Сирний пиріг з манкою - рецепт з покроковими фото
Цей пиріг, просто якась фантастика! Ніжний, тане в роті, повітряний і дуже м'який! Без борошна і без олії, у складі тільки сир, манка і яйця. Така смакота виходить! У мене чоловік і діти муркотіли від задоволення! Тому я всіляко раджу його приготувати і сама буду ще не раз його піч. Головне, сир підібрати смачний - не знежирений, щоб він був сампо собі м'який і без твердих грудочок. Пиріг можна пекти в духовці формі або в мультиварці.
Перед тим, як його діставати, краще, щоб він охолов і був не таким ламким.
Інгредієнти для пирога з сиру з манкою - покрокові фото
Щоб приготувати такий ніжний пиріг з сиру з манкою мені знадобилося:
Манка - 0,5 склянки Кефір - 1 склянка Яйце куряче - 5 шт. Цукор - 0,5 склянки Розпушувач тіста (1,5 чайні ложки) Сир - 500 грам Сіль (щіпка)
Рецепт сирного пирога з манною крупою без борошна і масла
Залила манку кефіром, перемішала і залишила хвилин на 30, щоб манка розбухла.
Відокремила білки від жовтків, акуратно, щоб білок не потрапило ні краплі жовтка. У сир поклала жовтки, висипала сіль, цукор і розпушувач.
Збила сирну масу міксером, постаралася її як можна краще подрібнити, щоб розбити грудочки.
Вилила в сир набряклу манку, перемішала масу.
Збила міксером білки в пишну, густу піну і виклала їх в сир.
Вмешала білки акуратно лопаткою або ложкою, як вмішують борошно в бісквітне тісто, круговими рухами знизу вгору. Повинно вийти супер ніжне, повітряне тісто. Воно навіть з бульбашками виходить, таке чарівне!
Так як цей сирний пиріг виходить супер ніжним, щоб його зручніше було діставати я форму застелила папером для випічки і акуратно виклала сирне тісто.
Поставила форму в розігріту духовку і випікала сирний пиріг з манкою при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин. Потім дала йому охолонути у формі, так як гарячий він дуже ніжний, дістала і порізала на шматочки. Повторюся, що по консистенції пиріг просто божественний!
Цей рецепт відноситься до групи: солодкі пироги рецепти пирогів