» » Насипний яблучний пиріг в духовці з манкою і молоком - рецепт з покроковими фото

Насипний яблучний пиріг в духовці з манкою і молоком - рецепт з покроковими фото


Насипний соковитий яблучний пиріг з манкою

Дуже нам сподобався цей насипний яблучний пиріг - готується не складно, тісто заводити не треба (знахідка для тих, хто не любить з ним возитися), терті яблука пересипаються шарами сухою сумішшю, яка складається з манки, борошна і цукру, а потім заливаються молоком з яйцем та маслом.

Яблучний пиріг виходить соковитим і ніжним, головний секрет в тому, що треба дати йому настоятися після духовки 3 години, щоб манка добре просочилася яблучним соком і розбухла.

Інгредієнти для приготування соковитого пирога з тертими яблуками і манкою в духовці

Щоб приготувати такий пиріг з яблуками і манкою мені знадобилося:

Борошно - 1.5 склянки Цукор - 1 склянка Крупа манна - 1.5 склянки Розпушувач тіста - 1.5 ч. л. Яблука - 1.5 кг Яйце - 1 шт Масло рослинне - 0.5 склянки Молоко - 300 мл + ще третина склянки

натерти яблуко

Рецепт приготування насипного яблучного пирога з молоком - покрокові фото

Спочатку почистила яблука і натерла їх на тертці.

змішати сухі інгредієнти

Змішала борошно, цукор, манну крупу і розпушувач.

перемішати віночком

віночком Перемішала молоко, яйце і рослинне масло.

висипати суміш

змастила Форму вершковим маслом і насипала на дно третю частину сухої суміші.

висипати яблука

Зверху виклала половину тертих яблук, притискати їх не треба, в цьому секрет пишноти пирога. Наступний шар сухої суміші буде прокидатися між тертим яблучком, а якщо яблука придавити і не буде ніяких порожнеч, то суміш теж буде лежати зверху грудкою.

полити молоком

Зазвичай цей пиріг заливається в самому кінці молоком, але я самий перший шар теж поливаю, так пиріг краще просочується. Так що виливаю на яблука ложок 5 молочної заливки.

Насипний соковитий яблучний пиріг з манкою

Зверху висипала ще третю частину сухої суміші.

Насипний соковитий яблучний пиріг з манкою

Знову шар тертих яблук.

Насипний соковитий яблучний пиріг з манкою

І залишки сухої суміші. Вилила зверху молочну заливку, намагалася розподілити її як можна рівномірніше.

полити ще молоком

Поставила пиріг в розігріту духовку і пекла його при температурі 200 градусів хвилин 15.

Потім витягла форму і полила пиріг зверху звичайним молоком ті місця, які залишилися сухі. Якщо ложкою не виходить і молоко скочується, а не вбирається, то візьміть пензлик і змащуйте нею пиріг. У мене пішла десь ще третину склянки молока на це.

соковитий насипний яблучний пиріг

Після цього випікала соковитий яблучний пиріг ще 30 хвилин до рум'яної скоринки, потім витягла його з духовки і дала настоятися години три. Тільки після цього порізала пиріг на шматочки.

готовий насипний пиріг з яблукамиНасипний соковитий яблучний пиріг з манкою

Радимо прочитати

Яблучний пиріг з черешнею на кефірі
Замість магазинних печенюшок порадуйте своїх близьких домашньою випічкою, наприклад, смачним пирогом з яблуками і черешнею. Рекомендуємо вам спробувати приготувати його на кефірі або питне йогурті.
Насипний пиріг з абрикосами (нектаринами) і манкою - рецепт з покроковими фото
В останній час сподобався мені цей насипний пиріг, хоча не з першого разу я оцінила його принадність. Секрет в тому, що після випічки йому треба дати час охолонути, а мені не терпілося і ми стали

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки