Салат з язиком
Яловичий язик вважається делікатесом. Їсти його можна просто у вигляді закуски, відварену і порізаний шматочками, а можна приготувати салат з мови. У цьому рецепті я і розповім, як це зробити. Нічого складного, а виходить смачно, соковито і красиво. Приступимо!
Для приготування салату з мовою, ми візьмемо:
- Язик яловичий — 300 г (вже відварену, обчищену і готовий до нарізці)
- Листя салату або салат-мікс — 200 г (у складі можуть бути: корн, рукола, фриссе, айсберг, романо, радіччіо, лолло россо)
- Огірок свіжий — 2 шт. (середні)
- Майонез — 4 ст. ложки
- Лимонний сік — 1 ст. ложка
- Сіль, перець — за смаком
Як приготувати смачний салат з язиком
- Відварену і очищений яловичий язик нарізаємо соломкою, складаємо в чашку.
- Огірок (можна почистити, якщо шкірка огірка занадто жорстка) нарізаємо крупною соломкою.
- Листя салату або салат-мікс миємо й сушимо. Якщо у вас упаковка, яку мити не потрібно, то відразу додаємо в чашку. Якщо листя салат великі — рвемо руками на смужки. Оскільки листя салату швидко обвітрюються і втрачають свіжий вигляд і форму, салат необхідно збирати перед безпосередньою подачею на стіл.
- Готуємо соус. Для цього змішаємо майонез і сік лимона до однорідного стану. Посолити, поперчити і додамо в наш салат з мовою. Ретельно перемішати. Перекладаємо салат в салатник або вазу і подаємо на стіл. З'їдати салат краще в перший день, оскільки огірки виділяють багато вологи, і на наступний день він буде вже некондиційний.
Ось так нескладно приготувати делікатесний салат з мовою.
У мене вийшов ось такий салатик:
Приємного апетиту!
Готуйте з запалом, подавайте від душі!