Гарбузовий кекс, рецепт кексу з гарбуза
Цей гарбузовий пекла кекс за мотивами ось цього бурякового, ще коли тільки його приготувала відразу ж захотілося поекспериментувати і зробити такий же кекс, але з гарбузом і без какао, тобто щоб сам кекс вийшов жовтенький.
Вже вкотре помічаю, що випічка з гарбузом виходить більш щільною, кекс по консистенції такий, як ніби не пропікся, але це саме особливість гарбуза така, бо ось я пекла вже такий гарбузовий пиріг (багато гарбуза, мало борошна), де гарбуз подрібнюється блендром і ось такий пиріг з тертої гарбузом і картина практично однакова - всередині пиріг трохи вологим і щільний. Але це що стосується консистенції готової випічки, а на смак - чудовий кекс в цей раз вийшов! Якщо треба кудись прилаштувати гарбуз, то візьміть на озброєння.
Інгредієнти для приготування гарбузового кексу
Щоб приготувати гарбузовий кекс мені знадобилося: гарбуз - 200-300 грам яйця - 2 шт. цукор - 2/3 склянки борошно - 1.5 ст. розпушувач - 1 ч. л. рослинна олія - 0,5 склянки кориця - 0.5 ч. л. кардамон - 1/3 ч. л. ванільний екстракт - 0.5 ч. л.
Рецепт приготування кексу з гарбуза
Гарбуз почистила, порізала на шматочки, загорнула у фольгу.
Поклала її запікатися в духовку при температурі 200 градусів приблизно 15-20 хвилин. Ось, що вийшло - м'яка гарбуз.
Перемолола шматочки блендером в гарбузове пюре.
Вилила рослинне масло, розбила яйця, висипала цукор і перемішала.
Висипала борошно, вилила ванільний екстракт, додала корицю і кардамон.
Перемішала, вийшло ось таке тісто, не дуже густе, але і не рідке.
Далі це тісто можна вилити в будь-яку форму, якщо вона не силіконова, то краще простелити її пекарської папером, я вирішила спекти кілька кексів, тому розділила тісто на дві форми.
До того ж у таких невеликих формочках тісто швидше пропечеться, що якщо вилити його все відразу в одну форму.
Поставила формочки в розігріту духовку і випікала гарбузове кекси приблизно 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо піч в одній великій формі, то на випічку може піти 1 годину 20 хвилин. Якщо буде пригорати верх, то його можна прикрити фольгою або поставте ємність з водою в духовку на нижню полицю.
Краще дати кекси з гарбуза трохи охолонути, щоб було зручніше його різати на шматочки.
Цей рецепт відноситься до групи: рецепти кексів солодкі пироги