» » Малиновий сорбет

Малиновий сорбет


Мабуть, саме сорбет можна назвати найсмачнішим річним десертом, який володіє освіжаючим ефектом. Особливо якщо він приготовлений з фруктів і ягід або з їх міксу. При всій невитіюватість рецепта існує кілька способів приготування сорбета в домашніх умовах. Так, в одному з них використовуються молочні продукти - молоко або вершки, при цьому результат схожий на фруктовий лід. Саме такий рецепт малинового сорбета ми і пропонуємо вам спробувати.

Як приготувати малиновий сорбет - рецепт з фото

складові

  • свіжа малина - 200г
  • цукор-пісок - 100-150г
  • молоко - 100 мл
  • м'ята - для подачі

Як приготувати малиновий сорбет

Спочатку ягоди потрібно добре вимити холодною водою, можна навіть залишити їх у воді на кілька хвилин, щоб спливли гілочки або листочки, які попалися під час збирання малини. Потім зливаємо воду і розминаємо малину виделкою, можна також використовувати звичайну толкушку для картоплі.

Загрузка...

розминаємо малину

Далі з'єднуємо малину з цукром, перемішуємо виделкою і залишаємо на 15 хвилин, щоб цукор трохи розтанув. Потім додається молоко і суміш ще раз перемішується. Можна вчинити трохи по-іншому: закип'ятити молоко, додати в нього цукор, остудити і потім вже солодке молоко влити в малину.

Засипаємо ягоди цукром

додаємо молоко

Посуд з рідким сорбетом відправляємо в морозилку, обов'язково накриваємо ємність кришкою. У морозилці малиновий сорбет повинен постояти приблизно 3 години. По можливості відкривайте морозильну камеру кожні 30 хвилин і перемішайте малинову суміш. Це робиться для того, щоб готовий десерт вийшов не брилою льоду, а був злегка рихлим по консистенції.

Відправляємо малиновий сорбет в морозильник

Періодично перемішуємо сорбет

Подача такого десерту - це теж свого роду мистецтво, адже подавати його в тій ємності, в якій він стояв в морозилці, не дуже-то красиво. Тому готуйте плоску тарілку або невелику креманку, круглої ложкою набирайте малиновий сорбет і викладайте кульки.

Домашній сорбет з малини - рецепт з фото

В якості прикраси дуже добре підійде свіжа м'ята, бальзамик. Сорбет досить швидко тане, тому постарайтеся не затягувати з оформленням.

Радимо прочитати

Як варити варення з шовковиці з малиною
Шовковиця, зірвана зі священного дерева (саме таким вважають його на сході), має цілу низку корисних властивостей. Тому так хочеться зберегти всю її корисність не тільки в сезон, але і взимку. До
Смузі-сорбет з бананом і нектарином
Яке ласощі є ідеальним для літа? Звичайно ж, це всілякі варіанти морозива, заморожений йогурт і сорбети. Літній достаток свіжих фруктів тільки на руку любителям освіжаючих десертів, адже можна
Сорбет з чорної смородини
Ніжний, прохолодний, солодкий річний десерт - це, звичайно ж, сорбет! Зазвичай його роблять на воді, ми ж пропонуємо спробувати більш насичений варіант - сорбет з чорної смородини на вершках або
Малинове варення на зиму - рецепт варення з малини з покроковими фото
Сьогодні розповім вам, як я варю варення з малини на зиму. Чесно сказати, переглянула кілька рецептів малинового варення і здивувалася, чому то практично у всіх з них пропонується додавати в ягоду з

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки