Спаржева квасоля на зиму

Спаржева квасоля - один із багатьох видів овочів, які можна заготовити на зиму. Це смачні та корисні закуски, які можуть бути подані на стіл у будь-яку пору року. У цій статті ми зібрали 10 чудових рецептів заготовок зі спаржевої квасолі на зиму.
Салат зі спаржевої квасолі на зиму
Апетитний салат на основі спаржевої квасолі, який можна приготувати і закатати в банки на зиму. Такий салат стане прекрасним доповненням до сімейного обіду або вечері.

Інгредієнти
- Спаржа ½ кг
- Помідор 1 кг
- Морква ½ кг
- Перець чилі 1-2 шт.
- Перець болгарський 200 гр.
- Сіль 1 ст.л.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Часник 1 головка
- Олія соняшникова 150 мл.
- Оцет столовий 9% 1 ст.л.
Приготування
- Як приготувати просту заготовку спаржевої квасолі на зиму? Помийте квасолю, зріжте хвостики з обох боків і наріжте стручки на частини по 2-2,5 сантиметра завдовжки. У каструлі закип'ятіть воду, викладіть у неї квасолю і варіть 10 хвилин після кипіння.
- Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.
- Помідори помийте та наріжте невеликими кубиками.
- Солодкий перець помийте, очистіть від насіння і перегородок, м'якоть наріжте соломкою.
- Зубчики часнику очистіть від лушпиння та наріжте пластинками. Гіркий перець наріжте кільцями.
- У каструлю влийте рослинну олію, прогрійте її, викладіть помідори та моркву, всипте цукор і сіль, перемішайте і тушкуйте під кришкою 25 хвилин.
- Потім додайте в каструлю солодкий і гіркий перець, спаржеву квасолю, перемішайте і продовжуйте тушкувати 10 хвилин.
- Після цього додайте часник і оцет, перемішайте і доведіть салат до кипіння.
- Салат розкладіть по стерилізованих банках, прикрийте кришками. стерилізуйте заготовки в окропі протягом 15-20 хвилин.
- Після стерилізації закатайте кришки, залиште салат зі спаржевої квасолі на добу, поки він не охолоне. Закатки зберігайте в прохолодному місці.
Смачного!
Маринована спаржева квасоля на зиму в банках
Пропонуємо простий рецепт заготівлі маринованої стручкової квасолі. Така заготівля може слугувати самостійною закускою на столі або бути основою різних салатів чи овочевого рагу.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Квасоля спаржева - 300 гр.
- Сіль - 1 ч.л.
- Цукор - 3 ч.л.
- Гвоздика - 2 шт.
- Перець духмяний - 5 шт.
- Оцет 9 % - 2 ст.л.
- Вода - 1 ст.
Процес приготування:
1. Спаржеву квасолю помийте та зріжте хвостики.

2. У каструлю влийте воду і доведіть її до кипіння. Викладіть у киплячу воду спаржеву квасолю і варіть 2 хвилини.

3. Після цього промийте квасолю проточною водою і відкиньте її на друшляк.

4. Квасолю викладіть у стерилізовану банку, утрамбуйте її.

5. У каструлю влийте воду, додайте перець, гвоздику, сіль, цукор і оцет. Маринад закип'ятіть і влийте в банку з квасолею. Далі заготовку необхідно простерилізувати в киплячій воді протягом 15-20 хвилин.

6. Потім щільно закрийте банку кришкою. Укутайте заготовку зі спаржевої квасолі в ковдру або рушник і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження. Маринована спаржева квасоля на зиму готова.

Смачного!
Гостра спаржева квасоля по-корейськи на зиму
Смачна та гостра закуска зі спаржевої квасолі, яка нікого не залишить байдужим. Такий салат чудово доповнить м'ясні та рибні страви. Для такої заготовки стручки квасолі обов'язково мають бути молодими і тонкими.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Квасоля спаржева - 0,6 кг.
- Морквина - 0,3 кг.
- Часник - 5 зуб.
- Спеції для морквини по-корейськи - 20 гр.
- Олія соняшникова - 5 ст.л.
- Цукор - 2 ст.л.
- Сіль - 0,5 ч.л.
- Оцет столовий 9% - 2 ст.л.
- Кріп - 20 гр.
- Кінза - 20 гр.
Процес приготування:
1. Квасолю та моркву помийте. У спаржевої квасолі відріжте хвостики і розріжте їх на 2-3 частини. Викладіть квасолю в каструлю, залийте її водою і поставте варитися. Варіть 5 хвилин від моменту закипання.

2. Моркву натріть на тертці.

3. Зелень дуже дрібно наріжте ножем.

4. Варену квасолю відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Потім додайте до неї моркву, соняшникову олію, спеції, цукор, сіль і оцет, перемішайте.

5. Далі додайте в салат подрібнену зелень і часник.

6. Салат розкладіть по стерилізованих банках, прикрийте кришками і помістіть у каструлю. У каструлю влийте воду та стерилізуйте заготовки протягом 20 хвилин.

7. Після стерилізації щільно закрийте банки кришками. Закатки остудіть і зберігайте в холодному місці.

Смачного!
Спаржева квасоля в томатному соусі для тривалого зберігання
Спаржева квасоля - корисний овоч, який вирощують у кожному городі. З неї готують різні поживні страви та закуски, зокрема, дуже смачними з неї виходять заготовки на зиму. Наприклад, оригінальний салат зі спаржевої квасолі в томатному соусі.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти:
- Квасоля стручкова - 300 гр.
- Помідори - 350 гр.
- Часник - 3-4 зуб.
- Паста томатна - 1 ст.л.
- Цукор - 2 ч.л.
- Сіль - 0,5 ч.л.
- Оцет столовий 9% - 1 ст. л.л.
Процес приготування:
1. Спаржеву квасолю помийте, зріжте хвостики з обох боків і наріжте смужками по 2-3 сантиметри.

2. Помідори помийте, наріжте на четвертинки. Часник очистіть від лушпиння. Викладіть помідори та часник у чашу блендера, подрібніть.

3. У каструлю викладіть квасолю, томатно-часникову масу, томатну пасту, сіль і цукор.

4. Варіть салат протягом півгодини на повільному вогні, потім додайте оцет і проваріть ще кілька хвилин.

5. Гарячий салат розкладіть по стерилізованих банках, герметично закрийте їх кришками. Заготівля зі спаржевої квасолі в томатному соусі готова, зберігайте її в прохолодному місці.

Смачного!
Як заморозити спаржеву квасолю на зиму
Спаржеву квасолю рекомендується збирати в той час, коли стручки ще молоді та м'які. Овоч можна замаринувати або заморозити на зиму і тоді взимку у вас завжди буде під рукою чудова добавка до пасти, рагу або ситного салату.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Квасоля стручкова - 1 кг.
Процес приготування:
1. Квасолю переберіть, залишити необхідно тільки красиві зелені стручки, без плям і пошкоджень, а також без.

2. Квасолю помийте і відкиньте на друшляк.

3. Зріжте зі стручків хвостики з обох боків.

4. Потім наріжте стручки на частини по 3-4 сантиметри.

5. У каструлі закип'ятіть воду, викладіть у неї квасолю і залиште її на 3-4 хвилини.

6. Приготуйте миску з холодною водою і льодом.

7. За допомогою сита витягніть квасолю з каструлі й відразу перекладіть її в крижану воду.

8. Залиште квасолю в холодній воді на 3-4 хвилини.

9. Потім спаржеву квасолю розкладіть на паперових рушниках. Дайте їй просохнути.

10. Розкладіть спаржу в пакети для заморозки, закрийте їх. Така порційна заготовка буде дуже зручна у використанні. З пакетів видаліть повітря і складіть їх у морозильну камеру.

Смачного!
Консервована спаржева квасоля з овочами
Крім традиційних огірків і помідорів можна запастися на зиму більш цікавими заготовками. Наприклад, спаржева квасоля з овочами. Це досить простий і доступний рецепт закуски, яка урізноманітнить ваше зимове меню.
Час готування: 90 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 5-6.
Інгредієнти:
- Квасоля спаржева - 0,5 кг.
- Помідори - 1 кг.
- Морквина - 300 гр.
- Перець болгарський - 0,5 кг.
- Часник - 3-4 зубці.
- Перець гострий - 0,5-1 шт.
- Олія рослинна - 125 мл.
- Цукор - 50-70 гр.
- Сіль - 1-1,5 ст.л.
- Оцет 9% - 25-35 мл.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти овочі помийте та очистіть.

2. Помідори очистіть від шкірки та подрібніть у блендері.

3. До томатної маси додайте рослинну олію, подрібнений часник, мелений перець, цукор і сіль. Масу доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин.

4. Моркву натріть на крупній тертці, болгарський перець наріжте соломкою, спаржеву квасолю розріжте на смужки по 2-3 сантиметри.

5. У томатний соус додайте моркву, перемішайте і варіть 10 хвилин. Потім додайте квасолю, а через 15 хвилин болгарський перець і варіть ще 5 хвилин.

6. Наприкінці варіння додайте оцет, перемішайте салат і розкладіть його по стерилізованих банках. Салат закатайте чистими кришками, остудіть його і зберігайте в прохолодному місці.

Смачного!
Спаржева квасоля на зиму з лимонною кислотою
Спаржева квасоля - дуже смачна культура, яку можна готувати, після того, як зірвали з грядки, або заготовити її на зиму. За цим рецептом у вас вийде смачна спаржева квасоля зі своїм натуральним смаком без особливих домішок.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Квасоля спаржева - 1 кг.
- Цукор - 1 ст.л.
- Сіль - 1 ст.л.
- Кислота лимонна - 0,5 ч. л.л.
- Часник - 2-3 зубці.
- Листя хрону - 1-2 шт.
- Кріп - 1-2 гілки.
Процес приготування:
1. Квасолю переберіть і помийте.

2. Зі стручків зріжте хвостики і розріжте їх на 2-3 частини.

3. Квасолю викладіть у каструлю, залийте водою і варіть 10 хвилин від закипання.

4. Банки для закаток помийте та простерилізуйте. Розкладіть по банках листя хрону, кріп і зубчики часнику.

5. Варену квасолю відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвій рідині. Потім розкладіть стручки по банках. У каструлі закип'ятіть воду, влийте її в банки та залиште на 10 хвилин.

6. Після цього воду злийте в каструлю, додайте сіль, цукор і лимонну кислоту. Маринад закип'ятіть і знову розлийте його по банках. Закатки щільно закрийте і остудіть їх при кімнатній температурі. Зберігайте мариновану спаржеву квасолю в прохолодному місці.

Смачного!
Простий і смачний рецепт заготовки зі спаржевої квасолі з баклажанами
Це дуже вдале поєднання продуктів надає салату смаку, що нагадує грибний. Зі спаржевою квасолею та баклажанами закуска виходить ситною та поживною. Нею можна смачно перекусити в перервах між прийомами їжі.
Час готування: 150 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Квасоля спаржева - 1 кг.
- Баклажани - 1 кг.
- Помідори - 2 кг.
- Цибуля ріпчаста - 400 гр.
- Часник - за смаком.
- Цукор - 2 ст.л.
- Сіль - 1,5 ст.л.
- Хмелі-сунелі - 1 ч. л.л.
- Олія рослинна - для смаження.
- Оцет 9 % - 2 ст.л.
Процес приготування:
1. Баклажани помийте та наріжте невеликими кубиками. Посоліть баклажани і залиште на півгодини, потім змийте сіль водою.

2. У сковороду влийте рослинну олію, обсмажте на ній ріпчасту цибулю до прозорості.

3. Спаржеву квасолю наріжте невеликими смужками і додайте на сковороду. Продовжуйте смажити овочі 10 хвилин.

4. Окремо обсмажте на сковороді баклажани протягом 5 хвилин. Змішайте баклажани з цибулею та спаржевою квасолею.

5. Помідори наріжте кубиками та додайте їх до решти овочів. Всипте сіль і цукор, тушкуйте салат півгодини.

6. Часник подрібніть на дрібній тертці. Додайте його в салат, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.

7. Далі влийте оцет, перемішайте і розкладіть салат по стерилізованих банках, закатайте їх. Остудіть закатки з салатом у перевернутому вигляді та зберігайте його в холодному місці.

Смачного!
Як закатати спаржеву квасолю на зиму без оцту
Закатка зі спаржевої квасолі має високу поживну цінність і багата вітамінами. Тому взимку так важливо включати в раціон різноманітні страви з вмістом цього овоча.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 2-3.
Інгредієнти:
- Квасоля спаржева - 0,5 кг.
- Сіль - 1 ч. л.л.
- Цукор - 1 ч. л.л.
- Вода - 0,5 л.
- Кислота лимонна - 1 щіпка.
- Лист лавровий - 2 шт.
- Перець чорний горошком - 2 шт.
- Часник - 2 зубці.
- Перець духмяний горошком - 4 шт.
Процес приготування:
1. Спаржеву квасолю помийте, зріжте хвостики і наріжте стручки на кілька частин.

2. У каструлю влийте воду, додайте трохи солі та закип'ятіть її. Потім опустіть у киплячу воду квасолю і варіть її 5 хвилин. Варену квасолю відкиньте на друшляк.

3. На дно стерилізованої банки покладіть лавровий лист, перець горошком і зубчики часнику. Зверху викладіть стручки квасолі.

4. Влийте в каструлю воду, додайте сіль і цукор, варіть маринад до розчинення піщинок. Потім додайте лимонну кислоту, перемішайте і залийте киплячим маринадом квасолю.

5. Банку щільно закрийте чистою кришкою, укутайте і дайте повністю охолонути. Зберігайте мариновану спаржеву квасолю в прохолодному місці.

Смачного!
Покроковий рецепт спаржевої квасолі з аспірином на зиму
Спаржева квасоля не тільки смачна, а й корисна для збереження витонченої фігури. До того ж вона завжди дає гарний урожай, який легко можна заготовити на зиму.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 80 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти:
- Квасоля стручкова - 2,5 кг.
- Вода - 2 л.
- Сіль - 0,5 ст.л.
- Аспірин - 10 шт.
Процес приготування:
1. Банки для закаток помийте і простерилізуйте.

2. Квасолю помийте, зріжте хвостики з обох боків. Стручки розріжте на 2-3 частини й опустіть їх у киплячу воду, варіть 5 хвилин.

3. Потім відкиньте квасолю на друшляк і дайте стекти рідині.

4. Розкладіть квасолю по банках.

5. У каструлю влийте воду, додайте сіль, доведіть маринад до кипіння.

6. У кожну банку покладіть по 2 таблетки аспірину і влийте гарячий маринад. Щільно закрийте банки чистими кришками, укутайте в ковдру і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Зберігайте мариновану спаржеву квасолю в прохолодному місці.

Смачного!