Насипний пиріг з абрикосами (нектаринами) і манкою - рецепт з покроковими фото
В останній час сподобався мені цей насипний пиріг, хоча не з першого разу я оцінила його принадність. Секрет в тому, що після випічки йому треба дати час охолонути, а мені не терпілося і ми стали його пробувати відразу гарячим. Дуже зручний рецепт для тих, хто не любить возитися з тестом і бруднити зайву посуд: змішуються сухі інгредієнти і готовий пиріг поливається молочної заливкою.
Так от, під час остигання пиріг рівномірно просочується смаком і соками фруктової або ягідної начинки і стає м'яким і смачним. У підсумку ось такий насипний яблучний пиріг я пекла вже кілька разів. Сьогодні вирішила замість яблук взяти абрикоси (нектарини) в начинку, вони теж соковиті і пиріг добре просочився.
Інгредієнти для приготування абрикосового насипного пирога
Щоб приготувати такий насипний пиріг з абрикосами і манкою мені знадобилося:
Борошно - 1.5 склянки Цукор - 1 склянка Крупа манна - 1.5 склянки Розпушувач тіста - 1.5 ч. л. Абрикоси (нектарини) - 800 грам Яйце - 1 шт Масло рослинне - 0.5 склянки Молоко - 300 мл + ще третина склянки

Абрикоси (нектарини) порізала на дрібні шматочки.

Перемішала разом сухі інгредієнти - борошно, цукор, манну крупу і розпушувач.

Збила віночком молоко, яйце і рослинне масло.

змастила Форму для випічки вершковим маслом і висипала на дно третю частину сухої суміші.

Поклала половину нарізаних абрикосів, притискати їх не треба, в цьому секрет пишноти пирога.

Зазвичай цей насипний пиріг заливається в самому кінці заливкою, яку я збила раніше, але я самий перший шар теж поливаю, так пиріг краще просочується. Так що виливаю на абрикоси ложок 5 молочної заливки.

Зверху висипала ще третю частину сухої суміші.

Знову шар абрикосів.

Висипала останню частину сухої суміші. Вилила зверху молочну заливку, намагалася розподілити її як можна рівномірніше.

Поставила насипний пиріг в розігріту духовку і пекла його при температурі 200 градусів хвилин 15.
Потім вийняла з духовки форму і полила пиріг зверху звичайним молоком ті місця, які залишилися сухі. Якщо ложкою не виходить і молоко скочується, а не вбирається в тісто, то візьміть пензлик і змащуйте нею пиріг. У мене пішла десь ще третину склянки молока на це.

Після цього випікала соковитий насипний абрикосовий пиріг ще 30 хвилин до рум'яної скоринки, потім витягла його з духовки і дала настоятися години три. Тільки після цього порізала пиріг на шматочки.
Можна залишити пиріг остигати в духовці, тільки треба її трохи прочинити, випустити жар, а то пиріг може підгоріти.


