Салат з гарбуза з яблуком, цибулею і яйцем
Прості страви зазвичай викликають найприємніші емоції. Страви, які можна приготувати легко і швидко, з таких продуктів, які є під рукою. І саме прості страви найчастіше дивують, тому що зазвичай від них не чекаєш нічого особливого, а вони нерідко перевершують очікування.
Саме так і йде справа з цим салатом з гарбуза і яблука. Він гранично простий, але навіть в його подачі вже відчувається щось вишукане і тонке. Це висока вежа з скибочок карамелізованою солодкуватої мускатною гарбуза, що чергується з яблуком, приготованим в меду. Погодьтеся, ароматна гарбуз, ніжні яблука і пряний смак меду - це чудова база для страви.
Це буйство солодких смаків потребує пікантному доповненні, більш гострому, але в той же час ніжному, яке зробить смак збалансованим. Так, цю роль виконують відварені яйця, тонкі кільця червоної цибулі, а також легка заправка, приготована на основі йогурту з цільнозерновий гірчицею.
Такий салат - це по-справжньому сезонне блюдо, яке дозволить вам насолодитися періодом панування гарбуза і яблук на вашій кухні.
До речі, зверніть увагу на ще один цікавий рецепт: салат з запеченої гарбуза з м'ятним соусом.
складові
- 150-200 грамів мускатною гарбуза (верхня частина)
- 1 яблуко
- 1 яйце
- 1 невелика червона цибулина
- 0,5 баночки несолодкого йогурту
- 3 ст. ложки рослинної олії без запаху
- 2 ч. Ложки меду
- 1 ч. Ложка цільнозерновий гірчиці
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 1 порція
Як приготувати салат з гарбуза з яблуком
Яйце залийте холодною водою і відправте на вогонь відварюватися. Готуйте яйце протягом 10 хвилин з моменту закипання.
Гарбуз наріжте пластинами завтовшки 4-5 мм. Шкірку гарбуза зріжте. Гарненько розігрійте суху сковороду і швидко обсмажте на ній гарбуз з двох сторін, поки вона не почне карамелізуватися.
Зніміть гарбуз зі сковороди.
Потім наріжте пластинами завтовшки 3-4 мм яблуко.
Надішліть яблука на сковороду, де готувалася гарбуз. Туди ж відправте мед.
Мед практично відразу ж почне перетворюватися в ароматну карамель, огортаючи яблука. Готуйте яблука буквально по 30 секунд на сильному вогні, щоб вони залишилися злегка щільними, але вже стали рум'яними.
Тепер наріжте кружальцями відварене яйце, а цибулю - кільцями.
Приготуйте заправку для салату: змішайте рослинне масло, йогурт, гірчицю. Приправте соус сіллю і перцем.
На тарілку викладайте шарами гарбуз і яблуко.
Зверху - шар з яйця і червоної цибулі. Полийте цей шар йогуртовим соусом.
Потім повторіть всі верстви ще раз і завершите салат пластиною гарбуза з яблуком.
Доповніть гарбузово-яблучну башточку листком свіжої петрушки і подавайте салат до столу.
І звичайно ж солодкий дует гарбуза і яблука так і проситься в випічку і десерти! Наприклад, спробуйте приготувати гарбузовий пиріг з яблуками: вам неодмінно сподобається поєднання ніжного гарбузового тіста з яблуками в карамелі.