» » Салат «Шапка Мономаха»

Салат «Шапка Мономаха»


Салат «Шапка Мономаха» дуже гарний, тому що прикрашається зернами граната і укладається у вигляді шапки. Крім того, цей салат ще й смачний! Хочете здивувати гостей — приготуйте «Шапку Мономаха». Салат «Шапка Мономаха»

Для приготування салату «Шапка Мономаха» нам знадобляться

  • Горіх волоський — 1 стакан
  • Яйце — 2 шт.
  • Гранат — 2 шт. (великі)
  • Буряк — 1 шт. (велика)
  • Морква — 2−3 шт.
  • Сир — 150 г
  • Майонез

Як приготувати салат «Шапка Мономаха»

  1. Для початку невелика підготовка компонентів салату, які ми згодом будемо укладати шарами. Буряк і моркву відварити, натерти на тертці. Горіхи подрібнити. Яйця відварити і потерти на тертці. Сир потерти на тертці. Візьміть для приготування велику плоску тарілку, щоб шапка як би височіла на ній. Отже, далі послідовність шарів.
  2. 1 шар: Буряк. Не забудьте віджати зайвий сік, якщо після варіння буряк вийшла занадто водянистою.
  3. 2 шар: Горіх, зверху викладається шар граната і все промащується майонезом.
  4. 3 шар: Моркву, зверху викладається шар граната і все промащується майонезом.
  5. 4 шар: Яйця.
  6. 5 шар: Сир, зверху викладається шар граната і все промащується майонезом.
  7. По колу тарілки обідком викласти зерна граната. Прикрасити за власним бажанням. Можна горіхами, виноградом, всім, що буде нагадувати дорогоцінні камені.

І ось наш салат «Шапка Мономаха» готовий!

Салат «Шапка Мономаха» — прикраса

Салат виглядає дуже святково, тому ідеально підходить для Нового року.

А якщо хочете здивувати гостей ще чимось смачненьким, приготуйте салат «Барський» з куркою і ананасами.

Приємного апетиту!

Радимо прочитати

Домашня піца
Напевно багато хто з вас пробували піцу в піцерії або ресторані, замовляли додому або на роботу. І завжди виникає думка, а чи можна повторити таку піцу у себе вдома. Щоб тісто було смачне і начинка.
Морквяний пиріг
Спочатку може здатися незвичайним, що з моркви можна зробити пиріг, але не варто дивуватися. Виходить прекрасний морквяний пиріг, який можна назвати навіть тортом. Морква, яйця і зовсім трохи борошна
Імбирне печиво з глазур'ю
Традиція пекти імбирне печиво напередодні Нового року та Різдва прийшла до нас з Європи. Ароматна випічка, прикрашена візерунками різнобарвною глазурі, налаштовує на святковий лад, приносить
Брауні з волоськими горіхами
Рецепт брауні я підглянув в одному з випусків журналу «Хліб•Сіль», але змінив його, використавши замість чорносливу з оригінального рецепту, волоські горіхи. Ця заміна виявилася дуже вдалою! Що

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки