Полуничний соус з лимоном
Фруктові і ягідні соуси - чудове доповнення до будь-якого солодкого страви. Спробуйте подати улюблені млинчики або оладки з новим соусом і ви полюбите їх заново! Або може вам більше до смаку доповнити ніжним соусом шматочок вершкового чизкейка або коханою сирної запіканки? Смачний соус, чимось схожий на топінг, здатний перетворити ваш улюблений десерт. Це в повній мірі стосується полуничного соусу з лимоном, приготованого за цим рецептом.
Основний смак соусу - полуниця: ніжна, солодка, ароматна, пахуча. І цей соус найближче до свіжих соусів під назвою кулі. Відмінність же від кулі полягає в тому, що наш полуничний соус нагрівається з додаванням зовсім невеликої кількості крохмалю для того, щоб зробити його злегка густим без застосування великої кількості цукру.
Лимон використовується в рецепті полуничного соусу не випадково. Так, полуниця має досить солодкий смак, а ось кислинки їй часто злегка не вистачає. Саме для цього і потрібен лимон, завдяки якому загальний смак соусу стає більш виразним і глибоким. Крім того, в соус додається також лимонна цедра, яка збагачує аромат. На свій розсуд ви можете додати лише сік лимона, щоб смак вийшов чистішим - полуничним.
складові
- 300 грамів свіжої полуниці (якщо ви використовуєте заморожені ягоди, то попередньо їх потрібно розморозити, але сік зберегти)
- 100 грамів цукру
- 1 лимон (сік і цедра)
- 50 мл води
- 1 ч. Ложка крохмалю
Вихід готового продукту: близько 500 грамів
Як приготувати полуничний соус
Полуницю помийте, очистіть і розріжте на невеликі шматочки.
Додайте до полуниці цукор і лимонний сік.
А потім за бажанням додайте лимонну цедру, натерту на дрібну тертку.
Ретельно пробийте полуницю з добавками блендером.
Потім протріть масу через сито, щоб позбутися від дрібних кісточок і отримати ідеально гладку текстуру.
Додайте в полуничне пюре крохмаль і воду.
Перемішайте масу віночком і поставте на вогонь.
Доведіть соус до кипіння, безперервно помішуючи його віночком, щоб не утворювалися грудочки. Соус злегка загусне.
Перелийте соус в невелику миску і накрийте його плівкою так, щоб плівка стосувалася поверхні соусу. Це допоможе уникнути появи скоринки на поверхні.
Приберіть полуничний соус в холодильник і дайте йому гарненько охолонути.