Смачні салати на швидку руку з простих продуктів
Будь-яка домогосподарка знає, що приготування їжі вимагає тривалого часу на кухні. Іноді, після важкого робочого дня на підготовку не залишається ні часу, ні сил. Тут вас, безумовно, виручать рецепти салатів на швидку руку. Незважаючи на те, що ці страви економлять ваш час, вони також не спустошать ваш гаманець і доставлять неймовірне гастрономічне задоволення.
Принцип таких страв надзвичайно простий - всі інгредієнти не вимагають попереднього приготування перед відправкою в салат! Необхідні продукти подрібнюються і змішуються в мисці з майонезом, рослинним маслом або іншим, улюбленим вами соусом. Якщо коротко - купив, поєднав, перемішав - все!
Смак і оригінальність цих салатиків не поступиться самого складного в приготуванні страви. Тож не дивно, якщо ваші гості будуть випрошувати рецепт. А дізнавшись, як швидко ви його творили, будуть здивовані!
Незвичайне поєднання продуктів, яскравий смак і краса страви не завжди «б'є по кишені». З самих звичайних інгредієнтів, які завжди є в холодильнику кожної сім'ї, можна створити чудову композицію.
І в цій статті ми розглянемо як раз серію таких рецептів.
зміст:
- Простий салат »А-ля Цезар» з недорогих продуктів з плавленим сирком
- Рецепт для святкового столу - найшвидша «Мімоза»
- Незвичайний салат з курячою грудкою і квасолею на швидку руку
- Святковий смачний салат «Рояль» з курячої грудки
- Легкий і корисний салатик з квасолею, кукурудзою і сухариками
- Швидкий салат з сухариками, курячою грудкою і кукурудзою
- Простий і смачний салат «Мрія грибника»
- Простий закусочний салат на швидку руку «Крабок» з кукурудзою
- Салат «Весна» з крабовими паличками і огірком
- Як приготувати крабовий салат з капустою
- Простий і дешевий салат зі свіжої капусти
Простий салат »А-ля Цезар» з недорогих продуктів з плавленим сирком
Цей варіант нічим не поступиться найвишуканішому «Цезарю».
Необхідні продукти:
- 3 томата
- 1 плавлений сирок, типу «Дружба»
- 1 зубчик часнику
- 2 ст.л майонезу (або рослинного масла)
- 100г сухариків
- сіль перець
- свіжа зелень
- листя пекінської капусти або зеленого салату
приготування:
Підготувати інгредієнти. Помідори помити, обтерти і відрізати хвостик. Сирок на 15 хвилин покласти в морозилку - так його легше потім натерти на тертці. Сухарики ви можете приготувати самі, або ж купити 2 пачки в магазині.
Зелень теж помити і покласти на чистий рушник, чекати своєї години.
Томати покришити кубиками.
В окрему тарілку натерти плавлений сирок.
Подрібнений часник відправте до сиру.
Плоску тарілку застелити свіжим листям салату. Зверху викласти помідори. І посипати їх сухариками, змішаними з подрібненим часником.
Сухарики необхідно додавати за пару хвилин до подачі гостям. Інакше вони розм'якнуть від соусу і блюдо втратить свою родзинку!
Посолити і поперчити за смаком. Полити рослинним, краще оливковою олією. І зверху посипати натертим сиром.
Якщо любите майонезні варіанти, то з'єднайте в мисці нарізані помідори, сухарики і часник. Посоліть і поперчіть за смаком і заправте майонезом. Викладіть вміст на листя салату і посипте натертим плавленим сирком.
Для більшої поживності можете додати в вміст відварене яйце, порізане кубиками.
Рецепт для святкового столу - найшвидша «Мімоза»
Рецептів Мімози, знайомої нам ще з дитинства, насправді безліч. Ми розглянемо найшвидший, але не менш смачний.
Складові:
- 1 банка сайри в олії
- 200г твердого сиру
- 1 цибуля
- 5 яєць
- 50г вершкового масла
- майонез
- петрушка свіжа
приготування:
Курячі яйця зварити до крутого жовтка. Нехай поваритися хвилин 15 після закипання води. Потім охолодити їх і очистити.
Білки натерти на крупній тертці. Їх же ми відразу рівномірно маємо першим шаром на плоске блюдо. Зверху нанести тонку сіточку з майонезу.
Розкрити банку з сайра, злити трохи рідини і розім'яти її виделкою.
Викласти її другим шаром. Рівномірно розрівняти. Змащувати майонезом цей шар ми не будемо. Риба у нас і без того соковита.
Цибулю порізати кубиками і викласти його поверх риби.
Вершкове масло протерти на крупній тертці або настругати ножем. Посипати стружки зверху. Тепер знову шар майонезу.
Зверху полити майонезом.
Сир потерти на тертці прямо над тарілкою, тим самим створити наступний шар. Його також слід змастити майонезом.
Зверху рівномірно посипати тертим жовтком і прикрасити по своєму смаку.
Тепер Мімоза відправляється в холодильник на пару годин. Там вона просочиться майонезом і соком від риби. До моменту подачі на стіл його смак буде приголомшливим!
Незвичайний салат з курячою грудкою і квасолею на швидку руку
Куряча грудка - дуже важлива частина щоденного раціону людини. Варіантів її приготування може бути безліч, наприклад її незвичайне поєднання в салатах.
На приготування цієї страви у вас піде не більше півгодини.
Складові:
- 300г копченого курячого м'яса
- 1б червоної квасолі
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
- оливкова олія
- сік половини лимона
- рубана зелень
- листя салату
приготування:
Курку і помідори порізати брусочками однакового розміру. Цибулю дрібно нашаткувати.
Додаємо консервовану квасолю, попередньо злив розсіл. Для заправки з'єднаємо подрібнений часник, сіль, перець, трохи оливкового масло і лимонний сік.
Грудку, квасоля, помідори і цибулю заправити лимонно-часниковим соусом. Додати свіжої зелені. На листя викласти наше блюдо і подати до столу.
Святковий смачний салат «Рояль» з курячої грудки
Ніжне поєднання курячої грудки, маринованих грибів і сиру в повній мірі доповнять волоські горіхи.
Складові:
- 1 копчена куряча грудка
- 1 банка консервованих грибів
- 100г волоських горішків
- 4 курячих яйця
- 300г твердого сиру
- майонез, 2 ст.л
- 1 помідор для прикраси
- 4 маслини
- трохи петрушки
приготування:
На плоску тарілку рівним шаром викладаємо курячу грудку, порізану на середні брусочки або кубики.
Покрити їх сіточкою з майонезу.
Другим шаром викласти будь-які консервовані або мариновані гриби, порізані шматочками. І покрити їх сіточкою з майонезу. В оригінальному виконанні викладають обсмажені печериці з цибулею.
Тепер посипати дрібно рубаними волоськими горіхами. Зверху зробити сіточку з майонезу. Далі черга варених яєць, пропущених через крупну тертку.
Рясно змащуємо майонезом. А також формуємо «сходинку», допомагаючи собі ложкою або силіконової лопаткою.
Присипати тертим сиром. З твердого сиру і маслин зробити імпровізовані клавіші.
З помідори - трояндочку. Прикрасити зеленню петрушки.
Ось такий швидкий і смачний салатик у нас вийшов. Поставте такий на стіл до приходу гостей, і вони будуть в захваті від такої краси.
До речі, замість грибів можете використовувати консервований ананас. Напевно все люблять поєднання курячого філе і ананаса.
І це буде ще один рецепт на швидку руку, який нікого не залишить байдужим.
Легкий і корисний салатик з квасолею, кукурудзою і сухариками
Сухарики в салаті завжди користуються особливою перевагою серед гостей. Овочі, м'ясо, фрукти ... да все, що завгодно, в ньому будуть світитися більш яскравими фарбами разом з ними!
Приготувати це блюдо не складе труднощів. Час готування - не більше 10 хвилин!
Нам будуть потрібні всього лише:
- 2 пакетика будь-яких сухариків
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 1 банка червоної квасолі
- зелень
- майонез за смаком
приготування:
Відкриваємо банку кукурудзи, зливаємо весь розсіл і викладаємо в глибоку миску.
Так само чинимо і з консервованою квасолею.
Зелень дрібно порубати і відправити до інших складових.
Тепер в загальну миску відправляються сухарики.
Всі інгредієнти ретельно перемішати і заправити майонезом. Викласти в порційні креманки і подати до столу.
Додавати сухарики і майонез слід відразу перед подачею гостям. Інакше сухарі можуть розбухнути!
Ось як все швидко і просто! Завжди майте під рукою в запасі кілька баночок консервованих продуктів, і тоді будь-який салат Ви зможете приготувати за лічені хвилини.
До речі, замість кукурудзи можна використовувати і консервований зелений горошок. Правда в цьому випадку страва не буде виглядати так яскраво і барвисто.
Швидкий салат з сухариками, курячою грудкою і кукурудзою
Поєднання курки і ананаса давно полюбилася багатьом шанувальникам незвичайних страв. А хрест сухариків не залишить байдужими нікого!
Необхідні продукти:
- 300г вареної курки
- 2 пакетика сухариків
- 200г твердого сиру
- 1 банка кукурудзи
- 1 банка консервованих ананасів
- майонез за смаком
- зелена цибуля для прикраси
Курячі грудки відварити в підсоленій воді, остудити і накришити кубиками.
Сир потерти на дрібній тертці.
З банки з кукурудзою злити весь розсіл і висипати зерна в миску. Те ж саме зробити з консервованим ананасом. З'єднати все разом.
Перед подачею до столу додати сухарики і заправити майонезом. Викласти на пласку тарілку у вигляді горочки і зверху присипати зеленою цибулею.
Сухарики з'єднати з куркою і сиром.
Перемішати з майонезом і відразу подати до столу!
Простий і смачний салат «Мрія грибника»
Досвідчені господині вже давно взяли на озброєння цей рецепт. Якщо ви ще не знайомі з ним - обов'язково спробуйте! Хоча він і не готується за 5 хвилин, але при наявності всіх інгредієнтів, часу на його приготування знадобиться не так і багато.
Складові:
- 0.5 кг маринованих грибочків
- половина відвареної курячої грудки
- 200г сиру
- 3 яйця
- 1 варена картоплина
- 3 середніх солоних огірка
- 2 відварені моркви
- майонез і зелень за смаком
приготування:
У глибоку круглу миску вгору капелюшками викладаємо грибочки, як показано на фото.
Зверху присипаємо листочками петрушки і кропом.
Потерти картоплю і зробити наступний шар. Не забути рясно змастити його майонезом.
Покрити сіточкою з майонезу.
Курячі яйця накришити кубиками і відправити на сир. Зверху нанести ще один шар майонезу.
Зверху рясної шапочкою натріть сир на дрібній тертці. І також змастити майонезом.
Тепер покриваємо подрібненим курячим м'ясом.
Наносимо часту сіточку з майонезу і розподіляємо його по всій поверхні.
Зверху прикрити звисаючими краями плівки. І прибрати в холодильник мінімум на 1 годину. Потім дістати, краю плівки розгорнути, на форму накласти блюдо і перевернути. Форму і плівку прибрати. І ось яка краса у нас вийшла. Справжня «Мрія грибника». Та і не тільки! Ваші гості будуть в захваті від такої грибний галявини.
Тарілку можна прикрасити гілочками петрушки, або кропу. Або нічим не прикрашати. Блюдо у нас вийшло і без того барвистими красивим.
Рецептів салату з крабових паличок безліч. Всі вони різні за смаком, композиціям і витраченому часу. Зараз ми розглянемо найшвидші в приготуванні варіанти.
Простий закусочний салат на швидку руку «Крабок» з кукурудзою
Мабуть, самий бюджетний, але не менш смачний з класичних рецептів з крабовими паличками.
Складові:
- пачка крабового м'яса або паличок
- 5 яєць, варених в круту
- 1 банка консервованої кукурудзи
- майонез і сіль за смаком
приготування:
Крабові палички дрібно порубати.
Яйця пропустити через крупну тертку.
З банки з кукурудзою злити розсіл.
Щоб легко позбутися від соку, що не розгубивши при цьому зерен кукурудзи, потрібно відкрити кришку менше, ніж наполовину і знову притиснути її в вихідну позицію. Таким чином злити воду. До речі, розсіл від кукурудзи дуже смачний і його можна випити.
Всі інгредієнти з'єднати в салатниці, підсолити і заправити майонезом.
Ретельно перемішавши салат, можете подавати його до столу!
Смачне і корисне блюдо готове!
Салат «Весна» з крабовими паличками і огірком
Свіжа і хрустка композиція овочів наповнить квартиру запахом весни!
Нам знадобиться:
- 1 пачка крабових паличок
- 4 курячих яйця, варених в круту
- 2 свіжих огірочка
- Зелена цибуля
- зелень
- 1 банка кукурудзи
- майонез і сіль за смаком
приготування:
Огірочки порізати невеликими кубиками.
Зелену цибулю і зелень дрібно порубати.
Крабові палички подрібнити так само, як і огірки.
Яйця також порізати кубиками.
Всі інгредієнти з'єднати і додати кукурудзу і майонез.
Ретельно перемішавши, можна подавати блюдо до столу!
Такий салат готується за лічені хвилини, але неодмінно зустрічається на Ура!
А можна оформити його і ось так, у вигляді кукурудзи.
В цьому випадку потрібно залишити частину кукурудзи для формування потрібного образу. Найголовніше не боятися фантазувати. І в цьому випадку з найпростіших продуктів можна створювати справжні шедеври.
Як приготувати крабовий салат з капустою
Смачний і хрусткий салат безсумнівно сподобається вашим гостям!
Необхідні інгредієнти:
- 200г білокачанної капусти
- 1 свіжий огірок
- 3 яйця
- 1 пачка крабових паличок
- 1 банка консервованої кукурудзи
- кріп
- 100 г 15-ти% сметани
приготування:
Яйця зварити з додаванням солі протягом 10 хвилин після закипання, до крутого жовтка.
Крабові палички порізати тонкою соломкою або кубиками.
Капусту нашаткувати соломкою.
Порізати соломкою свіжий огірок.
Яйця дрібно порубати.
З'єднати всі компоненти в одній мисці.
Додамо зелень і сметану. При бажанні можна заправити і майонезом.
Ретельно перемішати.
Блюдо готове до подачі! Смачного!
Простий і дешевий салат зі свіжої капусти
Всім відомо, що капуста дуже важлива для здоров'я людини. Це справжнє джерело вітамінів і корисних речовин. Їсти її можна в будь-якому вигляді. Особливо вона смачна в салатах!
Такий вітамінний салатик відмінно підійде тим, хто стежить за своєю фігурою і здоров'ям. А головне, його інгредієнти доступні за ціною, особливо в сезон свіжих овочів.
Складові:
- 200г червоно капусти
- 1 помідор
- 1 огірок
- половина болгарського перцю
- 1 ст.л зеленого горошку
- пів чайної ложки цукру
- сіль, рослинне масло і зелень за смаком
приготування:
Овочі ретельно помити і обсушити на рушник. Капусту дрібно нашаткувати і перетерти з цукром і сіллю.
Огірки нарізати скибочками і змішати з капустою.
Перець накришити соломкою і з'єднати з огірками і капустою.
Помідори порізати скибочками і змішати з подрібненою зеленню.
Додати зелений горошок за бажанням.
Заправити олією і ретельно перемішати.
Можна такий же салат готувати і без болгарського перцю і без горошку. І він також буде дуже смачним.
А також можна готувати смачні салати і з пекінської капусти. Всі вони також готуються за 5 - 10 хвилин.
Кожен з нас знає, як важливо цінувати час! У житті купа важливих справ, які з кожним днем ми прагнемо переробити! І ми абсолютно забуваємо часом про більш важливі речі ... Наприклад, час, заощаджений на готуванні їжі, краще витратити на сім'ю! Цінуйте кожну мить і не забувайте балувати улюблених вкусняшками!
Смачного!