покоління. Та й самі діти із задоволенням їдять ці маленькі «плямисті Кокушка». Тому домашнє приготування з дітьми стане набагато цікавіше.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Нам знадобиться:

  • Яйця перепелині - 11 шт.
  • Цукор сіль, гірчиця - по 1/3 ч. Л.
  • Сік лимона - 1 ч. Л.
  • Олія соняшникова - 150 мл.
  • Чорний мелений перець - 0,5 ч. Л.

приготування:

1. Розбити яйця і помістити їх в чашу блендера. Слідкуйте при цьому, щоб всередину не потрапляли шкарлупки.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

2. Відразу можна додати цукор з сіллю, гірчицею і лимонним соком.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

3. Збити яєчну суміш на максимальному режимі півхвилини. Повинна вийти пишна маса.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

4. Влити олію і ретельно збити до густоти.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Для того, щоб прибрати присмак соняшника, можна готувати з комбінації соняшниково-оливкового масла, причому друге повинно міститися не більше чверті від всього обсягу масла.

5. Додати дрібку меленого перцю і перемішати на мінімальному швидкісному режимі.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

6. Охолодити хвилин 30 і можна їсти.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Правда ж смак трохи відрізняється від майонезу, приготованого на курячих яйцях?

Як приготувати майонез з сухою гірчицею в блендері

Здебільшого в рецепти входить вже готова гірчиця. А якщо такий в холодильнику не спостерігається? Хорошим рішенням буде використання звичайного сухого гірчичного порошку.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Нам знадобиться:

  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Сіль, цукор - по 0,5 ч. Л.
  • Порошок гірчичний - 1 ч. Л.
  • Яблучний оцет - 2 ч. Л.
  • Олія соняшникова - 150 мл.
  • Оливкова олія - ​​150 мл.

приготування:

1. Змішати в окремій великій гуртку обидва масла.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

2. Розбити в Блендерна чашку яйце.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

3. Покласти туди ж гірчичний порошок з сіллю і цукром.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

4. На середньому швидкісному режимі збити до стану піни.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

5. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити комбінацію масел.

6. Додати яблучний оцет і збивати до загустіння.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Замість яблучного оцту можна використовувати як винний, так і білий рисовий оцет. Але не варто ним зловживати - використовуйте його з розрахунку максимум 1 ч. Л. на одне яйце.

7. Перекласти в ємність для зберігання і відправити в холодильник.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Завдяки поєднанню яблучного оцту і порошку гірчиці, смак виходить дуже близьким до промислового «Провансаль».

Пісний майонез з борошна

Ще один цікавий рецепт знайшовся, коли хотілося чогось смачненького на Пісну тиждень. Дивно, але факт - чудову заправку до салатів можна зробити за допомогою ... муки!

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Нам знадобиться:

  • Борошно - 1 склянка.
  • Оливкова олія - ​​8 ст. л.
  • Сік лимона - 3 ст. л.
  • Готова гірчиця - 3 ст. л.
  • Сіль - 2 ч. Л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Вода - 3 склянки

приготування:

1. Насипати борошно в каструльку і долити 0,5 склянки води.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

2. Ретельно розмішати, щоб вийшла однорідна сметанообразная кашка.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Обов'язково дивіться, щоб не залишалося борошняних грудочок, інакше смак буде зіпсований безповоротно

3. Влити воду, що залишилася, добре перемішуючи.

4. Закип'ятити борошняну масу до перших бульбашок, а потім зняти з плити і поставити охолоджуватися.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

5. У ємність налити масло. Додати гірчицю з цукром, сіллю і соком лимона.

6. Ретельно переміщати і збивати до утворення повітряного мусу.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

7. Не перестаючи збивання, додавати по частинах в борошняну масу.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

8. Продовжувати збивати до необхідної консистенції.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

9. Перекласти вийшов пісний майонез в чистий посуд і закрити щільною кришкою, щоб не потрапляло повітря.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Смак виходить досить своєрідний, дуже схожий на американський магазинний для вегетаріанців, але ідеально поєднується з овочами в салатик.

Скільки можна зберігати домашній майонез

Багато хто сумнівається в доцільності зберігання домашніх майонезів в холодильниках. Ще б пак - адже наявність сирих яєчних жовтків робить приготований соус дуже швидко псуються.

Найкращий варіант - приготувати, охолодити і відразу вжити.

Але що робити, якщо зробили занадто багато і за раз не з'їсте?

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Санітарними нормами допустимо зберігати приготовлену емульсію в чистій, щільно закривається скляному посуді при температурі 4 - 7 ˚С, з максимальною вологістю 75%.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Зберігати навіть при дотриманні цих умов можна всього 3-7 днів.

  • Мінімальний термін рекомендований при наявності в продукті великої кількості яєць.
  • Середній термін 5 - 6 днів рекомендується при наявності в складі сметани або молока.
  • А максимальний термін зберігання допустимо тільки тим домашнім соусів, які не містять попередніх компонентів і приготовлені з гірчицею.

Так що, у нас є прекрасна і недорога альтернатива магазинному майонезу, яку ми можемо легко приготувати вдома з того, що в більшості випадків є під рукою.

А якщо ще на останньому етапі приготування додати тертого сиру, солоних огірочків, часничку або подрібненої зелені, то це вже буде повноцінний ресторанний соус, який з такою майстерністю готують шеф-кухаря.

Майонез - покрокові рецепти приготування в домашніх умовах

Тепер, коли Ви знаєте як готувати цей часом незамінний продукт, Ви завжди з легкістю зможете це зробити.

Приємного Вам апетиту і корисних здорових заправок до ваших кулінарним творінь!

Радимо прочитати

Плов з баранини по-узбецьки в казані: рецепт приготування справжнього узбецького плову
Коли ми жили в Узбекистані, мені подарували книжку, в якій було понад 100 рецептів цього блюда. Потім ми переїжджали кілька разів з місце на місце, і книжечка загубилася. Шкода звичайно, але що

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки