» » Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею


Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

Кабачки завжди відрізняються великою врожайністю. Тому перед власниками городів і дачних ділянок часто постає питання, що ж робити з цим добром. Одні відвозять соковиті овочі на ринок, де без праці продають їх. Інші - роздають родичам і друзям. А треті, які знають секрети смачних заготовок, готують лечо з кабачків на зиму. Баночки з такою консервацією відмінно зберігаються в погребі і протягом всієї зими доповнюють улюблені страви, нагадуючи про сонячне літо і ароматну осінь.

Покрокові рецепти лечо з кабачків

Важко сказати, чи існує класичний рецепт лечо з кабачків. Але те, що рецептів цієї заготовки багато, це факт. Крім кабачків, незмінними складовими страви є солодкий перець і томати (або томатна паста). Що ж стосується всіх інших добавок, то в страву можна додавати різні овочі і спеції на свій смак.

З цибулею, часником і гострим перцем

Яскрава закуска з пікантним смаком чудово поєднується з м'ясними та рибними стравами, відвареною картоплею, макаронами.

Складові:

  • 2 кг кабачків;
  • 1 кг томатів;
  • 500 г солодкого перцю;
  • 300 г ріпчастої цибулі;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 1 стручок гострого перцю;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 30 г цукру;
  • 10 г солі;
  • 4 літри води;
  • 3 бутончика сушеної гвоздики;
  • 3 лаврові листки;
  • 1 ч. Л. меленої паприки.

приготування:

  1. Гострим ножем або Овочечистка очистіть кабачки від шкірки.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Щоб зняти шкірку тонкі шаром, використовуйте гострий ніж або Овочечистка

  2. Розріжте овочі уздовж і за допомогою ложки вийміть пухку серцевину з насінням.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Якщо овочі молоді, дрібне насіння можна не видаляти

  3. Підготуйте інші овочі. Помідори опустіть на 2 хвилини в окріп і очистіть від шкірки, солодкий і гострий перець - від насіння і плодоніжок, часник і цибулю - від лушпиння.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Свіжі овочі відмінно доповнюють ніжний смак кабачків

  4. Наріжте томати, перець, цибулю і часник невеликими шматочками, потім подрібніть в кашку, використовуючи блендер або м'ясорубку.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Для подрібнення овочів підходить блендер, м'ясорубка або кухонний комбайн

  5. Банки і кришки прокип'ятіть у воді або простерилизуйте будь-яким іншим зручним для вас способом.
  6. У велику каструлю перелийте воду, додайте пару пучок солі.
  7. Кабачки наріжте кубиками зі стороною близько 2 см, порційно відваріть в киплячій воді, опускаючи шумовку з невеликою кількістю овочів в окріп на 2 хвилини.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Бланшируйте кабачки в киплячій воді не більше 2 хвилин

  8. Розкладіть кабачки в підготовлену раніше скляну тару і накрийте кришками.
  9. Овочеве пюре перелийте в каструлю, всипте сіль і цукор, паприку, лавровий лист і гвоздику.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    В овочеву заливку для лечо можна додати будь-які спеції на свій смак

  10. Отриману суміш доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть протягом 5 хвилин.
  11. Розлийте киплячу заливку в банки з кабачками так, щоб рідина покривала овочі, а баночки були заповнені до плічок.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Овочева заливка повинна повністю покривати кабачки в банку

  12. Накрийте заготовки кришками і помістіть їх в заздалегідь вистеленную шматком бавовняної тканини каструлю.
  13. Налийте в каструлю гарячу воду (не вище рівня плічок банок) і кип'ятіть банки на маленькому вогні протягом 15 хвилин.
  14. Через чверть години банки витягніть, закатати і остудити, перевернувши вниз кришками.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Чи не перевертайте банки в початкове положення раніше. ніж вони охолонуть

  15. Готову закуску зберігайте при температурі від 2 до 12 градусів. Для того щоб підвищити можливу температуру і терміни зберігання заготовки, в готову овочеву заливку для кабачків рекомендується додати 9% -й столовий оцет. В даному випадку кислота береться з витрати 1 ч. Л. оцту на банку обсягом 500 мл.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Лечо з кабачків з гострим перцем можна зберігати в холодильнику, коморі або погребі

Відео: лечо з кабачків

З печерицями

Рецепт, яким я хочу поділитися нижче, розповіла моя сусідка. Повертаючись з дачі, вона завжди привозить з собою кілька десятків баночок з різноманітною консервацією, зробленої протягом вихідних днів. Мою увагу привернули заготовки, де крім апетитних овочів чітко проглядалися скибочки улюблених печериць. Виявляється, з ароматними грибочками можна приготувати навіть лечо з кабачків.

Складові:

  • 1 кабачок;
  • 2 моркви;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 3-4 солодких перцю;
  • 350 г печериць;
  • 8-10 зубчиків часнику;
  • 1 корінь селери;
  • 4 ст. л. томатної пасти;
  • 1/2 ч. Л. меленої паприки;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • чорний мелений перець і сіль - за смаком.

приготування:

  1. Очищений від лушпиння цибулю наріжте пір'ям або півкільцями.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Ріпчасту цибулю можна нарізати пір'ям, півкільцями або кубиками

  2. Печериці наріжте тонкими скибочками.
  3. Викладіть гриби в сковороду з розпеченим соняшниковою олією і обсмажують, поки не випарується рідина.
  4. Додайте до печериць ріпчасту цибулю, перемішайте і готуйте до м'якості овоча.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Гриби і цибулю слід обсмажувати до м'якості і легкого золотистого кольору

  5. Солодкий перець і корінь селери наріжте квадратиками, моркву - кружальцями або половинками гуртків.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Якщо використовувати перці різних кольорів, лечо вийде яскравіше

  6. Зубчики часнику дрібно порубати ножем.
  7. Кабачки наріжте невеликими кубиками.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Шкірку і великі насіння великих плодів слід видалити

  8. Селера залийте невеликою кількістю води і варіть протягом 2 хвилин.
  9. Викладіть до селері гриби з цибулею, морква, перець і кабачки, додайте розведену водою томатну пасту, мелену паприку, чорний мелений перець і сіль за смаком.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Томатну пасту для лечо розводять з водою в співвідношенні 1: 1

  10. Перемішайте інгредієнти, дайте масі закипіти і варіть на маленькому вогні протягом 10 хвилин.

    Щоб овочі не підгоріли, періодично помішуйте овочеву масу

  11. Гарячу страву розкладіть в простерилізовані баночки, закрийте кришками і помістіть у велику каструлю.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Наповнюйте баночки овочевою сумішшю не до самого верху, а тільки по плечики

  12. Наповніть каструлю з заготовками гарячою водою, щоб банки з лечо були покриті рідиною на три чверті.
  13. Коли вода закипить, стерилізують закуску чверть години.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Кип'ятіть баночки з заготівлею на маленькому вогні 15 хвилин

  14. Засукайте банки, переверніть і остудіть.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Лечо з кабачків з печерицями можна подавати як доповнення до других страв або як самостійної закуски

З стручкової квасолею

Серед безлічі варіантів лечо з кабачків на зиму, рецепт зі стручкової квасолею є моїм улюбленим. Ідея приготування такої страви з'явилася спонтанно, коли в процесі заготовки лечо, на очі потрапила миска зібраної вранці квасолі в стручках. Я вирішила спробувати об'єднати два овоча в одній страві. Результат перевершив всі мої очікування, тому щороку я обов'язково запасаюся десятком баночок з цієї смакотою.

Складові:

  • 2,5 кг кабачків;
  • 10 солодких перців;
  • 500 г стручкової квасолі;
  • 0,5 л томатного соусу;
  • 125 мл 9% -го оцту;
  • 1 ст. цукру;
  • 3 ст. л. солі;
  • 1 ст. соняшникової олії;
  • 1/2 ч. Л. меленого чилі.

приготування:

  1. Кабачки без шкірки і насіння наріжте кубиками зі стороною близько 2 см і перекладіть у великій таз для варіння.
  2. Додайте до овочів сіль і цукровий пісок, перемішайте все, залиште на півгодини.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Перемішані з цукром і сіллю кабачки виділять сік, який послужить основою для заливки лечо

  3. Солодкий перець очистіть від плодоніжок і насіння, наріжте невеликими квадратами.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Для приготування лечо підійдуть солодкі перці будь-яких розмірів і кольорів

  4. Квасоля промийте, обріжте жорсткі кінці стручків, наріжте шматочками завдовжки 2-3 см.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Стручки квасолі не повинні бути перезрілими і сухими

  5. Всипте в таз з кабачками червоний гострий перець.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Гострий перець додасть лечо пікантну нотку

  6. Влийте томатний соус.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Томатний соус можна замінити пюре зі свіжих помідорів

  7. Наступний крок - соняшникова олія.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Для заготовок на зиму найчастіше використовують рафіновану соняшникову олію

  8. Пересипьте в лечо солодкий перець і стручкову квасолю.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Варіть лечо в великому тазу, щоб не виникало проблем з перемішування страви в процесі варіння

  9. Періодично помішуючи, варіть закуску 30-40 хвилин.
  10. Влийте в таз з овочевою масою оцет, доведіть заготовку до кипіння і приберіть з вогню.
  11. Розкладіть лечо в простерилізовані баночки 0,5-1 л, закатати і переверніть.
  12. Залиште баночки до повного охолодження, потім проведіть для зберігання в комору.Готуємо лечо з кабачків на зиму: пікантне, з грибами або стручкової квасолею

    Лечо з кабачків з квасолею можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді

Відео: салат з кабачків з квасолею на зиму

А вам подобається лечо з кабачків на зиму? Як ви готуєте це блюдо? Обов'язково поділіться своїми рецептами в коментарях нижче. Смачного!

Радимо прочитати

Мариновані кабачки як грузді на зиму - рецепт сирих кабачків з покроковими фото
Такі кабачки я хотіла приготувати вже давно, так як одного разу пробувала їх в гостях, а от самій зробити руки не доходили. А в цьому році у нас вродило так багато кабачків, що просто гріх не
Кабачки в томатному соусі на зиму - рецепт кабачків в томатній заливці з покроковими фото
я недавно Готувала ось такі кружечки огірків в томатній заливці на зиму і подумалося мені, що якщо замість огірків взяти кабачки, то теж вийде дуже смачно. Будуть кубики кабачків в томатному соусі.
Швидкі кабачки по-корейськи на зиму
Кабачків зазвичай виростає стільки, що не знаєш, куди їх прилаштувати. І якщо огірки, наприклад, шкода пускати на нові експерименти і рецепти, то з кабачками проблем немає, їх море. От і вирішила я в

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки