Дуже смачні і нескладні рецепти салатів з авокадо і креветками
Часом так хочеться побалувати себе чимось незвичайним і дуже смачним. Не так давно в наших магазинах стали з'являтися в продажі такі екзотичні фрукти, як авокадо. Ніжна масляниста м'якоть не тільки дуже живильна, але і містить безліч корисних легко засвоюваних організмом речовин.
Хоча він і є фруктом, але володіє не яскравим смаком, тому він дуже добре поєднується з морепродуктами, овочами, сиром, фруктовими асорті і навіть курячим м'ясом.
А сьогодні ми детально розглянемо поєднання цього екзотичного фрукта з креветками. На мій погляд, це найсмачніше поєднання з усіх.
Ці два продукти чудово гармонують один з одним, і тому страви з них бажані на будь-якому святковому і буденному столі. До того ж вони вважаються найпотужнішими афродизіаками. І буде чудовим доповненням до романтичного меню для двох.
Креветки дуже смачні самі по собі, хоч у вареному, хоч в смаженому вигляді. А авокадо, маючи досить нейтральний смак, відмінно з ними «дружить». А також ці два продукти в поєднанні з іншими компонентами дають просто дивовижне поєднання. Деякі з варіантів таких поєднань ми вже розглянули в минулій статті, а сьогодні розглянемо нові рецепти.
І я сьогодні пропоную приготувати вишукані і одночасно нескладні салати з авокадо і креветок?
зміст:
- Найсмачніший рецепт з авокадо, креветками і соусом Тартар
- Простий рецепт салату з креветками і огірком
- Як приготувати салат з грейпфрутом без майонезу
- Легкий мікс з авокадо з помідорами чері
- Закусочний салат з авокадо, руколою і оливковою олією
- Дуже смачний овочевий салат з куркою, креветками і майонезом
- Закусочний салат «Човники з авокадо» з бананом
- Відео рецепт святкового листкового салату з часником і майонезом
Найсмачніший рецепт з авокадо, креветками і соусом Тартар
Немає нічого простішого, ніж приготувати ефектно виглядає салат по смачному рецептом! Він справить незабутнє враження завдяки своїй цікавою подачі. Ось в такій шкірці - човнику.
Складові:
- Авокадо - 2 шт.
- Варені креветки - 350 гр.
- Соус Тартар - 2 ст. л.
- Сік лимона - 2 ст. л.
- Цибуля зелена пір'яний - 3 шт.
- Сіль, перець, спеції - за смаком.
приготування:
Для початку визначимося з креветками. Якщо Вам пощастило купити їх свіжими, то варити їх простіше простого. Для початку добре промити і відварити в солоній воді з лимонним соком 2-3 хвилин в залежності від розміру. Чим більше креветки, тим більше часу їм треба, але загальний час варіння не перевищує 3 хвилин.
Готові креветки зазвичай спливають. Головне, не переварити їх, інакше м'ясо стане жорстким.
1. Надрізаємо авокадо до кісточки і акуратно поділяємо на дві половинки, щоб не пошкодити шкірку.
Стиглі авокадо трохи важче за вагою і злегка пластилінові на дотик. Чистити їх досить просто: можна зрізати шкірку звичайним ножем або розрізати фрукт навпіл і, вийнявши кісточку, вишкребти ложкою ніжну м'якоть. Залишилося не пошкоджену корочку можна використовувати в ролі оригінальної «вазочки» для салату, в якому буде використана м'якоть плоду.
2. Видаливши кісточку, можна для зручності м'якоть надрізати «решеточкой» до шкірки і потім ложечкою її вийняти. Такий спосіб виїмки дозволить уникнути додаткового процесу нарізки плода - вони вже будуть порізані на шматочки. Довжина і ширина невеликих брусків м'якоті варіюється Вами при надрізання ножем.
3. Викладаємо в миску брусочки нашого фрукта, варені креветки і соус Тартар. Збризгуємо соком лимона, який додасть якусь пікантність і кислинку салату. А також солимо і додаємо чорний перець, і ваші улюблені спеції.
4. Добре перемішані інгредієнти зачерпує столовою ложкою і укладаємо в збережену шкурку від авокадо. Буде виглядати не гірше, ніж в креманке!
Для краси зверху посипаємо дрібно кришеним цибулею, або ж просто укладаємо зверху окремі пір'ячко цибулі. Також можна полити ще трохи соусу, або покласти скибочки лимона.
Простий рецепт салату з креветками і огірком
Огірок в поєднанні з авокадо і креветками надає готовій страві якусь легкість і пікантний хрускіт. Але не варто обманюватися - за рахунок авокадо воно все одно буде дуже калорійним!
Складові:
- Авокадо - 2 шт.
- Креветки - 250 гр.
- Масло вершкове масло - 1 ст. л.
- Часник 1-2 зубчики
- Огірок - 1 шт.
- Зелень - 0,5 пучка
- Листя салату - 0,5 пучка
- Соєвий соус - 3 ст. л.
- Соняшникова олія - 3 ст. л.
- Лимонний сік - 2-3 ст. л.
- Цукор - 1 ч. Л.
- Часник - зубчик
- Сіль, перець, спеції - за смаком
приготування:
1. Очищаємо авокадо і огірок від шкурок і кришимо їх однаковими кубиками. Без шкурки огірок буде ніжнішим, хоча не втратить свого хрускоту.
2. У глибоку розігріту сковороду викладаємо вершкове масло і наливаємо соняшникову. Коли вони при помішуванні розтопиться і змішаються в єдину рідина, додаємо варені креветки. Які в свою чергу солимо і присмачуємо улюбленими спеціями. Не перестаючи помішувати, обсмажуємо їх до золотисто-рожевого кольору протягом 3-х хвилин.
3. Подрібнюємо зелень. Найкраще для цієї страви підходить кріп.
4. Кришимо листя салату. Можна, як італійські кухарі, порвати їх прямо руками - від цього смак буде тільки краще.
5. Подрібнюємо часник через прес.
6. Готуємо соус для заправки. Для цього з'єднуємо соєвий соус, лимонний сік, цукор, сіль і спеції - і гарненько перемішуємо до однорідності.
7. Кладемо в миску всі підготовлені інгредієнти і добре присмачуємо соусом.
Як варіант, можна змішати всі інгредієнти, викласти їх в порційні тарілки і зверху індивідуально полити соусом.
Як приготувати салат з грейпфрутом без майонезу
Дуже оригінальний смак виходить у салату, якщо додати грейпфрутовий часточки. Поєднання солодко-гіркого соку, ніжною м'якоті фруктів і підсмажених креветок створює просто феєричне насолоду! Головне, щоб грейпфрут був дуже соковитим і бажано видалити на ньому всі прожилки і шкурку.
Складові:
- Грейпфрут - 1 шт.
- Авокадо - 2шт.
- Креветки - 300гр.
- Салатні листя - 10 шт.
- Рукола - 1 пучок
- Цибуля - 1 маленька цибулина
- Сік грейпфрута - 4 ст. л.
- Сік лимона - 3 ст. л.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Сіль, спеції - за смаком
приготування:
1. На оливковій олії обсмажити креветки до красивого рожевого кольору.
Можна попередньо збризнути їх лимонним соком і злегка обваляти в манній крупі - це створить неповторну хрустку скоринку. Але це не обов'язково - просто обсмажені креветки теж дуже і дуже смачні!
2. Очищаємо грейпфрут і розбираємо його на часточки, прибираючи плівочки і прожилки.
3. Очищаємо авокадо чистимо і нарізаємо його «півмісяцем».
4. Цибулю нарізаємо півкільцями. Якщо він сильно їдкий, то краще за все обдати його в друшляку окропом, тоді гіркоту піде.
5. З соку лимона і грейпфрута з оливковою олією і спеціями збовтуємо соус для заправки нашого страви.
6. Починаємо сервірувати наше творіння. Для цього на тарілку викладаємо зелене листя, рукколу, а поверх, у вільному творчому польоті фантазії, розкладаємо грейпфрутовий часточки, півкільця цибулі, авокадо і креветки.
7. Для підсилення смаку перед самою подачею до столу, поливаємо соусом.
Їмо із задоволенням!
Легкий мікс з авокадо з помідорами чері
А як же салат без помідор? Треба терміново виправити цю ситуацію і додати улюблену нашими людьми томатну нотку.
Складові:
- Креветки - 350 гр.
- Авокадо - 2 шт.
- Помідори черрі - 8 шт.
- Консервована кукурудза - 150 гр.
- Перець болгарський - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Масло вершкове - 2 ст.л.
- Салатні листя - 0,5 пучка
- Зелень - 3 ст.л.
- Оцет бальзамічний - 3 ч.л.
- Оливкова олія - 2 ст.л.
приготування:
1. Дрібно порубати зелень.
2.Обжаріваем креветки на вершковому маслі до рожевого кольору 3 хвилини. В середині обсмажування приправляем соєвим соусом і зеленню.
3. Очищаємо авокадо і кришимо кубиками.
4. Листя салату нарізаємо або рвемо руками.
5. Помідори ріжемо на четвертинки.
6. Кришимо болгарський перчик або смужками, або кубиками на Ваш розсуд.
7. Подрібнюємо часник на чеснокодавилке, або просто дрібно порізавши ножем.
Інгредієнти можна розкласти на блюді у вигляді такої гарної «веселки».
8. Чи відразу ж з'єднуємо всі підготовлені інгредієнти з консервованою кукурудзою, і заправляємо оливковою олією і бальзамічним оцтом.
9. Перед подачею або прямо на обідньому столі можна перемішати вміст, щоб все добре перемішалося з заправками.
Їмо із задоволенням.
Закусочний салат з авокадо, руколою і оливковою олією
У салатах з авокадо і креветок присутній зазвичай багато зелені. Дуже цікавий відтінок смаку набувається з додаванням в нього руколи.
Складові:
- Рукола - 1 пучок
- Креветки тигрові - 8 шт.
- Перець болгарський - 1 шт.
- Варене яйце - 1 шт.
- Авокадо - 1 шт.
- Пармезан тертий - 15 гр.
- Насіння кунжуту - 10 гр.
- Оцет бальзамічний - 2 ст. л.
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Часник - 1 зубчик
приготування:
1.Ізмельчаем часник.
2. Кришимо болгарський перець кубиками.
3. Обсмажуємо креветки на оливковій олії, солимо до смаку в процесі смаження.
4. Потім додаємо часник з перцем і обсмажуємо все разом 1 хвилину.
5. Очищаємо і нарізаємо авокадо скибочками або кубиками, які скроплюємо лимонним соком.
6. З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти з руколою.
7. Варене яйце розрізаємо на 4 частини. Воно буде більше створювати прикраса, але разом з салатом придбає дуже цікавий смак.
8. Поливаємо зверху бальзамічним оцтом і оливковою олією.
9. Посипаємо тертим пармезаном і насінням кунжуту.
Все, наше страва готова, і можна подавати його до столу.
Дуже смачний овочевий салат з куркою, креветками і майонезом
Якщо Ви любите овочі, то з них також можна приготувати дуже смачне блюдо з додаванням наших сьогоднішніх «героїв».
Складові:
- Авокадо - 1 шт
- Куряча грудка - 200 гр
- Креветки - 100 гр
- Сир - 70 гр
- Болгарський перець - 1 шт
- Помідор - 1 - 2 шт
- Огірок - 1 шт
- Часник - 1 зубчик
- Зелень - петрушка, кріп
- Майонез - за смаком
- Сіль за смаком
приготування:
Салат дуже простий, і при наявності свіжих овочів готується дуже швидко. Повна версія приготування знаходиться тут. І якщо рецепт Вас зацікавив, то переходите по посиланню. Там дається покроковий опис з повним комплектом фотографій.
1. Відварити в злегка підсоленій воді креветки. Час варіння не більше 3 хвилин. Потім злити воду, і очистити їх від панцира. Залишити 6 - 7 штук для прикраси, інші порізати на дві половинки.
2. Відварити куряче філе, остудити і порізати кубиками.
3. Порізати кубиками всі овочі, авокадо і сир. Часник і зелень подрібнити. Намагайтеся використовувати болгарський перець яскравих забарвлень. Так блюдо буде виглядати більш барвисто.
4. Змішати всі порізані компоненти в загальній мисці.
5. Заправити майонезом. Викласти вміст можна в велике блюдо, а можна оформити його в кулінарному кільці. І тоді подача вийде більш ефектною.
Прикрасити готову страву свіжою зеленню і залишеними креветками.
Їсти з задоволенням!
Закусочний салат «Човники з авокадо» з бананом
Таку закуску можна приготувати до свята. Виглядає блюдо красиво і апетитно, і на смак дуже приємно. Сьогодні ми будемо використовувати в якості одного з компонентів свіжий банан. Але взагалі можна використовувати свіжий або консервований ананас.
Інгредієнти (на 2 порції):
- Авокадо - 1 шт
- Куряче філе - 70 гр
- Креветки - 70 гр
- Банан - 0,5 шт
- Лимонний сік - 1 ч. Ложка
- Зелень - для подачі
Для заправки:
- Йогурт - 2 ст. ложки
- Лимонний сік - 1 ч. Ложка
- Оливкова олія - 1 десертна ложка
- Гірчиця дижонская або баварська - 1 ч. Ложка
- Сіль, перець - за смаком
приготування:
1. Креветки відварити в злегка підсоленій воді. Варити їх слід не більше 2 - 3 хвилин, інакше їх м'ясо може стати жорстким і «гумовим» на смак.
Після чого дати стекти воді і очистити від панцира.
2. Куряче філе також відварити. Щоб м'ясо вийшло більш смачним, в бульйон можна додати лавровий лист і перець горошком.
Після того, як воно охолоне, порізати його дрібними кубиками.
3. Авокадо розрізати на дві половинки і отримати велику кісточку.
Також необхідно очистити з нього шкурку. Зробити це не складно. Якщо шкірка підсохла, то вона легко очищається, як шкаралупа з горіха. Якщо ж свіжа, то можна очистити її ножем.
4. Тепер нам потрібно витягти м'якоть, при цьому залишивши тонку стінку в самому фрукті. Вийдуть дві акуратні човники, які будуть формочкой для викладки готового блюда.
А м'якоть в свою чергу необхідно порізати кубиками.
5. Такими ж кубиками порізати очищений банан.
6. Помістити обидва порізаних фрукта в миску і збризнути їх лимонним соком, видавивши його прямо з лимона. Це дозволить фрукти не потемніти від контакту з повітрям.
Потім можна додати до них куряче філе.
7. Приготувати заправку з усіх компонентів, запропонованих вище. Ретельно її перемішати до однорідного стану.
8. Заправити нею вміст миски і перемішати.
9. Викласти салат в підготовлені «човники», так, щоб зверху вийшла хороша горочка. І прикрасити зверху вареними і очищеними креветками.
Ось такий гарний і апетитний закусочний салат у нас вийшов. Якраз для романтичної вечері на двох.
Для додання більш апетитного вигляду, додати в оформлення свіжу зелень і скибочку червоного болгарського перцю.
Відео рецепт святкового листкового салату з часником і майонезом
І на завершення я хотіла б поділитися відео, як приготувати листковий салат - коктейль, який викладається шарами. Це порційне блюдо, яке готується на кожного з гостей.
Незважаючи на те, що всі інгредієнти дуже прості, блюдо порадує своїм смаком всіх Ваших гостей. А весь секрет у двох спеціальних заправках, які готуються спеціально для помідорів і авокадо, і окремо для креветок.
Ось така у нас сьогодні вийшла добірка. На мій погляд, досить-таки хороша. У всякому разі в ній ми постаралися розглянути, як можна поєднувати авокадо і креветки з іншими різними продуктами. І знаючи це Ви зможете варіювати вже з тими продуктами, які знайдуться на Вашій кухні.
Хотілося б вірити, що Вам сподобалися ці рецепти і який-небудь з них з часом стане Вашим фірмовим секретом, який намагатимуться дізнатися все друзі і знайомі спробували ніжний, але ситний салат з авокадо і креветок.
А якщо захочете приготувати ще й інші салати з креветками, то запрошую в дуже красиву і насичену рецептами статтю.
Натхнення на кухні і приємного апетиту за столом!