Полуничний суп з морозивом
Які десерти ви зазвичай готуєте з полуниці? Збиваєте її з сиром або сметаною, готуєте желе або печете смачні пироги і кекси? Або може бути віддаєте перевагу легкий полуничний мус або морозиво? А що ви скажете про ідею приготувати полуничний суп? Так, на перший погляд, це досить незвично, адже традиційно під супом розуміється зовсім іншу страву. Але в підсумку ви отримаєте дуже смачний освіжаючий десерт, який сподобається і дорослим, і дітям.
В даному рецепті суп з полуниці готується на воді, а при його подачі використовується морозиво «пломбір». Це найбільш вигідне поєднання смаків та інгредієнтів. В такому блюді повністю дотримується смакової баланс, в ньому є кислинка і солодкість, приємна прохолода і такий насичений аромат полуниці. Полуничний суп з морозивом однозначно вийде апетитним!
складові
- полуниця свіжа - 300 г
- вода - 100 мл
- цукор - 100 г
- свіжа м'ята - 1 гілочка
- морозиво пломбір - 100 г
Як приготувати полуничний суп
Промити полуницю, обірвати листочки. Потім нарізати її на частини, можна на 4 (якщо велика) або на 2 (якщо дрібна).
Надіслати полуницю в каструльку, додати цукор, перемішати, а потім влити воду (можна холодну). Тим часом, полуничний суп можна готувати на молоці, тому за бажанням замість води можете додати молоко.
Поставити каструлю з полуничною заготівлею на повільний вогонь. Полуничний суп варити 5 хвилин після початку кипіння. Полуниця потемніє, сам суп стане густуватим, тягучим, схожим на варення. Тепер можна додати гілочку м'яти і почекати, поки суп охолоне.
Перелити його в чашу блендера, збити на середній швидкості в однорідну пюрешку, відправити в холодильник, щоб полуничний суп став відчутно холодним. Тим часом, цей суп непоганий і в теплому вигляді, так як контраст теплої полуниці і холодного морозива виходить дуже навіть смачним.
Тепер можна розлити суп з полуниці по тарілках і додати в кожну порцію пломбір. Саме з пломбіром полуничний суп поєднується найкраще. Кілька листочків свіжої м'яти або меліси доповнять оформлення страви.
Якщо хочете трохи оригінальності, спробуйте приготувати за таким же принципом НЕ моно-суп (тобто в складі повинна бути не тільки полуниця), а мікс-суп, в якому присутня малина, полуниця, смородина або інші ягоди, теж вийде дуже смачно .