Шарлотка з гарбузом
Шарлотка з гарбузом - це класична випічка з не зовсім звичайної начинкою. Ми звикли до того, що знайома всім шарлотка - виключно яблучний пиріг. Так, дійсно, яблука (особливо кислі) якнайкраще поєднуються з солодкою м'якоттю цього пирога і його хрусткою цукрової скоринкою. Але спробуйте замість яблук використовувати гарбуз - і ви приємно здивуєтеся. Вийде старий пиріг на новий лад.
У цьому рецепті гарбузової шарлотки використовується заздалегідь приготована гарбуз, сира не підійде. Але ніяких складнощів з підготовкою гарбуза не виникне: досить запекти її в мікрохвильовці до м'якості.
складові
- 250-300 г очищеної від шкірки гарбуза
- 1 стакан цукру (для тесту) + 1 ст.л. цукру
- 1 склянка борошна
- 3 яйця
- цукрова пудра - 1 ст.л.
Як приготувати шарлотку з гарбузом
Приготування шарлотки з гарбузом почнемо з підготовки гарбузової начинки. Невеликий шматок очищеної гарбуза ріжемо на кубики середньої величини. Кладемо їх в піалу і зверху насипаємо столову ложку цукру. Відправляємо гарбуз в мікрохвильову піч запікатися на максимальній потужності протягом 8 хвилин. Через цей час перевіряємо нашу гарбуз, можливо буде потрібно ще пара хвилин для того, щоб закінчити процес запікання. Готова гарбуз дуже м'яка і має насичений помаранчевий колір (набагато більш насичений, ніж в сирому вигляді).
Паралельно включаємо духовку розігріватися до 170 градусів. І поки запікається гарбуз, починаємо приготування тіста для шарлотки.
Три яйця з'єднуємо в мисці або великий піалі зі склянкою цукру.
За допомогою міксера збиваємо яєчно-цукрову суміш в помірно густу і білу піну. На це у вас піде близько 3-4 хвилин.
Потім додамо склянку борошна в суміш.
За допомогою дерев'яної або силіконової лопатки акуратно вмішати муку в повітряну масу. Діємо неспішно, починаючи від краю і поступово рухаючись до центру миски.
До цього моменту гарбуз вже готова, а духовка нагрілася до необхідної температури.
Нам залишається додати шматочки гарбуза в тісто і перекласти його в форму для випічки (у мене роз'ємна форма діаметром 19 см). Форму нічим не змащуємо.
Випікаємо шарлотку з гарбузом в розігрітій духовці 45 хвилин при температурі 170 градусів, потім перевіряємо готовність за допомогою зубочистки, проткнув нею пиріг в центрі. Якщо зубочистка вийшла з шарлотки сухий - значить вона абсолютно готова. Якщо ж виявиться, що шарлотка сирувата, то продовжуйте випікати її ще 10 хвилин, потім повторіть процедуру з зубочисткою.
Готової Шарлотці дайте трохи охолонути, потім вийміть з форми і прикрасьте цукровою пудрою.