Салат з китайською капустою, куркою та ананасом «Вітерець»
Рецепт салату «Вітерець» з китайською капустою, куркою та ананасом — це, на мій погляд, вдалий баланс смаків і красивий зовнішній вигляд. «Вітерець» — дуже легкий салатик, не дивлячись на майонезну заправку, саме тому в нього така назва. Салат можна приготувати на свято і подати як порційно, так і в салатнику.
Щоб приготувати салат з китайської капусти, курки і ананаса «Вітерець» нам знадобляться:
- Філе курки — 300 г (куряча грудка, можна використовувати індичку)
- Китайська капуста — 1 середній вилок
- Шинка або варена ковбаса — 200 г
- Ананас консервований — 1 банка (порізані шматочками)
- Майонез — 3 ст. ложки
Як приготувати салат «Вітерець» з китайської капусти, курки і ананаса
- Якщо будете подавати салат порційно, підготуйте необхідну кількість тарілок. Розберемо китайську капусту на листя і поріжемо смужками або кубиками. Викладемо на тарілку. Якщо готуєте в загальний салатник — порізані листя капусти викладаємо в чашку.
- Філе курки відваримо 40−45 хвилин у підсоленій воді з кількома горошинками чорного перцю і лавровим листом, остудимо, поріжемо кубиками. До капусти додаємо курку.
- Шинку або варену ковбасу поріжемо тонкими довгими смужками і додати до капусти і курці.
- З ананаса зіллємо сироп. Якщо шматочки занадто великі — поріжемо їх навпіл, якщо немає — додаємо в салат як є.
- Заправляємо салат майонезом. Якщо робите порційно — прикрасьте кожну тарілку декількома краплями по всій поверхні салату. Загалом салатнику просто додайте потрібно кількість, перемішайте, перекладете в вазу або чистий салатник і подавайте.
Ось так нескладно приготувати салат «Вітерець» з китайської капусти, курки і ананаса!
Приємного апетиту!
Готуйте з радістю, подавайте з душею!