Малиновий сорбет
Мабуть, саме сорбет можна назвати найсмачнішим річним десертом, який володіє освіжаючим ефектом. Особливо якщо він приготовлений з фруктів і ягід або з їх міксу. При всій невитіюватість рецепта існує кілька способів приготування сорбета в домашніх умовах. Так, в одному з них використовуються молочні продукти - молоко або вершки, при цьому результат схожий на фруктовий лід. Саме такий рецепт малинового сорбета ми і пропонуємо вам спробувати.
складові
- свіжа малина - 200г
- цукор-пісок - 100-150г
- молоко - 100 мл
- м'ята - для подачі
Як приготувати малиновий сорбет
Спочатку ягоди потрібно добре вимити холодною водою, можна навіть залишити їх у воді на кілька хвилин, щоб спливли гілочки або листочки, які попалися під час збирання малини. Потім зливаємо воду і розминаємо малину виделкою, можна також використовувати звичайну толкушку для картоплі.
Далі з'єднуємо малину з цукром, перемішуємо виделкою і залишаємо на 15 хвилин, щоб цукор трохи розтанув. Потім додається молоко і суміш ще раз перемішується. Можна вчинити трохи по-іншому: закип'ятити молоко, додати в нього цукор, остудити і потім вже солодке молоко влити в малину.
Посуд з рідким сорбетом відправляємо в морозилку, обов'язково накриваємо ємність кришкою. У морозилці малиновий сорбет повинен постояти приблизно 3 години. По можливості відкривайте морозильну камеру кожні 30 хвилин і перемішайте малинову суміш. Це робиться для того, щоб готовий десерт вийшов не брилою льоду, а був злегка рихлим по консистенції.
Подача такого десерту - це теж свого роду мистецтво, адже подавати його в тій ємності, в якій він стояв в морозилці, не дуже-то красиво. Тому готуйте плоску тарілку або невелику креманку, круглої ложкою набирайте малиновий сорбет і викладайте кульки.
В якості прикраси дуже добре підійде свіжа м'ята, бальзамик. Сорбет досить швидко тане, тому постарайтеся не затягувати з оформленням.