» » Шарлотка з грушами

Шарлотка з грушами


Шарлотка з грушами

Якщо вам хочеться відсунути подалі буденну суєту, забутися за чашкою ароматного чаю в теплій і приємній компанії і насолодитися відпочинком, то тут не обійтися без пирога. І не варто вибирати щось яскраве і буйне - приготуйте ніжний, повітряний пиріг, який буде танути в роті, налаштовуючи на відпочинок.

Груша - один з тих фруктів, які в випічці проявляють себе досить безлико. Але як можна не любити грушу за її ніжний, солодкий, медовий аромат? І саме тому для того, щоб приготувати пиріг з грушею так, щоб вона в ньому не загубилася, потрібно з особливою ретельністю вибирати основу. Тісто має не тільки бути домінантним в пирозі, а ще й має підкреслювати прекрасний природний смак груш, їх текстуру. З цим завданням на всі сто впорається тісто, яке лежить в основі цього рецепта шарлотки з грушами.

Отже, основа цієї шарлотки - надзвичайно ніжне, повітряне та абсолютно нежирне тісто, яке до того ж ще й готується з неймовірною швидкістю. Воно наче б подушка - вкриває в собі великі шматочки груші, зберігаючи її соковитість і концентруючи смак. Буде в нашій грушевої Шарлотці і своя родзинка - легка хрустка коричних-цукрова скоринка. Ніжне тісто в поєднанні з соковитими шматочками груш і легкої ароматної скоринкою здатне створити чудеса!

складові

  • 4 груші
  • 2 яйця кімнатної температури
  • 80 грамів цукру
  • 105 грамів білої пшеничної муки
  • 1 ч. Ложка меленої кориці
  • 0,5 ч. Ложки розпушувача для тіста
  • дрібка солі

Вихід готового продукту: 6 порцій

Загрузка...

Як приготувати шарлотку з грушами

Яйця відправте в глибоку миску, куди всипте і 65 грамів цукру з дрібкою солі.

Додаємо до яєць частина цукру і сіль

На високій швидкості збийте яйця з цукром до пишної, світлої маси. Те, що яйця повинні бути кімнатної температури, - це дуже важливий момент, інакше цукор залишиться крупинками і маса буде нестабільною.

збиваємо яйця

Просійте борошно з розпушувачем до збитих яєць.

Просіваємо до яєць борошно з розпушувачем

Дбайливо умішайте борошно так, щоб зберегти легкість тесту.

Обережно втручаємося борошно

Викладіть тісто в прямокутну форму для кексів, вистеленную пергаментом.

Викладаємо тісто у форму

Груші очистіть ножем-економкою від шкірки.

Очищаємо груші від шкірки

Потім розріжте груші навпіл, акуратно видаліть серцевину.

Змішайте цукор, що залишився з корицею і умочіть в цю суміш половинки груш плоскою стороною.

Вмочуємо половинки груш в суміш цукру з корицею

Занурте половинки груш в тісто, а цукром посипати шарлотку зверху.

Занурюємо груші в тісто, посипаємо сумішшю цукру з корицею

Випікайте шарлотку з грушами в духовці при температурі 180 градусів близько 30-35 хвилин до рум'яного кольору і проби на суху сірник.

Подавайте цю чудову шарлотку як в гарячому, так і в охолодженому вигляді - вона буде смачною в будь-якому випадку!

грушева шарлотка

До речі, якщо ви любите шарлотку, рекомендуємо також взяти на замітку рецепт шарлотки з полуницею.

Радимо прочитати

Шарлотка з полуницею
Шарлотка - улюблений домашній пиріг. Рецепт цього десерту є в засіках у кожної господині. Секрет популярності цього пирога в тому, що він готується з мінімального набору продуктів, які завжди є в
Груша в медовій карамелі
Груша - чудовий осінній фрукт з неповторним ніжним смаком. І якщо вам попалися воістину смачні, соковиті плоди, то напевно ви захочете з'їсти їх в свіжому, необробленому вигляді. В приготованому ж
Слойки з грушею з листкового тіста
Цей оригінальний рецепт слоек з грушами вдало поєднує простоту в приготуванні і дуже красивий результат, який нікого не залишить байдужим. Робляться слойки швидко: для них навіть не потрібно

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки