» » Гарбузовий кекс, рецепт кексу з гарбуза

Гарбузовий кекс, рецепт кексу з гарбуза


Гарбузовий кекс

Цей гарбузовий пекла кекс за мотивами ось цього бурякового, ще коли тільки його приготувала відразу ж захотілося поекспериментувати і зробити такий же кекс, але з гарбузом і без какао, тобто щоб сам кекс вийшов жовтенький.

Вже вкотре помічаю, що випічка з гарбузом виходить більш щільною, кекс по консистенції такий, як ніби не пропікся, але це саме особливість гарбуза така, бо ось я пекла вже такий гарбузовий пиріг (багато гарбуза, мало борошна), де гарбуз подрібнюється блендром і ось такий пиріг з тертої гарбузом і картина практично однакова - всередині пиріг трохи вологим і щільний. Але це що стосується консистенції готової випічки, а на смак - чудовий кекс в цей раз вийшов! Якщо треба кудись прилаштувати гарбуз, то візьміть на озброєння.

Інгредієнти для приготування гарбузового кексу

Щоб приготувати гарбузовий кекс мені знадобилося: гарбуз - 200-300 грам яйця - 2 шт. цукор - 2/3 склянки борошно - 1.5 ст. розпушувач - 1 ч. л. рослинна олія - 0,5 склянки кориця - 0.5 ч. л. кардамон - 1/3 ч. л. ванільний екстракт - 0.5 ч. л.

порізати гарбуз

Рецепт приготування кексу з гарбуза

Гарбуз почистила, порізала на шматочки, загорнула у фольгу.

запекти гарбуз

Поклала її запікатися в духовку при температурі 200 градусів приблизно 15-20 хвилин. Ось, що вийшло - м'яка гарбуз.

перемолоти гарбуз

Перемолола шматочки блендером в гарбузове пюре.

вбити яйця, цукор, олія

Вилила рослинне масло, розбила яйця, висипала цукор і перемішала.

висипати борошно

Висипала борошно, вилила ванільний екстракт, додала корицю і кардамон.

перемішати тісто

Перемішала, вийшло ось таке тісто, не дуже густе, але і не рідке.

розлити тісто по формах

Далі це тісто можна вилити в будь-яку форму, якщо вона не силіконова, то краще простелити її пекарської папером, я вирішила спекти кілька кексів, тому розділила тісто на дві форми.

До того ж у таких невеликих формочках тісто швидше пропечеться, що якщо вилити його все відразу в одну форму.

готовий гарбузовий кекс

Поставила формочки в розігріту духовку і випікала гарбузове кекси приблизно 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Якщо піч в одній великій формі, то на випічку може піти 1 годину 20 хвилин. Якщо буде пригорати верх, то його можна прикрити фольгою або поставте ємність з водою в духовку на нижню полицю.

як приготувати з гарбуза

Краще дати кекси з гарбуза трохи охолонути, щоб було зручніше його різати на шматочки.

порізати гарбузовий кекс на шматочки Цей рецепт відноситься до групи: рецепти кексів солодкі пироги

Радимо прочитати

Запечена гарбуз у духовці шматочками з цукром - рецепт з покроковими фото
Восени зазвичай починається сезон гарбуза, тому вирішила сьогодні дітям приготувати таке ласощі - шматочки гарбуза, запечені в духовці з цукром. Не скажу, щоб вони сильно були в захваті, гарбуз
Швидкий торт з печива (без випічки)
Як-то в коментарях мене попросили приготувати тістечко картоплю, до неї я поки не дійшла, хочу знайти смачний рецепт, щоб і справді було схоже на картоплю, яка продається в магазині. Тому поки я в

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки