Гарбуз, запечена з медом, яблуками і грушею в мікрохвильовці
Десерти з гарбуза завжди виходять дивовижно смачними і ароматними. Солодкі сорти гарбуза дуже добре підходять для запікання, чудово поєднуючись з медом і фруктами. Так, щоб розбавити смак цього барвистого і яскравого овоча, можна запекти гарбуз разом з яблуками і грушами. А запікати гарбуз з медом ми будемо в мікрохвильовці - так і за часом вийде швидше, ніж в духовці, і страва не підгорить. Про простоту приготування навіть і говорити не варто - простіше не придумаєш!
складові
- гарбуз - 200г
- яблуко - 1 шт.
- груша - 1 шт.
- мед натуральний - 2 ст. ложки
Як приготувати гарбуз в мікрохвильовці
1. Для запікання вибирайте груші і яблука з твердою м'якоттю, інакше ваш десерт буде схожий на кашку. Помиті фрукти можна не очищати від шкірки, а нарізати їх пластинками товщиною приблизно по 1-1.5 см. Яблука можна нарізати великими кружечками, а груші часточками.
2. Гарбуз обов'язково очищаємо, прибираємо насіння. М'якоть можна нарізати смужками або кубиками. В даному випадку гарбуз запікатиметься з фруктами в вигляді «капрезе» (коли шар за шаром чергуються, не закриваючи один одного), тому нарізати гарбуз найкраще довгими смужками.
3. Складаємо гарбузове смужки, часточки груші та яблук в жароміцний посуд. Дно посуду не треба змащувати маслом, краще всього влити пару ложок солодкої або звичайної води. Зверху «композицію» поливаємо медом, можна також посипати ложкою коричневого цукру.
4. Запікаємо гарбуз 10-15 хвилин в мікрохвильовці в режимі випічки або виставивши найбільшу потужність вашої мікрохвильової печі.
Сервіруйте десерт з гарбуза гарячим. Деяку блідість страви можна розбавити, прикрасивши його м'ятою, калиною або сиропом.
З напоїв до гарбузовому десерту чудово підійде теплий чай з медом і лимоном.