» » Фунчоза з куркою та овочами

Фунчоза з куркою та овочами


Фунчоза з куркою та овочами

Фунчоза з куркою та овочами - це смачний салат зі скляної рисової локшини, традиційна страва азіатської кухні.  Скляна локшина дуже добре вбирає в себе різні запахи, а тому салати з нею виходять особливо ароматними та соковитими. Така страва урізноманітнює звичне меню і приємно здивує гостей!

Фунчоза з куркою та овочами з соєвим соусом на сковороді 

Фунчоза з куркою та овочами - дуже популярна страва в азіатських країнах. Її можна подавати як гаряче або ж як салат. Локшина фунчоза відмінно вбирає в себе аромат спецій, що надає страві особливої насиченості. Найкраще локшина поєднується з овочами та м'ясом. Така страва точно сподобається всім!

Фунчоза з куркою та овочами

Інгредієнти

  • Фунчоза 100 гр.
  • Куряча грудка 250 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Часник 1 часточка
  • Соус соєвий 4 ст.л.
  • Спеції для курки за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія рослинна за смаком
На порцію Калорії: 115 ккал Білки: 6.6 г Жири: 1.7 г Вуглеводи: 19.8 г

Приготування

  1. Як приготувати фунчозу з куркою, овочами та соєвим соусом на сковороді? Закип'ятимо воду і заллємо окропом локшину. Залишаємо її, щоб вона розм'якла на 3-5 хв. Зливаємо воду через друшляк
    Як приготувати фунчозу з куркою, овочами та соєвим соусом на сковороді? Закип'ятимо воду і заллємо окропом локшину. Залишаємо її, щоб вона розм'якла на 3-5 хв. Зливаємо воду через друшляк.
  2. Цибулю почистимо та нарізаємо її півкільцями. На сковорідці на олії обсмажимо цибулину з усіх боків, до м'якого стану. Вогонь краще вибрати середній
    Цибулю почистимо і наріжемо її півкільцями. На сковорідці на рослинній олії обсмажимо цибулину з усіх боків, до м'якого стану. Вогонь краще вибрати середній.
  3. Морквину очищаємо, промиваємо і натираємо (добре для цієї страви мати спеціальну корейську тертку, але можна скористатися звичайною, тільки побільше)
    Морквину очищаємо, промиваємо і натираємо (добре для цієї страви мати спеціальну корейську тертку, але можна скористатися звичайною, тільки крупнішою).
  4. Промиваємо курку. Даємо їй обсохнути. Нарізаємо на невеликі тонкі смужки
    Промиваємо курку. Даємо їй обсохнути. Нарізаємо на невеликі тонкі смужки.
  5. Додаємо шматочки до овочевої засмажки. Вливаємо трохи соєвого соусу, потім солимо та приправляємо за смаком
    Додаємо шматочки до овочевої засмажки. Вливаємо трохи соєвого соусу, потім солимо та приправляємо за смаком.
  6. Часточку часнику очищаємо від лушпиння і дрібно кришимо ножем
    Часточку часнику очищаємо від лушпиння та дрібно кришимо ножем.
  7. Висипаємо його у страву і готуємо, поки всі інгредієнти не просмажаться повністю
    Висипаємо його у страву і готуємо, поки всі інгредієнти не просмажаться повністю.
  8. Наприкінці додаємо в страву локшину, перемішуємо
    Наприкінці додаємо в страву локшину, перемішуємо.
  9. Смажимо ще кілька хвилин (небагато, 2-3). Фунчоза з куркою та овочами з соєвим соусом на сковороді готова!
    Смажимо ще кілька хвилин (небагато, 2-3). Фунчоза з куркою та овочами з соєвим соусом на сковороді готова!

Смачного!

Класична фунчоза з куркою та овочами на сковороді 

Фунчоза з соєвим соусом на пательні - це соковита й ароматна азіатська страва. Фунчоза - скляна локшина з нейтральним смаком. Вона добре підходить для салатів, тому що вбирає в себе аромат спецій і овочів. Цю страву дуже просто приготувати. І виходить вона неймовірно яскравою та поживною!

Порції: 2

Час готування: година

Інгредієнти:

  • Фунчоза - 200 гр.
  • Курка - 180 гр.
  • Огірок - 1 шт.
  • Перець - 1 шт.
  • Цибуля - 0,5 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Корінь імбиру - 1 см.
  • Соєвий соус - 2 ст.л.
  • Білий кунжут - 1,5 ч.л.
  • Каррі - 0,5 ч.л.
  • Зелень - 0,5 ч.л.
  • Сіль, перець - за смаком
  • Цукор - дрібка

Процес приготування:

Крок 1. Курку промиваємо і позбавляємося від білої плівочки. Нарізаємо м'ясо однаковими шматочками на невеликі смужки.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 2. Розігріємо сковороду, змащуємо її олією. Викладаємо шматочки курки та приправляємо спеціями: додаємо каррі, перець і солимо.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 3. Цибулю та моркву очищаємо від шкірки та миємо овочі. Нарізаємо цибулину півкільцями, а морквину натремо на тертці.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 4. Перець промиваємо, вичищаємо нутрощі від зерен і нарізаємо його тонкими смужками.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 5. Усі овочі викладаємо на сковороду. Пасеруємо на рослинній олії. Але недовго, не потрібно просмажувати овочі, а тільки злегка обсмажити 3-5 хв. Даємо охолонути зажарці.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 6. У каструлі кип'ятимо воду. Коли вона закипить, солимо воду і варимо локшину 2 хв. Зливаємо воду через друшляк і охолоджуємо холодною водою.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 7. Перекладаємо все в глибоку миску і перемішуємо.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 8. Миємо огірок і ріжемо його на невеликі шматочки.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 9. Додаємо його в миску та перемішуємо.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 10. Вливаємо у страву соєвий соус і натираємо корінь імбиру. Зелень промиваємо та подрібнюємо. Додаємо у фунчозу. Приправляємо дрібкою цукру та кунжутом. Ставимо страву в холод на півгодини.

Фунчоза з куркою та овочами

Смачного!

Курка теріякі з овочами та фунчозою

Курка теріякі з овочами та фунчозою - дуже простий рецепт азіатської кухні. Це дуже смачна, соковита страва, а соус теріякі має особливий ніжний аромат. Його можна купити або ж приготувати самим. Вийде шалено апетитно!

Порції: 4

Час готування: 1 година 10 хв.

Інгредієнти:

  • М'ясо курки - 500 гр.
  • Соус теріякі - 70 мл.
  • Фунчоза - 200 гр.
  • Перець, сіль - за смаком
  • Кунжут - 10 гр.
  • Рослинна олія - 40 мл.
  • Зелена цибуля - 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче м'ясо промиваємо та нарізаємо шматочками. Заливаємо їх соусом теріякі і масажуємо шматочки, щоб вони просочилися соусом.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 2. Обсмажуємо курячі шматочки на рослинній олії.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 3. Фунчозу варимо в підсоленій воді, як зазначено на упаковці. Намагайтеся не перетримати, інакше локшина розвариться. Зливаємо рідину.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 4. Додаємо локшину до курки, перемішуємо. Прожарюємо кілька хвилин, потім вимикаємо вогонь і залишаємо на 5 хв., щоб фунчоза просочилася соусом.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 5. Викладаємо все в миску. Цибулю промиваємо та нарізаємо кільцями. Засипаємо його в миску, додаємо кунжут, перець і солимо всю страву за смаком. Розмішуємо.

Фунчоза з куркою та овочами

Смачного!

Простий і смачний рецепт фунчози з куркою та овочами по-корейськи 

Фунчоза з куркою та овочами по-корейськи - це неймовірний делікатесний салат за традиційним корейським рецептом. Він точно здивує ваших рідних і гостей. Соковитий, поживний, з пряним ароматом - справжнє кулінарне вишукування для святкового столу!

Порції: 2

Час готування: 40 хв.

Інгредієнти:

  • Фунчоза - 150 гр.
  • Філе курки - 200 гр.
  • Перець - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля фіолетова - 1 шт.
  • Огірок (невеликий) - 1 шт.
  • Соєвий соус - 4 ст.л.
  • Сіль, перець - за смаком
  • Рослинна олія

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину позбавляємо лушпиння, нарізаємо її невеликими півкільцями та пасеруємо на рослинній олії.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 2. Куряче філе миємо і нарізаємо на шматочки смужками. Додаємо їх до цибулі та смажимо.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 3. Тепер додамо соєвий соус, добре перемішаємо продукти та тримаємо на помірному вогні ще 5 хв.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 4. Для приготування локшини фунчози закип'ятимо воду. Заллємо її окропом і настоюємо 5 хв. Тепер зливаємо воду, охолоджуємо локшину під холодною водою.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 5. Перекладаємо всі продукти в миску. Перемішуємо.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 6. Миємо та ріжемо шматочками огірки.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 7. Натираємо моркву на крупну тертку, ріжемо перець тонкими смужками, і обсмажуємо овочі на сковороді.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 8. Додаємо морквину та перець у салат.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 9. Солимо нашу страву та приправляємо перцем. Розмішуємо готовий салат.

Фунчоза з куркою та овочами

Смачного!

Фунчоза з куркою, овочами та кунжутом

Фунчоза з куркою, овочами та кунжутом - це соковита, насичена ароматами страва, яка дуже популярна серед любителів азіатської кухні. Фунчоза, або як її ще називають, скляна локшина, надає страві особливого об'єму та апетитного вигляду. Така страва стане чудовим доповненням святкового столу!

Порції: 3

Час готування: 45 хв.

Інгредієнти:

  • Фунчоза - 200 гр.
  • Куряче філе - 200 гр.
  • Перець - 1 шт.
  • Цибуля (фіолетова) - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Соєвий соус - 4 ст.л.
  • Кунжут - 1 ст.л.
  • Огірок - 0,5 шт.
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Рослинна олія - для смаження

Процес приготування:

Крок 1. Локшину фунчозу готуємо згідно з рецептом на упаковці. Кип'ятимо воду і заливаємо локшину, залишаємо її розм'якнути на 5 хв. (не перетримайте!), тепер зіллємо воду через друшляк і обдамо локшину холодною водою.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 2. Філе курки промиваємо і нарізаємо його невеликими тонкими смужками. Обсмажуємо їх з обох боків у соєвому соусі на розігрітій сковорідці, змащеній рослинною олією.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 3. Чистимо цибулину та моркву. Цибулю нарізаємо півкільцями, а ось для морквини краще скористатися спеціальною насадкою, але, якщо її немає під рукою, натріть на крупній тертці.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 4. Пасеруємо овочі до м'якості.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 5. Перець миємо та очищаємо від насіння. Нарізаємо його тонкою соломкою і також обсмажуємо.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 6. Часник пропускаємо через прес.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 7. Змішуємо на пательні курячі шматочки, всі овочі, часник і тримаємо на вогні 2-3 хв.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 8. Огірок миємо та нарізаємо тонкою соломкою.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 9. Додаємо огірок і локшину в нашу страву. Солимо і приправляємо перцем.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 10. Перекладаємо все в тарілку для подачі. Промиваємо та подрібнюємо зелену цибулю. Посипаємо ним, а також кунжутом страву. Перемішуємо.

Фунчоза з куркою та овочами

Смачного!

 Смачний салат фунчоза з копченою куркою та овочами 

Фунчоза з копченою куркою та овочами - це різновид класичного корейського салату. Ця страва давно завоювала популярність далеко за межами Азії. Воно має насичений, соковитий смак, від якого просто неможливо відірватися. Така страва гідна королівського столу!

Порції: 3

Час готування: 35 хв.

Інгредієнти:

  • Курка (копчена) - 250 гр.
  • Локшина фунчоза - 200 гр.
  • Перець - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль, перець - за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Процес приготування:

Крок 1. Копчену курочку нарізаємо на маленькі шматочки.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 2. Цибулину чистимо від лушпиння. Тепер очищаємо морквину. Змішуємо їх і обсмажуємо до м'якого стану на рослинній олії.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 3. Перець розрізаємо на половинки, вишкрібаємо зсередини все насіння. Нарізаємо його тонкими смужками і смажимо кілька хвилин на сковороді.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 4. Часник пропустимо через прес. Змішаємо її з перцем і ще посмажимо овочі 2-3 хв.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 5. Локшину заллємо окропом і залишимо на 5-7 хв, щоб вона розм'якла. Після цього зіллємо воду. І промиємо локшину холодною водою.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 6. Змішуємо всі готові інгредієнти для нашого салату: цибулю і моркву, часник з перцем, локшину і шматочки копченої курки.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 7. Солимо та приправляємо перцем готову страву.

Фунчоза з куркою та овочами

Порада: Для краси можна посипати салат зеленню та кунжутним насінням.

Смачного!

Як приготувати фунчозу з куркою та овочами в мультиварці

Рецепт фунчози з куркою та овочами в мультиварці - це смачний і поживний салат азіатської кухні. Для її приготування дуже зручно використовувати сучасну кухонну техніку. Так страва готується набагато швидше, і вона зберігає всі корисні властивості. Це простий і апетитний рецепт, з яким впорається кожен!

Порції: 2

Час готування: 35 хв.

Інгредієнти:

  • Свіжі огірки - 2 шт.
  • Курка - 200 гр.
  • Фунчоза - 200 гр.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Соєвий соус - 4 ст.л.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль, перець - за смаком
  • Коріандр - за смаком
  • Рослинна олія - для смаження

Процес приготування:

Крок 1. Свіжі огірки миємо і розрізаємо їх на половинки, а потім ріжемо тонкою соломкою. Засипаємо огірки сіллю, щоб вони пустили сік. Залишаємо на 30 хв.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 2. М'ясо курки промиваємо водою і розрізаємо на шматочки смужками невеликої товщини. Вливаємо в тарілку соєвий соус і викачуємо в ньому шматочки, щоб вони злегка просочилися.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 3. Вмикаємо мультиварку, змащуємо чашу рослинною олією і викладаємо курячі шматочки разом із соусом. Встановлюємо ріжемо «смаження», вибираємо час 20 хв. Закриваємо кришку мультиварки.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 4. Приступаємо до овочів. Добре їх промиваємо. Нарізаємо цибулину півкільцями. Моркву натираємо за допомогою терки побільше. Перець очищаємо від насіння, ріжемо його тонкими смужками.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 5. Засипаємо овочі в чашу до курки. Перемішуємо та обсмажуємо 10 хв.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 6. Перед самим приготуванням, за 2-3 хв. засипаємо пропущений через прес часник.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 7. Для локшини закип'ятимо воду та заллємо її окропом на 5 хв. Потім зливаємо воду. Промиваємо локшину під холодною водою.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 8. Наша курка й овочі готові. Перекладаємо все в тарілку. Додаємо локшину, огірки та спеції, солимо страву.

Фунчоза з куркою та овочами

Смачного!

Покроковий рецепт приготування фунчози з куркою, овочами та квасолею 

Фунчоза з куркою, овочами та квасолею - це апетитний салат за рецептом традиційної корейської кухні. Фунчозу також називають скляною локшиною за її зовнішній вигляд і особливі властивості. Вона відмінно вбирає в себе соки інших продуктів і аромат спецій. Із цим соковитим, смачним салатом ваше меню заграє новими барвами.

Порції: 3

Час готування:40 хв.

Інгредієнти:

  • Курка - 250 гр.
  • Локшина фунчоза - 200 гр.
  • Стручкова квасоля - 200 гр.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Рисовий оцет - 50 мл.
  • Соєвий соус - 50 мл.
  • Сіль, перець - за смаком
  • Часник - 1 зубчик

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо стручкову квасолю, нарізаємо її приблизно однакового розміру і відправляємо на вогонь варитися до готовності (15-20 хв).)

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 2. Курку промиваємо, обсушуємо її паперовими рушниками і розрізаємо на невеликі шматочки. Відправляємо смажитися їх на досить сильному вогні. Приправляємо спеціями та солимо.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 3. Тепер очистимо цибулю і наріжемо її півкільцями. Висипаємо її до курки і смажимо.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 4. Чистимо і натираємо великою теркою моркву. Перець, очищаємо від насіння, ріжемо тонкими смужками. Відправляємо все на сковороду.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 5. Пропускаємо через прес часник.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 6. Часник і варену стручкову квасолю додаємо на сковороду, обсмажуємо. Усі овочі мають бути м'якими.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 7. Локшину фунчозу заллємо на 5-7 хв. кип'яченою водою. Зіллємо воду через друшляк, а локшину промиємо холодною. Фунчоза готова.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 8. Перекладаємо фунчозу в глибоку миску, змішуємо її з куркою та овочами.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 9. Заливаємо салат соєвим соусом і рисовим оцтом. Пробуємо і досолюємо за смаком. Даємо готовій страві настоятися в холодильнику 1 годину.

Фунчоза з куркою та овочами

Смачного!

Дуже смачна фунчоза з куркою, овочами та грибами

Фунчоза з куркою, овочами та грибами - чудовий сезонний різновид традиційного азіатського салату. Зі свіжими грибочками ця страва заграє новими барвами. На смак - просто дивовижно! Соковита, поживна - так і хочеться з'їсти!

Порції: 2

Час готування: 40 хв.

Інгредієнти:

  • Фунчоза - 150 гр.
  • Куряче філе - 150 гр.
  • Гриби - 150 гр.
  • Цибуля -1 шт.
  • Морква - 1шт.
  • Перець - 1 шт.
  • Сіль, перець мелений - за смаком
  • Олія рослинна - для смаження
  • Соєвий соус - 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед приготуванням усі продукти добре промиваємо.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 2. Цибулю та моркву очищаємо. Нарізаємо цибулину півкільцями, а моркву натираємо на тертці побільше.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 3. Перець розрізаємо на дві половинки і вишкрібаємо зсередини все насіння. Нарізаємо перець смужками невеликої товщини.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 4. Курку також потрібно порізати на маленькі квадратики.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 5. Розігріваємо сковороду. Змащуємо її олією і смажимо цибулю, поки вона не стане прозорою.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 6. Гриби наріжте довільно на невеликі частини.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 7. Тепер додаємо курячі шматочки і продовжуємо смажити.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 8. Засипаємо болгарський перець, а через 5 хв. додаємо гриби. Солимо та приправляємо. Смажимо все, ще 10 хв.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 9. Локшину фунчозу заливаємо крутим окропом, залишаємо настоятися на 7 хв. Зливаємо воду і промиваємо локшину холодною водою.

Фунчоза з куркою та овочами

Крок 10. Додаємо локшину в готову зажарку. Перекладаємо все на тарілку і заправляємо соєвим соусом. Настоюємо салат у холодному місці близько години.

Фунчоза з куркою та овочами

Смачного!

Радимо прочитати

Нут з куркою і овочами
Чи намагаєтеся урізноманітнити своє щоденне меню новими рецептами? Тоді вам слід звернути увагу на нут - смачні боби, з яких виходять чудові другі страви. Вегетаріанці вже давно
Салат з китайською капустою, куркою та ананасом «Вітерець»
Рецепт салату «Вітерець» з китайською капустою, куркою та ананасом — це, на мій погляд, вдалий баланс смаків і красивий зовнішній вигляд. «Вітерець» — дуже легкий салатик, не дивлячись на майонезну

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки