Листковий салат з копченою куркою і ананасами
Легкий і смачний салат з куркою і ананасами - один з найбільш частих гостей на святковому столі. Гармонійне поєднання ніжного курячого м'яса з соковитою м'якоттю ананаса - ось головний секрет його успіху. І варіацій його приготування чимало: в залежності від ваших уподобань можна взяти за основу відварене куряче філе або копчену курячу грудку (можна вибрати і стегенце, що зробить салат трохи більше калорійним), додати до складу яйце, кукурудзу або волоські горіхи. Мабуть єдине, що залишається більш-менш незмінним - це викладання салату шарами, без змішування. Але навіть і листковий курячий салат з ананасами можна злегка різноманітити, якщо віддати перевагу порціонної подачі в стаканчиках.
Інгредієнти (на чотири порції салату)
- 1 невелика банка консервованих ананасів (шматочками)
- 1 копчений стегенце (або копчена куряча грудка)
- 130 г твердого сиру
- 200-250 г майонезу для заправки
- 1 зубчик часнику
- будь-яка зелень за смаком для прикраси
Як приготувати салат з копченою куркою, ананасами і сиром
1. З копченого курячого стегенця (або з грудки) зніміть шкіру, зріжте з кісток м'ясо пластинками, поріжте кубиками.
2. З ананасів злийте сік, відкинувши їх на друшляк. Якщо шматочки занадто великі, розріжте їх навпіл.
3. Подрібніть за допомогою терки з середніми отворами твердий сир.
4. Майонез перекладіть в салатник або соусник, додайте до нього пропущений через прес часник, і добре перемішайте соус.
5. Викладіть інгредієнти в порційні стаканчики або креманки в наступному порядку, не забуваючи промащувати кожен шар салату соусом:
- першим шаром укладіть шматочки ананаса;
- потім копчена курка;
- знову шматочки ананаса;
6. Посипте салат тертим сиром, прикрасьте «змійкою» з майонезного соусу і листочками зелені.
Подавайте листковий курячий салат з ананасами до святкового столу в якості незвичайної легкої закуски: оригінальне поєднання соковитих фруктів, копченого м'яса та пікантного сиру здивує навіть тих, хто віддає перевагу більш традиційні салати.