Грушевий соус до м'яса
Незважаючи на те, що груша - прекрасний фрукт, з яким можна приготувати самі мудрі і дуже смачні десерти, хороша вона не тільки в цій іпостасі. Груша - ще й чудове доповнення до несолодким, основних страв, а особливо до м'яса. Так виходить завдяки її ніжному, солодкого, делікатному смаку, який підкреслить смак навіть самого ніжного м'яса, ані перебивши його.
Особливо гарний грушевий соус в поєднанні з куркою і іншою птицею, а також з субпродуктами. Наприклад, подайте цей соус до обсмаженої або запеченої курятині, або ж до ніжної печінки. Буде дуже смачно!
У цьому рецепті соусу з груш в основу взяті дрібні, злегка терпкі і дуже солодкі груші з щільною м'якоттю. Такі груші не розварюються, а зберігають свою форму. Це допоможе відчути і смак страви в цілому, і смак кожного інгредієнта окремо.
Для того, щоб підкреслити солодкий смак груші, а також додати соусу густоту, легку тягучість і легкий карамельний присмак, додайте в нього трохи меду. Кремовий соусу додадуть жирні вершки, а ось пікантним і дуже насиченим за смаком він стане завдяки зернам гірчиці і сушеному імбиру.
складові
- 4 стиглих солодких груші з щільною м'якоттю
- 1 ст. ложка меду
- 1 ст. ложка жирних вершків (домашніх)
- 20 грамів вершкового масла
- 1 ч. Ложка насіння гірчиці
- 0,5 ч. Ложки сушеного кореня імбиру
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 4 порції
Як приготувати соус із груш до м'яса
Груші гарненько вимийте, розріжте на 4 частини, видаліть серцевину. Потім кожну четвертинку розрізати ще навпіл. У сковороді розтопіть вершкове масло і Відведіть туди груші. Готуйте, злегка помішуючи, близько хвилини.
Потім додайте в сковороду мед. Почнеться процес карамелізації груш.
Зерна гірчиці зітреш в ступці. Коли соус, в якому готуються груші, почне ставати схожим на густий сироп і вирувати великими бульбашками, додайте в сковороду стовчене зерна гірчиці і імбир. Приправте соус сіллю і перцем.
Перемішайте, щоб спеції покрили груші. Готуйте ще пару хвилин.
Тепер додайте в сковороду з соусом вершки.
Коли вершки розійдуться, готуйте соус до тих пір, поки вершки злегка не випарується і соус не загусне.
Ніжний і смачний соус із груш до м'яса готовий.