» » Полуничний соус з лимоном

Полуничний соус з лимоном


Полуничний соус з лимоном

Фруктові і ягідні соуси - чудове доповнення до будь-якого солодкого страви. Спробуйте подати улюблені млинчики або оладки з новим соусом і ви полюбите їх заново! Або може вам більше до смаку доповнити ніжним соусом шматочок вершкового чизкейка або коханою сирної запіканки? Смачний соус, чимось схожий на топінг, здатний перетворити ваш улюблений десерт. Це в повній мірі стосується полуничного соусу з лимоном, приготованого за цим рецептом.

Основний смак соусу - полуниця: ніжна, солодка, ароматна, пахуча. І цей соус найближче до свіжих соусів під назвою кулі. Відмінність же від кулі полягає в тому, що наш полуничний соус нагрівається з додаванням зовсім невеликої кількості крохмалю для того, щоб зробити його злегка густим без застосування великої кількості цукру.

Лимон використовується в рецепті полуничного соусу не випадково. Так, полуниця має досить солодкий смак, а ось кислинки їй часто злегка не вистачає. Саме для цього і потрібен лимон, завдяки якому загальний смак соусу стає більш виразним і глибоким. Крім того, в соус додається також лимонна цедра, яка збагачує аромат. На свій розсуд ви можете додати лише сік лимона, щоб смак вийшов чистішим - полуничним.

складові

  • 300 грамів свіжої полуниці (якщо ви використовуєте заморожені ягоди, то попередньо їх потрібно розморозити, але сік зберегти)
  • 100 грамів цукру
  • 1 лимон (сік і цедра)
  • 50 мл води
  • 1 ч. Ложка крохмалю

Вихід готового продукту: близько 500 грамів

Загрузка...

Як приготувати полуничний соус

Полуницю помийте, очистіть і розріжте на невеликі шматочки.

нарізаємо полуницю

Додайте до полуниці цукор і лимонний сік.

Додаємо цукор і лимонний сік

А потім за бажанням додайте лимонну цедру, натерту на дрібну тертку.

Додаємо лимонну цедру

Ретельно пробийте полуницю з добавками блендером.

Подрібнюємо полуницю блендером

Потім протріть масу через сито, щоб позбутися від дрібних кісточок і отримати ідеально гладку текстуру.

Протираємо через сито

Додайте в полуничне пюре крохмаль і воду.

Додаємо воду і крохмаль

Перемішайте масу віночком і поставте на вогонь.

Відправляємо на вогонь, постійно помішувати

Доведіть соус до кипіння, безперервно помішуючи його віночком, щоб не утворювалися грудочки. Соус злегка загусне.

Злегка загуслий соус

Перелийте соус в невелику миску і накрийте його плівкою так, щоб плівка стосувалася поверхні соусу. Це допоможе уникнути появи скоринки на поверхні.

Накриваємо соус плівкою

Приберіть полуничний соус в холодильник і дайте йому гарненько охолонути.

Соус з полуниці з лимоном

Радимо прочитати

Грушевий соус до м'яса
Незважаючи на те, що груша - прекрасний фрукт, з яким можна приготувати самі мудрі і дуже смачні десерти, хороша вона не тільки в цій іпостасі. Груша - ще й чудове доповнення до несолодким, основних
Голландський соус
Голландський соус неймовірно популярний і поширений. І хоча зовні він неабияк нагадує славнозвісний соус майонез і в якійсь мірі схожий з ним за складом, смак у цих двох соусів дуже різний.
Солодкий соус з вишні
Солодкий соус з вишні - це порятунок для всіх десертів, яким не вистачає родзинки. Та й просто освіжити і надати новизну будь-якого класичного десерту допоможе саме він. Ванільний або шоколадний
Полуничний суп з морозивом
Які десерти ви зазвичай готуєте з полуниці? Збиваєте її з сиром або сметаною, готуєте желе або печете смачні пироги і кекси? Або може бути віддаєте перевагу легкий полуничний мус або морозиво? А що

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки