» » Чак-чак у домашніх умовах

Чак-чак у домашніх умовах


Чак-чак у домашніх умовах

Чак-чак - це всіма улюблені східні солодощі, які готуються зі шматочків прісного тіста. Такий десерт навіть можна купити в магазині, але навіщо, якщо можна приготувати його в домашніх умовах. Спеціально для цього ми підібрали 10 хороших рецептів.

Класичний рецепт чак-чака по-татарськи в домашніх умовах

Татарський десерт чак-чак готується зі смаженого тіста, просоченого медом. Виходить він дуже солодким і ситним, просто тане в роті.

Чак-чак у домашніх умовах

Інгредієнти

  • Яйце куряче 4 шт.
  • Сода харчова ½ ч.л.
  • Сіль ½ ч.л.
  • Цукор-пісок 1 ст.
  • Мед 200 мл.
  • Борошно пшеничне 400 гр.
  • Олія рослинна для фритюру

Приготування

  1. Щоб приготувати чак-чак у домашніх умовах, розбийте в миску курячі яйця. Додайте сіль, соду і половину цукру. Збийте інгредієнти виделкою до утворення пишної піни
    Щоб приготувати чак-чак у домашніх умовах, розбийте в миску курячі яйця. Додайте сіль, соду і половину цукру. Збийте інгредієнти виделкою до утворення пишної піни.
  2. Далі в миску просійте пшеничне борошно та замісіть тісто. Загорніть його в харчову плівку і дайте відпочити 10-15 хвилин
    Далі в миску просійте пшеничне борошно і замісіть тісто. Оберніть його в харчову плівку і дайте відпочити 10-15 хвилин.
  3. Після цього тісто розділіть на 2-3 частини і скачайте зі шматків тонкі ковбаски
    Після цього тісто розділіть на 2-3 частини і скачайте зі шматків тонкі ковбаски.
  4. Ножем наріжте ковбаски шматочками по 1,5 сантиметра завширшки
    Ножем наріжте ковбаски шматочками по 1,5 сантиметра завширшки.
  5. У каструлю викладіть мед і всипте цукор, що залишився, перемішайте і доведіть масу до кипіння. Потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити 7-10 хвилин
    У каструлю викладіть мед і всипте цукор, що залишився, перемішайте і доведіть масу до кипіння. Потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити 7-10 хвилин.
  6. В іншу каструлю влийте рослинну олію і поставте її на вогонь. Опустіть у киплячу олію сітку для фритюру, викладіть невелику частину заготовок і смажте їх до готовності, періодично перемішуйте тісто. Потім, за допомогою сітки, витягніть готові кульки з олії та покладіть їх на паперові рушники. Так само зробіть з усіма заготовками
    В іншу каструлю влийте рослинну олію і поставте її на вогонь. Опустіть у киплячу олію сітку для фритюру, викладіть невелику частину заготовок і смажте їх до готовності, періодично перемішуйте тісто. Потім, за допомогою сітки, витягніть готові кульки з олії та покладіть їх на паперові рушники. Так само вчиніть з усіма заготовками.
  7. Коли всі кульки будуть готові, перекладіть їх в об'ємну миску і залийте солодким сиропом, весь час перемішуйте вміст миски, щоб сироп рівномірно розподілився
    Коли всі кульки будуть готові, перекладіть їх в об'ємну миску і залийте солодким сиропом, весь час перемішуйте вміст миски, щоб сироп рівномірно розподілився.
  8. Далі руками сформуйте з кульок гірку, полийте її сиропом, що залишився. Чак-чак готовий
    Далі руками сформуйте з кульок гірку, полийте її сиропом, що залишився. Чак-чак готовий.

Смачного!

Дуже смачний татарський чак-чак із медом

Традиційні татарські солодощі, чак-чак, мають ні з чим незрівнянний смак. Цей десерт може спокійно простояти в шафі 2 тижні й анітрохи не зіпсуватися. Як приготувати цю диво-солодкість, ми розповімо в нашому рецепті.

Час готування: 120 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 2,5 ст.
  • Яйця курячі - 3 шт.
  • Молоко - 3 ст.л.
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Розпушувач для тіста - 1 ч.л.
  • Для фритюру:
  • Олія рослинна - 400 мл.
  • Для сиропу:
  • Цукор - 5 ст. л.л.
  • Мед - 4 ст. л.л.
  • Вода - 4 ч.л.

Процес приготування:

1. Просійте борошно з розпушувачем, додайте цукор і сіль, змішайте інгредієнти. Далі розбийте яйця і влийте молоко, замісіть тісто. Дайте тісту відпочити 10-15 хвилин.

Чак-чак у домашніх умовах

2. Після цього, тісто розкачайте в дуже тонкий пласт і наріжте його смужками по 1,5 сантиметра завдовжки і 0,5 сантиметра завширшки.

Чак-чак у домашніх умовах

3. У каструлю влийте рослинну олію, доведіть її до кипіння і смажте шматочки тіста у фритюрі до золотистого кольору.

Чак-чак у домашніх умовах

4. Далі промокніть смужки від олії на паперових серветках.

Чак-чак у домашніх умовах

5. Перекладіть заготовку в об'ємну ємність.

Чак-чак у домашніх умовах

6. Приготуйте сироп. У каструлю всипте цукор, влийте воду і поставте на вогонь, варіть, поки цукор не розчиниться.

Чак-чак у домашніх умовах

7. Після цього додайте мед, перемішайте і продовжуйте варити 5-10 хвилин на повільному вогні.

Чак-чак у домашніх умовах

8. Отриманий сироп влийте до смажених смужок і добре перемішайте.

Чак-чак у домашніх умовах

9. Викладіть смужки на плоске блюдо, надайте їм форму гірки. Залиште чак-чак при кімнатній температурі до повного охолодження сиропу. Десерт готовий.

Чак-чак у домашніх умовах

Смачного!

Покроковий рецепт приготування десерту чак-чак із горілкою

Ці незвичайні східні солодощі викликають повний захват. Готується вона просто, без особливих заморочок у рецепті. Щоб тісто було більш хрустким, до його складу зазвичай додають трохи горілки.

Час готування: 90 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 400 гр.
  • Яйця курячі - 4 шт.
  • Горілка - 30 мл.
  • Сіль - 1 щіпка.
  • Мед - 250 мл.
  • Цукор - 70 гр.
  • Олія соняшникова - 500 мл.

Процес приготування:

1. Яйця збийте вінчиком. Попередньо охолодіть їх.

Чак-чак у домашніх умовах

2. Далі додайте в миску просіяне борошно і дрібку солі, замісіть тісто. Влийте трохи горілки і продовжуйте вимішувати.

Чак-чак у домашніх умовах

3. Тісто виходить м'яким, еластичним і не липне до рук.

Чак-чак у домашніх умовах

4. Тісто розділіть на частини, скачайте з них тонкі джгутики, наріжте їх на частини по 1,5 сантиметра завдовжки.

Чак-чак у домашніх умовах

5. У каструлю влийте рослинну олію, доведіть її до кипіння і просмажте в ній смужки з тіста.

Чак-чак у домашніх умовах

6. Готові заготовки для чак-чака промокніть від олії на паперових рушниках.

Чак-чак у домашніх умовах

7. У каструлю всипте цукор і влийте кілька чайних ложок води, доведіть суміш до кипіння, потім додайте мед, перемішайте. Зменшіть вогонь і продовжуйте варити сироп 5-7 хвилин. Обсмажене у фритюрі тісто, викладіть у миску, полийте сиропом і перемішайте.

Чак-чак у домашніх умовах

8. Потім викладіть чак-чак на плоске блюдо, надайте йому форму конуса і дайте повністю охолонути. Смачного!

Як приготувати домашній чак-чак без додавання горілки

За цим рецептом ви зможете приготувати один із варіантів східного десерту чак-чака. З медом і без горілки цей торт просто тане в роті. За східною традицією такий десерт готували на весілля.

Час готування: 90 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Цукор - 70 гр.
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 300 гр.
  • Олія рослинна - 600 мл.
  • Сіль - за смаком.
  • Мед - 140 мл.
  • Масло вершкове - 50 гр.

Процес приготування:

1. Розтопіть вершкове масло і остудіть його до кімнатної температури. У миску розбийте яйця і збийте їх вінчиком. Додайте сіль і половину цукру, знову перемішайте. Далі влийте розтоплене вершкове масло і додайте просіяне борошно. Замісіть м'яке і не липке тісто.

Чак-чак у домашніх умовах

2. Тісто розкачайте дуже тонко і наріжте соломкою.

Чак-чак у домашніх умовах

3. У каструлю влийте рослинну олію, доведіть її до кипіння й опустіть у неї заготовки з тіста. Смажте смужки до золотистого кольору.

Чак-чак у домашніх умовах

4. Готові смужки з тіста промокніть на паперових рушниках і перекладіть у глибоку миску. У каструлю викладіть мед і решту цукру, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння і зніміть з вогню. Сиропом залийте смужки з тіста і добре перемішайте.

Чак-чак у домашніх умовах

5. Чак-чак викладіть на плоске блюдо і надайте форму гірки. Коли сироп повністю охолоне, можна знімати пробу з десерту.

Чак-чак у домашніх умовах

Смачного!

Ніжний чак-чак, що тане в роті

Чак-чак, що тане в роті, - популярний медовий десерт татарської кухні. Він являє собою сформовану в невелику гірку соломку з прісного тіста, смажену у фритюрі, просочену солодким сиропом.

Час готування: 180 хв.

Час приготування: 90 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 3 ст.
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Жовток - 2 шт.
  • Дріжджі сухі - 2 щіпки.
  • Вода - за потребою.
  • Сіль - 1 щіпка.
  • Олія соняшникова - 2 ст.
  • Для сиропу:
  • Мед - 400 мл.
  • Цукор - 130 гр.

Процес приготування:

1. Охолоджені курячі яйця та жовтки збийте до отримання пишної піни.

Чак-чак у домашніх умовах

2. У збиті яйця додайте просіяне борошно в кілька етапів і замісіть тісто.

Чак-чак у домашніх умовах

3. У процесі замісу, додайте трохи крижаної води і продовжуйте заміс. Потім всипте швидкодіючі дріжджі та сіль.

Чак-чак у домашніх умовах

4. Тісто слід вимішувати не менше 10 хвилин, щоб воно було еластичним і не липким. Потім оберніть його в харчову плівку і приберіть у холодильник на півгодини.

Чак-чак у домашніх умовах

5. Дістаньте тісто з холодильника і розділіть його на 4 частини. Кожен шматок розкачайте в тонкий пласт.

Чак-чак у домашніх умовах

6. Потім тісто наріжте тонкими смужками по 1,5-2 сантиметри в довжину.

Чак-чак у домашніх умовах

7. У каструлю влийте рослинну олію, закип'ятіть її та опустіть у каструлю заготовки з тіста. Готуйте їх у фритюрі до золотистого кольору.

Чак-чак у домашніх умовах

8. Готове тісто перекладіть на паперову серветку, щоб стік зайвий жир.

Чак-чак у домашніх умовах

9. У каструлю викладіть мед і всипте цукор. Постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння.

Чак-чак у домашніх умовах

10. Гарячим сиропом залийте золотисті смужки тіста і добре перемішайте.

Чак-чак у домашніх умовах

11. Викладіть чак-чак на плоску тарілку, надайте заготівлі форму гірки і трохи утрамбуйте її. Коли сироп повністю охолоне, чак-чак можна подавати на стіл.

Чак-чак у домашніх умовах

Смачного!

Неймовірно смачний і простий чак-чак зі згущеним молоком

Це трохи простіший варіант смачного татарського десерту чак-чака. Замість медового сиропу, тісто будемо заливати згущеним молоком. Ці солодощі подають на свято для частування дорогих гостей.

Час готування: 120 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 250 гр.
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Сіль - 0,2 ч. л.л.
  • Вода - 65 мл.
  • Масло вершкове - 15 гр.
  • Олія рослинна - 250 мл.
  • Молоко згущене - 1 банка.

Процес приготування:

1. Яйця збийте з цукром до побіління.

Чак-чак у домашніх умовах

2. Потім додайте в миску просіяне борошно, перемішайте.

Чак-чак у домашніх умовах

3. Розтопіть вершкове масло, додайте його в тісто, також влийте воду і добре перемішайте. Вимісіть тісто руками і помістіть його в холодильник на 20-30 хвилин.

Чак-чак у домашніх умовах

4. Робочу поверхню просипте борошном. Тісто розділіть на кілька частин і тонко розкачайте їх.

Чак-чак у домашніх умовах

5. Тісто розріжте тонкими смужками.

Чак-чак у домашніх умовах

6. У каструлі розігрійте рослинну олію та обсмажте на ній смужки з тіста до золотистого кольору.

Чак-чак у домашніх умовах

7. Обсмажені смужки промокніть від олії на паперових серветках, потім перекладіть їх у миску і полийте згущеним молоком.

Чак-чак у домашніх умовах

8. Просочені згущеним молоком шматочки тіста викладіть на плоске блюдо і сформуйте торт. Десерт можна їсти відразу.

Чак-чак у домашніх умовах

Смачного!

Швидкий рецепт приготування чак-чака на сковороді

Чак-чак, приготований самостійно в домашніх умовах, набагато смачніший за покупний. Хоч і доведеться трохи повозитися з тістом, але смачний десерт точно того вартий. Таку страву навіть можна подати на свято.

Час готування: 90 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі - 4 шт.
  • Борошно пшеничне - 350 гр.
  • Сіль - за смаком.
  • Сода харчова - 2 щіпки.
  • Мед - 1 ст.
  • Цукор - 1 ст.
  • Олія - для фритюру.

Процес приготування:

1. Борошно просійте в миску, додайте сіль, соду і яйця. Замісіть тісто і приберіть його в холодильник на 15-20 хвилин.

Чак-чак у домашніх умовах

2. Тісто дуже тонко розкачайте і наріжте дрібними смужками.

Чак-чак у домашніх умовах

3. На сковороду влийте рослинну олію і порціями, обсмажуйте тісто до золотистого кольору.

Чак-чак у домашніх умовах

4. Тісто перекладіть на паперові рушники, щоб скло масло.

Чак-чак у домашніх умовах

5. У каструлю викладіть мед і цукор, зваріть сироп і залийте ним тісто. Добре перемішайте вміст миски, викладіть чак-чак на плоске блюдо і дайте йому повністю охолонути.

Чак-чак у домашніх умовах

Смачного!

Пісний чак-чак без додавання яєць

Смачні східні ласощі чак-чак виходять дуже ситними і калорійними. Навіть у Піст можна приготувати цю смакоту без яєць, з додаванням горіхів і сухофруктів.

Час готування: 80 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно - 500 гр.
  • Цукор - 1 ч.л.
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Вода - 250 мл.
  • Горіхи - 150 гр.
  • Родзинки - 150 гр.
  • Олія пісна - 500 мл.
  • Для сиропу:
  • Вода - 100 мл.
  • Цукор - 200 гр.
  • Мед - 200 мл.

Процес приготування:

1. Змішайте в мисці борошно, сіль, цукор і воду. У вас має вийти м'яке та еластичне тісто. Оберніть його в харчову плівку і залиште на півгодини.

Чак-чак у домашніх умовах

2. Горіхи підсушіть на сухій сковороді. Родзинки промийте і просушіть на паперових рушниках.

Чак-чак у домашніх умовах

3. Тісто розділіть на 4 частини.

Чак-чак у домашніх умовах

4. Кожну частину тонко розкачайте і наріжте соломкою.

Чак-чак у домашніх умовах

5. Тісто обсмажте до золотистого кольору на пісній олії. Потім готове тісто промокніть від олії, на паперових рушниках.

Чак-чак у домашніх умовах

6. У каструлю викладіть мед, всипте цукор і влийте воду, варіть сироп 5 хвилин, постійно помішуючи.

Чак-чак у домашніх умовах

7. Змішайте тісто, горіхи та родзинки, залийте суміш медовим сиропом, перемішайте.

Чак-чак у домашніх умовах

8. Складіть чак-чак у форму і дочекайтеся, поки він повністю охолоне. Після цього ним можна пригощати гостей.

Чак-чак у домашніх умовах

Смачного!

Як приготувати смачний чак-чак по-татарськи з коньяком

У приготуванні чак-чака немає нічого складного. На відміну від інших домашніх тортів, він готується без випічки з невеликої кількості доступних інгредієнтів. Завдяки медовому просоченню, чак-чак просто тане в роті.

Час готування: 90 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 16.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 0,5 кг.
  • Яйця курячі - 5 шт.
  • Цукор - 1/3 ст. л.
  • Коньяк - 1 ст.л.
  • Мед натуральний - 1,5 ст.
  • Олія рослинна - 700 мл.

Процес приготування:

1. Курячі яйця збийте міксером. У збиті яйця додайте коньяк, перемішайте.

Чак-чак у домашніх умовах

2. У миску просійте борошно, замісіть тісто.

Чак-чак у домашніх умовах

3. Вимішуйте тісто доти, доки воно не стане однорідним і не перестане липнути до рук.

Чак-чак у домашніх умовах

4. Потім розділіть тісто на невеликі частини, скручуйте з них тонкі джгути і розрізайте їх на смужки.

Чак-чак у домашніх умовах

5. У каструлю влийте рослинну олію, розігрійте її та смажте тісто у фритюрі до золотистого кольору.

Чак-чак у домашніх умовах

6. Готове тісто промокніть на паперових серветках.

Чак-чак у домашніх умовах

7. Змішайте мед і цукор, поставте суміш на повільний вогонь або парову баню, підігрійте її та доведіть до однорідності.

Чак-чак у домашніх умовах

8. Медовим сиропом залийте тісто і перемішайте. Викладіть чак-чак на плоску тарілку у формі гірки. Коли сироп повністю охолоне, чак-чак можна подавати на стіл.

Чак-чак у домашніх умовах

Смачного!

Ніжний чак-чак із розпушувачем у домашніх умовах

Чак-чак - дивовижна східна страва, яку за традицією готують на великі свята. Але його приготування настільки просте, що його легко можна приготувати для чаювання з близькими подругами буквально за півтори години.

Час готування: 90 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 300-450 гр.
  • Яйця курячі - 3 шт.
  • Розпушувач для тіста - 0,5 ч.л.
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Сіль - 1 щіпка.
  • Олія рослинна - 250 мл.
  • Для сиропу:
  • Мед - 120 мл.
  • Цукор - 100 гр.

Процес приготування:

1. У миску розбийте курячі яйця та збийте їх вінчиком до однорідної маси.

Чак-чак у домашніх умовах

2. Потім додайте цукор і розпушувач, продовжуйте збивати. Далі просійте в миску борошно і замісіть тісто.

Чак-чак у домашніх умовах

3. Потім тісто дуже тонко розкачайте і наріжте дрібними смужками.

Чак-чак у домашніх умовах

4. У каструлю влийте рослинну олію, підігрійте її та обсмажте в ній тісто до золотистого кольору.

Чак-чак у домашніх умовах

5. Приготуйте медовий сироп. У каструлю влийте мед і всипте цукор. Поставте каструлю на вогонь і варіть сироп кілька хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Чак-чак у домашніх умовах

6. Готове тісто перекладіть у миску і залийте його медовим сиропом, змішайте.

Чак-чак у домашніх умовах

7. Чак-чак викладіть на плоску тарілку, надайте торту форму гірки. Дайте чак-чаку повністю охолонути і десерт готовий.

Чак-чак у домашніх умовах

Смачного!

Радимо прочитати

Як засолити сьомгу
Злегка жирне, але неймовірно смачне і ніжне філе сьомги - це класика святкового столу. Чи не довіряєте магазинній червоній рибі у вакуумній упаковці? Тоді спробуйте засолити сьомгу самостійно, адже
Як приготувати курячі нагетси
Курячі нагетси здобули популярність завдяки широкому розповсюдженню різноманітного фастфуду. Попри те, що така їжа вважається переважно шкідливою, можна іноді побалувати себе більш корисними, але не
Малиновий сорбет
Мабуть, саме сорбет можна назвати найсмачнішим річним десертом, який володіє освіжаючим ефектом. Особливо якщо він приготовлений з фруктів і ягід або з їх міксу. При всій невитіюватість рецепта існує
Як приготувати піту (арабську корж)
Піта - це один з найпростіших видів хліба поряд з різноманітними лавашами, фокаччею, тортілья. Цю представницю кухні арабських народів дуже просто готувати в домашніх умовах, а рецептів з нею так
Як засолити червону рибу смачно і швидко в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото
У моєму торішньому рецепт засолки сьомги в коментарях Валерій дав цікаву пораду, як засолити червону рибу з лимоном. Мені захотілося спробувати. Дуже мені сподобалися такі пропорції і додавання

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки