» » Шарлотка з гарбузом

Шарлотка з гарбузом


Шарлотка з гарбузом

Шарлотка з гарбузом - це класична випічка з не зовсім звичайної начинкою. Ми звикли до того, що знайома всім шарлотка - виключно яблучний пиріг. Так, дійсно, яблука (особливо кислі) якнайкраще поєднуються з солодкою м'якоттю цього пирога і його хрусткою цукрової скоринкою. Але спробуйте замість яблук використовувати гарбуз - і ви приємно здивуєтеся. Вийде старий пиріг на новий лад.

У цьому рецепті гарбузової шарлотки використовується заздалегідь приготована гарбуз, сира не підійде. Але ніяких складнощів з підготовкою гарбуза не виникне: досить запекти її в мікрохвильовці до м'якості.

складові

  • 250-300 г очищеної від шкірки гарбуза
  • 1 стакан цукру (для тесту) + 1 ст.л. цукру
  • 1 склянка борошна
  • 3 яйця
  • цукрова пудра - 1 ст.л.

Як приготувати шарлотку з гарбузом

Приготування шарлотки з гарбузом почнемо з підготовки гарбузової начинки. Невеликий шматок очищеної гарбуза ріжемо на кубики середньої величини. Кладемо їх в піалу і зверху насипаємо столову ложку цукру. Відправляємо гарбуз в мікрохвильову піч запікатися на максимальній потужності протягом 8 хвилин. Через цей час перевіряємо нашу гарбуз, можливо буде потрібно ще пара хвилин для того, щоб закінчити процес запікання. Готова гарбуз дуже м'яка і має насичений помаранчевий колір (набагато більш насичений, ніж в сирому вигляді).

Загрузка...

Нарізаний гарбуз посипаємо цукром

Паралельно включаємо духовку розігріватися до 170 градусів. І поки запікається гарбуз, починаємо приготування тіста для шарлотки.

Три яйця з'єднуємо в мисці або великий піалі зі склянкою цукру.

З'єднуємо яйця з цукром

За допомогою міксера збиваємо яєчно-цукрову суміш в помірно густу і білу піну. На це у вас піде близько 3-4 хвилин.

Збиваємо яйця з цукром до білої піни

Потім додамо склянку борошна в суміш.

Додаємо склянку борошна

За допомогою дерев'яної або силіконової лопатки акуратно вмішати муку в повітряну масу. Діємо неспішно, починаючи від краю і поступово рухаючись до центру миски.

Лопаткою акуратно втручаємося борошно

До цього моменту гарбуз вже готова, а духовка нагрілася до необхідної температури.

Готова запечена гарбуз

Нам залишається додати шматочки гарбуза в тісто і перекласти його в форму для випічки (у мене роз'ємна форма діаметром 19 см). Форму нічим не змащуємо.

Додаємо гарбуз і викладаємо тісто у форму

Випікаємо шарлотку з гарбузом в розігрітій духовці 45 хвилин при температурі 170 градусів, потім перевіряємо готовність за допомогою зубочистки, проткнув нею пиріг в центрі. Якщо зубочистка вийшла з шарлотки сухий - значить вона абсолютно готова. Якщо ж виявиться, що шарлотка сирувата, то продовжуйте випікати її ще 10 хвилин, потім повторіть процедуру з зубочисткою.

Випікаємо шарлотку з гарбузом в духовці

Готової Шарлотці дайте трохи охолонути, потім вийміть з форми і прикрасьте цукровою пудрою.

Посипаємо шарлотку цукровою пудрою

Гарбузова шарлотка

Радимо прочитати

Шарлотка з полуницею
Шарлотка - улюблений домашній пиріг. Рецепт цього десерту є в засіках у кожної господині. Секрет популярності цього пирога в тому, що він готується з мінімального набору продуктів, які завжди є в
Сирники з гарбузом
Навіть улюблені сирники часом хочеться трохи урізноманітнити, поекспериментувати з різними добавками і начинками. У цьому випадку якраз і стане в нагоді наш рецепт, трохи відрізняється від звичного.
Шарлотка з яблуками
Достаток яблук восени дозволяє готувати різні страви з їх використанням: пироги, пиріжки, шарлотки, варення, джеми, пастилу і так далі. На мій погляд, найбільш безпрограшним варіантом є шарлотка,
Гарбузовий кекс, рецепт кексу з гарбуза
Цей гарбузовий пекла кекс за мотивами ось цього бурякового, ще коли тільки його приготувала відразу ж захотілося поекспериментувати і зробити такий же кекс, але з гарбузом і без какао, тобто щоб сам

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки