Кекс з грушею - простий рецепт з покроковими фото
у мене Є кілька улюблених рецептів кексів, які я готую найчастіше, просто міняючи начинку, ось зараз, у сезон фруктів вирішила спробувати спекти кекс з грушами, тим більше, що жодного разу такого ще не пекла. Груші не стала різати скибочками, щоб вони не розвалювалися, а поклала в тісто цілими половинками.
У форму у мене помістилося 6 половинок груш, можна розрізати так, що вийде 6 великих шматочків пирога, в кожному по половинці груші, або кожен шматочок можна ще раз розрізати навпіл і тоді шматочків буде вже 12. Разом пішло 3 груші, а в результаті вийшов такий чудовий і ароматний грушевий кекс до чаю.
Інгредієнти для приготування простого кексу з грушею
Щоб приготувати простий кекс з грушами мені знадобилося:
масло вершкове - 180 грам цукор - 180 грам (2/3 склянки) яйце - 3 шт. борошно - 250 грам (1.5 склянки) розпушувач - 1 ч. л. сіль - щіпка груша - 3 шт.

Як приготувати грушевий кекс - рецепт з покроковими фото
Масло я зазвичай витягую заздалегідь з морозилки, воно повинно підтанути і стати м'яким. Додала в масло цукор і перетолкла їх виделкою.

Розбила яйця і також перемішала масу виделкою.

Висипала борошно з розпушувачем.

Перемішала тісто віночком, воно повинно вийти ось таким густуватим, як і будь-яке тісто для кексів.

Груші помила, помила навпіл, вирізала серединки.

Тісто виклала у форму і поклала груші зрізом вниз, трохи придавила їх в тісто, але щоб не до дна.

Поставила кекс з грушами в розігріту духовку і пекла його при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин. Потім відкрила духовку поклала зверху на кекс шматочок фольги, щоб верхівка не пригоріла і поставила в духовку ще хвилин на 15.
Кекси зазвичай так довго і випікаються так як тісто густе у них і з маслом.

Готовий кекс порізала на шматочки, в кожному груша, посипала цукровою пудрою.

