Салат з курячою грудкою, ананасами і виноградом
Курка, без перебільшення, один з найпопулярніших інгредієнтів для повсякденних і святкових салатів. З чим її тільки не комбінують: зі свіжими, маринованими, вареними і пасеровані овочі, з яйцями і сиром, фруктами і пікантними сухариками. Якщо ви любите салати з екзотичної ноткою, пропонуємо вам приготувати смачний салат з курячого філе, ананасів, кукурудзи і винограду. Завдяки тому, що в ньому використовується відварна куряча грудка, він виходить більш легким, ніж салат з копченою куркою і ананасами.
Інгредієнти (на 3 порції)
- ½ курячої грудки
- 100 г зеленого винограду без кісточок
- 5 кілець консервованого ананаса
- ½ банки консервованої кукурудзи
- сіль за смаком
- зерна граната і кілька гілочок свіжої зелені (петрушки або базиліка) для прикраси
для заправки (на 1 порцію):
- 2 ст. ложки майонезу
- 1 ст. ложка ананасового сиропу
Рецепт курячого салату з ананасами і виноградом
Відваріть курячу грудку до готовності, не переварюючи (щоб м'ясо було м'яким, і при цьому не расслаивалось, готуйте його не більше 50 хвилин після закипання). Охолодіть і наріжте невеликими шматочками.
Злийте з ананасів рідина, дістаньте потрібну кількість кілець, і викладіть їх на друшляк. Коли сироп стече, наріжте ананаси кубиками. Виноград вимийте, обер ягоди з гілки і розріжте кожну навпіл.
Складіть всі інгредієнти в миску, додайте злиту кукурудзу. Виделкою акуратно перемішайте салат з курятиною.
Приготуйте заправку для салату, змішавши в салатник майонез і ананасовий сироп.
Заправте курячий салат соусом, підсолити за смаком, перемішайте і розкладіть по порційних салатницю.
Додайте яскраву нотку, зробивши по периметру бортик з гранатових зерен. За бажанням, можна прикрасити поверхню салату, виклавши квітка з половинок винограду, гранатового зернятка і зелені.