Як приготувати малинове желе з полуницею
Навіщо варити хімічне желе з пакетика, якщо можна самостійно зробити його зі свіжої малини з додаванням ароматної полуниці? Чи підтримуєте ?! Готову страву і за смаком відрізняється, і за кольором, і за натуральному запаху. Не знаєте як приготувати желе? Все навіть простіше, ніж вам здається. Адже по суті треба зварити компот з ягід, в який додається желатин, і дочекатися поки желе застигне. Головне - дотримуватися пропорції і своєчасно додати желатин.
Інгредієнти на 2 порції
- свіжа малина - 200г;
- полуниця - 100г;
- цукор - 2 ст. ложки;
- желатин - 1 ст. ложка з гіркою;
- вода - 2 склянки.
Як приготувати желе
1. Спочатку треба закип'ятити воду і опустити в неї свіжі ягоди - полуницю і малину. Полуниця в цьому рецепті використовується для ще більшої інтенсивності аромату і кольору желе. Варимо ягоди приблизно 10 хвилин, проціджують вийшов компотік, целенькие ягідки можна залишити для желе. До речі, цей «компот» повинен вийти наваристим, «густим».
2. Далі додаємо цукор, можна додати менше зазначеної кількості, пробуйте на свій смак, адже багатьом подобається послаще або навпаки. Якщо ви любите лимонні нотки або ледь вловимий кислинку, тоді додайте трохи лимонного соку.
3. Далі на черзі желатин. Його додаємо саме в гарячий компот, не в остиглий і не в окріп. Розчиняємо цукор і буквально через хвилину додаємо столову ложку швидкорозчинного желатину. Якщо ви використовуєте інший вид желатину, то його потрібно попередньо замочити до набухання (спосіб застосування найкраще дивитися на упаковці).
4. Тепер чекаємо поки рідке желе охолоне до кімнатної температури і розливаємо його по формах. Креманки підготуйте заздалегідь. Також не забудьте про свіжої малини, яку можна додати для краси в саме желе. Відправляємо желе в холодильник на 2-3 години, цього часу вистачить, щоб воно застигло.
Малинове желе з полуницею готово! Все виявилося просто і швидко. Готовий десерт можна прикрасити ягодами і м'ятою.
Спробуйте приготувати таке ягідне желе, адже літо скоро закінчиться і доведеться знову повертатися до пакетірованих варіантів. Хоча, якщо ви заморозите невеликий пакетик ягід на зиму, тоді в будь-який час року ви зможете готувати желе зі свіжих ягід.
Смачного!