Шарлотка з грушами
Якщо вам хочеться відсунути подалі буденну суєту, забутися за чашкою ароматного чаю в теплій і приємній компанії і насолодитися відпочинком, то тут не обійтися без пирога. І не варто вибирати щось яскраве і буйне - приготуйте ніжний, повітряний пиріг, який буде танути в роті, налаштовуючи на відпочинок.
Груша - один з тих фруктів, які в випічці проявляють себе досить безлико. Але як можна не любити грушу за її ніжний, солодкий, медовий аромат? І саме тому для того, щоб приготувати пиріг з грушею так, щоб вона в ньому не загубилася, потрібно з особливою ретельністю вибирати основу. Тісто має не тільки бути домінантним в пирозі, а ще й має підкреслювати прекрасний природний смак груш, їх текстуру. З цим завданням на всі сто впорається тісто, яке лежить в основі цього рецепта шарлотки з грушами.
Отже, основа цієї шарлотки - надзвичайно ніжне, повітряне та абсолютно нежирне тісто, яке до того ж ще й готується з неймовірною швидкістю. Воно наче б подушка - вкриває в собі великі шматочки груші, зберігаючи її соковитість і концентруючи смак. Буде в нашій грушевої Шарлотці і своя родзинка - легка хрустка коричних-цукрова скоринка. Ніжне тісто в поєднанні з соковитими шматочками груш і легкої ароматної скоринкою здатне створити чудеса!
складові
- 4 груші
- 2 яйця кімнатної температури
- 80 грамів цукру
- 105 грамів білої пшеничної муки
- 1 ч. Ложка меленої кориці
- 0,5 ч. Ложки розпушувача для тіста
- дрібка солі
Вихід готового продукту: 6 порцій
Як приготувати шарлотку з грушами
Яйця відправте в глибоку миску, куди всипте і 65 грамів цукру з дрібкою солі.
На високій швидкості збийте яйця з цукром до пишної, світлої маси. Те, що яйця повинні бути кімнатної температури, - це дуже важливий момент, інакше цукор залишиться крупинками і маса буде нестабільною.
Просійте борошно з розпушувачем до збитих яєць.
Дбайливо умішайте борошно так, щоб зберегти легкість тесту.
Викладіть тісто в прямокутну форму для кексів, вистеленную пергаментом.
Груші очистіть ножем-економкою від шкірки.
Потім розріжте груші навпіл, акуратно видаліть серцевину.
Змішайте цукор, що залишився з корицею і умочіть в цю суміш половинки груш плоскою стороною.
Занурте половинки груш в тісто, а цукром посипати шарлотку зверху.
Випікайте шарлотку з грушами в духовці при температурі 180 градусів близько 30-35 хвилин до рум'яного кольору і проби на суху сірник.
Подавайте цю чудову шарлотку як в гарячому, так і в охолодженому вигляді - вона буде смачною в будь-якому випадку!
До речі, якщо ви любите шарлотку, рекомендуємо також взяти на замітку рецепт шарлотки з полуницею.