» » Салат з мідіями

Салат з мідіями


Рецепти салатів з морепродуктами (мідії, кальмари, креветки, восьминогами) користуються особливою популярністю, тому що в більшості своїй вони без майонезу, а доступність багатьох компонентів таких салатів робить їх відмінною альтернативою м'ясних салатів. Пропоную приготувати салат з мідіями, листям салату і кедровими горішками. Приступимо!

Рецепт салату з мідіями

Щоб приготувати салат з мідіями, ми візьмемо:

  • Салат свіжий — 100 г (зелений листям, можна використовувати рукколу, «Айсберг», «Романо» та ін)
  • Помідори чері — 4−5 шт. на кожну порцію
  • Мідії — 100 г (готові в маслі, без приправ)
  • Кедрові горішки — 2 ст. ложки
  • Масло оливкове — 4 ст. ложки
  • Сік ½ лимона
  • Соус «Бальзамік» для прикраси

Як приготувати салат з мідій

  1. Попередньо вимиємо листя салату і помідори черрі, обсушим їх за допомогою паперових рушників. Кедрові горішки обсмажимо 4−5 хвилин на середньому вогні періодично помішуючи.
  2. Салат порційний, тому будемо укладати інгредієнти на кожну тарілку індивідуально. Спочатку порвемо смужками листя салату. На нього розкладаємо порізані навпіл або кружальцями помідори черрі. Зверху викладаємо мідії — можна на кожну помідорки, а можна в хаотичному порядку.
  3. Готуємо соус: видавимо сік половини лимона і змішаємо з оливковою олією. Ретельно перемішати і заправити наш салатик з мідіями.
  4. Зверху посипаємо кедровими горішками і вже перед безпосередньою подачею покриваємо салат візерунками з «Бальзаміку», щоб надати завершеність зовнішнього вигляду.

І ось наш салат з мідіями, помідорками черрі і кедровими горішками готовий!

Салат з мідіями

Приємного апетиту!

Готуйте креативно, подавайте позитивно!

Радимо прочитати

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки