Салати з куркою і ананасом - 7 простих і дуже смачних рецептів
Поєднання курячого м'яса і соковитого ананаса - справжній скарб для гурмана! У поєднанні з іншими інгредієнтами, кожен новий варіант виконання буде розфарбовуватися новими фарбами.
І тому салати в такому поєднанні завжди бажані на будь-якому святковому столі. Причому їх готують як зі свіжим плодом, так і з консервованим. Смачно виходить і в тому, і в іншому випадку. І часом гості за столом навіть не звертають увагу на те - свіжий він, або з банки.
Куряче м'ясо краще брати без шкіри, тобто грудку. Так як в основному багато салати заправляються майонезом, то зовсім ні до чого підвищувати жирність страви. Грудку можна попередньо відварити, що є найбільш частим в приготуванні. А можна також запекти в духовці на грилі. І такий рецепт у нас сьогодні буде представлений.
А також можна брати копчене м'ясо, що поза всяким сумнівом додасть новий смак і наповнить блюдо новим змістом.
Ну, а коли головні складові підібрані, можна переходити до розгляду варіантів приготування смачних салатів до Вашого столу!
зміст:
- Курячий салат з ананасами і печерицями (покроковий рецепт)
- Смачний листковий салат з курячою грудкою, ананасом і чорносливом
- Рецепт салату з консервованими ананасами, сиром і яйцем
- Ніжний салат з куркою і ананасом в тарталетках
- Відео рецепт салату «Венера» з вареними креветками
- Найпростіший рецепт салату з грибами і кукурудзою
- Салат «Дамський каприз» з копченою грудкою
Курячий салат з ананасами і печерицями (покроковий рецепт)
Нам буде потрібно:
- ананас консервований 0 1 банка
- відварна куряча грудка - 300 гр
- сир - 200 гр
- печериці свіжі - 300 гр
- цибуля - 1 шт
- майонез - до смаку
- зелена цибуля - для прикраси
- сіль, перець чорний мелений - за смаком
приготування:
1. Куряче філе помістити в каструлю з холодною водою і поставити на плиту. Дати можливість закипіти, постійно при цьому знімаючи піну. Після закипання зменшити вогонь і посолити за смаком. Варити 30 хвилин до стану готовності. В кінці варіння можна додати трохи перцю, щоб м'ясо придбало аромат і додатковий смак.
Дати м'ясу охолонути і порізати невеликими кубиками, або розібрати на волокна невеликого розміру.
2. Печериці помити, обсушити і нарізати кубиками.
3. Очищену цибулину накришити півкільцями.
4. В розпечену сковороду налити трохи рослинного масла. Після того, як воно нагріється, додати туди цибульку. Як тільки вміст жаровні набуде золотистого відтінку, додати туди гриби. Гасити 20 хвилин. Потім зняти з вогню і перекласти в окрему ємність, щоб маса швидше охолола (в салат вона повинна відправитися в холодному вигляді).
5. Банку з ананасами відкрити і злити сік. Чи не виливайте його! Він дуже смачний!
Нарізати кружечки на 4 частини, а потім кожну з них ще на кілька частин.
6. З'єднати всі підготовлені компоненти в одному посуді.
7. Сир протерти на крупній тертці і додати до решти продуктів. Посолити за смаком і додати майонез.
8. Вміст акуратно перемішати. На дно плоскої посуду викласти листя салату, зверху покласти отриману масу. Прикрасити порізаною зеленою цибулею. А також можна злегка присипати волоським горіхом.
Смачного.
Смачний листковий салат з курячою грудкою, ананасом і чорносливом
Нам знадобиться:
- куряча грудка - 0,5 шт
- ананаси у власному соку - 1 банка
- чорнослив - 100 гр
- сир твердий - 200 гр
- яйце - 2 шт
- волоський горіх - 50 гр
- майонез - до смаку
- сіль, перець - за смаком
Етапи приготування:
1. Куряче м'ясо відварити в підсоленій воді до готовності і остудити. Потім накришити його кубиками середнього розміру.
2. Чорнослив промити і дати стекти воді або обсушити за допомогою паперових рушників. Нарізати його невеликими за розміром кубиками і викласти першим шаром на дно плоскої посуду.
3. Наступним шаром викласти нарізку куряче м'ясо. Змастити майонезом і злегка притиснути його за допомогою столової ложки. Якщо любите страви погостріше, то можна злегка цей шар поперчити.
Кількість майонезу варіюйте самі. Хтось любить додавати його зовсім трошки, а хтось вважає, що так блюдо виходить сухуватим. Тому, додавайте його за своїм смаком. Але все-таки не в такій кількості, щоб вміст, постоявши трохи, «попливло». Все повинно бути в міру.
4. З банки з ананасами злити сік, і дати стекти рідини з самих фруктів. Нарізати їх невеликими шматочками і викласти другим шаром.
Якщо ж Ви захочете приготувати страву зі свіжим фруктом, то це лише додасть йому додаткової екзотики.
5. Яйця відварити до стану «круто», остудити, очистити і дрібно порубати ножем. Розмістити нарізку наступним шаром. Змастити цей шар соусом.
6. Сир потерти на крупній тертці. Якщо буде можливість, то використовуйте його твердих сортів. Він смачніше, і краще буде відчуватися і сприйматися в готовій страві.
7. Горіхи подрібнити ножем і присипати зверху. Ми використовуємо сьогодні волоські горішки, але можна взяти кешью, або мигдаль. А для святкового рецепта можна придбати і трохи фісташки. У будь-якому з варіантів можна бути впевненим на 100%. Буде дуже смачно!
8. Прикрасити блюдо по своєму смаку, наприклад листочками свіжої зелені.
9. Поставити тарілку з вмістом в холодильник, і залишити там для охолодження мінімум на дві години. Так все соки і смаки інгредієнтів зіллються в єдиний союз, і ефект від подачі буде приголомшливий!
Подавати в цій же тарілці. Розкладати, нарізаючи як торт, і зберігаючи всі шари. Дуже простий і смачний рецепт, який завжди з'їдається без залишку.
Рецепт салату з консервованими ананасами, сиром і яйцем
Нам знадобиться:
- філе курячої грудки - 1 шт
- яйце - 3 шт
- сир твердий - 150 гр
- ананаси консервовані - 1 банка
- горіхи волоські - 50 гр
- часник - 1 зубчик
- майонез - до смаку
- сіль, перець - за смаком
- зелень - для прикраси
Ананаси можна використовувати як консервовані, так і свіжі.
приготування:
1. Філе відварити в підсоленій воді до готовності. Потім остудити до температури, при якій ви зможете обробляти його. Нарізати філе кубиками і укласти в круглі кулінарні форми першим шаром.
Змастити невеликою кількістю майонезу. Взагалі їм потрібно буде змастити практично всі верстви. Тому я не буду повторюватися в цьому в кожному з пунктів.
2. З банки злити сік, а ананасам дати злегка обсохнути. Нарізати їх не дуже великими кубиками, або шматочками. Викласти другим шаром.
3. Яйця розділити на білки і жовтки і потерти їх окремо на дрібній тертці. Так салатик вийде більш ніжним і смачним. Терті білки відправляються наступною партією.
4. А наступний в черзі у нас коштує сир. Його краще мати в твердих сортах. Дуже добре підходить пармезан. Але якщо такого не знайдеться, то можна обійтися і більш звичними на наших столах сортами. Його також слід потерти на дрібній тертці. Потім обсипати їм верхній вийшов шар щедрою шапочкою.
5. У нас залишилися ще і жовтки. Настала і їхня черга. Розсипаємо їх рівним шаром, який майонезом змащувати не будемо. Бачите, як гарно виходить.
4. Волоські горіхи порубати ножем і присипати салат в завершенні готування.
Акуратно прибрати кулінарне кільце і відправити салат в холодильник на пару годин. А можна відправити його і в формі, але потім його складніше буде діставати. До того ж у кожного, якщо і є такі кулінарні форми, то, як правило, не більше двох. Тому, можна звільнити салатик, і приступити до приготування нового. А коли він трохи охолоне, «схопиться», то його можна подавати гостям.
Ось така краса у нас з Вами вийшла. Любо-дорого дивитися! А смачно - словами не описати. І як бачите, зовсім не складно!
Ніжний салат з куркою і ананасом в тарталетках
Цей варіант на будь-якому заході може «вбити двох зайців». По-перше, його можна подати як салат. По-друге, він також виконує функцію закуски.
Для приготування цієї краси нам знадобиться:
- куряча грудка - 1 шт
- банку ананасів
- сир - 100 гр
- волоські горіхи - 100 гр
- яйце варене - 2 шт
- майонез - до смаку
- сіль, перець - за смаком
приготування:
1.Курятіну відварити в підсоленій воді, остудити і дрібно порізати.
Тут важливо, щоб всі складові страви були дуже дрібно порубані. Інакше в маленькій тарталетці їм буде тісно і ефект буде не такий феєричний.
2. Ананаси витягти з банки і нарізати маленькими брусочками. Намагатися при цьому, щоб зайва рідина трохи скла.
3. Сир потерти на тертці. Заздалегідь відварені круто яйця дрібно порізати, можна скористатися для цього яйцерезка. Горішки дрібно порубати ножем.
3. Всі продукти перемішати в глибокій мисці. Заправити їх невеликою кількістю майонезу. І заповнити підготовлені тарталетки. Зверху можна прикрасити, як вам подобається. Найпростіше, але від цього не менш ефектне, прикрасити гілочкою зелені.
Такий спосіб подачі є не тільки одним з найоригінальніших, але і не менш ситних. Адже борошняна кошичок дуже живильна і корисна в поєднанні з м'ясом і іншими інгредієнтами.
Зробити улюблене блюдо ще більш красивим і ситним дозволять посипані зверху сухарики.
До того ж, кожному приємно просто взяти її з загального блюда і з задоволенням з'їсти!
Відео рецепт салату «Венера» з вареними креветками
Останнім часом цей салат б'є рекорди по популярності. А інакше і бути не може. У ньому найдивовижнішим чином поєднується ніжне куряче м'ясо, ароматні креветки зі своїм незабутнім смаком і м'якоть екзотичного фрукта. А готується таке блюдо зовсім не складно.
І ось відео цього шалено смачного холодного страви.
Готується легко і просто. А смак вбиває наповал! Не вірите, спробуйте!
Найпростіший рецепт салату з грибами і кукурудзою
Накришити апетитний і незвичайний салатик можна і на швидку руку. Особливо це рятує тоді, коли часу на кухонне диво зовсім мало.
Для приготування можна використовувати будь-які консервовані гриби.
Нам знадобиться:
- грудка філе - 1 шт
- гриби мариновані - 1 банка
- ананаси у власному соку - 1 банка
- консервована кукурудза - 5 ст. ложок
- яйце варене - 1 шт
- сметана - 100 гр
приготування:
1. Грудку помістити в каструлю з холодною водою. Довести до кипіння і відварити м'ясо до готовності. На це знадобиться приблизно 30 хвилин. Не забувайте під час процесу знімати піну.
2. Потім витягти м'якоть з каструлі і остудити. Порізати кубиками, або невеликий соломкою.
3. Грибочки порізати на четвертинки. Якщо вони дрібні, то досить розрізати їх на дві половинки. Зазвичай готують такий салатик з печерицями. Але у мене сьогодні таких не знайшлося. Зате є свої домашні грибочки, законсервовані цього літа.
3. Кружочки фрукта перетворити в дрібні кубики. Викласти їх в сито, і дати стекти зайвої рідини.
4. Всі вищевказані продукти з'єднати в мисці, додати кукурудзу. Солити не обов'язково, так як всі складові вже і без того містять сіль.
5. Яйце порізати кубиками або скористатися для подрібнення яйцерезка.
6. Змішати всі компоненти і заправити їх сметаною. При бажанні можете заправити вміст і майонезом. Так блюдо вийде більш ситним.
7. Готову страву можна викласти просто в салатник. Або скористатися кулінарним кільцем.
Тарілку можна прикрасити порізаною зеленою цибулею і зернами граната.
А при бажанні можна викласти вміст і в тарталетки.
Таким нехитрим способом можна швидко і смачно перекусити.
Салат «Дамський каприз» з копченою грудкою
Хто хоч раз спробував такий смачний салат, буде намагатися готувати його все частіше і частіше. Він дуже смачний і дуже ніжний. А готується настільки легко, що Ви здивуєтеся, прочитавши рецепт.
Будемо використовувати сьогодні консервовані ананаси. Але якщо є свіжий плід, то буде ще смачніше.
Нам знадобиться:
- копчена куряча грудка - 400 гр
- ананаси консервовані - 1 банка (500 гр)
- маслини без кісточок - 1 банка (400 гр)
- твердий сир - 200 гр
- яйця варені - 5 шт
- зелень - для украгшенія
- майонез - до смаку
приготування:
Для приготування цієї страви можна використовувати як відварну грудку, так і напівкопчену. Причому в другому варіанті салат набуває нових смакові нотки. У нього не тільки змінюється запах, але і смак. А весь секрет у тому, що копчений продукт більш соковитий, і трохи більше солоний, ніж просто відварна.
1. Грудку порізати кубиками розміром приблизно в 1 см. Згодом всі інгредієнти слід різати такими ж за розміром кубиками.
2. Точно також порізати сир. Якщо Вам вдалося придбати твердий сорт, то це буде просто відмінно. Якщо ж ні, то можна порізати і звичайний Російський сир. Але бажано, щоб він був хорошої якості.
3. Ананаси можна використовувати як свіжі, так і консервовані. Якщо вони в рідини, то її необхідно злити. Для цього можна скористатися ситом. Потім порізати їх невеликими шматочками. Залишити кілька цілих кружечків для прикраси.
4. З маслин також злити рідину і розрізати їх на 4 частини. При бажанні можна замінити їх на оливки. Залишити кілька штук для прикраси.
5. Яйця відварити не більше 8 хвилин і порізати кубиками відповідного розміру.
Відкласти два жовтки і потерти їх на дрібній тертці. Вони знадобляться нам для прикраси.
Якщо хочете, щоб білок залишився яскраво-жовтим, варіть яйця не більше 10 хвилин. А краще 8 хвилин, особливо, якщо вони не дуже великі.
6. Всі компоненти викласти в миску і перемішати.
Солити не треба, так як багато хто з них вже і так досить солоні. Заправити майонезом в невеликій кількості. Якщо додати його багато, то страва не буде тримати потрібну форму і розповзеться на блюді.
7. Готову суміш викласти в салатник у вигляді горочки. Попередньо його дно можна вистелити листям салату. Зверху посипати потертими жовтками від яєць. Прикрасити на свій смак.
Можна також викласти суміш в маленьке за розміром кулінарне кільце. В цьому випадку улюблене блюдо можна подати порційно.
Або ж прикрасити виноградинками. Якщо він без кісточок, то можете викласти їх цілком. Якщо ж всередині є кісточки, то в цьому випадку плід слід розрізати на дві половинки і кісточки витягти. І страву прикрасити вже половинками.
Ось так легко і просто можна приготувати смачний салат, який нікого не залишить байдужим. Гості від такої страви просто в захваті. І його перевага в тому, що він ніколи не залишається на тарілках.
Сьогодні ми в основному готували салати з консервованих ананасів. Але слід знати, що за всіма цими ж рецептами можна готувати і зі свіжим фруктом. Але для того, щоб страва вийшла смачною в даному випадку, важливо, щоб плід був смачним сам по собі.
Він повинен бути досить соковитим і солодким. А щоб мати такий, слід його вибирати за такими критеріями:
- Запах. Особливий солодкий аромат говорить про зрілість фрукта. Якщо цей фактор відсутній, він не дозрів! Крім того, якщо ваш нюх вловило домішка оцту або алкоголю - не купуйте цей продукт, він напханий хімікатами!
- Зовнішній вигляд. Кірка не повинна бути млявою і в'ялою. Стебло пружний і кольором ближче до жовтого. Однак, зелена верхівка не завжди говорить про недозрілості. У цьому випадку ступінь стиглості визначайте по скоринці.
- Якщо вищевказані умови пройшли «кастинг», то йдемо далі. Трохи стисніть продукт в руці. Він повинен злегка продавитися, але тут же повернутися в форму.
- Вага. Соковитий ананас повинен важити більше, ніж передбачалося з першого погляду. Тобто невеликий фрукт, легкий на вигляд, повинен бути досить важким.
Якщо ж не вдалося придбати такий плід, то краще віддайте перевагу тому, що в банку. У нього завжди передбачуваний смак, і як наслідок - результат.
І на завершення хотілося б сказати, що дана добірка салатів унікальна в своєму роді. Ними можна не тільки нагодувати сім'ю в якості вечері, а й подати до самого шикарному застілля. Досвідчені гурмани знають, що поєднання таких компонентів, давно прославилися приголомшливим ефектом!
Щоб близькі не нудьгували за застіллям, дивуйте їх раз по раз!
Смачного!