Насипний яблучний пиріг в духовці з манкою і молоком - рецепт з покроковими фото
Дуже нам сподобався цей насипний яблучний пиріг - готується не складно, тісто заводити не треба (знахідка для тих, хто не любить з ним возитися), терті яблука пересипаються шарами сухою сумішшю, яка складається з манки, борошна і цукру, а потім заливаються молоком з яйцем та маслом.
Яблучний пиріг виходить соковитим і ніжним, головний секрет в тому, що треба дати йому настоятися після духовки 3 години, щоб манка добре просочилася яблучним соком і розбухла.
Інгредієнти для приготування соковитого пирога з тертими яблуками і манкою в духовці
Щоб приготувати такий пиріг з яблуками і манкою мені знадобилося:
Борошно - 1.5 склянки Цукор - 1 склянка Крупа манна - 1.5 склянки Розпушувач тіста - 1.5 ч. л. Яблука - 1.5 кг Яйце - 1 шт Масло рослинне - 0.5 склянки Молоко - 300 мл + ще третина склянки
Рецепт приготування насипного яблучного пирога з молоком - покрокові фото
Спочатку почистила яблука і натерла їх на тертці.
Змішала борошно, цукор, манну крупу і розпушувач.
віночком Перемішала молоко, яйце і рослинне масло.
змастила Форму вершковим маслом і насипала на дно третю частину сухої суміші.
Зверху виклала половину тертих яблук, притискати їх не треба, в цьому секрет пишноти пирога. Наступний шар сухої суміші буде прокидатися між тертим яблучком, а якщо яблука придавити і не буде ніяких порожнеч, то суміш теж буде лежати зверху грудкою.
Зазвичай цей пиріг заливається в самому кінці молоком, але я самий перший шар теж поливаю, так пиріг краще просочується. Так що виливаю на яблука ложок 5 молочної заливки.
Зверху висипала ще третю частину сухої суміші.
Знову шар тертих яблук.
І залишки сухої суміші. Вилила зверху молочну заливку, намагалася розподілити її як можна рівномірніше.
Поставила пиріг в розігріту духовку і пекла його при температурі 200 градусів хвилин 15.
Потім витягла форму і полила пиріг зверху звичайним молоком ті місця, які залишилися сухі. Якщо ложкою не виходить і молоко скочується, а не вбирається, то візьміть пензлик і змащуйте нею пиріг. У мене пішла десь ще третину склянки молока на це.
Після цього випікала соковитий яблучний пиріг ще 30 хвилин до рум'яної скоринки, потім витягла його з духовки і дала настоятися години три. Тільки після цього порізала пиріг на шматочки.