Салат з мідіями
Рецепти салатів з морепродуктами (мідії, кальмари, креветки, восьминогами) користуються особливою популярністю, тому що в більшості своїй вони без майонезу, а доступність багатьох компонентів таких салатів робить їх відмінною альтернативою м'ясних салатів. Пропоную приготувати салат з мідіями, листям салату і кедровими горішками. Приступимо!
Щоб приготувати салат з мідіями, ми візьмемо:
- Салат свіжий — 100 г (зелений листям, можна використовувати рукколу, «Айсберг», «Романо» та ін)
- Помідори чері — 4−5 шт. на кожну порцію
- Мідії — 100 г (готові в маслі, без приправ)
- Кедрові горішки — 2 ст. ложки
- Масло оливкове — 4 ст. ложки
- Сік ½ лимона
- Соус «Бальзамік» для прикраси
Як приготувати салат з мідій
- Попередньо вимиємо листя салату і помідори черрі, обсушим їх за допомогою паперових рушників. Кедрові горішки обсмажимо 4−5 хвилин на середньому вогні періодично помішуючи.
- Салат порційний, тому будемо укладати інгредієнти на кожну тарілку індивідуально. Спочатку порвемо смужками листя салату. На нього розкладаємо порізані навпіл або кружальцями помідори черрі. Зверху викладаємо мідії — можна на кожну помідорки, а можна в хаотичному порядку.
- Готуємо соус: видавимо сік половини лимона і змішаємо з оливковою олією. Ретельно перемішати і заправити наш салатик з мідіями.
- Зверху посипаємо кедровими горішками і вже перед безпосередньою подачею покриваємо салат візерунками з «Бальзаміку», щоб надати завершеність зовнішнього вигляду.
І ось наш салат з мідіями, помідорками черрі і кедровими горішками готовий!
Приємного апетиту!
Готуйте креативно, подавайте позитивно!